tulikomento
Supreme Leader
PS:n eduskuntaryhmä kutistuu nyt siihen malliin, että päätyivät samalla viivalle vihreiden kanssa. Virheillä on nyt PS:n kanssa molemmilla 15 edustajaa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Pettäjän tie on tuskainen - käy harhaan
13.6.2017 14:43 Arto Luukkanen
4 kommenttia
Historiantutkijana tiedän, että petokset kuuluvat inhimilliseen ja varsinkin poliittiseen elämään.
Ihminen on heikko ja kuten laulu sanoo: "pettäjän tie on tuskainen, käy harhaan." Tällaisessa tilanteessa langennut ihminen selittelee omaa käytöstään ja näkee omassa moraalisessa lankeemuksessaan positiivisia asioita.
SMP:ssä alkupetos tapahtui vuonna 1972. Oppositio järjestäytyi omaksi "Suomen kansan yhtenäisyyden puolueeksi" 8. joulukuuta (!) 1972. Äänestäjät eivät kuitenkaan vakuuttuneet vaan jättivät nämä yhtenäistäjät rannalle seuraavissa vaaleissa - miltei kokonaan. Se ainoa, joka pääsi läpi - loikkasi kepuun. Siitä miehestä ei ole sen jälkeen kuulunut.
Puolueesta voi erota. Omana aikanaan viisaan Soinin mukaan: Perussuomalaiset ei ole vankila.
Mutta tässä neuvo: jos teille loikkareille on jäänyt vähänkään rehellisyyden riekaleita niin erotkaa reilusti puolueesta. Älkää jääkö sinne roikkumaan. Etsikää oma kotinne ja rakentakaan yhdessä kokoomuksen kanssa pienen ihmisen asiaa!
Hei, hei kaikille teille. Good riddance!
Soinin petos tuntuu pahalta. En tiedä nukkuuko Soinin päätöksensä jälkeen. Ehkä ei nukukaan. Se, että tuo ensin poliittista toivoa ihmisille ja sitten pettää sen, tuntuu kaksinverroin pahalta. En tiedä montako kardinaalia tarvitaan antamaan anteeksi tämä rikos demokratiaa vastaan. Ehkä tässä tarvitaan itse paavin absoluutiota?
Sitten muutama huomio: lähtijät olivat ministereitä. Miksi? Valta ja palkat houkuttavat niin.
Samoin kansanedustajista ne, jotka pelkäsivät vuonna 2019 alkavaa "tavisten" elämää.
PS porskuttaa nyt ja tulevaisuudessa. Jyväskylä näytti sen.
Arto Luukkanen
Järvenpää
- kannattaisi EU:n liittovaltiokehitystä ja koko EU-alueen yhtenäistä verotusta jne. jne.
Miettikääpä Persu-puolueen näkökulmasta:
Hetki sitten iso hallituspuolue, sitten lyhyen hetken iso oppositiopuolue - ja sitten pieni oppositiopuolue - ja kuitenkin hallitus jatkaa entisellä kokoonpanollaan!
Kyllä siinä saattaa tosiaan muutamakin henkilö miettiä että mitä hittoa tässä oikein tapahtui.
Niinistö on monelle iso pettymys, toki miestä voi olla vaikea vääntää pois puolustusministeriöstä vaalikauden jälkeenkin.
Taitaa olla enää itseasiassa vain 14..PS:n eduskuntaryhmä kutistuu nyt siihen malliin, että päätyivät samalla viivalle vihreiden kanssa. Virheillä on nyt PS:n kanssa molemmilla 15 edustajaa.
Halla-aho: "Sipilä soitti minulle, ja suurin piirtein samaan aikaan painoi enteriä Twitterissä"
Tiistai 13.6.2017 klo 15.03 http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706132200205132_pi.shtml
Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi hallituskriisiä kello 15 alkaneella työmiehen tuumaustunnilla.
- Jussi Halla-ahon mukaan Kultarannassa käydyt neuvottelut Sipilän ja Orpon kanssa olivat rakentavuudestaan huolimatta turhia, sillä lopputulos oli "vääjäämätön".
- Halla-aho sanoi Sipilän kertoneen puhelimessa, että jo tähän asti perussuomalaisten kanssa ollaan oltu "sietokyvyn äärirajoilla" ennen kaikkea maahanmuuttoa koskevissa asioissa.
- Uuden puheenjohtajan mukaan perussuomalaiset heitetään ulos hallituksesta, koska he vaativat hallitusohjelman noudattamista.
Halla-aho sanoi Sipilän kertoneen, että jo tähän asti perussuomalaisten kanssa ollaan oltu "sietokyvyn äärirajoilla" ennen kaikkea maahanmuuttoa koskevissa asioissa. (JUKKA LEHTINEN)
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on heittämässä perussuomalaiset hallituksesta "arvoeroon" vedoten. Myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kieltäytyy hallitusyhteistyöstä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.
Uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan tämä oli odotettavissa ja eilen maanantaina Kultarannassa käydyt neuvottelut Sipilän ja Orpon kanssa olivat rakentavuudestaan huolimatta turhia, sillä lopputulos oli "vääjäämätön".
