Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kokoomuksen pitäisi tajuta että hallituskumppaneina eivät ole ainakaan Vihreät, vasemmistoliitto saati demarit luotettavia. Ensimmäiseksi ja toiseksi mainitut kiristävät ensin kaikkea vesityksiä kaikkeen ja sitten ennen hallituskauden loppua lähtevät ovet paukkuen pois pesten kätensä omista päätöksistään ja hakien "oppositiosta" vauhtia vaalituloksiin. Demarit taas haukkuvat avoimesti omia päätöksiään mukamas toisten tekeminä ja "unohtavat" muutenkin olevansa hallituksessa vaikka käyttävät siellä suurta valtaa. Kaiken kaikkiaan täysin epäluotettavia puolueita joiden turvallisuuspoliittinen linjakin on jotain epärealistisen pasifismin ja Venäjän myötäilyn välimaastoa.

Halla-Ahon ja persujen kanssa voi sopia asioista ja joidenkin Hakkaraisten kännitviitit ovat loppujen lopuksi pientä niihin törkeyksiin verrattuna mitä yllämainitut ovat hallitusvastuussa ollessaan tehneet. Olkoonkin että ajatusrikoksista saa sakkoja mutta politiikan törkeyksistä ei. Pahimmat vassariänkyrät lienevät palanneet jo PS:sta omiin alkuperäisiin, henkisiin koteihinsa. PS:n johtoportaassa Huhtasaari on osoittanut turhan pitkälle vietyä ymmärrystä Venäjää kohtaan (koskee myös pääministeripuoluetta, että ei tämä mikään ainokainen ole) ja Eerola on jäärä, mutta ainakin Halla-Aho ja Terho ovat NATO-myönteisiä avoimesti, mikä on harvinainen piirre suomalaisissa hallituspoliitikoissa. Kyllä sekä talouspolitiikassa että ulko- ja turvallisuuspolitiikassa näkisin että PS on Kokoomukselle ja Sipilällekin PALJON parempi hallituskumppani kuin Vihr, Vas, SDP pystyvät koskaan olemaan. Edit: Ja käytännössä jokainen PS kuitenkin taitaa olla MAANPUOLUSTUSmyönteinen. Pystyykö Vas ja Vihr sanomaan samaa? Demareissakin vaihtelee.
 
Nuivuudelle on kyllä tilausta ja käyrät menevät edelleenkin ylöspäin, mutta vaikea arvioida mihin se sitten riittää.

Halla-aho tiivisti puheenjohtajakampanjansa aikana Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa, että perussuomalaisten tyypillinen äänestäjä on omillaan toimeentuleva, ankarasti verotettu työikäinen. Halla-ahon mukaan puolueen kannatus eläkeläisten ja työttömien keskuudessa on hyvin vähäinen.

Tuorein eduskuntavaalitutkimus ei tue Halla-ahon väitettä. Sen mukaan perussuomalaiset on työttömien ja erityisesti pitkäaikaistyöttömien ykköspuolue.


Halla-ahon mukaan eläkeläiset eivät äänestä puoluetta, koska he ovat valinneet poliittisen kotinsa aiemmin.

Tutkimus ei tue väitettä, sillä vuoden 2011 eduskuntavaalien jytkyvoitossa perussuomalaiset oli suurten ikäluokkien ykköspuolue, kun lähes neljännes 55-64-vuotiaista äänesti puoluetta. Heistä suurin osa on seuraavien eduskuntavaalien aikaan eläkeläisiä. Kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa perussuomalaiset on jo ollut neljänneksi suosituin 65 vuotta täyttäneiden joukossa.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/halla-aho-rajaa-kuvaa-perussuomalaisista/762311/

Helsingin Sanomien haastattelussa Soini sanoi, että "uusien kaverien" kannanotot ovat antikristillisiä. Halla-aho todennäköisesti siirtää puoluetta pois kristillisiltä juuriltaan, mutta hieman yllättäen perussuomalaiset on jo ollut kirkkoon kuulumattomien suosituin puolue vuosien 2011 ja 2015 eduskuntavaaleissa.

