Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tästä uutisesta vahingossa unohtunut kommenttiosio kokonaan pois.
Peppukipuilu entisissä isoissa puolueissa varmasti megalomaanista. Tietävät varsin hyvin ettei kannatuksen nousulle ole olemassa stoppia. Niin helkkarin hyviä uutisia, että saattaa jopa luoda uskoa valtaosalle suomalaisista talouden suhteen tulevaisuudessa.
 
Tuossa linkissä on se gallup. Persut, kok ja kd nousussa. Muut alaspäin.

Husuilu ja #veijotuuttaa ovat nostaneet Persuja ja pudottaneet Demuleita. Numerot ovat ihan kuin 12% sossujen kannattajista olisi vaan saanut tarpeekseen monikultturismista ja äijäfeminismistä.

Keskustasta hävisi saman verran kuin KooDeehen meni. Ihan suoran siirtymän näköinen sekin. Valtakunnansyyttäjän tekemä vaalityö kohtasi sen medialle näkymättömän työntövoiman joka Moskova-taustaisella Kulmunilla ja hänen ministereillään on maaseudun isänmaallisissa ja perinteiset arvot omaavassa väestössä.

Jos on vain yksi iso puolue + Kepu kriisissä, niin se saa edustajia paljon enemmän kuin ääniprossa tuplattuna. Näillä prossilla paikkoja voisi tulla Persuille lähes 50.

Nyt tulee mielenkiintoiset ajat kun RKP alkaa kohta tajuta että älytön persuvastaisuus tarkoittaa seuraavasta hallituksesta ulos jäämistä + säästöjä joistain RKP:lle rakkaista asioista.

Galluplukujen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös äänestysuskollisuuteen. Kepu ja SDP ovat pohjilla. Se ennakoi lisäpudotusta. Se, että Persut ovat nuorten suosiossa ennakoi kannatuksen pitkäaikaisuutta.

Henkilökohtaisesti toivoisin itse vaaliliittoa KooDeen ja Persujen välille. Se tekisi todella kiinnostavan tilanteen. Voisi tuoda vipinää myös vaaleja edeltävään mediameteliin.
 
Viimeksi muokattu:
Itse olen miettinyt ihan että miten PS+ SDP + Kesk toimisi. Sipilähän tätä harkitsi, ennen kuin valitsi Kokoomuksen hallituskumppaniksi, vaikka jälkikäteen oli valmis nakkaamaan Kokoomuksen ulos ja ottamaan sisään demarit.
Riippuu demareiden johdosta. Joku viherfeministi, niin ei tule mitään. Puolueen setäosastosta varmaan löytyisi yhteistyöhalukkaitakin.
 
Riippuu demareiden johdosta. Joku viherfeministi, niin ei tule mitään. Puolueen setäosastosta varmaan löytyisi yhteistyöhalukkaitakin.
Jos demarien konservatiivinen ay-siipi olisi demarien johdossa ja puolueen vihervasemmistolainen siipi kaukana vallan kahvasta, niin PS, SDP ja Keskusta voisi toimia aika hyvin.

Näen, että tällä kombolla olisi monia yhteisiä asioita, joita edistää.
 
Itse olen miettinyt ihan että miten PS+ SDP + Kesk toimisi. Sipilähän tätä harkitsi, ennen kuin valitsi Kokoomuksen hallituskumppaniksi, vaikka jälkikäteen oli valmis nakkaamaan Kokoomuksen ulos ja ottamaan sisään demarit.

Demareiden luvut ovat romahtaneet. Demareiden äänestysuskollisuusluvut ovat romahtaneet. Demarit ovat menettäneet vanhusväestön luottamuksen. Demarit ovat menettäneet ammattiliittokeskeisten ihmisten luottamuksen. Demarit ovat husuilleet. Demarit ovat #veijotuutanneet...

Demarit tulee olemaan seuraavien vaalien suurin häviäjä. Ei se tule olemaan sellaisessa asemassa josta mennään hallitukseen.
 
