tai vielä hieman vanhempaa..Ai YYA-aikaa, jolloin fasistit pidettiin kurissa, eikä Suojeluskuntalaisia suvaittu? Voi hyvin olla totta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
tai vielä hieman vanhempaa..Ai YYA-aikaa, jolloin fasistit pidettiin kurissa, eikä Suojeluskuntalaisia suvaittu? Voi hyvin olla totta.
Katselin vähän noita tutkimustuloksia, ja mielestäni yksi merkittävä niistä tehtävä huomio on, että Suomi on identiteetiltään kaikista Pohjoismaista selvästi voimakkaimmin kristitty yhteiskunta, ja nimenomaan tällaisella koetulla identiteettitasolla aivan voimakkaimmin kristitty koko Euroopan laajuisesti, samalla tasolla ovat vain muutamat perinteisesti hyvin voimakkaasti kristityt katoliset maat, esim. Espanja, jonka valtiollinen historiahan on nimenomaan kristinuskon puolesta käytyjen sotien historiaa, ja Portugali, edes Italia ei ollut ihan samalla tasolla. Tosin Suomen kohdalla tosiaan passiivisesti kristittyjen osuus oli suurempi, toisaalta täällä myös kaksinkertainen enemmistö ateisteista piti kristinuskon vaikutusta yhteiskuntaan positiivisena, toisin kuin katolisissa maissa.Selvitys: Suomalaisten asenteet eurooppalaisittain jyrkät – 62 prosenttia uskoo, että islam ei sovi yhteen suomalaisen kulttuurin kanssa
Pew tutki uskonnollisia asenteita 15 eurooppalaisessa maassa. Suomessa asenteet islamiin näyttävät arvojen ja kulttuurin osalta kaikkein jyrkimmiltä.
Uskonnot
16.8.2018 klo 12:35
Pew tutki viime vuonna ihmisten uskonnollisia asenteita 15 eurooppalaisessa maassa.
Yhdysvaltalaisen Pew-tutkimuslaitoksen mukaan peräti 62 prosenttia suomalaisista uskoo, että islam ei ole yhteensopiva suomalaisen kulttuurin ja suomalaisten arvojen kanssa.
Kirkossa käyvät kristityt suhtautuivat asiaan vielä jyrkemmin. 67 prosenttia heistä uskoo, että islam ei sovi Suomeen. Myös enemmistö suomalaisista, jotka eivät ilmoita mitään uskonnollista suuntausta, sanoo, ettei islam ei sovi yhteen suomalaisten arvojen kanssa.
Vastaajilta kysyttiin, mitä mieltä he ovat väitteestä, jonka mukaan "Islam on pohjimmiltaan yhteensopimaton suomalaisen kulttuurin ja suomalaisten arvojen kanssa". Toisena vastausvaihtoehtona oli, että mitään ristiriitaa ei ole.
Vastaajia kehotettiin ottamaan kantaa asiaan, vaikka kumpikaan väite ei täysin vastaisi heidän mielipidettään.
Suomessa asenteet jyrkimmät – Ruotsi, Portugal ja Ranska toisessa laidassa
Pew selvitti asenteita 15 länsieuroopalaisessa maassa. Suomessa asenteet näyttävät kultturin ja arvojen osalta jyrkimmiltä. Portugalissa 31 prosenttia vastaajista sanoi, että islam ei sovi yhteen portugalilaisten arvojen ja kulttuurin kanssa. Ruotsissa ja Ranskassa vastaava luku oli 34 prosenttia.
Itävalta on mielenkiintoinen tapaus. Siellä on viime vuosina käyty kovaa islam- ja maahanmuuttokeskustelua, mutta silti asenteet islamiin vaikuttavat lievemmiltä kuin Suomessa. Itävallassa 48 prosenttia vastaajista sanoi, että islam ei sovi yhteen itävaltalaisten arvojen ja kulttuurin kanssa.
Suomalaistutkimuksissa samansuuntaisia tuloksia
Pew esitti laajassa tutkimuksessaan (siirryt toiseen palveluun)useita kysymyksiä liittyen uskontoon. Selvä enemmistö suomalaisista, 83 prosenttia, on valmis hyväksymään muslimin naapurikseen.
Helsingin yliopiston uskontotieteeen dosentti Tuomas Martikainen sanoo, että tutkimustulos vastaa varsin hyvin suomalaisissa tutkimuksissa saatuja tuloksia.
Suomalaiset suhtautuvat hvyin kriittisesti islamiin uskontonaTuomas Martikainen, uskontotieteen dosentti– Suomalaiset suhtautuvat hyvin kriittisesti islamiin uskontona. Sen sijaan suhtautuminen muslimeihin yksilöinä on merkittävästi myönteisempi, Martikainen sanoo.
