Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Mäenpään hölmöydet on omalla tasollaan, mutta varakansanedustajia ei ole olemassakaan.

Lehdistö yleensä käyttää termiä, kun jutussa ei muuten ole riittävästi lihaa luiden ympärillä
Muistan nähneeni erään "melkein tuntemani" persujen nykyisen kansanedustajan käyttäneen kevään vaalimainonnassaan itsestään titteliä varakansanedustaja.
 
Mäenpään hölmöydet on omalla tasollaan, mutta varakansanedustajia ei ole olemassakaan.

Lehdistö yleensä käyttää termiä, kun jutussa ei muuten ole riittävästi lihaa luiden ympärillä

Kyllä varaedustajat ovat olemassa.

Kärnä esimerkiksi oli Väyrysen varaedustajana ja nousi eduskuntaan kun Paavo lähti Brysseliin.
 
Halla-aho Ylellä perussuomalaisten Venäjä-mielisyydestä: ”Olemme ainoa Venäjään johdonmukaisen kriittisesti suhtautunut puolue Suomessa”

Tänään klo 12:08
Jussi Halla-ahon mukaan on täysin oikeutettua käydä keskustelua siitä, onko nykyinen Venäjään kohdistunut pakotepolitiikka ollut kovin tehokasta ja onko se loogista.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Venäjä-kortilla mätkitään kansallismielisiä puolueita.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Venäjä-kortilla mätkitään kansallismielisiä puolueita.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Venäjä-kortilla mätkitään kansallismielisiä puolueita. MATTI MATIKAINEN
Ylen Ykkösaamu -ohjelmassa nousi lauantaina jälleen esille perussuomalaisten suhteet italialaiseen Pohjoisen Liittoon (Lega) ja Venäjä-mielisyyteen.
Viranomaiset ovat Italiassa selvittäneet väitteitä, joiden mukaan kiistellyn Matteo Salvinin johtama Lega-puolue olisi mahdollisesti saanut salaista rahoitusta Venäjältä. Euroopan parlamentissa perussuomalaiset ovat samassa ryhmässä Legan kanssa.
Perussuomalaisia on myös syytetty Venäjä-mielisyydestä, muun muassa parlamenttiryhmän valinnan vuoksi. Ryhmä koostuu Venäjä-mielisistä eurooppalaisista puolueista.
Lisäksi esimerkiksi Alma Median eurovaalikonevastausten perusteella perussuomalaiset eurovaaliehdokkaat olivat keskustan ohella kaikkein Venäjä-myönteisimpiä. Esimerkiksi Krimin valtauksen seurauksena asetettujen Venäjä-pakotteiden purkamisesta perussuomalaisten ehdokkaista samaa mieltä oli seitsemän ehdokasta kahdestakymmenestä.
Halla-ahon mukaan perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole Venäjä-myönteinen puolue, päinvastoin.
–Perssuomalaiset on ainoa Venäjään ja Venäjän kehitykseen johdonmukaisen kriittisesti suhtautunut puolue Suomessa. Me olemme ainoa puolue, joka on johdonmukaisesti vastustanut viisumivapautta Venäjän kanssa, Venäjän kaksoiskansalaisten pääsyä puolustuksen kannalta tärkeisiin virkoihin, venäläisten maakauppoja, olemme vastustaneet Suomen liittymistä Ottawan maamiinat kieltävään sopimukseen, Halla-aho listasi Ylellä.

