Perjantain mielenilmaus pysäyttää paljon

Et nähtävästi tunne pienen katteen yritysten arkea. Noista väitteistä jokaiselle löytyy katetta luonnossa, ei tietenkään kaikille kohdille eikä kaikissa yrityksissä mutta mikään ei ole väärin.

Menkää peilin eteen, monella olisi asiaa mutta monet käyvät siellä öisinkin valvoessa kurkistelemassa. Kaikki alat eivät vaan ole sillä tavalla kannattavia, että hyväkään yrittäjä niistä kaksin käsin kultaa vuolisi. Jos itsellä on tällaiset kyvyt ja ala, niin erittäin hieno juttu mutta halveksia tuohon malliin kapeammassa rakosessa toimivia, ei mielestäni ole asiallista.

Yritykset eivät jakaudu yrittäjän kykyjen mukaan kahteen kategoriaan, erittäin kannattaviin viisaiden yrittäjien yrityksiin ja kannattamattomiin kädettömien yrityksiin. On muitakin, ehkäpä suurin osa on näitä muitakin. Itse ilmeisesti kuulut tuohon ensimmäisee kategoriaan, onnittelut siitä.

Pitäisikö tuollaiset alhaisen katteen palveluyritykset sitten lopettaa kokonaan?
En nyt ihan "kultaa vuole", en lähellekään.. En nyt vaan ole niin rahan perään että miljoonia tarvitsisin.. Varallisuusverokaan ei ole ajankohtainen vuosikymmeneen tätä vauhtia. Sen myönnän että enemmän tulee kuin vaikka hoiva-alanduunareille mutta tuskin kellään syytä kateellinen on olla.. Tällä koulutuksella ja kokemuksella&riskin&lainanotolla voin sanoa että helpompiakin tapoja olisi ollut rahaa tehdä. En ole esim pystynyt turvaamaan ainakaan vielä itselle "edes" lähelle keskivertoeläkettä..
Suhteellista tietty mikä on ns kannattavaa ja mikä kannattamatonta. Itse olen vetänyt rajan siihen että omilla satsauksilla ja pitkillä työpäivilläni pitää saada hiukka enempi kuonpalkalkollisena. Muuten siirryn takaisin palkolliseksi tekemään tarvittavan perheelleni ja toki ymmärrän että työnantajanikin lisäarvoa irti ottaisi.
Et ei täs rahassa uida. Ehkä maksan liian reilusti työntekijöilleni?
 
Jee, hyvä me!

Suunta on oikea, mutta aika monta kesää ja talvea vielä saadaan nähdä, ennen kuin tilanne on ok... Esim. Luxemburg on onnistunut laskemaan kulujaan.

http://www.talouselama.fi/uutiset/u...tannukset+kasvoivat+saksaa+hitaammin/a2325034

BINARY
 
Keräsin joitain viimeaikaisia investointi uutisia tähän.

Kilpailukyky heikko?




Meyer investoi Turun telakkaan tänä vuonna kymmenen miljoonaa euroa

– Ajan mittaan investointimme Turkuun tulevat olemaan kymmeniä miljoonia euroja. Varmasti, Meyer vakuuttaa.
http://www.ts.fi/uutiset/talous/748...elakkaan+tana+vuonna+kymmenen+miljoonaa+euroa

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on päättänyt rakentaa uudenlaisen biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Se on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Sen työllistävä vaikutus on yli 2 500 työpaikkaa koko arvoketjussa Suomessa, uusia työpaikkoja syntyy 1 500.
http://biotuotetehdas.fi/mika-hanke

Viimeisten viiden vuoden aikana ABB on investoinut lähes 30 miljoonaa euroa moottorituotannon kehittämiseen Vaasassa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/r...+ruotsista+suomeen++investoi+vaasaan/a2324620

Googlen investoinnit Haminaan 800 miljoonaa euroa.

Ulkomaiset palvelinkeskusinvestoinnit voivat tuoda Suomeen jopa 50 000 henkilötyövuotta ja 11 miljardin euron taloudelliset kokonaisvaikutukset kymmenen vuoden kuluessa.

