Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Täällä käytetään termiä hörhöosasto joidenkin PS kansanedustajien yhteydessä? Kun on selkeästi tiedossa, että tuollainen osasto on olemassa niin lienee mahdollista nimetä ne edustajat jotka kuuluvat siihen? Ja onko se osasto vain Perussuomalaisilla vai löytyykö kaikilta puolueilta omansa ja miten ne määritellään missäkin puolueessa vai onko kriteerit siihen kuulumiseen aina samat?
Kyllä hörhöjä on kaikissa puolueissa.

Kuten vasemmistoliitossa Yrttiaho junior ja Anna Kontula.

Kokoomuksen hörhösiipeä edustaa mm. MEP Sirpa Pietikäinen .

Demareissa Kimmo "leikattu indeksi" Kiljunen, jne.

Kepussa Lapin miehet Paavo Väyrynen ja Mikko Kärnä jne.

Mainituilla hörhöillä ei ole mitään jakoa esim. ministerin salkkuja jaettaessa. Ei, koska ovat hörhöjä.

Toiset hörhöt näitä äänestävät ja heidän tuomat äänet kelpaavat puolueelle.
 
Kuten karjalainen isoisäni totesi:

"Suutar männöö, räätäl männöö, sakset kolisoo"

Heh, mitä ja miksi tapahtui tämän ns. paremman osaston perustamalle osastolle? Joku sininen, jota jotkut kutsui myös "omanapa ensin" porukaksi.
Sillä menee kait valtavan hyvin nykyään.:rolleyes:
 
Kuten karjalainen isoisäni totesi:

"Suutar männöö, räätäl männöö, sakset kolisoo"

Sininen tulevaisuus ja Soinin porukka - millä nimellä kulkikaan - ei nauti täällä suurta suosiota; ja kieltämättä oli paha välistäveto erota puolueesta mutta kuitenkin pitää hallituspaikka ja ministerin postit. Mielestäni kuitenkin tällaiselle maltillisemmalle, kuitenkin maahanmuuttokriittiselle puolueelle voisi olla tilausta. Sininen tulevaisuus / Korjausliike tosin meni paaliin kannatuksen puutteesta, mutta osittain saattoi johtua puolueen taustasta.

Aika näyttää, kuinka hyvin Persut pystyvät toteuttamaan politiikkaansa hallituksessa sitten kun kohu(t) laantuu - mikäli laantuu ollenkaan. Riippumatta siitä, ovatko kohut tekemällä tehtyjä vai eivät, jatkuva myrskyn silmässä oleminen vaikeuttaa huomattavasti politiikan tekemistä, kuten ollaan tässä nähty.

Ja jos hallitus jollain aikavälillä kaatuu ja Persut joutuvat ulos hallituksesta, niin se tulee syömään Persujen poliittista painoarvoa huomattavasti, kun eivät edes toiseksi suurimpana puolueena pysty ajamaan omaa politiikkaansa ja on siinä ja siinä että pääsi alun perinkään hallitukseen. Jos Persut jatkossa jyrähtelisivät, niin siitä ei oikein tarvitsisi välittää koska näyttävät olevan kovasti yksin, ja mediankin hampaissa.

Mikäli näin kävisi, niin kaivattaisiin uutta Sinisiä (mieluummin myös uusilla kasvoilla), joka voisi saada kohtuullisen kannatuksen vaikka käyttäisi lievempiä äänenpainoja. Tällaisella keskisuurella puolueena voisi olla mahdollisuus myös hallitukseen, vaikka nykyisen kaltaisesta jackpotista ministerisalkkujen suhteen ei kannattaisi haaveilla.

Persuilla olisi nyt äärimmäisen hyvä sauma saada asioita aikaan, kunhan se vastapuolen lapaan syöttäminen loppuisi. Toki Persujen nykyinen vahva asema tavallaan avainministeriöiden hallinnassa on varmasti yksi syy siihen, että näitä kohuja kaivellaan. Jos Persuilla olisi vain vähäisempiä salkkuja, vastustus tuskin olisi näin suurta. Tämä nykyinen tilanne saatetaan nähdä opposition leirissä ja puna-vihreissä porukoissa ikään kuin ratkaisutaisteluna joka on voitettava keinolla millä hyvänsä.
 
