Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

inscout

Ylipäällikkö
No mites ne kansalaiset sitten voi kannattaa postin lakkoilua? Jos nimittäin lakkolaiset voittaa työtaistelun seuraa luonnollisesti postimaksujen korotus. Tai paremminkin väistämätön korotus on vielä suurempi.


Lyhyt kommentti. Hintojen nousu on hyvä asia. Ja se on myös pakollinen asia. Laskevat tai paikallaan pysyvät hinnat ovat merkki pysähtyneestä taloudesta.

Tämä siis talouden näkökulmasta.

Yksittäisen yrityksen näkökulmasta asia on erilainen. Tästä syystä firmat puhuvat kustannuksista ja talous rahan liikkeestä. Ja tässä n se syy, miksi globalisaatio pitkässä juoksussa on haitallista.
 

Fremen

Respected Leader
Eihän hallituksella mitään hätää ole - heillä on enemmistö, kertoi gallup mitä tahansa. Enemmänkin tässä on komiikkaa, että mitä persut tästä gallupjohdostaan hyötyy tai millä lakiesityksillä se on saavutettu. Juu - ei millään tai mitään. Enkä minä nyt tarkoita, että Kokoomuksella olisi asiat yhtään sen paremmin.
En tiedä seuraatko Suomen Uutisia päivittäin, se on nähdäkseni yhtä "puolueeton" tiedonvälityskanava kuin muutkin suuremman lukijakunnan saavuttavat kotimaiset mediat? Se on myös ainoa kansallisen tason lukijakunnan tavoittava web-uutiskanava, jolla tästä gallupista ei ole mainittu sanallakaan.
Kas siinäpä komediallinen pähkinä purtavaksi.
Suomen Breitbart SU nyt ei ainakaan ole.
Ilkkuminen on kummallinen juttu, ihmiset joiden kanssa olen samalla aaltopituudella ja joiden kanssa tulen toimeen, mielipide-eroista huolimatta, eivät koskaan tunnu näkevän tarvetta sille.
Suomessa koko ilkkujaporukka tuntuu olevan sen verran insulaarinen ettei meikäläinen ikinä kelvannut edes keskusteluseuraksi, hui, ajatussaastuttaja, pois toi tyyppi!
iik :mad:!
 
Hieman nyt tähdentäisin, että kannatus on eri asia kuin äänet. Vaalikautta on vasta 1/2 vuotta takana eikä näillä kannatuksilla tee 3 vuoden päästä mitään - silloin kerätään ääniä. Persut ja Kokoomus sössivät niin äänensä kuin niillä saadut hallitusneuvotteluasemansakin. Näin eduskunnassa on oikeistolla enemmistö ja vihervasemmistohallitus - joskin muuttujana on miksi keput nyt luetaan.
Sellainen huomio, että eduskuntavaalit ei ole ainoat Suomessa käytävät vaalit.
 

hansai

Supreme Leader
Hihi... Hihiihii. Hahaa.... Hahhaaahhaaha... Buahahhahahhahhaa... Arvopohja... Muahahahahaaahaaa...

 

Tetra

Respected Leader
BAN
Hyvää pohdintaa.

Mutta itse näen tilanteen laajemmin mietittynä hieman erilaisena.

Oma mielipiteeni on, että persujen nousu heijastaa kasvavaa kritiikkiä nykyiselle yhteiskunnalliselle ja taloudelliselle suuntaukselle. Myös muualla näkyy samaa liikehdintää.

Mutta olen sitä mieltä, että aika ei ole vielä valmis. Liian monet uskovat vielä olevansa voittajia. Tällöin kannatus jakautuu niin sekaisin, että kukaan ei saa asian tilaa muuttavaa enemmistöä.

Kun sisäinen kriisiytyminen pahenee, äänestäminen ohjautuu äärilaidoille kuten aina ennenkin (kuten nytkin tapahtuu). Ja sitten jompikumpi äärilaita vie voiton. Suomen tietäen ei ole vaikea arvioida kuka täällä vie voiton. Ehkä parempi niin.