Pelkästään Googlen, Microsoftin ja Yandexin yhteenlaskettu arvo on 1,3 miljardia euroa.
http://www.oxfordresearch.fi/ajankohtaista/palvelinkeskukset.aspx

Untuvatuotteita valmistava Joutsen Finland Oy avaa uuden vuodevaatetehtaan Riihimäellä. Tehdasinvestoinnin kokonaisarvo on noin kaksi miljoonaa euroa.

Joutsenen tärkeimmät vientimarkkinat ovat Kaukoidässä sekä Venäjällä, Ruotsissa ja Baltian maissa.
http://www.goodnewsfinland.fi/joutsen-investoi-suomeen-avaamalla-uuden-vuodevaatetehtaan/

Kotkamills investoi Suomeen ja Malesiaan yhteensä 13 miljoonaa euroa
http://www.tekniikkatalous.fi/talou...iaan-yhteensä-13-miljoonaa-euroa-3257517.html

Pääkaupunkiseudun jättimäiset rakennushankkeet piristävät koko Suomen rakennustilastoja.
http://yle.fi/uutiset/rakennusteoll...skohteena_jos_edes_valtio_ei_investoi/8238840

GE Healthcarelta iso investointi Suomeen

Kolmelle vuodelle jakaantuva kokonaisinvestointi on 28,5 miljoonaa euroa.

– Terveysteknologiasta on nopeasti kehittymässä yksi tärkeimistä korkean teknologian toimialoistamme ja alan kasvunäkymät ovat erittäin hyvät
http://m.taloussanomat.fi/terveyden...thcarelta-iso-investointi-suomeen/20151304/12

Vientiteollisuus investoi taas Suomeen
Kansantalouteen on kehitymässä heikko positiivinen pohjavire.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vientiteollisuus-investoi-taas-suomeen/

"Yhdysvallat aikoo rakentaa innovaatiokeskuksen Helsinkiin.

Investoinnin arvo on noin 100 miljoonaa dollaria eli 75 miljoonaa euroa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/y...iokeskuksen-helsinkiin/art-1288417814640.html

Maailman suurin kaapelinvalmistaja investoi Suomeen

Nyt tehty päätös nostaa kokonaisinvestoinnin 80 miljoonaan euroon.
http://uutismaailma.com/maailman-suurin-kaapelinvalmistaja-investoi-suomeen/

37 prosenttia lääkeyrityksistä uskoo Suomeen tehtävien investointien lisääntyvän merkittävästi tai jonkin verran tulevan kahden vuoden aikana. 29 prosenttia uskoo tason pysyvän ennallaan. - See more at: http://www.laaketeollisuus.fi/tiedo...da-merkittavasti-enemman#sthash.AmE5Yfzv.dpuf

Kemianteollisuus investoi noin miljardin vuodessa Suomeen - See more at: http://www.kemianteollisuus.fi/fi/tietoa-alasta/mediapalvelu/mp/Kemianteollisuus%20investoi%20noin%20miljardin%20vuodessa%20Suomeen/#sthash.TxNMaI4Z.dpuf

Yara investoi uuteen rikastushiekan käsittelylaitokseen Siilinjärven kaivoksella

Laitoksen rakennusaikainen työllisyysvaikutus on merkittävä.
http://www.yara.fi/uutiset/207781/y...kasittelylaitokseen-siilinjarven-kaivoksella/

Koja investoi Suomeen 50 miljoonaa
Gooleta linkki


Miljardi-investoinnista uutta elinvoimaa

Hankkeen taloudelliset ja työllistävät vaikutukset ulottuvat koko Suomeen, mutta erityisesti Pohjois-Suomeen.
http://www.fennovoima.fi/hanke

Lisään tähän vielä muita positiivisia uutisia:

Metallialan työpaikat ovat lisääntyneet, kertoo Metalliliiton liittosihteeri Matti Mäkelä. Työpaikkoja on syntynyt useisiin metallialan yrityksiin, etenkin laivanrakennukseen ja sen alihankkijayrityksiin.
http://www.uusisuomi.fi/raha/113897...lla-tyopaikat-lisaantyivat-ja-vienti-piristyi