Kaksinaismoralismia?
Halla-ahon mukaan puolue on suhtautunut myös Venäjä-pakotteisiin ”hyvin johdonmukaisesti”.
–Venäjän toimintaa, Krimin miehitystä, terrorismin lietsontaa Itä-Ukrainassa ei tietenkään voida hyväksyä ja silloin siihen pitää jollakin tavalla reagoida. Sen sijaan on täysin oikeutettua käydä keskustelua siitä, onko tämä nykyinen pakotepolitiikka ollut kovin tehokasta ja onko se loogista, että samaan aikaan kun harjoitetaan pakotepolitiikkaa, niin sitten Venäjä kutsutaan takaisin Euroopan neuvoston työskentelyyn - perussuomalaiset oli ainoa puolue, joka vastusti sitä Suomessa. Mutta me olemme silti kuulemma Venäjä-myönteinen puolue, Halla-aho sanoi
Halla-aho mukaan Venäjään suhtautumista leimaakin kaksinaismoralismi.
–Pitää muistaa energiayhteistyö, joka osittain johtuu tietysti Saksan vastuuttomista ydinvoimaratkaisuista. Eli Euroopan energiariippuvuus Venäjästä kasvaa kaiken aikaa ja tämä on mielestäni strategisella tasolla aika merkittävä uhka, Halla-aho sanoi.
Pidätte siis tätä toimintaa kaksinaismoralistisena?, häneltä kysyttiin.
–Se on erittäin kaksinaismoralistista, eikä kukaan oikeasti tietysti ole huolissaan mistään perussuomalaisten Venäjä-myönteisyydestä, vaan tästä Venäjä-mielisyydestä on tullut sellainen pelikortti eurooppalaiseen sisäpolitiikkaan, jota käytetään lähinnä kansallismielisten puolueiden mätkimiseen ja useimmiten täysin aiheetta, Halla-aho sanoi.

 
No, en katsonut, mutta tulee mieleeni yksi asia saman puolueen historiasta:
- Toimittaja: Tehän olette rasistinen puolue...
- Soini: Ei puolue ole, jotkut jäsenet voivat olla.

Ja nyt Jussi kertoo meille, ettei puolue suinkaan venäläismielinen...
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Kannattaa katsoa haastattelu. Jussi veti kyllä taas hienosti. Toimittajalla otti vähän koville.

Melkoiset lehmänhermot täytyy Halla-aholla olla, kun kerta toisensa jälkeen, vuodesta toiseen, naama tonnin setelillä ampuu toimittajan tai poliittisen vastustajan toisensa perään kylmästi alas. Moni poliitikko tuntuu jo oppineen, ettei Jussin kanssa kannata aloittaa vääntämään, mutta ilmeisesti toimittajilla on sen verran ideologista vauhtisokeutta jäljellä, ettei oppi mene millään perille.
 
–Se on erittäin kaksinaismoralistista, eikä kukaan oikeasti tietysti ole huolissaan mistään perussuomalaisten Venäjä-myönteisyydestä, vaan tästä Venäjä-mielisyydestä on tullut sellainen pelikortti eurooppalaiseen sisäpolitiikkaan, jota käytetään lähinnä kansallismielisten puolueiden mätkimiseen ja useimmiten täysin aiheetta, Halla-aho sanoi.

:LOL:

edit: Jussi-pussista on kasvanut ihan ehta poliitikko. Onnea Putinsuomalaisille.
 
Laitappas yksikin, edes yksi linkki missä nykynen Persujen puoluejohto tai Persut puolueena on antanut julkilausuman yms, että Putler on ok ja Venäjä on kiva????
Osa perussuomalaisista myötäilee suoraan Venäjän kantoja