- Korostin Sipilälle, että perussuomalaiset haluaa jatkaa hallituksessa, Halla-aho kertoi.
Hänen mukaansa kuitenkin näytti siltä, että kokoomukselle ja keskustalle ei riitä, että perussuomalaiset noudattavat hallitusohjelmaa ja sitoutuvat tuleviin EU:n integraatiohankkeisiin.
- Ei riitä, että tuemme hankkeita, vaan pidättäydymme myös kritisoimasta niitä, Halla-aho sanoi puheessaan.
Halla-aho kertoi, että vain pari tuntia Sipilän ja Orpon kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen hänen puhelimensa soi.
- Sipilä soitti minulle, ja suurin piirtein samaan aikaan painoi entteriä Twitterissä ja ilmoitti että keskustalla ja kokoomuksella ei ole edellytyksiä jatkaa yhteistyötä perussuomalaisten kanssa.
Halla-aho sanoi Sipilän kertoneen, että jo tähän asti perussuomalaisten kanssa ollaan oltu "sietokyvyn äärirajoilla" ennen kaikkea maahanmuuttoa koskevissa asioissa.
- [Sipilän mukaan] maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, Halla-aho sanoi.…
- Vaadittiin, että meidän pitää olla kiinnittämättä huomiota meille tärkeisiin kirjauksiin.
"Syy henkilöissä"
Halla-ahon mukaan päätös yhteistyön lopettamisesta oli tosiasiassa tehty jo viikonloppuna, ennen maanantaisia neuvotteluja.
- Päätös tehtiin perussuomalaisten johtajavalintojen tuloksena. Olemme kuulleet, että syy on ennen kaikkea henkilöissä, ei ainoastaan minussa vaan myös varapuheenjohtajien henkilöissä.
Halla-aho sanoi, että hallituksesta lähtemisen poliittiset seuraukset jäävät nähtäviksi.
- Perussuomalaisia on syytetty hallituksen ajamisesta kriisiin ja uhriutumisesta. Tosiasia on, että meidät heitetään ulos hallituksesta, koska vaadimme hallitusohjelman noudattamista.
Hänen mielestään hallituksesta lähteminen oli tältä pohjalta vääjäämätöntä ja siksi se oli parasta tehdä nyt.
Kertoisitko mistä pettymys tulee
Tätä ei kuulemma ole ollut ennenkuin viime vuosina.
Uskon että se johtuu juuri tuosta mistä kirjoitit. Huutelulle on ikäänkuin lupa nykyään.
Mies on pidetty ja arvostettu.
Tällaisena hetkenä lainaa mielellään Tuntematonta Sotilasta.
Se oli temppu! Se oli kuule temppu!
Ovatko sitten kuvitelleet, että kun mediassa on puhuttu kovasti "maahanmuuttokriittisistä" niin ovat sitten nyt idiootin sijaan sellaisia?
Tosin en hyväksy sitäkään, että haukutaan rasistiksi, aika laajalla rintamalla ja sisäministerin suulla (joka teki itse parin kk:n päästä sitä minkä sanoi olevan rasismia) näin sanottiin tuossa vajaa pari vuotta sitten. Anteeksipyyntöä odotetaan edelleen eikä sitä ole tulossakaan. Osoittaa tasan tarkkaan miten johdonmukainen ja selkärankainen olento tämä Orpo on.
Käytännössä katsoen - en hyväksy mitään kiusaamista, mitään toisen oikeuksiin tai henkilöön kohdistuvaa loukkaamista. Oli sitten ihan minkälainen tahansa ja mistä tahansa, tietysti esim. törkeistä rikoksista tuomittujen halveksinta lienee aika luonnollinen reaktio. Mielestäni esim. päälle sylkeminen on niin törkeyden huippu että sitä täytyisi pitää jo miltei jonkinasteisena pahoinpitelynä. Mikään aate, uskonto tai tapa ei tällaista touhua oikeuta.
POLITIIKKA
Jussi Halla-aho: Katsomme, että PS:stä eronnut ryhmä on eronnut puolueesta
SAMI METELINEN http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/halla aho tuumaustunti-66669
40 minuuttia sitten (päivitetty 27 minuuttia sitten)
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tulkinnan mukaan puolueen entinen puheenjohtaja Timo Soini ja muut kapinalliset ovat nyt eronnut puolueesta.
– Katsomme eronneiden ihmisten eronneen myös puolueesta, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Työmiehen tuumaustunnilla Perussuomalaisten puoluetoimistolla tiistaina.
Jussi Halla-aho.
(Lehtikuva/Jussi Nukari)
21 perussuomalaisten kansanedustajaa ilmoitti aiemmin maanantaina eronneensa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja perustaneensa uuden Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän. Ryhmän puheenjohtajaksi tuli Simon Elo. Mukana perussuomalaisten ryhmästä olivat kaikki perussuomalaisten ministerit: entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, puolustusministeri Jussi Niinistö, Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.
