Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

hansai

Supreme Leader
Nuorisojärjestö...vas

Vasemmistonuoret: On aika verottaa rikkaat takaisin todellisuuteen!
Valokuva Panic on Wall Street -pelin rahasta

02.09.2019
Kannanotto, julkaisuvapaa heti 2.9.2019
Vasemmistonuoret: On aika verottaa rikkaat takaisin todellisuuteen!
Professori Anu Kantolan ja akatemiatutkija Hanna Kuuselan tutkimus avaa huipputuloisten suomalaisten erittäin karua ja armotonta maailmankuvaa, joka on eriytynyt pahasti muun yhteiskunnan todellisuudesta. Todellisuuden eriytymistä on tukenut kehitys, jossa suomalaisten suurituloisin promille eli vajaat 5000 tulonsaajaa yli kolminkertaisti osuutensa kaikkien suomalaisten tuloista vuosina 1990–2007.
Suomen ökyrikkaat näkevät demokratian haitallisena hidasteena vaurauden kasaamiselle ja hyvinvointivaltion aikansa eläneenä reliikkinä, jonka olisi parempi väistyä yhdysvaltalaisen kilpailuyhteiskunnan tieltä. Tutkimus herättää kysymyksen siitä, onko eriarvoisuuden kasvu ja varallisuuden keskittyminen jo edennyt liian pitkälle.
"Kyse ei ole vain ihmisistä, joilla on valtava määrä varallisuutta, vaan joukosta, jolla on uskomattomat vaikutusmahdollisuudet yhteiskunnassa, samaan aikaan kun heidän todellisuutensa on siitä täysin irrallinen", Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan toteaa. "Haastatellut kertoivat tahtovansa räjäyttää ay-liikkeen ja korvata sosiaaliturvan amerikkalaismallisella yövartijamallilla. Tällainen ihmisvihamielinen ajattelu on uhka demokratialle ja hyvinvointivaltiolle".
Oikeudenmukaiseksi koettu toimiva hyvinvointivaltio on aina ollut pohja Suomen menestykselle. Yhteiskunnan tehtävä ei ole palvella pienen ryhmän itsekkäitä tarpeita, hyvinvointiyhteiskunta kuuluu kaikille. Nyt olisi jo korkea aika puuttua varallisuuden keskittymistä vauhdittavaan politiikkaan. Tämä vaatii sitä, että verotuksessa aletaan suosia työntekoa omistamisen sijaan. Tarvitaan pääomatulojen nykyistä selkeästi korkeampaa verotusta, huipputuloisia suosiva veropolitiikan täytyy pysäyttää.
“On kestämätöntä, että pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa ylin promille maksaa veroja suhteellisesti vähemmän kuin monet pienituloisemmat ryhmät. Palautetaan yhteiskunnan ulkopuolella elävät huipputuloiset todellisuuteen puuttumalla kunnolla veronkiertoon, korjaamalla rikkaita suosivaa osinkoverojärjestelmää sekä korottamalla rohkeasti perintöveroa ja lisäämällä sen progressiota.” vaatii Zidan.
Yhteystiedot:
Hanna-Marilla Zidan, puheenjohtaja
[email protected]
040 826 1604

 

Herman30

Greatest Leader
Ei ihme etten löydä itselleni mieluisaa puoluetta kun talousasioissa olen vasemmistolainen ja pakolaisasioissa Persulainen.
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
EI EI EI. Jabban suusta ei tule kyllä mitään uskottavaa ja sen on jo Halla-Aho tästä viimeisimmästäkin todennut.
”Ei tällä ole mitään totuuspohjaa”
En löytänyt tätä sitaattia äkkiseltään. Mutta kiistää siis häntä kysytyn puheenjohtajaksi?
Jos Jabba the Timo sanoisi vaikkapa vain " huomenta" en uskoisi. Jätkä täynnä paskapuhetta, siksi se onkin niin pullea. Kuin muumi ilman persereikää, paska ei pääse ulos muuta kuin suun kautta.
No katsotaan onko hänella todisteita väitteensä tueksi. Olisi kova paljastus, nimittäin.