Top Gearille uusi matkakohde? Test World investoi 50 miljoonalla Ivaloon http://fb.me/7XyAhnjxN

ABB investoi Vaasaan – tuotanto kaksinkertaistetaan. http://www.organisaatio-sanomat.fi/abb-investoi-vaasaan-tavoitteena-tuotannon-kaksinkertaistaminen/

Hissiyhtiö Kone tekee digiloikan - perustaa uuden yksikön - Uutiset - Talouselämä http://www.talouselama.fi/uutiset/hissiyhtio+kone+tekee+digiloikan++perustaa+uuden+yksikon/a2324438
 
Viimeksi muokattu:
Yhteiskunta on muuttunut "hieman" hulluksi. Juosten pitäisi mennä joka paikkaan ja hirveä kiire jatkuvasti. Mitä jos tehtäisiin asiat vähän hitaammin ja harkiten, yhdellä kertaa kunnolla, ilman stressiä.

Järkiperäistetään juttuja enemmän. Sairauslomatkin vähenee kummasti, kun ihmiset nauttivat duunista ja elämästä enemmän. Ei meidän tarvitse seurata muiden jalanjälkiä.

Tehdään Suomesta sellainen maa, että muut ihannoivat malliamme. Jaetaan tasapuolisemmin kaikki hyvä. Nostetaan Suomi yhdessä uuteen kukoistukseen omalla tyylillämme ja omin neuvoin.

Ei revitä ja riistetä, vaan sovitaan yhdessä, niin kaikilla on parempi olla.


Yhteiskuntarauhaa



Letkuspede
 
Pahoin pelkään vastausten olevan:
1. Ei ole juuri mitään myytävää, jolle olisi kysyntää.
2. Niitä harvoja tuotteita/palveluita joille olisi kysyntää ei myydä aktiivisesti.

Todella vahvasti kärjistettynä noin.

Sanoisin että:

1) Viennin valtaosalle (investointitavaraa ja raaka-aineita) on RAJOITETUMMIN kysyntää suhteessa maailmanlaajuiseen tuotantokapasiteettiin --> kovempi kilpailu --> nihkeämpi hintataso --> armottomampi kustannuspaine valmistajalle. Kysyntää kuitenkin ON. Monella alalla on käynnissä armoton kansainvälinen "löylykisa" jossa heikoimmat karsiutuvat.

Itsekin olen tällaisella alalla, jolla tosin näyttäisi ilahduttavasti että pitkä viivytystaistelu voisi hieman lieventyä kysynnän elpyessä. Sitten onkin parhaiden firmojen paikka iskeä, siinä auttaa että kulukuri on pitänyt tuotantohinnan alhaisena. Jopa halpatyömaihin verrattuna kehittyneen tekniikan ja toimintatapojen takia.

2) En sanoisi että ongelma on niinkään myynti. Esimerkiksi kohdan 1 piiriin kuuluvissa yrityksissä passiivinen asenne myynnissä yksinkertaisesti tuhoaa koko firman parempien kilpailijoiden ahmaistessa sen markkinat. Omassa firmassa myyntipäällikkö tekee kaikista eniten työtunteja, vaikkei edes työmatkoja laskettaisi.Se nyt tietysti on faktaa että myyviä kuluttajatuotteita ei meillä tarpeeksi tehdä. Näkisin että ongelma on "tuotteistamisessa", Suomessa tehdään upeita innovaatioita joiden rahastaminen suomalaisten toimesta jää puolitiehen. Liian usein start-up yrittäjä tekee hienon jutun niin pitkälle että resurssit tulevat vastaan, sitten ei löydykään suomalaista ostajaa joka tahkoo sillä rahaa että ranteita pakottaa, vaan menee jollekin ulkomaiselle omistajalle. Kun suomalaiset firmat lähtevät ulkomaille ostoksille vastaavaan tyyliin, päädytään yleensä ostamaan paskaa kalliilla. Ja myynnit menevät alihintaan. Esim. Outokummun yrityskauppahistoriaa lukiessa silmistä vuotaa visvaa ja verta pelkkien kyynelien sijaan. Suomalaiset isot firmat ovat liian konservatiivisia ja varovaisia uusien juttujen kokeilussa. Jos IKEA olisi kehitetty Suomessa, olisi se kokoluokaltaan jotain Maskun kalustetalon luokkaa. Nokia hassasi esikoisoikeutensa kupillisesta soppaa (melodramaattinen Raamattu-allegoria lisää minkä tahansa tekstin tasoa). Erityisesti tämä näkyy nimenomaan kuluttajatuotteiden saralla. Edit: Rapakon takana on teräaseilla isot markkinat, luulisi että suomalaiset puukot olisivat haluttuja? Mutta ei, Mora siellä tunnetaan mutta suomalaista sissipuukkoa ei.
 