Halla-aho totesi tuumaustunnilla, että ei tule kyseeseen, että puolue jatkossa rahoittaisi kilpailevan ryhmän ja mahdollisen puolueen toimintaa puoluetuesta.
Halla-aho kertoi tuumaustunnilla, ettei osannut odottaa niin laajaa loikkausta perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Hän totesi yrittävänsä "aina ajatella hyvää ihmisistä" ja ettei osannut kuvitella, että "tämän kaltainen äänestäjien pettäminen" olisi tekeillä.
Halla-ahon mielestä on surullista, että ilman ennakkovaroitusta perussuomalaiset jättäneet 21 kansanedustajaa tekivät teon, joka synnyttää "vahvoja kaikuja SMP:n kaikkein synkimmistä hetkistä". Halla-aho viittasi perussuomalaisten edeltäjäpuolueeseen SMP:hen, jonka enemmistö irtosi omaksi eduskuntaryhmäkseen vuonna 1972 tukeakseen presidentti Urho Kekkosta.
Halla-ahon tulkinnan mukaan keskusta ja kokoomus heittivät perussuomalaiset ulos hallituksesta siksi, että Halla-aho ja perussuomalaiset vaativat hallitusohjelman noudattamista.
Halla-hon mukaan keskustan puheenjohtajaa, pääministeri Juha Sipilää ja kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa kiinnostivat ennen kaikkea hänen näkemyksensä suhtautumisesta mahdollisiin tuleviin Euroopan unionin integraatiohankkeisiin.
Kyse oli Halla-ahon mukaan muun muassa Dublin-asetuksen muutoksesta, joka sisältäisi pakolliset sitovat pakolaisten taakanjakomekanismit, joihin hallitusohjelma suhtautuu kielteisesti.
– [Ranskan presidentti Emmanuel] Macron ja [Saksan liittokansleri Angela] Merkel ajavat yhä syvempää integraatiota. Hallituksen linja tuntuu olevan se, että suomi on mukana eturintamassa näissä integraatiohankkeissa, Halla-aho sanoi.
Hänen mielestään oli ilmeistä, että muut hallituspuolueet olivat tehneet ratkaisun hallitusyhteistyön lopettamisesta jo viikonloppuna perussuomalaisten puoluekokouksen henkilövalintojen ratkettua.
Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti maanantaina, että hän ei aio pyytää hallituksen eroa. Perussuomalaisista omaksi ryhmäkseen loikanneet kansanedustajat tukevat näillä näkymin nykyisen hallituksen jatkoa.
Kyse oli Halla-ahon mukaan muun muassa Dublin-asetuksen muutoksesta, joka sisältäisi pakolliset sitovat pakolaisten taakanjakomekanismit, joihin hallitusohjelma suhtautuu kielteisesti.
– [Ranskan presidentti Emmanuel] Macron ja [Saksan liittokansleri Angela] Merkel ajavat yhä syvempää integraatiota. Hallituksen linja tuntuu olevan se, että suomi on mukana eturintamassa näissä integraatiohankkeissa, Halla-aho sanoi.
Ei se ihme, että Suomi rankataan maailman vakaimmaksi ja että sisäpoliittinen tai yhteiskuntalähtöisen kriisin mahdollisuus on promillen. Ei ainakaan suomalaisten tunnekuohut lisää maariskiä.No niin, jossakin joku tai jotkut saattavat miettiä että mitä tässä oikein tapahtui??
Onpahan Suomessakin väriä politiikassa välillä
ihmissaasta kommenttinsa
Uusi Päivä. Suomalainen draama-sarja, sopisi tähän yhteyteen kaikkine hämmästyttävine käänteineen .Kaikki jatkuu entisellään - tai no. Uudelle ryhmälle pitäisi keksiä joku nimi.
Voiko sitä enää selvemmin sanoa, että ovat tästä lähin yhden asian liike ?
Itse olisin käyttänyt aivan toisenlaista kieltä enkä muutenkaan ole Halla-Ahon argumentointityylin kannalla.
Mutta täytyy muistaa kenestä tuo ihmissaasta-nimitys sanottiin:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Abdiqadir_Osman_Hussein
"Abdiqadir Hussein sai ensimmäisen tuomionsa 1993, jolloin hän puukolla uhaten raiskasi Tampereella 13-vuotiaan tytön."
"Vapautumisesta ehti kulua kaksi kuukautta kun Hussein murhasi 10. marraskuuta 1995 tamperelaisen 15-vuotiaan Tuuli Maria Ikosen Tampereen Aitovuorentiellä, silpoen Ikosen veitsellä."
"Hussein päästettiin kesäkuussa 2005 kolmen tunnin vartioimattomalle lomalle, jonka aikana hän käytti seksuaalisesti hyväksi 4-vuotiasta lasta."
Kyllähän sanamuodosta tulee mieleen että puhutaanko tässä monikossa, mutta tietääkseni kyseessä oli nimenomaan kyseisestä henkilöstä käytetty ilmaisu.