Halla-aho kommentoi uutista yleisellä tasolla, mutta ei ota kantaa Soinin väitteisiin.

En todellakaan ota Soinin väitteitä absoluuttisena totuutena. Mutta onko mustaa valkoisella väitteensä tueksi?
 

chigeen'a

Kapteeni
En löytänyt tätä sitaattia äkkiseltään. Mutta kiistää siis häntä kysytyn puheenjohtajaksi?

No katsotaan onko hänella todisteita väitteensä tueksi. Olisi kova paljastus, nimittäin.


Halla-aho kommentoi uutista yleisellä tasolla, mutta ei ota kantaa Soinin väitteisiin.

En todellakaan ota Soinin väitteitä absoluuttisena totuutena. Mutta onko mustaa valkoisella väitteensä tueksi?
Tässähän on klassinen miehen sana vastaan miehen sana. Kolmatta vaihtoehtoa en juuri keksi. Pyysi vai ei pyytänyt. Siis kumpaa uskot.
 

chigeen'a

Kapteeni
Mutta mutta. Säälittävää sakkia koko uuvatti ryhmä. Ainoa mikä toistaiseksi on Jabban uutuus kirjasta noussut esiin on "mitä sanoi Halla-Aholle". Että sellainen elämänkerta teos. :sleep:
 

Herman30

Greatest Leader
Aikaisemmista kirjoituksista olen ymmärtänyt että Jussi ja Timo eivät olleet juuri ollenkaan puheväleissä.
 

hansai

Supreme Leader
Niinistö paljastaa vaikeimman ajan työssään ja moittii Soinia passiivisuudesta: ”Se aika oli tuskallista”

Tänään klo 11:23

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo uutuuskirjassa vaikeimmasta ajasta työssään ja moittii ulkoministerinä tuolloin toiminutta Timo Soinia passiivisuudesta.

 

hansai

Supreme Leader
Uimonen kohuväitteestä: ”Halla-ahon peppu ei kestänyt merivettä”
2.9.2019 12:11 Päivitetty: 2.9.2019 12:16
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tietokirjailija Risto Uimonen julkisti Tulos tai ulos. Juha Sipilän myrskyisä pääministerikausi -teoksensa Helsingissä tänään.

Timo Soini ilmoitti 5.3.2017, etten pyri enää perussuomalaisten puheenjohtajaksi.
– Tein samalla henkisen päätöksen, etten jatka politiikassa. Vanha samurai ei lähde muitten palvelijaksi. Niin se vain on. Totesin, että jos jatkan vielä puoluejohtajana, paikat eivät kestä, Soini kertoo.
Tämä tieto selviää Risto Uimosen Juha Sipilän (kesk.) hallituskautta käsittelevästä kirjasta Tulos tai ulos (WSOY 2019).

Soini sanoo ehdottaneena ennen perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokousta Jussi Halla-aholle, että tämä ryhtyisi puheenjohtajaksi.
– Hän vastasi, ettei ole puheenjohtajatyyppi. Pyysin monta kertaa Jussia ottamaan puolueen johdettavaksi. Vastaus oli aina kielteinen, Soini sanoo.
Jyväskylän kokouksen jälkeen puolue hajosi.

Jussi Halla-aho kommentoi tänään Demokraatille, ettei Soinin puheilla tämän puheenjohtakaksi pyytämisestä ”ole mitään totuuspohjaa”.
Lue lisää: Halla-aho Soinin kirjaväitteistä: ”Ei tällä ole mitään totuuspohjaa”
”Mutta ei Halla-ahon peppu kestänyt merivettä.”
Tietokirjailija Risto Uimonen pitää kirjassa olevaa Soinin todistusta skuuppina eli uutena asiana. Demokraatti kysyi Uimosen kantoja Soinin kirjailijalle antamaan haastatteluun.