Toki Persujen nykyinen vahva asema tavallaan avainministeriöiden hallinnassa on varmasti yksi syy siihen, että näitä kohuja kaivellaan. Jos Persuilla olisi vain vähäisempiä salkkuja, vastustus tuskin olisi näin suurta. Tämä nykyinen tilanne saatetaan nähdä opposition leirissä ja puna-vihreissä porukoissa ikään kuin ratkaisutaisteluna joka on voitettava keinolla millä hyvänsä
Eiköhän juuri tuo ole se pääsyy.
 
Sininen tulevaisuus ja Soinin porukka - kieltämättä oli paha välistäveto erota puolueesta mutta kuitenkin pitää hallituspaikka ja ministerin postit.
Oli eräs ihmeellisimmistä kusetuksista suomalaisessa politiikassa.


Mikäli näin kävisi, niin kaivattaisiin uutta Sinisiä, joka voisi saada kohtuullisen kannatuksen vaikka käyttäisi lievempiä äänenpainoja. Tällaisella keskisuurella puolueena voisi olla mahdollisuus myös hallitukseen, vaikka nykyisen kaltaisesta jackpotista ministerisalkkujen suhteen ei kannattaisi haaveilla.
Mun mielestäni kuka vaan saa perustaa millaisen puolueen porukalla haluavat ja äänestäjä-markkina sitten ratkaisee vaaleissa sen onko mainitunlaiselle siniselle ylipäänsä mitään kysyntää.
Olisi kuitenkin parempi olla isossa sisällä ja muuttaa sitä puoluetta sisältäpäin. Soini ja muut olivat pelkureita kun eivät oikein saaneet kamppailtua läpi omia ajatuksiaan Perussuomalaisissa.
Heissä kuulee tänä päivänä sellaisen häviäjän kitinän. Olisi ollut parempi ehdokkaana vaihtaa puoluetta jo ajoissa, kun joka tapauksessa olivat ajoissa tietoisia mihin suuntaan puolue on liikkumassa.

Persuilla olisi nyt äärimmäisen hyvä sauma saada asioita aikaan, kunhan se vastapuolen lapaan syöttäminen loppuisi.
Tästä olen samaa mieltä.

Toki Persujen nykyinen vahva asema tavallaan avainministeriöiden hallinnassa on varmasti yksi syy siihen, että näitä kohuja kaivellaan.
Kuten sanottua, vasemmistossa koetaan tämä hetki vedenjakajana ja kaikki keinot hallituksen kaatamiseksi he kokevat hyväksytyksi. Mikä tahansa juttu kelpaa.
Valtamedian toimittajat on saatu mukaan kampanjaan mutta kuitenkaan Ben Zyskovitsin kanssa ei kukaan uskalla haastaa ajankohtaisista kysymyksistä, koska nenille tulee aika siististi, vaikka kokoomuslainen onkin :giggle:

Tämä nykyinen tilanne saatetaan nähdä opposition leirissä ja puna-vihreissä porukoissa ikään kuin ratkaisutaisteluna joka on voitettava keinolla millä hyvänsä.
Kyllä. Olen samaa mieltä. Nimenomaan ratkaisutaistelu on käynnissä.


.
 
Sininen tulevaisuus ja Soinin porukka - millä nimellä kulkikaan - ei nauti täällä suurta suosiota; ja kieltämättä oli paha välistäveto erota puolueesta mutta kuitenkin pitää hallituspaikka ja ministerin postit. Mielestäni kuitenkin tällaiselle maltillisemmalle, kuitenkin maahanmuuttokriittiselle puolueelle voisi olla tilausta.
Tuo puolue tulee olemaan Perussuomalaiset.

Käyrät kulkevat kohti leikkauspistettä - maahanmuuton ongelmat lisääntyvät, pohjoismainen malli edesauttaa tuollaisen puolueen menestymistä, persujen julkikuva tulee muuttumaan siihen suuntaan että isommat joukot voivat sen hyväksyä.

Kaikkien puolueiden on muutettava linjaansa tiukempaan suuntaan suhteessa maahanmuuttoon, ja persujen nykyinenkin kielenkäyttö (poislukien +10 v takaiset) muuttuu aina vaan hyväksyttävämmäksi. Vaikkapa keskustelu burkhien käytöstä ja maahanmuuttaijen aiheuttamista ongelmista kouluissa ja katuturvallisuudessa.

Jos hallitus kaatuu, hyötyy perussuomalaiset siitä muita enemmän. Turpaansa ottaa RKP (ei vaikuta huimaan 4,jotain kannatukseen) ja jos Orpo ei saa kepua mukaan, on kokoomuksellakin ehjä edessä. Ehkä Lindtman saa demareita nousuun, pitäisi vain muistaa että se on Heinäkuorman oppipoika, no on osannut kyllä pitää suunsa kiinni Venäjäsuhteesta.
 