23.05.2019 klo 6:45
Osaa perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaista ja kansanedustajista voi pitää Venäjä-mielisinä.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on ehdottanut rajattua viisumivapautta Venäjälle.
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on ehdottanut rajattua viisumivapautta Venäjälle.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on ehdottanut rajattua viisumivapautta Venäjälle. EPA / AOP
Perussuomalaisia on syytetty viime päivinä Venäjä-mielisyydestä, muun muassa siksi, että puolue on menossa mukaan EU-parlamentin uuteen kansallismielisten oikeistopopulistien ryhmään. Ryhmä koostuu merkittävissä määrin Venäjä-mielisistä eurooppalaisista puolueista, joiden tuen Venäjä on varmistanut rahoituksella sekä erilaisin yhteistyösopimuksin.
Uuteen kansallismielisten oikeistopopulistien ryhmään on alustavien tietojen mukaan tulossa 11 puoluetta, joista yli puolet on selvästi Venäjä-mielisiä ja kaksi Venäjä-kriittistä.
Käsi kädessä
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa. ”Perussuomalaiset haluaa ottaa kädestä samalla tavalla ajattelevia liikkeitä ja puskea eteenpäin todellisia muutoksia rakkaassa kotimaanosassamme”, Huhtasaari totesi puheessaan tilaisuudessa.
Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan perussuomalaiset on luisumassa samaan suuntaan avoimesti putinististen puolueiden kanssa ja pitää tilannetta huolestuttavana.
Laura Huhtasaari toimii myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, ja hän sai heti Milanon kokouksen jälkeen moitteet ulkoministeri Timo Soinilta (sin). Tämä totesi blogissaan, että ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajuutta pitää käyttää taiten Suomen hyväksi.
– En pidä viisaana, että perussuomalaiset hönkivät osaksi Euroopan Unionin laitaoikeistoa. Laura Huhtasaari antoi näytteen arvostelukyvystään osallistuessaan Milanon tapaamiseen, Soini arvioi.
Venäjä-pakotteet jakavat
Millaisia kantoja EU-parlamenttiin pyrkivillä perussuomalaisilla Venäjä-kysymysten suhteen on?
Alma Median eurovaalikonevastausten perusteella perussuomalaiset eurovaaliehdokkaat ovat keskustan ohella kaikkein Venäjä-myönteisimpiä. Asiasta uutisoi Uusi Suomi.
Esimerkiksi Krimin valtauksen seurauksena asetettujen Venäjä-pakotteiden purkamisesta perussuomalaisten ehdokkaista samaa mieltä oli seitsemän ehdokasta kahdestakymmenestä.
Venäjä-pakotteiden purkamista kannattavat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaista Teuvo Hakkarainen, Arto Luukkanen, Samuli Sibakoff, Minna Partanen, Minna Reijonen, Karri Ollila ja Tanja Vahvelainen.
Perussuomalaisten virallisen kannan mukaan puolue ei hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa, Krimin laitonta valtausta eikä Venäjä-pakotteiden purkamista.
Vaikka esimerkiksi Huhtasaari ei kannata Venäjä-pakotteiden purkamista, silti hän suhtautuu niihin kriittisesti: ”Pakotteiden tarkoitus ei tulisi olla se, että Suomi joutuu kärsimään muita maita enemmän. EU:n pitäisi ottaa tämä päätöksenteossaan huomioon. Tällä hetkellä tilanne on se, että Saksa myy edelleen autoja Venäjälle, mutta Suomi ei voi myydä Venäjälle juustoja (vastapakotteet)”, Huhtasaari totesi Alma Median vaalikonevastauksessaan.
Kahdenvälisiä järjestelyjä
Perussuomalaisten Venäjä-mielisyys on noussut tapetille Milanon kokouksen lisäksi myös eurovaaliehdokas Olli Kotron annettua haastattelun Kremliä myötäilevälle Eurasia Dailylle (20.5.), jossa hän ehdottaa useita konkreettisia tapoja, joilla Suomi voisi tiivistää suhteitaan Venäjään.
Venäläislehti väittää Kotron sanoneen, että Suomen kannattaisi pyrkiä eroon Schengen-sopimuksesta, lisäksi hän kannatti rajattua viisumivapautta Venäjän kanssa. Kotron haastattelusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.
Myöhemmin Kotro tarkensi Facebookissa, että hän sanoi tarkoittaneensa helpotettua viisumijärjestelyä esimerkiksi 10 000 ihmiselle.
– Olen sanonut, että Schengenistä tulisi päästä eroon, koska en kannata vapaata liikkuvuutta. Jos Suomi olisi Schengenin ulkopuolella, meillä olisi tuolloin mahdollisuus tehdä kahdenvälisiä järjestelyjä haluamiemme maiden kanssa”, Kotro kirjoitti.

