Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Solidsnake

Ylipäällikkö
Timo Soini: "Vanha Samurai on päätöksensä tehnyt, antaa nuorempien hioa sapeliaan"


Timo Soini ei aio asettua kenenkään puheenjohtajaehdokkaan taakse. Timo Soini ei aio asettua kenenkään puheenjohtajaehdokkaan taakse. Kuva: Anniina Luotonen

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini toivoo, että uusi puheenjohtaja nostaa pätevimmät henkilöt puolueen ministereiksi.

Brysselissä puheenjohtajatilannetta kommentoinut Soini sanoo tehneensä näin itse ja odottaa samaa myös seuraajaltaan.

Eilen väistymisestään kertonut Soini kommentoi vaimeasti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhonja kansanedustaja Leena Meren ilmoittautumista kisaan. Soini kertoi olevansa vain tyytyväinen, että paikka kiinnostaa.

Soini kertoi eilen hyvin suoraan, että hän haluaisi jatkaa ulkoministerinä hallituskauden loppuun. Uudelle puheenjohtajalle saatetaankin etsiä ministerinsalkku lisäämällä hallituksen salkkujen määrää.

Soinin mukaan hän on ollut pidempään sitä mieltä, että oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin työtaakka on epäinhimillinen.
– Nämä ovat yhteisiä päätöksiä ja pääministeri on siinä avainasemassa, Soini sanoi toimittajille Brysselissä.

Soini ei aio asettua kenenkään ehdokkaan taakse. Neuvoja hän aikoo silti antaa ja toivoikin jo tiistaina, että ehdokkaat kiertäisivät maakunnissa eivätkä keskittyisi vain julkisuuteen mediassa.
Hän ei myöskään aio olla yhteydessä kisaa harkitsevaan Jussi Halla-ahoon tai muihin puheenjohtajaehdokkaisiin kisan tiimoilta.
– Nyt kun vanha Samurai on päätöksensä tehnyt niin antaa nuorempien hioa sapeliaan. Olen aika levollisin mielin.
Soinin mukaan hänellä on Halla-ahoon korrektit työvälit.
– Me olemme henkilöinä erilaisia ja omanlaisia ja hyvä niin. Erilaisia ihmisiä maailmassa pitää ollakin.

Vanha samurai, vai teinimutanttikilpikonna?
 

Herman30

Greatest Leader
Vanha samurai, vai teinimutanttikilpikonna?
 

chigeen'a

Kapteeni
Soini nyt tuskin tarkoitti nimenomaan talousasioita kun Halla-ahon johtaman puolueen erilaisuutta nosti esiin.

Eipä ole talousasiat olleet Halla-ahon twiittivirrassa minkäänlaisessa keskiössä vaan kaikkea muuta kyllä nostaa esiin.
Minä en noista tviittilöistä tiedä mutta jos nyt vaikka googlettaa "Halla-Aho talouspolitiikka" niin aika monta osumaa tulee. Ja kyllähän tämä tietysti jonkun korvaan vasemmiston propagandalta kuulostaa aina vaan. Esim.

 Olen terveeseen markkinatalouteen uskova talouskonservatiivi. Erityisen konservatiivisesti suhtaudun yhteisten varojen käyttöön, Halla-aho sanoo.



- Koska ikiliikkujaa ei ole keksitty, eikä Suomi ole öljyvaltio, julkiseen kassaan saadaan rahaa vain verottamalla työtä ja yrittämistä. Siksi pidämme itsestäänselvänä lähtökohtana, että työkykyiset elättävät itsensä, Halla-aho lisää.


Laitetaan nyt H-A:n talousajatuksista linkki siltä ajalta kun persuja johti oman luonnehdinnan mukaan "keskusta-vasemmistolainen" Timo Soini.


Se mitä tapahtuu sitten joskus utopiassa, että muut puolueet muodostaisivat hallituksen Halla-Aho persujen kanssa, on tietysti toinen juttu. Uskoisin ainakin että näitä talousasioita täytyy Halla-Ahon tuoda vasemmalle oli hallituskaverina mikä puolue hyvänsä. Eli vasemmistolainenhan se sitten on.
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
Suomessa on niin paljon talousosaajia virkamiespuolella, ettei talouden ohjaamiseksi edes tarvita jokun puolueen johtoa. Riittää kun puolue linjaa painotuksen mihin rahaa suunnataan, mihin ei suunnata ja missä vakautetaan. Muuta puolueen ei tarvitse tehdä. En ymmärrä koko näitä vaatimuksia siitä että Halla-ahon tulisi loistaa joillain talousnäkemyksillä. ??!!