Mielestäni tuossa lyödään turhaan metsäteollisuutta niin kovaa. Onhan siinä pointtiakin, mutta kyllä monet metsäteollisuuden tuotteet ovat oikein haluttuja, esim. havusellu (vaikka onkin paheksuttavaa puolivalmistetta) ja pakkauskartongit ovat myös kasvava tuoteryhmä. Sanomalehtipaperi taas on karannut ihan kysynnän hiipumisen takia. Hyvää tulostahan metsäfirmat tekevät. Kapasiteettia oli toki pakko laskea.
 
Todella vahvasti kärjistettynä noin.

Sanoisin että.......

Ok, kiitoksia näkemyksistäsi!
Heh, tässä muuten konkretisoituu hyvin eräs reserviläisarmeijan merkittävä vahvuus: ei taida olla asiaa tai alaa, jolle ei löytyisi ammattitaitoa, kokemusta ja niihin perustuvaa näkemystä sotilaiden joukosta!
Tuli tässä vaan mieleen kun näkemyksiäsi mielenkiinnolla luin :)
 
Yhteiskunta on muuttunut "hieman" hulluksi. Juosten pitäisi mennä joka paikkaan ja hirveä kiire jatkuvasti. Mitä jos tehtäisiin asiat vähän hitaammin ja harkiten, yhdellä kertaa kunnolla, ilman stressiä.

Järkiperäistetään juttuja enemmän. Sairauslomatkin vähenee kummasti, kun ihmiset nauttivat duunista ja elämästä enemmän. Ei meidän tarvitse seurata muiden jalanjälkiä.

Tehdään Suomesta sellainen maa, että muut ihannoivat malliamme. Jaetaan tasapuolisemmin kaikki hyvä. Nostetaan Suomi yhdessä uuteen kukoistukseen omalla tyylillämme ja omin neuvoin.

Ei revitä ja riistetä, vaan sovitaan yhdessä, niin kaikilla on parempi olla.


Yhteiskuntarauhaa



Letkuspede

Nyt mennään kovaa, koska ollaan jo myöhässä. Iso laiva täytyy saada nyt nopeasti käännettyä, joten myös ruorista käännetään tavallista voimakkaammilla ohjausliikkeillä. Nyt kannattaa pitää tiukasti kiinni, ettei putoa laidan yli kylmään kylpyyn.

Tällaiset yhteiskuntasopimukselliset keskustelut ja korjaavat toimenpiteet olisi pitänyt tehdä hyvissä ajoin jo 5 - 6 vuotta sitten tai etupainotteisesti jo nousukauden aikana. Silloin olisi ollut aikaa sopeutua ja toteuttaa korjausliikkeitä asteittain. Sammakkoa oltaisiin voitu keittää hiljalleen veden lämpötilaa nostamalla eikä missään vaiheessa kansan kurnutus olisi ylittänyt ensimmäistäkään desibelirajaa.

Mitä noiden menetettyjen vuosien aikana on tehty ja saatu aikaiseksi? Nukuttu ruususen unta, heiluteltu käsiä (edelliset hallitukset), eletty herraskaisesti velaksi ja pidetty tiukasti kiinni saavutetuista eduista (ay-liike). Lopputulemana on se haasteellinen tilanne, jossa Suomi on nyt.

Se tie on kuljettu loppuun ja on erinomaisen hienoa, että vihdoinkin on toimintakykyinen hallitus, joka ymmärtää tilanteen vakavuuden ja on halukas sekä kykenevä tekemään koviakin päätöksiä. Yli varojensa ei kannata kenenkään elää eikä se ole järkevääkään.
 