Minulla on teoria, että Halla-aho haluaa oppositiosta käsin painostaa muita puolueita muuttamaan politiikkaansa nuivemmaksi. Siis ei ole tarkoituskaan mennä hallitukseen, jossa suosio laskee, vaan pysyä oppositiossa ja sieltä pelotella muita 30% kannatuksellaan. Niinpä seuraavien vaalien jälkeen kynnyskysymykset tulevat olemaan sellaisia, että kukaan muu ei hyväksy niitä ja Halla-aho joutuu toteamaan, että mikään puolue ei suostu PS:n johtamaan hallitukseen, joten matka jatkuu oppositiossa.
 
Miettikää, mitä PS:n kannatus tulee sitten olemaan, kun ne oikeat ilmastotoimet aloitetaan. Nythän ne on olleet puheen tasolla. Mutta sitten kun bensan hinnassa on +20c litralta ilmastoveroa lisää ja ruuhkamaksut voimassa vuorokauden ympäri, vaikka ruuhkaa ei ole näkynyt muuta kuin 2h ajan aamulla, niin alkaa realisoitua ihan eri kannatusluvut.

tosin en usko, että tämä hallitus oikeasti saisi mitään käytännön ilmastotekoja tehtyä. Kunhan puhuvat vaan
 
Niinku ei kepukaan ollut näiden viime vaalien jälkeen. Eikäku.

Se oli eri tilanne. Persut voitiin sivuuttaa hallitusneuvotteluissa koska Demulit eivät halunneet neuvotella ja olivat neuvottelijoina.

Jos Persut ovat neuvottelijoina, niin muistavat varmasti tuon kuvion ja tuskin ovat kovin kiinnostuneita SDP:n kanssa samaan petiin menemisestä muutenkaan.

Jos Kepu ja SDP ovat samoissa luvuissa niin veikkaan että Kepu on sekä helpompi että luontevampi kumppani.
 
Jos oppositiossa kaikki nostaisivat kannatustaan seuraaviin vaaleihin tarpeeksi, niin mitä mieltä olisitte PerSu, Kok & KD - hallituksesta?

Liian ohut. Hallituksella pitää olla isompi enemmistö kuin noilla olisi noston jälkeenkää. Muuten tulee ongelmia.

Kun pohdit hallituskoalitiota niin lähde vähintään 120 edustajan enemmistöstä.
 
Perussuomalaiset kasvavat entisestään sillä, että ilmoittavat Kokoomuksen olevan ulkopuolella tulevista hallituskuvioista ja toivottavat samanaikaisesti suomalaisittain ajattelevat kokkarit siirtymään voittajien leiriin. Hallitusvaltaa tarjolla. Perussuomalaiset ovat saavuttaneet kansalaisia yhteen liimaavan aseman huikealla 30-35 % äänimäärällä. Kukapa ei haluaisi olla mukana? ;)

Kokoomus pienenee entisestään ja jäärät jäävät ylläpitämään pikkupuolueen asemaa. Nykyisen Kokoomuksen päästäminen hallitukseen persujen kanssa on Kokoomuksella ainoastaan väline olla vallassa. Uudistumiseen ja suomalaisten etujen ajamisen priorisointiin Kokoomus ei enää kykene.
.
 
Kokoomuksestahan on puhuttu Teflon-puolueena. Hallituksessa, jossa se on, yleensä muilta kannatus romahtaa, mutta siltä ei.
Hallituksessa se on tosiaan ollut jossain määrin näin.

Mutta nyt jäivätkin oppositioon vaikka kova hinku olikin hallitukseen, kun kepu vei paikan. Oppositiossa pitäisi laittaa hallituksen lisäksi kampoihin myös suurimmalle oppositiopuolueelle eli Halla-ahon persuille, enkä laittaisi senttiäkään Orpolle tuossa taistelussa. Puoluejohto mennee vaihtoon, mutta katsotaan mikä on tulevaisuuden linja Orpolaisen vihreitä kosiskelevan linjan jälkeen.
 
Hallituksessa se on tosiaan ollut jossain määrin näin.