Vastavoima Venäjälle
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden kansallismielisten ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa,

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden kansallismielisten ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa,

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden kansallismielisten ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa, Petteri Paalasmaa
Alma Median eurovaalikoneessa esitettiin myös väite, jonka mukaan EU:n pitää olla ulkopolitiikassaan yhtenäinen, jotta se on uskottava vastavoima suurvalloille kuten Kiinalle, Venäjälle ja Yhdysvalloille.
Yhdeksän perussuomalaisten kahdestakymmenestä eurovaaliehdokkaasta oli väitteen kanssa eri mieltä, tai täysin eri mieltä. Myös Huhtasaari ja Kotro kuuluvat tähän joukkoon.
”Ulkopolitiikka pitäisi palauttaa kansallisiin käsiin, näin yksittäinen valtio voisi olla kokoaan paljon merkittävämpi vaikuttaja. EU ei ole onnistunut roolissaan ulkopoliittisena vaikuttajana, koska se ei pysty puhumaan kaikkien jäsenvaltioiden puolesta yhdellä suulla”, Huhtasaari perusteli kantaansa.
Venäjän pyrkimykset
Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen muistuttaa, että Venäjä ei tavoittele vaikutusvaltaa vain Euroopan tasolla, vaan myös kansallisesti.
– Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös kansalliseen päätöksentekoon. Ei perussuomalaisilla ole mitään keinoa, jolla he estäisivät nämä vaikutusyritykset, koska Venäjä ei tee eroa Suomen kotimaanpolitiikan ja Euroopan tason välillä.
Virkkunen pitää huolestuttavana tilannetta, jossa Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös kansanedustajiin.
Myötäilee Venäjää
Perussuomalaisten kansanedustajista erityisesti Tom Packalén on tullut tunnetuksi Venäjän kantoja myötäilevistä lausunnoistaan. Packalén toimii eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä sekä puolustusvaliokunnan varajäsenenä.
Vuonna 2014 Packalén arvioi huhtikuussa alkaneen Ukrainan selkkauksen aikaan syksyyn saakka, ettei Venäjän asevoimien joukkoja ei ole Itä-Ukrainassa, ja kun malesialainen matkustaja¬kone ammuttiin alas Itä-Ukrainan yllä heinäkuussa 2014, Packalén pohti blogissaan, ”miksi Yhdysvallat pyrkii niin itsepintaisesti syyttämään Venäjää tapahtuneesta”.
Packalén kyseenalaisti myös vuonna 2014 EU:n asettamat talouspakotteet Krimin laittomasti miehittänyttä Venäjää vastaan, ja maaliskuussa 2018 Packalén kirjoitti blogissaan, ettei hän usko Venäjän olevan Salisburyn hermomyrkkyiskun takana: ”Jos Venäjän syyllisyys pystytään puolueettomasti ja luotettavasti toteamaan, kannatan esitetyn kaltaisia sanktioita”, hän lisäsi.
Suomi pulassa
Packalénin ohella puolueen varapuheenjohtajat Laura Huhtasaari ja Juho Eerola ovat esittäneet omintakeisia Venäjä-näkemyksiä.
Huhtasaari arvioi Twitterissä kesäkuussa 2016, että ”Kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne”.
Saman vuoden elokuussa Huhtasaari arvioi Facebookissa Ukrainan tilannetta ja totesi, että: ”Venäjällä ei ole strategisia tarpeita Ukrainaa kohtaan. Toisin kuin Krimiä kohtaan ja krimiläiset ovat venäjänmielisiä ja venäjänkielisiä. Ei Venäjä Ukrainaan hyökkää, ellei sitten tee vastaiskua, ja se tulee olemaan sitten kova.” Eli Huhtasaaren mukaan Ukraina toimisi hyökkääjänä, jos tilanne eskaloituisi.
Erikoinen historiavertaus
Nykyisin eduskunnan varapuhemiehenä toimiva kansanedustaja Juho Eerola totesi Nykypäivä-lehden haastattelussa maaliskuussa 2018, että vaikka Venäjä teki väärin vallatessaan Krimin, tilanteessa pitäisi ottaa huomioon myös alueiden kansalaisten näkemys, jotka Eerolan mukaan on se, että he kuuluisivat mieluummin Venäjään kuin Ukrainaan.
Eerola myös kyseenalaisti Venäjän vastaiset talouspakotteet. Vertailukohdan hän haki Suomen historiasta: ”Silloin kun Venäjä, tai Neuvostoliitto, vei meiltä Karjalan ja yhteyden Jäämerelle, ei asetettu mitään pakotteita. Silloin aloitettiin idänkauppa. Oliko haittaa siitä?”]
Eerola myönsi olevansa tässä kysymyksessä poikkeuksellisen Venäjä-myönteinen jopa perussuomalaisissa.
 