Se on selvä asia että nuivat seisovat Halla-ahon takana vaikka tuulessa ja tuiskussa, siinä missä kaikki vasemmistolaiset katoavat kuin pieru Saharaan. Muilta osin on vaikea ennustaa mitä tulee tapahtumaan ja kuka seisoo missäkin asennossa ja kenen takana :D

Seuraavat gallupit ja erityisesti vaalit tulevat olemaan todella mielenkiintoista seurattavaa. Se on melko varmaa että kannatus nousee nykyisistä kannatusluvuista ja aallonpohjasta ylöspäin, mutta kaikki muu on vielä hämärän peitossa.
 
Presidentti Niinistö perussuomalaisten uudesta johdosta: "Kyllä heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät"

Hallitustilanne on yhtä avoin kuin eilen illalla, kun pääministerin kanssa puhuimme. Nyt on kiinnostavaa tavata Soinia ja Orpoa, Niinistö kommentoi.

Presidentti Niinistön mukaan "hyviin tapoihin on kuulunut, että jossain vaiheessa presidentiltä kysytään ulkomiinisterin henkilöstä".

Perussuomalaisten johtajisto meni lauantaina uusiksi. Puheenjohtajaksi valittiin EU-kriitikkona ja maahanmuuttokriitikkona tunnettu Jussi Halla-aho. Varapuheenjohtajiksi valittiin myös maahanmuuttokriittisiin eli ns. nuiviin kuuluvat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola.

Halla-aho on toivonut, että Timo Soini ei jatkaisi ulkoministerinä.

Uusi puheenjohtaja Halla-aho on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Siellä on suorastaan tuomioita, ja olisi hyvä parantaa tapansa, ettei tule uutta, Niinistö kommentoi.

Kyllä heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät siitä, että ne elementit jotka tuomioon johtivat, ovat poissa.

Voiko hallitus jatkaa?

– Minä en voi olla valitsemassa, minkälainen haliituspohja suomessa vallitsee. Kyllä se on puolueidemme tehtävä, Niinistö vastasi.

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti tänään iltapäivällä Ylen pääministerin haastattelutunnilla, ettei osallistu Kultaranta-keskusteluihin hallituksen tilanteen takia.
https://yle.fi/uutiset/3-9663338?origin=rss
 
Maan tilanne on näköjään HYVIN VAKAVA, kun pääministeri on perunut tilaisuuksia...:rolleyes::eek:

Eilen on valittu hallituspuolueen johtoon kaksi kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittua, miten kommentoitte tätä? (STT:n kysymys)

- Eilinen näytti siltä, että puolue on likipitäen uusi edelliseen verrattuna. Jos tuomio on sovitettu, niin tasapaino vallitsee...

Mutta, kyllä heillä on aika vakuuttaminen siinä, että ne elementit, jotka tuomion toivat, ovat poissa.

Voiko tämä hallituspohja jatkaa (Ylen kysymys)?

- En voi presidenttinä olla päättämässä siitä. Presidentin muodollinen valtaoikeus on hallituksen nimitys. Ulkoministerin kohdalla se on vähän muutakin.
http://m.iltalehti.fi/politiikka/201706112200200678_pi.shtml
 
Viimeksi muokattu:
Presidenttikin löpertelee ihan pehmeitä, kokoomus on täynnä ihmisiä joilla on vähän rankempia tuomioita kun ajatusrikoksia.
Mitään konkretiaa ei ollut kritiikissä, haluaako Sauli tolkun miehenä ja ylipäällikkönä että Suomi puolustaa suvereniteettiään, valvoo rajojaan ja pistää oman kansan aina muiden edelle?
Olen aina pelännyt että S. Niinistö on piilofederalisti, tämä möläytys ei sitä hälventänyt.
 