Kaikkien puolueiden on muutettava linjaansa tiukempaan suuntaan suhteessa maahanmuuttoon, ja persujen nykyinenkin kielenkäyttö muuttuu aina vaan hyväksyttävämmäksi. Vaikkapa keskustelu burkhien käytöstä ja maahanmuuttaijen aiheuttamista ongelmista kouluissa ja katuturvallisuudessa.

Kyllä. Tällaiset asiat alkavat tuntua ihan tarpeellisilta ja samalla hyväksyttäviltä. +++


Ehkä Lindtman saa demareita nousuun, pitäisi vain muistaa että se on Heinäkuorman oppipoika, no on osannut kyllä pitää suunsa kiinni Venäjäsuhteesta.

Pidän harmillisena sitä että tasapainon vuoksi Lindtmanin liikkeet natsististen käsimerkkien joukossa eivät ole voimakkaasti kansalaisten ja toimittajien kohteena. Epistä.

.
 
Jos hallitus kaatuu, hyötyy perussuomalaiset siitä muita enemmän. Turpaansa ottaa RKP (ei vaikuta huimaan 4,jotain kannatukseen) ja jos Orpo ei saa kepua mukaan, on kokoomuksellakin ehjä edessä. Ehkä Lindtman saa demareita nousuun, pitäisi vain muistaa että se on Heinäkuorman oppipoika, no on osannut kyllä pitää suunsa kiinni Venäjäsuhteesta.
Miten sen hyödyn oikein ottaa, jos lopputulemana on ikuisesti pystyyn nouseva hallituskumppanuus?

Oppositiossa on tietysti kiva öyhöttää neekeriukoista ja muusta, nostaa siinä sivussa 7 tonnin kuukausipalkkaa jne. Jossakin vaiheessa vaan voi äänestäjät herätä siihen, että miksi antaa ääntään tuollaiselle joukolle, jos ei sillä vaikuta mihinkään.

Persuilla olisi yhdestoita hetki pistää rivit suoraan ja lopettaa se vastapuolen lapaan syöttäminen turhalla älämölöllä. Nyt pitäisi lähteä toteuttamaan ohjelmaa ja vaalilupaksia kun on 1000 taalan paikka siihen.
 
Miten sen hyödyn oikein ottaa, jos lopputulemana on ikuisesti pystyyn nouseva hallituskumppanuus?

Oppositiossa on tietysti kiva öyhöttää neekeriukoista ja muusta, nostaa siinä sivussa 7 tonnin kuukausipalkkaa jne. Jossakin vaiheessa vaan voi äänestäjät herätä siihen, että miksi antaa ääntään tuollaiselle joukolle, jos ei sillä vaikuta mihinkään.

Persuilla olisi yhdestoita hetki pistää rivit suoraan ja lopettaa se vastapuolen lapaan syöttäminen turhalla älämölöllä. Nyt pitäisi lähteä toteuttamaan ohjelmaa ja vaalilupaksia kun on 1000 taalan paikka siihen.
Tätäkö meinaat?
 
RKP:n kantava idea on Ruotsin kielen asema Suomessa, kaikesta muusta voidaan neuvotella, kepulla se oli maatalous ja aluepolitiikka. Jos Persujen keskeinen idea on maahanmuutto ja se torppaaminen niin silloin pitäisi olla pelisilmää ajaa sitä muiden puolueiden poliittisten ohjelmien kustannuksella.

Persun pitäisi olla valmis hallitusyhteistyöhön vaikka Vasemmistoliiton pääministerikauden aikana, jos sillä saadaan puolueen ydinohjelma asialistalla. Nykyisellä öyhötyksellä ei saada mitää aikaiseksi elleivät Persut saa ehdotonta enemmistöä eduskuntaan.

Sitä odotellessa
 
Persun pitäisi olla valmis hallitusyhteistyöhön vaikka Vasemmistoliiton pääministerikauden aikana, jos sillä saadaan puolueen ydinohjelma asialistalla.

Siirtolaisuuden torppaaminen, tai jotkut kutsuu sitäkin maahanmuutoksi, ei ole vasemmiston neuvoteltavien asioiden listalla.
Aika turhaa ehdottaa tämän pyörittämistä tähän yhteyteen perussuomalaisille.

Vasemmiston ohittamiseen ei ole muuta ratkaisua kuin kilpailu. Se kumman ajatukset saavat enemmän kannatusta kansalta on toimintasuunnan voittaja ja sen jälkeen pulinat pois.