Uskotteko tähän (että Soini pyysi Halla-ahoa puheenjohtajaksi). Se kuulostaa aivan käsittämättömältä?
– Sitä minä en osaa… joo mutta kyllä hän siinä tilanteessa…Soinihan valmisteli luopumista hyvin pitkään. Hän ilmoitti maaliskuussa 2017, ettei hän jatka enää politiikassa, mutta hän oli alkanut sen valmistelun jo edellisen vuoden puolella ja oli ymmärtääkseni käynyt keskusteluja Halla-ahon kanssa. Hän näki, että Halla-ahon suosio oli niin valtava, että sehän olisi parasta, että Halla-aho tulisi siihen tehtävään. Mutta ei Halla-ahon peppu kestänyt merivettä.

Mutta uskotte, että Soinin todistus tästä on tosi, ettei se ole trollaamista?
– On on. Ei ole trollaamista, ei missään tapauksessa. Sen voi varmasti tarkistaa sitten Halla-aholta. Totta kai jos hän julkisesti kirjaan kertoo, ei hän lähde säveltämään omiaan. Näin minä oletan.

Halla-aho nousi Jyväskylässä puolueen johtoon. Olisiko se analyysinne mukaan sitten vielä sopinut Soinille, vai näetkö sitten, että ne jotka tulivat vielä varapuheenjohtajiksi katkaisivat kamelin selän?
– Kyllä se näin oli. Se meni liian pitkälle…

Millä mielin Soini sitten Halla-ahoa pyysi, ihan tosissaan vai?
– Sitä ei koskaan tiedä, kuinka tosissaan hän oli, mutta kyllä hän itse sen näki sillä tavalla, että Halla-aho on suosituin poliitikko. Hänen pitäisi siirtyä sitten vetovastuuseen. Siinähän tietysti oli se ajatus, että ”tulepas poika itse tätä hommaa hoitamaan”, niin katsotaan sitten mihin sinusta on.

Oliko se enemmän sitä, että ”tulepa poika itse kokeilemaan” vai ihan vakava pyyntö, että Halla-aho ottaisi sen vastuun?
– Minä en sitä pysty sanomaan. Sitä on ihan mahdoton ulkopuolisen sanoa. En ole sitä tällä tavalla hänen kanssaan keskustellut. Hän vain sen kertoi tässä muodossa, joka kirjassa on.

Hän on kuitenkin Halla-ahoa kritisoinut tai puoluetta ainakin. Miten se sopii tähän kuvaan, että hän olisi pyytänyt Halla-ahoa puheenjohtajaksi?
– Sillä tavalla, että kun se meni niin kuin meni, että sinne valittiin tiukan linjan maahanmuuttovastustajia valittiin varapuheenjohtajiksi kaikki, että tuli tavallaan värisuora sille porukalle. Puoluehan hajosi ja niistä tuli sitten keskenään kilpailijoita. Totta kai haukutaan kilpailijaa ilman muuta. Sittenhän siniset kävivät suurimman olemassaolon taistelun siinä, saavatko ne perussuomalaisten ja halla-aholaisten ääniä. Eivät saaneet.

 

inscout

Ylipäällikkö
En tiedä kirvoittiko kirjoitukseni nämä edelliset postit.

Suomalaisuus on meidän itsensä hoidettava asia, sitä ei voi ostaa EUn valintahyllystä tai Naton pakettiautomaatista. Suomalaisuus ei kaadu siihen, että täällä on turviksia tai ulkomaalaisia.

Mitään seiskytäluvun ihanaa auvo-suomea ei enää ole eikä sitä tule. Oliko se oikeasti auvosuomi sekään, vastaus riippuu vastaajasta.

Tottakai on selvää, että Suomi ja suomalaisuus muuttuvat, kun ne alistetaan kovalle uudelle paineelle. Meidän asia on se, että jos katsomme suomalaisuuden ja Suomen säilyttämisen arvoisina, niin sitten säilytämme.

Mutta tähän -etninen suomalainen- teemaan en lähde kyllä ollenkaan. En tottavie tartu tämmöiseen aisaan. :)
Onhan se noin.

Sen verran kuitenkin kommentoisin. Monikulttuurisuuden perusongelma ei ole etnisyys. Vaan erilainen kulttuuri/tavat/uskomukset tai mitä termiä nyt erilaisuudesta haluaakaan käyttää.