Kauan sitten sanoin omana mielipiteenäni että persut ovat viimeinen este todellisen radikalisaation edessä. Jos (ja kun) persuista tehdään julkisessa puheessa pahuus, niin siitä on seurauksena kannattajakunnan kääntyminen johonkin aivan muuhun ideaan. Ja se idea aina löytyy.
Itse en näe syytä ajatella, että on tarvetta millekkään suurelle muutokselle. Perussuomalaisten kannattajakunnassa on paljon myös varsin hyvin pärjäävää väkeä, ja on vaikea uskoa, että heitä laajasti ottaen kiinnostaa mikään radikaalimpi idea. Toki peilaan omia näkemyksiänikin tässä, sillä en näe millekkään suurelle mullistukselle tarvetta, vaan pienille fiksauksille tärkeissä asioissa. Mutta en tiedä mitään syytä, miksi persujen kannattajakuntaa kiinnostaisi mikään suurempi radikalismi. Persujen kannattajissa on nykyään paljon kokoomuksen, SDP:n ja keskustan entisiä kannattajia. Miksipä he nyt kaipaisivat jotain radikaaleja ajatuksia?
 

g21.45acp

Kapteeni
Jotenkin sellainen fiilis, että Rinne on vain Halla-ahon kätyri demareissa, ei kukaan voi oikeasti tehdä niin paljon toisen puolueen eteen :)
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Jotenkin sellainen fiilis, että Rinne on vain Halla-ahon kätyri demareissa, ei kukaan voi oikeasti tehdä niin paljon toisen puolueen eteen :)
Millainen Rinteen kunto mahtaa olla sydänkohtauksen jäljiltä? Tämä ei suinkaan ole vittuilua, sillä terveydentilasta vittuilu olisi varsin mautonta, vaan ihan vilpitön kysymys. Hyvä fyysinen kunto ja terveys ovat kuitenkin aika kivoja juttuja vaativien tehtävien hoidossa. Tosin en minä kyllä sitäkään poissulje, että Rinne vaan sattuu olemaan tuollainen, oli sitten elämänsä kunnossa tai ei.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Jotenkin sellainen fiilis, että Rinne on vain Halla-ahon kätyri demareissa, ei kukaan voi oikeasti tehdä niin paljon toisen puolueen eteen :)

Rinteen tausta on ay-liikkeessä ja politiikassa. Siellä jyrkkä polarisoiminen ja vastapuolen demonisointi sekä omista poikkeavien näkemysten mitätöinti ovat vanha (ja typerä) perinne.

Kun sama toimintadynamiikka siirretään yleispolitiikan puolelle, niin seurauksena on se, että asia kerrallaan Rinne dissaa potentiaalisia äänestäjiä, näiden toiveita ja pelkoja sekä niitä näkemyksiä, jotka liittyvät potentiaalisten äänestäjien elinpiiriin ja kokemusmaailmaan.

Tämmöiset arvoihin, identiteetteihin, elämänkokemukseen yms. liittyvät dissaamiset jäävät aika pysyvästi mieleen, koska ne ovat ihan de facto sitä että joku on ylikorostanut sitä että hän on juuri sinun ja kaltaistesi vastustaja, viholinen, teitä poissulkeva taho.

Toinen ammattiyhdistystoiminnassa yleinen toimintatyyli liittyy rahaan. Aloitetaan puhumalla epärealistisista tavoitteista. Puhutaan suulla suuremmalla. Myöhemmin vastapuolen voima + elämän yleiset realiteetit vievät asioita kompromissia kohti. (Esim. niin että työnantajat irtisanovat 2-4 vuoden sisällä 10-30% väestä voidakseen maksaa sovitut palkankorotukset. Samalla tuotantoa ulkoistetaan Kiinaan.)

Ammattiyhdistystoiminnassa tuommoinen voi toimia. Politiikassa taas ihmiset muistavat paremmin sen, että heitä on kusetettu kuin sen, että saavatko he lopulta jonkin mitättömän edun vai eivät.