Osa perussuomalaisista myötäilee suoraan Venäjän kantoja

23.05.2019 klo 6:45
Osaa perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaista ja kansanedustajista voi pitää Venäjä-mielisinä.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on ehdottanut rajattua viisumivapautta Venäjälle.
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on ehdottanut rajattua viisumivapautta Venäjälle.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on ehdottanut rajattua viisumivapautta Venäjälle. EPA / AOP
Perussuomalaisia on syytetty viime päivinä Venäjä-mielisyydestä, muun muassa siksi, että puolue on menossa mukaan EU-parlamentin uuteen kansallismielisten oikeistopopulistien ryhmään. Ryhmä koostuu merkittävissä määrin Venäjä-mielisistä eurooppalaisista puolueista, joiden tuen Venäjä on varmistanut rahoituksella sekä erilaisin yhteistyösopimuksin.
Uuteen kansallismielisten oikeistopopulistien ryhmään on alustavien tietojen mukaan tulossa 11 puoluetta, joista yli puolet on selvästi Venäjä-mielisiä ja kaksi Venäjä-kriittistä.
Käsi kädessä
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa. ”Perussuomalaiset haluaa ottaa kädestä samalla tavalla ajattelevia liikkeitä ja puskea eteenpäin todellisia muutoksia rakkaassa kotimaanosassamme”, Huhtasaari totesi puheessaan tilaisuudessa.
Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan perussuomalaiset on luisumassa samaan suuntaan avoimesti putinististen puolueiden kanssa ja pitää tilannetta huolestuttavana.
Laura Huhtasaari toimii myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, ja hän sai heti Milanon kokouksen jälkeen moitteet ulkoministeri Timo Soinilta (sin). Tämä totesi blogissaan, että ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajuutta pitää käyttää taiten Suomen hyväksi.
– En pidä viisaana, että perussuomalaiset hönkivät osaksi Euroopan Unionin laitaoikeistoa. Laura Huhtasaari antoi näytteen arvostelukyvystään osallistuessaan Milanon tapaamiseen, Soini arvioi.
Venäjä-pakotteet jakavat
Millaisia kantoja EU-parlamenttiin pyrkivillä perussuomalaisilla Venäjä-kysymysten suhteen on?
Alma Median eurovaalikonevastausten perusteella perussuomalaiset eurovaaliehdokkaat ovat keskustan ohella kaikkein Venäjä-myönteisimpiä. Asiasta uutisoi Uusi Suomi.
Esimerkiksi Krimin valtauksen seurauksena asetettujen Venäjä-pakotteiden purkamisesta perussuomalaisten ehdokkaista samaa mieltä oli seitsemän ehdokasta kahdestakymmenestä.
Venäjä-pakotteiden purkamista kannattavat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaista Teuvo Hakkarainen, Arto Luukkanen, Samuli Sibakoff, Minna Partanen, Minna Reijonen, Karri Ollila ja Tanja Vahvelainen.
Perussuomalaisten virallisen kannan mukaan puolue ei hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa, Krimin laitonta valtausta eikä Venäjä-pakotteiden purkamista.
Vaikka esimerkiksi Huhtasaari ei kannata Venäjä-pakotteiden purkamista, silti hän suhtautuu niihin kriittisesti: ”Pakotteiden tarkoitus ei tulisi olla se, että Suomi joutuu kärsimään muita maita enemmän. EU:n pitäisi ottaa tämä päätöksenteossaan huomioon. Tällä hetkellä tilanne on se, että Saksa myy edelleen autoja Venäjälle, mutta Suomi ei voi myydä Venäjälle juustoja (vastapakotteet)”, Huhtasaari totesi Alma Median vaalikonevastauksessaan.
Kahdenvälisiä järjestelyjä
Perussuomalaisten Venäjä-mielisyys on noussut tapetille Milanon kokouksen lisäksi myös eurovaaliehdokas Olli Kotron annettua haastattelun Kremliä myötäilevälle Eurasia Dailylle (20.5.), jossa hän ehdottaa useita konkreettisia tapoja, joilla Suomi voisi tiivistää suhteitaan Venäjään.
Venäläislehti väittää Kotron sanoneen, että Suomen kannattaisi pyrkiä eroon Schengen-sopimuksesta, lisäksi hän kannatti rajattua viisumivapautta Venäjän kanssa. Kotron haastattelusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.
Myöhemmin Kotro tarkensi Facebookissa, että hän sanoi tarkoittaneensa helpotettua viisumijärjestelyä esimerkiksi 10 000 ihmiselle.
– Olen sanonut, että Schengenistä tulisi päästä eroon, koska en kannata vapaata liikkuvuutta. Jos Suomi olisi Schengenin ulkopuolella, meillä olisi tuolloin mahdollisuus tehdä kahdenvälisiä järjestelyjä haluamiemme maiden kanssa”, Kotro kirjoitti.