.
 
Miten sen hyödyn oikein ottaa, jos lopputulemana on ikuisesti pystyyn nouseva hallituskumppanuus?
Malli löytyy Ruotsista ja muista pohjoismaista löytyy lisää. Pysyvän paarian asemakaan ei ole nollan arvoinen. Jokainen eduskuntapaikka on pois joltain toiselta ja sattuu siellä toisessa puolueessa kipeästi. Yksi kaaderi ei pääse uralla eteenpäin. Ruotsissa porvarihallitus ei ole mahdollinen ilman SD:n tukea. Sama pätee meilläkin -- kunhan se oma kannatus on riittävän monta kansanedustajaa.
 
Miten sen hyödyn oikein ottaa, jos lopputulemana on ikuisesti pystyyn nouseva hallituskumppanuus?

Oppositiossa on tietysti kiva öyhöttää neekeriukoista ja muusta, nostaa siinä sivussa 7 tonnin kuukausipalkkaa jne. Jossakin vaiheessa vaan voi äänestäjät herätä siihen, että miksi antaa ääntään tuollaiselle joukolle, jos ei sillä vaikuta mihinkään.
Olihan se Kokoomuskin oppositiossa vuosikymmenet. Olisiko puolue pitänyt jo laittaa luiskaan tuona aikana?
 
Olihan se Kokoomuskin oppositiossa vuosikymmenet. Olisiko puolue pitänyt jo laittaa luiskaan tuona aikana?
Ei luiskaan, mutta ikuinen oppositio kyllä näkyi äänimäärissä. Kukaan ei edes uneksinut suurimman puolueen asemasta.

Äänestäjät myös tiesivät opposition johtuvan ulkoparlamentaarisista syistä.
 
Tuo puolue tulee olemaan Perussuomalaiset.

Käyrät kulkevat kohti leikkauspistettä - maahanmuuton ongelmat lisääntyvät, pohjoismainen malli edesauttaa tuollaisen puolueen menestymistä, persujen julkikuva tulee muuttumaan siihen suuntaan että isommat joukot voivat sen hyväksyä.
Toivottavasti näin, mutta persuilla (sekä puolueella että henkilöillä) on sellainen stigma että ei helpolla lähde. Helpompi olisi jos joku lähtisi puhtaalta pöydältä ja vielä niin, että Persut olisi vielä siinä rinnalla vertailtavana, ja tämä uusi tulokas olisi selvästi maltillisempi vaihtoehto
Kaikkien puolueiden on muutettava linjaansa tiukempaan suuntaan suhteessa maahanmuuttoon, ja persujen nykyinenkin kielenkäyttö (poislukien +10 v takaiset) muuttuu aina vaan hyväksyttävämmäksi. Vaikkapa keskustelu burkhien käytöstä ja maahanmuuttaijen aiheuttamista ongelmista kouluissa ja katuturvallisuudessa.
Toivottavasti asioista voidaan pikku hiljaa alkaa puhumaan. Tuntuu että tämä maahanmuuttokeskustelu noudattaa suomettumisen linjaa: Kaikki - tai melkein kaikki - tietävät miten asiat ovat mutta sitä ei saa sanoa koska se on vastoin hyväksyttyä linjaa.

Jos hallitus kaatuu, hyötyy perussuomalaiset siitä muita enemmän. Turpaansa ottaa RKP (ei vaikuta huimaan 4,jotain kannatukseen) ja jos Orpo ei saa kepua mukaan, on kokoomuksellakin ehjä edessä. Ehkä Lindtman saa demareita nousuun, pitäisi vain muistaa että se on Heinäkuorman oppipoika, no on osannut kyllä pitää suunsa kiinni Venäjäsuhteesta.
Riippuu tietysti siitä, mitä tapahtuu ja mikä on se juttu joka kaataa hallituksen, mutta suurin hyötyjä voi olla kepu. Persujen olisi ihan turhaa edes yrittää hallitukseen, ja äänestäjät varmasti tietäisivät tämän. Varsinkin liikuvat äänestäjät kaikkoaisivat koska ei haluta äänestää tulevaa oppositiopuoluetta - jonka painoarvo sielläkin olisi heikko, koska niiden olisi vaikeaa saada liittolaisia. Lisäksi osaa ihmisistä raavitutaa leimautua natsiksi koska äänestävät natseja, ja osa oikeasti voi luulla että persut ovat jos ei natsi- niin vähintään äärioikeistolainen puolue.
 
Back
Top