Kyllä ihan valkoihoisetkin eri mieltä olevat vähemmistöt pääsevät piilun alle kun aika on oikea. Esimerkkinä vaikka uskonsotien aika.

Niin tai näin. Ihminen ei kestä erilaisuutta kovin hyvin. Ja jos ei vähemmistö sulaudu ja laula oikeaa laulua, niin jossain vaiheessa joutuu silmätikuksi. Ja jos aika on oikea, niin sitten kuopan reuna alkaakin kutsua. Juutalaiset ovat hyvä esimerkki aiheesta.
 

skärdis

Respected Leader
Ei ihme etten löydä itselleni mieluisaa puoluetta kun talousasioissa olen vasemmistolainen ja pakolaisasioissa Persulainen.
Sama vika täällä. Persut olisi ihan vakavasti äänestämisen arvoinen puolue monessakin asiassa, mutta talousasioissa niin hapokasta, ettei vaan pysty.

Voin äänestää suoraan vassareita tai demareita, jos sellaista sellaista haluan.

Joku kysyy, että onko se nyt niin väliä, jos jossakin asiassa huono, jos useassa hyvä. Kyllä se vaan on. Talous nyt vaan pyörittää tätä koko rulettia.
 

chigeen'a

Kapteeni
Sama vika täällä. Persut olisi ihan vakavasti äänestämisen arvoinen puolue monessakin asiassa, mutta talousasioissa niin hapokasta, ettei vaan pysty.

Voin äänestää suoraan vassareita tai demareita, jos sellaista sellaista haluan.

Joku kysyy, että onko se nyt niin väliä, jos jossakin asiassa huono, jos useassa hyvä. Kyllä se vaan on. Talous nyt vaan pyörittää tätä koko rulettia.
Itse en äänestänyt persjua niin kauan kun siellä oli Soini ja juuri näitä vasemmistolaisia talouslinjauksia. Tai no, kerran eu-vaaleissa Halla-Ahoa.

Nyt kun Soinin omien sanojen mukaan persut on lähinnä vastakohta hänen luomalle puolueelleen kysynkin että mitkä Halla-Ahon johdolla tehdyt talouslinjaukset ovat liian vasemmistolaisia tai oikeistolaisia? Sen voisin veikata että jonkin verran kannatus voi ottaa osumaa jos Halla-Aho pääsisi joskus talouden parametreja säätämään. Ja sen perusteella mitä nyt on kuultu niin nimenomaan sieltä vasemmalta persuihin siirtyneiden osalta.

Kiinnostaa siksi kun juuri tätä kuulee nyt molemmilta suunnilta. Jotenka onko tässä taas tämä normaali,..niin tai näin niin aina väärinpäin.
 

skärdis

Respected Leader
Itse en äänestänyt persjua niin kauan kun siellä oli Soini ja juuri näitä vasemmistolaisia talouslinjauksia. Tai no, kerran eu-vaaleissa Halla-Ahoa.

Nyt kun Soinin omien sanojen mukaan persut on lähinnä vastakohta hänen luomalle puolueelleen kysynkin että mitkä Halla-Ahon johdolla tehdyt talouslinjaukset ovat liian vasemmistolaisia tai oikeistolaisia? Sen voisin veikata että jonkin verran kannatus voi ottaa osumaa jos Halla-Aho pääsisi joskus talouden parametreja säätämään. Ja sen perusteella mitä nyt on kuultu niin nimenomaan sieltä vasemmalta persuihin siirtyneiden osalta.

Kiinnostaa siksi kun juuri tätä kuulee nyt molemmilta suunnilta. Jotenka onko tässä taas tämä normaali,..niin tai näin niin aina väärinpäin.
Soini nyt tuskin tarkoitti nimenomaan talousasioita kun Halla-ahon johtaman puolueen erilaisuutta nosti esiin.

Eipä ole talousasiat olleet Halla-ahon twiittivirrassa minkäänlaisessa keskiössä vaan kaikkea muuta kyllä nostaa esiin.
 
Top