Vastavoima Venäjälle
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden kansallismielisten ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa,

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden kansallismielisten ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa,

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari osallistui uuden kansallismielisten ryhmän hengennostatustilaisuuteen lauantaina Milanossa, Petteri Paalasmaa
Alma Median eurovaalikoneessa esitettiin myös väite, jonka mukaan EU:n pitää olla ulkopolitiikassaan yhtenäinen, jotta se on uskottava vastavoima suurvalloille kuten Kiinalle, Venäjälle ja Yhdysvalloille.
Yhdeksän perussuomalaisten kahdestakymmenestä eurovaaliehdokkaasta oli väitteen kanssa eri mieltä, tai täysin eri mieltä. Myös Huhtasaari ja Kotro kuuluvat tähän joukkoon.
”Ulkopolitiikka pitäisi palauttaa kansallisiin käsiin, näin yksittäinen valtio voisi olla kokoaan paljon merkittävämpi vaikuttaja. EU ei ole onnistunut roolissaan ulkopoliittisena vaikuttajana, koska se ei pysty puhumaan kaikkien jäsenvaltioiden puolesta yhdellä suulla”, Huhtasaari perusteli kantaansa.
Venäjän pyrkimykset
Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen muistuttaa, että Venäjä ei tavoittele vaikutusvaltaa vain Euroopan tasolla, vaan myös kansallisesti.
– Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös kansalliseen päätöksentekoon. Ei perussuomalaisilla ole mitään keinoa, jolla he estäisivät nämä vaikutusyritykset, koska Venäjä ei tee eroa Suomen kotimaanpolitiikan ja Euroopan tason välillä.
Virkkunen pitää huolestuttavana tilannetta, jossa Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös kansanedustajiin.
Myötäilee Venäjää
Perussuomalaisten kansanedustajista erityisesti Tom Packalén on tullut tunnetuksi Venäjän kantoja myötäilevistä lausunnoistaan. Packalén toimii eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä sekä puolustusvaliokunnan varajäsenenä.
Vuonna 2014 Packalén arvioi huhtikuussa alkaneen Ukrainan selkkauksen aikaan syksyyn saakka, ettei Venäjän asevoimien joukkoja ei ole Itä-Ukrainassa, ja kun malesialainen matkustaja¬kone ammuttiin alas Itä-Ukrainan yllä heinäkuussa 2014, Packalén pohti blogissaan, ”miksi Yhdysvallat pyrkii niin itsepintaisesti syyttämään Venäjää tapahtuneesta”.
Packalén kyseenalaisti myös vuonna 2014 EU:n asettamat talouspakotteet Krimin laittomasti miehittänyttä Venäjää vastaan, ja maaliskuussa 2018 Packalén kirjoitti blogissaan, ettei hän usko Venäjän olevan Salisburyn hermomyrkkyiskun takana: ”Jos Venäjän syyllisyys pystytään puolueettomasti ja luotettavasti toteamaan, kannatan esitetyn kaltaisia sanktioita”, hän lisäsi.