Vertauskuvana Rinteen logiikasta voisi käyttää vaikka sitä, että äijä on oppinut tyhjentämään vuotavaa paattia äyskäröimällä ja ajamalla porukkaa pois veneestä. Nyt kun pitäisi sammuttaa metsäpalo, Rinne keskittyy äyskäröimiseen ja ajamaan porukkaa pois sammutustöistä.

Henkilökohtainen käsitykseni Rinteen rehellisyydestä ja kelvollisuudesta on tyly. Sen vertauskuvana voidaan käyttää vaikka Rinteen omia sanoja. Kun siltä kysyttiin siitä, että nykyinen suhde oli alkanut edellistä puolisoa pettämällä ja kysyttiin että aikooko se olla tämänhetkiselle puolisolleen uskollinen, niin Rinne vastasi että "eihän sitä koskaan etukäteen tiedä milloin rakastuu”.

Minkä verran voi luottaa henkilöön, joka valehtelee ja liioittelee kaikesta eikä edes harkitse sitä mahdollisuutta, että hänen pitäisi olla lähimmissä ihmissuhteissaan luotettava? Oma käsitykseni on se, että ainoa, mihin tällöin voi luottaa, on se, että henkilö tulee pettämään jokaista, jota voi pettää jos kokee hyötyvänsä siitä jotain.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
:facepalm:
Eikös tämä sankari (voisin käyttää myös erästä suomalaiseen viihdetaiteilijaan viittaavaa s-kirjaimella alkavaa nimitystä, mutta jätän nyt käyttämättä) ollut jo kerran erotettu PS-nuorista? Jos hän vielä PS-nuorissa puuhastelee, niin eikun vaan kengänkuvaa ahteriin. Persuilla on jollain tapaa erilainen tilanne kuin muilla puolueilla nuorisojärjestöjen suhteen, sillä nuorisojärjestö ei ole puolueen suorassa hallinnassa.

Mutta kieltämättä olen pohdiskellut, että rodunjalostushommat jonkin aasialaisen (esimerkiksi korealaisen) tai juutalaisen naisten kanssa voisi tuottaa hyvän lopputuloksen. Näiden eliniänodote ja menestyminen älykkyystesteissä kuin myös kulttuurilliset tekijät antavat olettaa, että lapsikin voisi päästä pitkälle. Siinä tapauksessa olisin kyllä valkoinen isä, mutta olen saanut sellaisen käsityksen, että lapsi ei täyttäisi Sipolan kriteerejä toivotunlaisesta ihmisestä. Ei sillä, että sulkisin pois ketään potentiaalista lisääntymiskumppania rodun takia.
 

hansai

Supreme Leader
Tutkijat: Perussuomalaisten kasvava kannatus tuo esiin yhä ulkomaalaisvastaisempia mielipiteitä
Puolue hyötyy myös uudesta jaosta: äänestäjät eivät enää valitse oikeiston ja vasemmiston, vaan arvokonservatiivien ja arvoliberaalien välillä.
Perussuomalaiset
10.11.2019 klo 19.49
Pesussuomalaisten jäsen jakaa puolueen mainoslehteä Myyrmäen torilla.

Yle

Pirjo Auvinen

@PirjoAuvinen
Jaa artikkeli:
Jaa artikkeli Whatsapissa
Jaa artikkeli Facebookissa
3
Jaa artikkeli Twitterissä

Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa Perussuomalaiset oli vankistanut ykkössijaansa entisestään ja nyt kannatusprosentti oli 23. Väliä toisena tulevaan kokoomukseen oli lähemmäs kuusi prosenttiyksikköä.

Numerot olivat jääneet askarruttamaan monia lauantaina Vantaan Myyrmäen syysmarkkinoille tulleita.
– Juuri isäni kanssa puhuttiin kun astuttiin autosta ulos, että entäs jos seuraavissa vaaleissa on 101 paikkaa perussuomalaisilla. Eihän siihen voi sanoa muuta kuin että demokratia on demokratiaa. Mikä sitten on oma mielipide, niin se on sitten eri asia, pohti vantaalainen Satu Raiskio.

