Tätä pitää tarkentaa! Tarinan konna on Kepu, joka oli pitkään pitänyt Kokoomuksen oppositiossa ryssänkortillaa. Siten dominoinut poliittista elämää.
Siinä vaiheessa kaikki olivat jo täysin kyrpiintyneitä koleerikko Väyrysen tahtopolitiikkaan. Väyrystelystä voisi kirjoittaa ainakin yhden kirjan.
Koivisto vertasi suhdettaan Väyryseen että se oli kuin valtakunnankansleri Hindenburgin suhde Hitleriin.
Silloin Koiviston aikaan perustuslain mukaan presidentti nimitti hallistunnustelijan.
Kun porvaripuolueet sitten ns kassakaappisopimuksella olivatkin kävelleen presidentti Koiviston yli, niin Manu otti Suomen Pankista ystävänsä Harri Holkerin muodostamaan ns ”Sinipunahallituksen”. Siinä Holkerista tuli pääministeri ja Kokkarien puhiksesta Ilkka Suomisesta tuli kauppa- ja teollisuusministeri.
Sieltä on peräisinen Väyrysn legendaarinen lausuma: ”Voiko vitutukseen kuolla?” Vai miten se meni? Väyrysestä piti tulla kassakaappisopimuksen mukaan pääministeri, joka olisi ollut astinlauta presidenttitielle.
Seuraava hallitus olikin sitten Ahon porvarihallitus. Koivisto tuli erinomaisesti toimeen Ahon kanssa. Siinä oli vähän niin kuin isä/poika suhde.
Valtionvarainministerinä oli legendaarinen Iiro Viinanen. Tämä oli se hallitus joka laittoi Suomen kuntoon kasinotalouden romahtamisen jälkeen.
Sitten tuli Lipposen I ja Lipposen II, joissa oli mukan myös vasemmistoliitto. Olisi tullut Lipposen III hallituskin, mutta Kepu petti taas. Kepu sai täpärästi enemmän ääniä kuin Demarit ja sai siksi pääministerin paikan. Se minkä takia Kepu sai enemmän ääniä johtui Mannisen presidentin kansliasta vuotamasta asiakirjasta, jota Jäätteenmäki käytti hyväkseen Lipposen kaatamiseen. Seurauksena kuitenkin oli se Jäättenmäkin jäi Suomen historiaan lyhytaikaisimpana pääministeri.
Sitten tuli Matti Vanhasen hallitus ja Kokoomus joutui oppositioon.
Sen jälkeen tuli Kataisen sateenkaarihallitus.
Tuoreemmat hallitukset te muistattekin!
Lipponen oli nuorempana aika radikaali, mutta hän sai vuoden Fullbright stipendin arvostettuun Columbian Yliopistoon Manhattanilla.
Korjaus: Lipponen olikin opiskellut pienessä Darmouth Collage-yliopistossa, joka sekin kuuluu ns Ivy Legueen, eli itärannikon huippuyliopistoihin.
Paavo oli Amerikan myönteinen ja kannatti Natoa. Onneksi näin oli, sillä muuten olisimme olleet ulkopolitiikassa Kiukku-Halosen ja RauhanErkin armoilla.