Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ei se käynytkään niinkuin märässä unessa!
Kepussa alkaa usko hallituksessa oloon hiipua. Puolueen sisällä on jo vedetty puukot pois tupesta!

Kokoomuksen suosio vaihtelee sen mukaan kuinka uskottavaa maahanmuuttokritiikkiä he ylläpitävät!
Pelkkä Janus-kasvoisuus ei riitä!
Kokoomuksen on kiristettävä entisestäänkin maahanmuuttokantojaan. Persut ampuvat hyvin helposti kaksinaamaisuuden alas.
On helppo huomatta että Kokoomuksen vasen käsi ei teekkään samoja asioita kuin oikea käsi.

Suomenmaa voisi otsikoida jutun: ”Kepu on saanut karttakepistä sormilleen! Kannatus on jämähtänyt ennätysalhaalle”!
Soinin juttujen julkaiseminen on Kepulle ja Soinille enemmänkin itseterapiaa omaan pahaoloonsa. Soinin kaikki poliittiset yritelmät sitten ulkoministeriön hillotolpan jälkeen ovat olleet kuin kanan lentoja.
 
Orpo on siinä mielessä ongelmallinen johtaja kokoomukselle, että "hymyilevä ja mukavana johtajana" mies kerää puolueelle suosiota, mutta tiukassa paikassa huomataan suosion rakentuneen graniitin sijaan hyytelölle. Vaan kuka tilalle/pinnalle/tukemaan takaa?
 
klo 14:34: Purran mielestä Natoon olisi pitänyt liittyä 1990-luvulla, kun Venäjä oli heikko. Nyt Purra vastustaa Nato-jäsenyyttä. Kun Virtanen arvioi nelikon vastausten kuulostavan YYA-liturgialta, Purra sanoo vastausten olevan poliittista realismia. Herää kysymys, kannattaako Purra Suomen suomettumista.

klo 14:31: Puisto puhuu Nato-optiosta. "Oleellista on katsoa Ruotsin tilannetta", Puisto sanoo. Hän veisi Suomen Natoon, jos Ruotsi hakisi läntisen puolustusliiton jäsenyyttä.


No voi helvetti näitä NATO-vastaisia naisia. Ei edes olla sen option varassa, vaan suoraan vastustetaan.

Olin toiveikas Purran suhteen, mutta ehkäpä sota Venäjää vastaan tosiaan sitten hävitään päivässä. Huhtis tiesi.
 

Siinäpä se. Ehkäpä seuraavaksi alamme ilmiantaa toisiamme venäjävastaisina russophobeina, ja estää kaikki yhteiskunnallinen toiminta näiltä lännen hännystelijöiltä. Mikä oikein onkin.

Ei yllätä, valitettavasti, yhtään nämä ulostulot. Päivässä ohi, poistetaan pakotteet, Kyllä se EU:kin! -porukka on persuissa vahvasti edustettuna. Venäjältä vuosikymmeniä puskettu (valheellinen) "Paha Länsi, Sotarikollinen Länsi, Korruptoitunut Länsi, Rappiolla oleva Länsi, Moraaliton Länsi" -Narrattiivi on nielty sellaisenaan pureskelematta. Fixit-mielenosoituksessa oli koolla tavanomaisten kahjojen ja antisemiittien lisäksi Suomen paatuneimmat putinistit ja puhujina.... Huhtasaari, Kotro ja Peltokangas.

Tässä haastattelussa Kotro selostaa hyvin persujen turvallisuuspolitiikan kulmakiviä:



"Haastattelussa Kotro ehdottaa myös suomalais-venäläisen yliopiston perustamista. Yliopistoa rahoitettaisiin hallitustenvälisen säätiön kautta ja siellä voisi tehdä kaksikielisen tutkinnon useilta eri aloilta.
Venäjä on Suomelle erityinen kumppani, jonka kanssa voimme kehittää kahdenvälisiä suhteita, uutistoimisto siteeraa Kotroa.
Suhteitamme on tarkasteltava erityisinä kahdenvälisinä suhteina emmekä me tarvitse siihen vieraita elementtejä. Suomi on valmis dialogiin Venäjän kanssa ilman Brysselin komentoja, Kotro linjaa."

"Kotrolta kysytään haastattelussa syytä myös sille, miksi ”jopa 80 prosenttia suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä”. On epäselvää, mihin tutkimukseen tällä viitataan. EVAn viime vuoden lopulla julkaiseman arvo- ja asennetutkimuksen mukaan noin 46 prosenttia suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä.
Suomalaiset ovat rauhaa rakastava kansa, joka arvostaa maataan eikä halua vieraita joukkoja maaperälleen, Kotro selittää.
Suomalaiset eivät halua, että joku käyttäisi heidän maataan hyväksi eduntavoitteluun kolmatta maata vastaan. Yhteistyö Naton kanssa ja vieraat joukot Suomen alueella antavat ristiriitaisia signaaleja eivätkä paranna turvallisuustilannetta, hän sanoo."