Suomi pulassa
Packalénin ohella puolueen varapuheenjohtajat Laura Huhtasaari ja Juho Eerola ovat esittäneet omintakeisia Venäjä-näkemyksiä.
Huhtasaari arvioi Twitterissä kesäkuussa 2016, että ”Kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne”.
Saman vuoden elokuussa Huhtasaari arvioi Facebookissa Ukrainan tilannetta ja totesi, että: ”Venäjällä ei ole strategisia tarpeita Ukrainaa kohtaan. Toisin kuin Krimiä kohtaan ja krimiläiset ovat venäjänmielisiä ja venäjänkielisiä. Ei Venäjä Ukrainaan hyökkää, ellei sitten tee vastaiskua, ja se tulee olemaan sitten kova.” Eli Huhtasaaren mukaan Ukraina toimisi hyökkääjänä, jos tilanne eskaloituisi.
Erikoinen historiavertaus
Nykyisin eduskunnan varapuhemiehenä toimiva kansanedustaja Juho Eerola totesi Nykypäivä-lehden haastattelussa maaliskuussa 2018, että vaikka Venäjä teki väärin vallatessaan Krimin, tilanteessa pitäisi ottaa huomioon myös alueiden kansalaisten näkemys, jotka Eerolan mukaan on se, että he kuuluisivat mieluummin Venäjään kuin Ukrainaan.
Eerola myös kyseenalaisti Venäjän vastaiset talouspakotteet. Vertailukohdan hän haki Suomen historiasta: ”Silloin kun Venäjä, tai Neuvostoliitto, vei meiltä Karjalan ja yhteyden Jäämerelle, ei asetettu mitään pakotteita. Silloin aloitettiin idänkauppa. Oliko haittaa siitä?”]
Eerola myönsi olevansa tässä kysymyksessä poikkeuksellisen Venäjä-myönteinen jopa perussuomalaisissa.
Kuten uutisessa lukee "Osaa perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaista ja kansanedustajista voi pitää Venäjä-mielisinä."
 
Kuten uutisessa lukee "Osaa perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaista ja kansanedustajista voi pitää Venäjä-mielisinä."

Tässä osassa on myös puolueen puheenjohtajistoa, nykyistä ja entistä. Riittää mulle.

Ja näppärästi myös löysivät Euroopan parlamentista siihen ryhmään(ID), joka on eniten Venäjä-mielisin.. Yyyyylllätyyyyyys!

Vähän liikaa on kyllä nyt YKSITTÄISTAPAUKSIA!
 
Tässä osassa on myös puolueen puheenjohtajistoa, nykyistä ja entistä. Riittää mulle.

Ja näppärästi myös löysivät Euroopan parlamentista siihen ryhmään(ID), joka on eniten Venäjä-mielisin.. Yyyyylllätyyyyyys!

Vähän liikaa on kyllä nyt YKSITTÄISTAPAUKSIA!
Niin uutinen väittää, onko faktaa?
 
Tuosta @elso :n liittämästä taulukosta..josta väännätte. En ymmärrä,kun kuvan laittaja sanoo että pahemminkin olisi voinut mennä ja toiset taas puhuvat harjaanjohtavasta tilastosta. Itse olin järkyttynyt noin valtavasta määrästä rikoksia joka vuosi isäntämaata kohtaan jossa tekijänä turvaa hakevat ihmiset. Joku mättää.
 
Back
Top