Oli kyllä melkoinen vallankaappaus perussuomalaisissa.

Mitä mieltä olette? Ovatko perussuomalaisten äänestäjät (ei siis puolueen jäsenet tai puoluekokoukseen osallistuneet) enemmän "halla-aholaisia" vai "soinilaisia?".

Tässä on se mahdollisuus, että Halla-ahon vetämänä perussuomalaiset muuttuvat yhden asian puolueeksi.

Onko mahdollista, että perussuomalaiset hajoaa sen johdosta vielä kahtia? Yleis-konservatiiveihin ja toisaalta sitten Halla-ahon vetämiin maahanmuuttokriitikoihin? Tällaista ristivetoahan puolueen sisällä on jo pitkään ollut.
 
Noniin, sieltähän se tuli. "Ulkopuolisen" spekulointi Soinin lähdöstä "kansainvälisiin tehtäviin". VMP
Tuo on tiedetty jo aikoja, että Soini myi perseensä eeyy-komissaarin virkaa vastaan, tosin nyt meni suunnitelmat hiukan vitux koska JH-a.


http://www.talouselama.fi/uutiset/j...tyneita-halla-aholaiset-helpottuneita-6656604


Soini ulkomaille?
Heinänen toivoo pettymyksestään huolimatta, että perussuomalaiset pysyvät hallituksessa ja pitävät huolen hallitusohjelman toteuttamisesta. Kysymys ministerivaihdoksista saa hänet mietteliääksi.

”Soini on lähdössä, hän teki sen päätöksen eilen, mutta oli varmaan miettinyt sitä jo pitkään. Kun hän nyt sanoi menevänsä Kultarantaan tapaamaan EU:n ulkopoliittista edustajaa Federica Mogherinia, niin siihen sisältyi ehkä viesti, että hänellä on joku kansainvälinen tehtävä kiikarissa.”
 
Miksi menit hallitukseen? Vaikuttamaan:

https://www.juharanta.net/blogi/2015/09/26/3317

Perussuomalaiset hallitusohjelma
« Yhteiskuntasopim..
Hallitusohjelma »
Lauantai 26.9.2015 - Juha Ranta


Vaalitaistelu on ohi. Vaalien jälkeen kolme suurinta puoluetta muodostivat yhdessä arvokonservatiivihallituksen. Punavihreitten liberaalien tulisi viimeinkin ymmärtää tämä tosi asia. Ei ole kovin rakentavaa kritisoida tämän hetkistä hallitusta edellisten hallitusten epäonnistumisista. Oppositiossa olevat puolueet ovat olleet edellisissä hallituksissa päättämässä Suomen asioista. Siitä huolimatta Suomessa ei ole tehty mitään toimenpiteitä millä Suomi saataisiin nousuun tulevien vuosien aikana. Muistettava on, että Suomi on ollut neljä vuotta yhtäjaksoisesti taantumassa. Bruttokansantuote on laskenut dramaattisesti näinä synkkinä aikoina, työttömyys on kasvanut, investoinnit vähentyneet, luottoluokitus laskenut jne. Suomen taloudessa on pakko tehdä uudistuksia tai muussa tapauksessa kansalaisiin kohdistuvat leikkaukset tulevat jatkuvaan vuodesta toiseen.

PerusSuomalaiset ovat saaneet hallitusneuvotteluissa ja budjetissa läpi seuraavat asiat:

- takuu eläke nousee
- toimeentulotuella on indeksisidonnaisuus ja se siirtyy Kelan hoidettavaksi
- omaishoidontukea nostetaan
- peruspäiväraha ei leikata työttömiltä
- omaishoidontukea nostetaan
- arvonlisävero ei nouse
- ruoka ja lääkkeet pysyvät alemmassa verokannassa
- Yle-vero poistetaan 300 000 pienituloiselta
- Yle ei saa indeksitarkistuksia
- puolustusmenoja nostetaan
- maahanmuuton kustannukset selvitetään ja etuisuuksien alentaminen on jo selvityksessä
- perheenyhdistämistä tiukennetaan
- puoluetukea leikataan
- ministereiden määrää vähennettiin samoin avustajien määrä
- työtulovähennyksellä huojennetaan pieni- ja keskituloisia palkansaajia 450
miljoonalla eurolla
- yrittäjä vähennys paranee
- tuulivoiman tukia leikataan
- solidaarisuusveroa kiristetään ja pääomaveroa korotetaan
- EU- jäsenmaksu pienenee 75 miljoonalla eurolla tosin huonon taloutemme vuoksi, mutta silti
- perhe saa itse päättää kumpi vanhempi jää kotiin hoitamaan lastaan
- autoveroa alennetaan
- bensaveroa ei nosteta
- tiemäärärahat nousevat huomattavasti
- romutuspalkkiota jatketaan
- kuntien viiden vuoden irtisanomissuoja poistuu
- seteli selkärankaisten puoluetukilaki kumotaan
- kehitysapu määrärahoja leikataan
- ulkomaisen työvoiman tarveharkinta säilytetään
- turhaa sääntelyä puretaan
- hevosenlannan poltto energia tarkoituksiin sallitaan
- kalliit veneet ja vesiskootterit verolle
- ruotsin kielen vapaaehtoisuutta kokeillaan
- EU- ja ETA- alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille tulee voimaan lukukausimaksut
- maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman luominen pääosin Perussuomalaisten aloitteesta

Edellä mainittuihin asioihin PerusSuomalaiset ovat voineet vaikuttaa hallituksessa. PerusSuomalaisille tärkeitä asioita on saatu läpi hallitusohjelmassa. PerusSuomalaisille kannattajille voi sanoa, että Perussuomalainen puolue on edelleen Suomen paras puolue omille äänestäjille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toritapahtumia tulee järjestää edelleen. Itse osallistuin Riihimäen Perussuomalaisten kanssa Riihimäen Asematapahtumaan. Kannattajat ymmärsivät, että hallituksessa on tehtävä kompromisseja eri puolueiden kesken. Hallitus vastuu on ajoittain raskasta, mutta siitäkin huolimatta olemme saaneet PerusSuomalaisille tärkeitä asioita eteenpäin hallituksessa.


Kommentoisin tuohon, että PS ei kyllä vähentänyt ministereitä, vaan pyrki niitä lisäämään vimeaikoina. Se kun oli yhdelle hieman liikaa pitää useita salkkuja.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Oli kyllä melkoinen vallankaappaus perussuomalaisissa.

Mitä mieltä olette? Ovatko perussuomalaisten äänestäjät (ei siis puolueen jäsenet tai puoluekokoukseen osallistuneet) enemmän "halla-aholaisia" vai "soinilaisia?".

Tässä on se mahdollisuus, että Halla-ahon vetämänä perussuomalaiset muuttuvat yhden asian puolueeksi.

Onko mahdollista, että perussuomalaiset hajoaa sen johdosta vielä kahtia? Yleis-konservatiiveihin ja toisaalta sitten Halla-ahon vetämiin maahanmuuttokriitikoihin? Tällaista ristivetoahan puolueen sisällä on jo pitkään ollut.

EVAn raportin mukaan 80% PS kannattajista äänestäisi varmuudella avoimen nationalistista EU ja maahanmuuttokriittistä puoluetta, loputkaan ei mitenkään sulkisi sitä pois.
Pitää muistaa että lisäksi on ihmisiä kelle PS on ollut tähän asti liian maltillinen tai liian vasemmistolainen.
EVA mittasi potentiaaliksi 25% kannatuksen, itse näen sen suurempana.
60% kansastahan haluaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa saman kyselyn mukaan joten yhden asian liikekin imuroisi paljon ääniä mutta PS ei ole sellainen.
 
Back
Top