Puheet jyrkentyneet
Myyrmäen syysmarkkinoilla lähes kaikilla eduskuntapuolueilla oli oma telttakoju.
Vantaan demareiden mielestä markkinatunnelma oli nyt erilainen, ja puoluekojuilla puheet olivat avoimen rasistisia eli muukalaisvihamielisiä.
– Meidän kaupungin omalle kaupunginvaltuutetulle ilmoitetaan, että voitko sinä muuttaa tuon naamasi värin. Mä en ole ikinä kuulut sellaista ihan suoraan sanottuna, kaupunginhallituksen jäsen Ulla Kaukola kuvaili yhden väittelyn päätöstä.

Yliopistonlehtori Emilia Palonen Helsingin yliopistosta ei hämmästele terveisiä vantaalaisilta markkinoilta.
– Kannatuksen nousu on voimaannuttanut näitä puolueaktiiveja, jotka sitten puhuvat avoimesti ja ikään kuin aidosti sitä, mitä he ajattelevat.

Puoluejohto ei ole, kuten Soinin aikaan, pistämässä kuriin tällaisia lausuntoja, vaan pikemminkin nostaa näitä entistä enemmän, Palonen arvioi.

Tutkija muistuttaa kuitenkin, että kaikki perussuomalaiset eivät ole ulkomaalaisvastaisia.
Veikko Granqvist

Veikko GranqvistYle

Esimerkiksi Espoosta markkinoille tullut Veikko Granqvist kertoo itsekin työllistävänsä ulkomaalaisia, ja syyt puoluekantaan ovat ihan muut kuin maahanmuutto.
– Eläkeläiset ovat jääneet pikkuisen kuoppaan ja sairaudenhoito on pikkuisen huono, Granqvist luettelee.

Ei vain ulkomaalaisvastaisuutta

Palosen mukaan perussuomalaisiin kanavoituukin nyt kaikenlainen tyytymättömyys esimerkiksi ilmastopolitiikkaan tai vaikkapa keskustapuolueeseen.
– Politiikassa sitten toivoisi, että puolueet jotka pitävät valtaa erityisesti lähtisivät purkamaan sitä tyytymättömyyksien vyyhtiä, että mistä se sitten oikeastaan johtuukaan. Ei ole varmasti vain yhtä syytä, miksi perussuomalaisia äänestetään, Palonen uskoo.
Tampereen yliopiston tutkijatohtori Johanna Vuorelma

Tutkijatohtori Johanna Vuorelma .Tapio Rissanen / Yle

Tutkijatohtori Johanna Vuorelma Tampereen yliopistosta sanoo, että kannatusmittauksen mukaan äänestäjät eivät valitse enää pelkästään oikeisto-vasemmisto -akselin mukaan. Rinnalla toimii nyt toinen akseli, jolla perussuomalaiset edustavat arvokonservatiiveja ja vihreät arvoliberaaleja.
– Eli silloin äänestäjä tavallaan tietää, mitä hän saa, kun kannattaa näitä puolueita. Ne eivät tiedä kokoomuksen kohdalla, onko se arvoliberaali vai -konservaatiivi, koska siellä on molempia. Sehän kokoaa yhteen erilaisia edustajia, joista osalla on liberaaleja kantoja, osalla on konservatiivisia kantoja. Silloin jos tällä jakolinjalla liikutaan, niin se on epäselvää, se ei ole ennakoitavaa, Vuorelma kuvaa.

 
Vähän vaikea valita vasemman ja oikean väliltä, kun jälkimmäistä ei ole lainkaan. Enkä nyt ihan tiedä voiko kuvata arvoiltaan vapaamielisiksi henkilöitä, jotka toiminnallaan tai toimimattomuudellaan edistävät äärimmäisen taantumuksellisten tapojen pesiytymistä suhteelliseen vapaamieliseen yhteiskuntaan.

Se vapaamielisyys ei ole myöskään johdonmukaista. Laittomien päihteiden rankaisemattomuutta oltaisiin edistämässä, mutta yksityisautoilua ja aselainsäädäntöä kiristämässä. Ja niin tietysti 'puolustamassa sananvapautta' lisäämällä vääriksi tai loukkaaviksi koettujen ulostulojen rangaistavuutta.
 
Top