Että sellaista isänmaallisuutta. Suomen pitää nojata Valko-Venäjän tapaan itään, länsi on Suuri Saatana jonka rauhanomaista Venäjää uhkaavien vieraiden joukkojen rautasaappaiden kumu heikentää turvallisuustilannetta Suomessa. Venäjä sen sijaan on ystävä, jonka kanssa pitää pitää lämpimät kahdenkeskiset suhteet. Kuin suoraa Bäckmanin kynästä.
 


No voi helvetti näitä NATO-vastaisia naisia. Ei edes olla sen option varassa, vaan suoraan vastustetaan.

Olin toiveikas Purran suhteen, mutta ehkäpä sota Venäjää vastaan tosiaan sitten hävitään päivässä. Huhtis tiesi.

Joo. Pahalta näyttää. Jos tuo Purran linja saa voiton, persut on ulos äänestysvalikostani.

Huono juttu. Mitä jää jäljelle?
 
Eli mitäs se Purra nyt oikeasti sanoi puolustusliitosta? Ei nuo iltapulujen videot pyörähdä ilman tuhatta kilkettä.

Ihan perstuntumalla kuulematta veikkaisin, että linja on täysin sama kuin Halla-ahollakin eli puolustusliittoon olisi pitänyt jo liittyä, mutta koska kansalaiset ovat kiikun-kaakun ja ylipäällikkö ei anna puoltoa toisella kaudellaan, niin on täydellistä epärehellisyyttä puhua edes mistään 'optiosta'.

Miten tämä on niin vaikea käsittää, että ainoastaan puoluejohdon kanta merkitsee. Persujen riveistä löytyy pellejä joka lähtöön, se on ihan saletti ja olisi suorastaan ihme, jos sieltä ei löytyisi näitä vanhoja 'kunnon' punamultaisia ryssännuolijoitakin.

Ja jos Puisto kannattaa 'porvarihallitusta', niin ei voi kuin vahingoniloisesti nauraa, että älykkääksi väitetty mies olisi menossa uudelleen kokoomuksen ansaan.

Persuilla on tällä hetkellä tasan kaksi potentiaalista hallituskumppania: kristillisdemokraatit ja keskusta linjattomana joomiehenä. Marinin SDP on selvästikin juoksemassa aina vain kauemmas kansallisesta sosiaalidemokratiasta, joten ei ihme jos tämän johtamat demarit ovat Purralle mahdoton hallituskumppani.

edit: no olinpas taas tyhmä:

 
Viimeksi muokattu:
Ensinnäkin Purra puhui Sanna Marininin SDP:stä. Entäs jos se ei olekaan vaalien jälkeen Sanna Marinin SDP?
Toisekseen ei se nyt varmaan ole mikään kiveen hakattu juttu.

Koko ehdokastentti oli niin pitkäveteistä etten viitsinyt sittten sitä edes muutamaa minuuttia kauempaa katsoa.
Kuitenkin tuli selväksi se että Puisto esiintyi paremmin kuin Purra.
Pienenä naisena Purra ei näyttänyt hyvältä kahden miehen välissä. Varsinkin kokoero Tiihoseen oli silmiinpistävä.

Kristiina Ilmarinen ei ole oikeassa kilpasarjassa.
Tiihosen esiintyminen hyvää, mutta ei tuolla linjalla ole jakoa.
Puheenjohtajaksi pitäisi pyrykiä vasta kun on meriittejä!
 
Katsottuani nyt tentin, niin olihan se lähes kokonaisuudessaan paskaa ja asiasisältö lähenteli nollaa.

Purran mielestä NATO:n ei pidä tällä hetkellä liittyä, johtuen 'geopoliittisesta tilanteesta', mutta olisi pitänyt liittyä silloin kuin Venäjä oli heikoimmillaan eli ysärillä.
Puisto taas vaan kommentoi hallituksen puolustuspoliittista linjausta, että siellä se NATO-optio on ja sillä mennään, mutta mielipidettä liittymisestä ei löytynyt.

Toisin sanoen samaa liirumlaarumia, jota on kuultu suunnilleen kaikilta puolueilta ainakin 20 vuotta.

Halla-ahohan taas ilmaisi niinkin selkeästi asian, että kannattaa puolustusliittoon liittymistä, mutta ei tee asian eteen mitään, koska kansalaisilta ei liittymishaluja löydy.