SAK esittää nollapalkankorotuksia ja palkka-ankkurimalliin siirtymistä

SAK esittää pitkäaikaista palkkaratkaisua työehtojen heikennysten sijaan.

  • 4729906f06350eb6839469c8327fc307e81af37c95f339be0f5d8bc030dfaf6e

    Lauri Lyly.

    (Lehtikuva/Mikko Stig)
SAK:n hallitus on tehnyt oman ehdotuksensa hallitukselle.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertoi SAK:n kokouksen jälkeen, että työllisyys- ja kasvusopimusta jatkettaisiin vuodella siten, että vuonna 2017 ei tulisi lainkaan palkankorotuksia.

Sen jälkeen vuonna 2018 siirryttäisiin niin sanottuun palkka-ankkurimalliin, jossa avoin sektori eli vientialat määrittelisivät palkankorotusten tason, kuten Ruotsissa.

– Vuoden 2018 palkkaratkaisua tehdessä vientialojen palkanmaksuvaraa tulkitaan myös maksettujen osinkojen perusteella. Äärimaltilliselle palkkaratkaisulle ei ole edellytyksiä, jos yritykset ovat maksaneet ylisuuria osinkoja, Lyly korostaa.

Lylyn mukaan palkkaratkaisuista syntyisi noin 1,5 prosentin kilpailukykyhyppy. Kaiken kaikkiaan SAK:n esitysten vaikutus olisi 4,2 prosenttia.

Hallitus on tavoitellut yksikkötyökustannusten alentamisella viittä prosenttia ja maltillisella palkkaratkaisulla toista viittä prosenttia, eli yhteensä kymmenen prosentin kilpailukykyhyppyä.

Palkansaajien rahoitusvastuu työttömyysturvasta kasvaisi
Lisäksi SAK esittää, että palkansaajat ottaisivat nykyistä suuremman vastuun ansiosidonnaisen työttömyysturva rahoituksesta. Palkansaajamaksua korotettaisiin 0,83 prosenttia, jonka seurauksena työnantajan ja palkansaajan maksu olisi kumpikin noin kaksi prosenttia vuonna 2016.

Sen seurauksena palkansaajilla pitäisi Lylyn mukaan olla nykyistä suurempi sananvalta työttömyysturvaan, jota hallitus aikoo leikata 200 miljoonalla eurolla. SAK vaatii, että leikkauksia on pienennettävä.

Lylyn mukaan SAK on valmis keskustelemaan työttömyysturvan kestosta, mutta ei tasosta. Työryhmä valmistelee esitystä ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkauksista parhaillaan ja valmista pitäisi olla lokakuun puoliväliin mennessä.

Työnantajan työttömyysvakuutusmaksun siirto palkansaajille olisi vaikutukseltaan 0,7 prosenttia.

Sosiaaliturvamaksun alennus valtion tai palkansaajien piikkiin
SAK esittää, että työnantajan sairausvakuutusmaksua eli sosiaaliturvamaksua alennetaan 1,72 prosenttiyksiköllä, kuten hallituskin esitti. Sen vaikutus olisi 1,7 prosenttia.

SAK esittää, että työnantajan maksun alentaminen rahoitettaisiin valtion rahoitusosuutta kasvattamalla, joko säästöjä hyödyntämällä tai veronkorotuksilla, tai palkansaajien maksua korottamalla. Hallitus esitti, että työnantajan sosiaaliturvamaksun alentaminen rahoitettaisiin säästöillä, jotka syntyvät julkiselle sektorille, kun työehtoja heikennetään.

Lisäksi SAK esittää, että työeläkejärjestelmän EMU-puskuria käytetään kahtena vuotena 0,8 prosenttia palkoista, josta työnantajan maksuun tulisi 0,4 prosentin alennus. Sen vaikutus olisi 0,3 prosenttia vuodessa.

SAK:n esitys ei sisällä työehtojen heikennyksiä. SAK edellyttää, että hallitus vetää esitykset pakottavasta lainsäädännöstä pois.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/SAK_ehdotus-41211
 
Back
Top