Mutta nyt jäivätkin oppositioon vaikka kova hinku olikin hallitukseen, kun kepu vei paikan. Oppositiossa pitäisi laittaa hallituksen lisäksi kampoihin myös suurimmalle oppositiopuolueelle eli Halla-ahon persuille, enkä laittaisi senttiäkään Orpolle tuossa taistelussa. Puoluejohto mennee vaihtoon, mutta katsotaan mikä on tulevaisuuden linja Orpolaisen vihreitä kosiskelevan linjan jälkeen.
Itse veikkaan, että sekä Häkkänen että Lepomäki tulevat haastamaan Orpon. Mikä sinänsä on hyvä asia pelkästään sen takia, että on hyvä että pueluejohto ei jämähdä itsetyytyväiseksi saaden samalla palautetta siitä mitä kentällä ollaan mieltä, vaikka voittaisikin. Ja tuohan tuollaiset haastamiset vähän itsepohdinnan paikkaa puolueelle että missä mennään ja tarvittaessa raikasta muutosta, jos puolueen johto vaihtuu.

Itse Kokoomuslaisena olen Lepomäen kannattaja ja sitten toisena Häkkäsen.
 
Työväestö ja yrittäjät tukevat perussuomalaisia
Perinteisistä suurista puolueista Sdp ja keskusta ovat selvimmin vaikeuksissa kannatuslukujensa kanssa. Molemmista puolueista valuu kannatusta perussuomalaisiin mutta myös katsomoon.

Julkaistu: 28.11. 2:00


PERUSSUOMALAISTEN kannatuksen nousu on ollut näkyvin muutostrendi puolueiden kannatuskyselyissä koko syksyn ajan. Tuoreimmassa HS:n teettämässä kyselyssä puolue saisi 22,4 prosenttia äänistä, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Muut puolueet tulevat selvästi perässä. Kakkossijalla on toinen oppositiopuolue kokoomus tasaisena pysyneellä 17,3 prosentin kannatuksella. Toinen merkittävä muutos lokakuun lukuihin verrattuna on pääministeripuolue Sdp:n kannatuksen putoaminen 15,2 prosenttiin.

Perussuomalaisten keskeiset teemat liittyen maahanmuuttoon sekä ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin tuntuvat puhuttelevan erityisesti työväestöä ja yrittäjiä sekä vähemmän koulutettuja äänestäjiä. Puolueen kannatus on koko maassa melko tasaista, mutta pääkaupunkiseudulla se on heikompaa.

Perussuomalaiset on nyt-liikkeen ohella ainoa puolue, jonka kannattajista selvästi suurempi osuus on miehiä kuin naisia. Jopa lähes joka kolmas mies äänestäisi perussuomalaisia.

Vihreiden kannattajakunta on selvimmin perussuomalaisten vastakohta. Vihreitä kannattavat erityisesti korkeasti koulutetut, opiskelijat, naiset ja pääkaupunkiseudulla asuvat.

Perinteisistä suurista puolueista Sdp ja keskusta ovat selvimmin vaikeuksissa kannatuslukujensa kanssa. Molemmista puolueista valuu kannatusta perussuomalaisiin mutta myös katsomoon. Sdp menettää kannattajia myös vihreisiin ja keskusta kokoomukseen.

Sdp:n ongelma on kannattajien ikäjakauma. Kannatus nojaa eläkeläisiin, mikä heijastuu myös pääministeri Antti Rinteen linjauksissa. Keskusta on hyvissä asemissa vain maaseudulla ja pienissä taajamissa, joissa perussuomalaisista on nyt tullut yhtä vahva. Puheenjohtajan vaihdos ei ole ainakaan vielä auttanut keskustaa.

Vihreiden ja vasemmistoliiton kannatus painottuu selvimmin nuoriin. Myös kokoomus ja perussuomalaiset puhuttelevat nuoria, mutta näiden puolueiden kannattajien ikäjakauma on tasaisempi.

Nuorten äänestäjien kannatus on tärkeää puolueille, jotka haluavat menestyä myös tulevaisuudessa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

 
Seuraavaan galluppiin ehtii sitten vasta Posti-gaten laineet. Tämä taisi olla pelkkää Husuilua. Yle taitaa nyt jo näyttää lähemmäs 25%.
 
Back
Top