Konservatiivisessa talousmallissa maan johdon tulee esim: varmistaa ja suojella suomalainen vesivaranto kansallisena omaisuutena, säilyttää kansallisena omaisuutena sähköverkkojen infra ja peruuttaa Caruna-kauppa virheellisenä sekä saattaa valtion kiinteistöistä vastaava liikelaitos Senaatti alimmalle mahdolliselle katetavoitteelle jotta Senaatissa olevia viranomaistoimia ei ajeta kuralle ylikorkeilla kustannuksilla. Tuottamattomaan toimintaan suunnatut rahavirrat tulee lopettaa, vähentää tai viimeistään muuttaa suuntaa. Eikä tuossa ole vasta kuin muutama esimerkki.
.
 

STURM.AUSF.G

Luutnantti
Mestari voi luvata laittavansa talouden ja työllisyyden kuntoon heti kun saa vallan.Puhua voi ja sen hän osaa ja opetuslapset seuraa kasvot kohotettuna niitä viisaita opetuksen sanoja joita sitten toistelevat meille epäuskoisille ja epäilevilleNäyttöjä omassa työhistoriassa mestarilla vielä ole joten niin kauan kun on oppositiossa miestä ei punnita.Rinne on nyt vastaamassa lupauksistaan miten Suomi laitetaan kuntoon.Reilun kolmen vuoden päästä on tilinteon hetki.Ennuste ei hyvää lupaa mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 
Halla-ahon 'suu säkkiä myöden' -talouslinjaukset eivät ole sen paremmin oikeistolaisia kuin vasemmistolaisiakaan, vaan tervettä järkeä. Ja juurikin syistä, että Suomen kansalliset myyntiartikkelit eivät ole helposti muutettavissa suuriksi seteleiksi, vaan julkiset varat pitää repäistä työstä.

Armoton tosiasiahan on myös se, että jos julkisia varoja ei ole, niin ei voida maltillisia sosialistisia ohjelmiakaan toteuttaa eli järjestää julkista terveydenhuoltoa, maksutonta koulutusta ja sosiaali- sekä eläketurvaa. Tai siis nykyään näköjään voidaan - velkarahalla.
 

Erkki

Kenraali
Niinistö paljastaa vaikeimman ajan työssään ja moittii Soinia passiivisuudesta: ”Se aika oli tuskallista”

Tänään klo 11:23

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo uutuuskirjassa vaikeimmasta ajasta työssään ja moittii ulkoministerinä tuolloin toiminutta Timo Soinia passiivisuudesta.

Sauli tuossa kertoo olleensa kovasti huolissaan ja painiskelleensa itärajan pakolaisongelman kanssa. Länsiraja ei ilmeisestikään aiheuttanut mitään reaktioita.
 

Passi

Ylipäällikkö
Sauli tuossa kertoo olleensa kovasti huolissaan ja painiskelleensa itärajan pakolaisongelman kanssa. Länsiraja ei ilmeisestikään aiheuttanut mitään reaktioita.
Samaa ihmetellyt. Jos joka ilmansuunnan pakolais aaltoon suhtauduttais samoin, niin asia olisi hyvällä mallilla.

Idästä tulleisiin pakolaisiin suhtauduttiin täysin oikein, mutta sama tarmo pitää saada muillekin rajoille.

Ruotsissa oli käytännössä täysin järjestetty ja erittäin hyvin organisoitu pakolaisten kuljetus operaatio tornioon(poliisi saattueista lähtien) ja ketään ei kiinnostanut.
 

skärdis

Respected Leader
säilyttää kansallisena omaisuutena sähköverkkojen infra ja peruuttaa Caruna-kauppa virheellisenä

Just tuollaista tarkoitan persujen haihattelevalla talouspolitiikalla.

Miten Caruna-kauppa voitaisiin peruuttaa? Kansallistaa eli sosialisoida osakeyhtiö? Mitä osakkeenomistajat siihen sanoisivat? Mikä olisi Suomen luotettavuus investointikohteena?

Ei mitenkään onnistu peruuttaminen.

Caruna voidaan tietysti ostaa takaisin, jos omistajat suostuvat myymään. Tuskin he lypsävää lehmää hevillä myyvät eli hintaa kertyy miljardisotalla. Mistä ne miljardit otetaan?

Entäs muut kuin Carunan verkossa elävät? Pitääkö heidänkin osallistua miljardien maksamiseen siksi, että Carunan verkossa olisi halvemmat taksat?