Italiassa asenteet musliminaapureihin olivat kaikkein kielteisimmät, vaikka sielläkin 65 prosenttia vastaajista hyväksyisi muslimin naapurikseen.
Suomalaisten asenteet vakaat
Siirtolaisinstituutin toimitusjohtajana toimiva Martikainen avusti Pew'tä ulkopuolisena asiantuntijana. Hänen mukaansa suomalaisten asenteet islamiin ovat pysyneet varsin vakaina.
– Suhtautuminen on pysynyt pääpiirteissään samanlaisena 1980-luvulta lähtien, Martikainen sanoo.
Ajatuspaja Magman raportista(siirryt toiseen palveluun) käy ilmi, että vuonna 2008 noin puolella suomalaisista oli kielteinen mielikuva islamista. Raportin mukaan kyseessä on todennäköisesti suuressa määrin aivan maalliselta pohjalta nouseva ennakkoluuloisuus voimakasta ja näkyvää uskonnollisuutta kohtaan.
Suomessa näkyvä uskonollisuus on harvinaisempaa kuin monissa muissa maissa.
Pew-tutkimuslaitoksen mukaan 68 prosenttia suomalaisista ilmoitti olevansa kristittyjä, mutta eivät aktiivisesti harjoita uskontoaan. Luku on poikkeuksellisen suuri, eikä muualla löydy yhtä paljon passiivisia kristittyjä.
Suomessa käydään yhtä vähän kirkossa kuin Ruotsissa, eli vain yhdeksän prosenttia vastaajista ilmoitti käyvänsä säännöllisesti kirkossa.
Pewin tutkimukseen osallistui Suomessa 1 500 ihmistä. Tutkimus tehtiin kevään ja kesän 2017 aikana. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä.
https://yle.fi/uutiset/3-10355294
Nyt on 'tosivihreät' laatimassa verotusta. Ihmiset halutaan pakata kerrostaloihin ja omakotiasumisesta koitetaan tehdä niin kallista ettei siihen ole tavallisilla palkansaajilla varaa.Verorasitus jakautuisi uudelleen siten, että asuinpientalojen kiinteistövero suurimmalta osin nousisi ja asuinkerrostalojen alenisi.
Armeija säästää miljoonia, jos Senaatti-kiinteistöt purkaa tyhjät kasarmit ja alentaa räjähdevarastojen vuokria.
https://www.talouselama.fi/uutiset/...ennetaan/bb96d993-3982-3b2c-8dbb-6f3c82feb271
MegaCity lienee haaveena.Nyt on 'tosivihreät' laatimassa verotusta. Ihmiset halutaan pakata kerrostaloihin ja omakotiasumisesta koitetaan tehdä niin kallista ettei siihen ole tavallisilla palkansaajilla varaa.
Toivottavasti luonnos ei mene läpi.
Olipa hyvä uutinen!Vastaako metsä?
Valtio vastaa armeijan vuokrahuoliin - kiinteistöpääoman tuottovaatimuksia alennetaan
20.8.2018 16:28
ToimitilatPolitiikkaTurvallisuusTurvallisuuspolitiikkaValtiontalous
Kylläh se on vain positiivista että kaupunkiasuminen yritetään tiivistää. Enemmän pilvenpiirtäjiä ja vähemmän kaupunginlaidan pelloille rakennettuja omakotialueita.
Vastaako metsä?
Valtio vastaa armeijan vuokrahuoliin - kiinteistöpääoman tuottovaatimuksia alennetaan
20.8.2018 16:28
ToimitilatPolitiikkaTurvallisuusTurvallisuuspolitiikkaValtiontalous
Vastaako metsä?
Valtio vastaa armeijan vuokrahuoliin - kiinteistöpääoman tuottovaatimuksia alennetaan
20.8.2018 16:28
ToimitilatPolitiikkaTurvallisuusTurvallisuuspolitiikkaValtiontalous
Mainio kommentti tuon uutisen perässä. Kuvaa mainiosti tätä siirretään valtion rahaa yhdestä taskusta toiseen -politiikkaa:
Senaatti-kiinteistö lienee jälleen yksi esimerkki siitä, miten yksi käsi käsi tekee toista ja toinen toista, vaikka molemmat on samassa päässä kiinni. Koska maanpuolustus ei kuulu Senaatti-kiinteistölle, sen näkökulmasta olisi loistavaa, jos kaikki maanpuolustusrahat menisivät sen omaan taskuun vuokrien kautta.