Tullaan sitten taas siihen kysymykseen, että kuinka paljon haluaa pettää itseään eli veisikö esimerkiksi kaksilla rattailla ajeleva kokoomus johtaessaan hallitusta todennäköisemmin Suomen puolustusliittoon, koska puolueesta löytyy myös niitä, jotka julkisesti ainakin väittävät olevan liittymisen puolella?
Viime kerralla ei ainakaan tapahtunut yhtikäs mitään kokkareiden toimesta siihen suuntaan; ainoa tekijämies oli melkeinpä puolustusministeri Niinistö.

Kaikki valittavissa olevat ratkaisut johtavat siis tällä hetkellä samaan tulokseen: puolustusliittoon ei liitytä, eikä asian eteen tehdä mitään. Jopa vihreiden linja tässä asiassa on karvan verran myönteisempi kuin muilla, ainakin jos halutaan pettää itseään yksittäisillä julkituloilla.
 
Sen takia otti kokoomuksen eikä kepun hallituksiinsa.

Tätä pitää tarkentaa! Tarinan konna on Kepu, joka oli pitkään pitänyt Kokoomuksen oppositiossa ryssänkortillaa. Siten dominoinut poliittista elämää.
Siinä vaiheessa kaikki olivat jo täysin kyrpiintyneitä koleerikko Väyrysen tahtopolitiikkaan. Väyrystelystä voisi kirjoittaa ainakin yhden kirjan.
Koivisto vertasi suhdettaan Väyryseen että se oli kuin valtakunnankansleri Hindenburgin suhde Hitleriin.
Silloin Koiviston aikaan perustuslain mukaan presidentti nimitti hallistunnustelijan.
Kun porvaripuolueet sitten ns kassakaappisopimuksella olivatkin kävelleen presidentti Koiviston yli, niin Manu otti Suomen Pankista ystävänsä Harri Holkerin muodostamaan ns ”Sinipunahallituksen”. Siinä Holkerista tuli pääministeri ja Kokkarien puhiksesta Ilkka Suomisesta tuli kauppa- ja teollisuusministeri.
Sieltä on peräisinen Väyrysn legendaarinen lausuma: ”Voiko vitutukseen kuolla?” Vai miten se meni? Väyrysestä piti tulla kassakaappisopimuksen mukaan pääministeri, joka olisi ollut astinlauta presidenttitielle.

Seuraava hallitus olikin sitten Ahon porvarihallitus. Koivisto tuli erinomaisesti toimeen Ahon kanssa. Siinä oli vähän niin kuin isä/poika suhde.
Valtionvarainministerinä oli legendaarinen Iiro Viinanen. Tämä oli se hallitus joka laittoi Suomen kuntoon kasinotalouden romahtamisen jälkeen.

Sitten tuli Lipposen I ja Lipposen II, joissa oli mukan myös vasemmistoliitto. Olisi tullut Lipposen III hallituskin, mutta Kepu petti taas. Kepu sai täpärästi enemmän ääniä kuin Demarit ja sai siksi pääministerin paikan. Se minkä takia Kepu sai enemmän ääniä johtui Mannisen presidentin kansliasta vuotamasta asiakirjasta, jota Jäätteenmäki käytti hyväkseen Lipposen kaatamiseen. Seurauksena kuitenkin oli se Jäättenmäkin jäi Suomen historiaan lyhytaikaisimpana pääministeri.
Sitten tuli Matti Vanhasen hallitus ja Kokoomus joutui oppositioon.

Sen jälkeen tuli Kataisen sateenkaarihallitus.
Tuoreemmat hallitukset te muistattekin!

Lipponen oli nuorempana aika radikaali, mutta hän sai vuoden Fullbright stipendin arvostettuun Columbian Yliopistoon Manhattanilla.
Korjaus: Lipponen olikin opiskellut pienessä Darmouth Collage-yliopistossa, joka sekin kuuluu ns Ivy Legueen, eli itärannikon huippuyliopistoihin.
Paavo oli Amerikan myönteinen ja kannatti Natoa. Onneksi näin oli, sillä muuten olisimme olleet ulkopolitiikassa Kiukku-Halosen ja RauhanErkin armoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Lipponen oli nuorempana aika radikaali, mutta hän sai kaksivuotisen Fullbright stipendin arvostettuun Columbian Yliopistoon Manhattanilla.
Paavo oli Amerikan myönteinen ja kannatti Natoa. Onneksi näin oli, sillä muuten olisimme olleet ulkopolitiikassa Kiukku-Halosen ja RauhanErkin armoilla.
Kyllä Lipponen on tähän asti viimeinen valtiomiesluokan pääministeri. En todellakaan ole demari, mutta tunnustan tämän silti.

Niinistöissä (Sauli ja Jussi) on jotain samaa, mutta kumpainenkaanhan ei ole pääministerinä ollut eikä tule olemaankaan.
 
Back
Top