Caruna ei todellakaan ole koko maan asia:

 

Rauhantekijä

Respected Leader
Just tuollaista tarkoitan persujen haihattelevalla talouspolitiikalla. Ei mitenkään onnistu peruuttaminen.
Haloo. Onko tuon asian sanonut joku persupoliitikko julisella foorumilla? Ei ole.
Käsittääkseni kirjoittaja on Rauhis-hömppä joka tavallaan vaan nostaa esiin esimerkin siitä mitä ei olisi aikanaan pitänyt tehdä. Täällä sen voi sanoa noin mutta ei poliittisella foorumilla ilman vaihtoehtojen tarkisteluja. Poliittisella foorumilla asia on arvosteltu, mutta ei ole päätetty sosialisoida Carunaa.

Caruna ei todellakaan ole koko maan asia
50% Suomen väestöstä asuu linjan Pori-Imatra eteläpuolella. Hintojen korottaminen koskee siis varsin montaa kansalaista vaikka se maantietellisenä kuvana voidaankin esittää asiaa vähättelevästi.
Caruna on kieltämättä eräs suurimpia poliittisten päättäjien mokia jolla on kansalaisiin haitallinen vaikutus.
.
 

skärdis

Respected Leader
Caruna on kieltämättä eräs suurimpia poliittisten päättäjien mokia jolla on kansalaisiin haitallinen vaikutus.

Mikäs Caruna-casen tausta onkaan?

1. Kunnat saivat idean myydä omistamiaan sähköverkkoyhtiöitä Fortumille. Espoossa, Kurikassa Jyllinkoski jne.
2. Rahaa kunnat saavat ihan h**vetin paljon, koska Fortumissa ymmärretään mikä sähköverkon arvo lypsylehmänä on.
3. Kunnissa luultiin, että Fortum tekee pöljät kaupat ja maksaa ihan tyhjästä..

4. Valtio pilkkoo Fortumia ja verkot eriytetään. Caruna menee myyntiin ja jälleen ostajat ymmärtävät millaisia kultamunia sähköverkko munii.

5. Valtio määrää kaapeloimaan valtaosan verkoista, joka maksaa aivan törkeän paljon.

Nyt sitten kysytään, että miksi espoolaiset, kurikkalaiset jne. huutavat muita apuun kun kuitenkin heidän kotikuntansa ovat kotiuttaneet satumaiset massit verkkoyhtiöistä ja käyttäneet ne kuntalaisten hyödyksi.

Kakkua ei voi syödä sekä säästää samaan aikaan.

Lypsävää lehmää ei kannata tappaa.

Jne jne.


Edit: Itse asun Tampereen Sähköverkko Oy:n alueella ja onneksi kaupunkimme ei ole sitä myynyt, vaikka kaikenmaailman konsulentit sitä ovat kuntapoliitikoille ehdotelleetkin. Meillä on todella halvat siirtohinnat.
 

Old Boy

Ylipäällikkö
Valtio määrää kaapeloimaan valtaosan verkoista, joka maksaa aivan törkeän paljon.
Tämä sun kohta 5 on suurin syy kohonneisiin sähkölaskuihin. Kaikki maaseudulla ajelevat näkee joka puolella tehtävät kaapelointityöt joita riittää kai ainakin vuoteen 2030. Sähkön kuluttajahinta nousisi siitä riippumatta kuka verkot omistaa ja paljonko tienaa. Tähän hölmöyteen mentiin kun "kerran vuosisadassa" myrsky pelästytti poliitikot. Ennen haja-asutusalueilla eläneet on tienny että joutuvat ite hoitamaan yksityistiensä auraukset ym kunnossapidon, ite ajamaan kauppaan tai terkkariin autollaan ja senkin että sähköt voi joskus katketa. Mutta nyt kansalaiset on oppineet itkemään paikkakuntien face-ryhmissä sekä vaatimaan poliitikoilta toimia kun asia koskettaa itseä. Mitä tulee maatiloihin niin niiden rakennuskustannuksissa ei paljon tuntuisi varavoimakone ja 5000 l löpötankki.

Asia olisi siis ollut helposti hoidettavissa jos poliitikkome eivät olisi panikoituneet. Rahaahan tähän hölmöyteen menee enemmän kun HX ja Lv2020 vie yhteensä. Tai olisivat edes jättäneet Fortumin myymättä.
Mutta eihän hallitus voinut sitäkään jättää tekemättä, sillä myyntituloilla on mahdollista hankkia omille ydinkannattajille etuja jolloin voitetaan vaalit. Nyt ei enää ole niin paljon myytävää jolloin Antti Rinne joutuu tekemään saman velkarahalla.
 
Top