Pikku-uutisia Suomesta

Talvela

Greatest Leader
”Ehkä ensi kesänä sitten, on tullut sanottua jo kohta seitsemän kesää lapsille” – Näin vähävaraiset lapsiperheet kertovat kesälomistaan


Itsellä suurin huoli on kotimaisista köyhistä lapsiperheistä, meille se on oikeastaan ainoa hyväntekeväisyyskohde nykyään.
Tästä uutisesta tuli mieleen sellainen idea että mökkejä omistavat alkaisivat lahjoittaa niitä esimerkiksi viikoksi näiden perheiden käyttöön. :unsure:
 

SJ

Supreme Leader
Millainen kaapelisuoja oikein on ollut kysymyksessä, jos lentänyt ohjaustangon yli?
20 vai 30 senttiä korkea? Luulisi niin korkean näkevän. Vai onko pyörässä 3 senttiä halkaisijaltaan olevat minirenkaat?

Joku tuossa pyöräilijöiden ja pyöräliiton valituksessa ei pidä paikkaansa. En usko, että mikään kaapelisuoja on niin korkea, että ohjaustangon yli lentäisi sen sijaan, että pyörä siitä yli menisi...
Itse veikkaisin, että tuohon on ajettu mutkan takaa ja osuttu viistosti, jolloin rengas on kimmonnut sivuun ja kaatanut pyörän. Uskoakseni kovasti samanlainen mekanismi, kuin keskiviiva sateella moottoripyöräilijälle.
 

Herman30

Greatest Leader
Tapauksesta jossa poliisi rynnäkö kokkolalaisen kotiin perättömän ase-ilmiannon takia.
Vahvennettu osuus: poliisin ja Finnilän versiot tapahtuneesta eroavat toisistaan kuin yö ja päivä.

Lähde: https://pub.kosila.fi/kokkola/20190612/0 Sivulla 10.
Poliisia ei epäillä rikoksesta
Valtakunnansyyttäjä teki päätöksensä selvityksen perusteella Kauko Finnilän tapauksessa

Kevään aikana puheenaiheeksi noussut tapaus, jossa poliisi teki kokkolalaisen Kauko Finnilän asuntoon aiheettomaksi osoittautuneen etsinnäin ase-epäilyn vuoksi on edennyt valtakunnansyyttäjänvirastossa. Finnilä halusi tehdä tutkintapyynnön koskien poliisien toimintaa 21.maaliskuuta sattuneessa tapauksessa. Finnilä koki tilanteen erittäin uhkaavaksi, kun hänen mukaansa viisi poliisia rynnäköi yllättäin hänen asuntoonsa osoittaen miestä aseella.
Valtakunnansyyttäjänviraston olevien selvitysten perusteella esitutkintakynnys ei ylity. Asiassa ei ole aihetta epäillä poliisia rikoksesta.

Selvityksessä kerrotaan muun muassa, että mies (Finnilä) on asioinut kaupassa ja poistunut ajoneuvolla, jota vartija on lähtenyt seuraamaan Finnilää ase-epäilyn vuoksi. Poliisin päästyä tapahtumapaikalle on yritetty selvittää ase-epäilyn ilmoittajaa, mutta häntä ei ole löytynyt.
Poliisin tilannejohtajana toimineen konstaapeli Åstrandin mukaan Finnilälle on soitettu ja pyydetty avaamaan etuovi. Selvityksen mukaan Finnilä on vastoin sovittua mennyt takaovesta ulos, jolloin poliisipartio on käskyttänyt ja ottanut Finnilää molemmista käsistä kiinni.
Partionjohtaja on pahoitellut asiaa Finnilälle ja myös Åstrand on jäänyt istumaan Finnilän kanssa asuntoon ja kertonut syyn poliisin paikkaoloon ja kysynyt Finnilältä sopiiko, että asunto ja auto katsotaan aseiden varalta. Finnilä on selvityksen mukaan näihin suostunut.

Åstrandin mukaan asiasta on keskusteltu pitkään Finnilän kanssa, mistä aiheeton ilmoitus olisi voinut johtua. Finnilä on selvityksen mukaan epäillyt poliisille ostamansa naulapyssyä ilmoituksen syyksi.
Tilannejohtajan mukaan Finnilälle on kerrottu ainakin kolme kertaa poliisin paikalletulon syy ja pahoiteltu tapahtunutta, jopa lattialle tullutta lunta. Finnilä itse on kertonut, että poliisit tekivät rynnäkön auki olleesta takaovesta ja tarvinneensa nitroja selvitäkseen järkytyksestä, eikä hänelle ole pahoiteltu missään vaiheessa tilannetta.
Poliisin mukaan Finnilä on jäänyt katsomaan televisiota, eikä paikalleolijoille ole tullut tietoon, että hänelle olisi aiheutunut terveydellisiä ongelmia.

Selvityksen johtopäätöksissä kerrotaan, että ottaen huomioon tilannejohtajan selvityksen tapahtumista, Finnilän korkea ikä ja henkilökohtaiset olosuhteet on pyritty ottamaan esimerkillisen hyvin muun muassa ottamalla Finnilään ensin yhteyttä puhelimitse ja ohjeistamalla häntä. Se, miksi Finnilä ei ole toiminut poliisin ohjeen mukaan on jäänyt epäselväksi.
Se miksi Finnilä on kokenut, ettei asiaa ole selvitetty tarpeeksi tai ei ollenkaan on jäänyt pelkästään Finnilän väitteen varaan, sanotaan valtakunnansyyttäjän päätöksessä.

Saatujen esitietojen perusteella poliisilla on ollut poliisilain mukainen velvollisuus toimia hätäkeskukseen tehdyn ilmoituksen johdosta. Poliisilla on ollut poliisilain mukainen oikeus suorittamiinsa toimenpiteisiinsä ja ne on suoritettu kunnioittaen vähimmän haitan periaatetta.


Joni Mäki-Petäjä
 

Tumppi

Kapteeni
Pihlajalinna reagoi hllituksen hoitajamitoitustavoitteeseen: ennen 1, nyt kohti lukua 0.7
"Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 2 400 työntekijää.
Tehostamisohjelman tarkoittamat uudelleenjärjestelyt voivat johtaa työntekijöiden vähennyksiin. Vähennyksien määrä on yhtiön alustavan arvion mukaan enintään 380 henkilötyövuotta."
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Kotimaa
Hovioikeus: Autoilijalla ei ole velvollisuutta selvittää lumen peittämän nopeusrajoituksen sisältöä
Rovaniemen hovioikeus hylkäsi autoilijan rikesakon ylinopeudesta risteysalueella.Autoilijalle kuuluva huolellisuusvelvoite muun muassa nopeusrajoitusten noudattamisessa on yleensä korkea. Liikennemerkkien ylläpito kuuluu kuitenkin tienpitäjän vastuulle. (KUVA: TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA)
 

hansai

Supreme Leader
Harvinainen omistussotku: Esko Huhdan tontille ilmestyi toinen omistaja vuosikymmenten takaa – nyt hänellä on 12 päivää aikaa tyhjentää tontti
Maanmittauslaitos oli myöntänyt myyjälle lainhuudon vuonna 2011, vaikka kiinteistö oli kertaalleen myyty vuonna 1995.

...

"Tila saa puolestamme kasvaa horsmaa"
Pienestä tontista on kasvanut kokoaan isompi asia Punkalaitumella.

Oy Pro Ictuksen toimialaksi on merkitty omien kiinteistöjen kauppa. Kotipaikka on Helsinki. Vuonna 2018 sen liikevaihto oli 15 000 euroa. Yhtiön edustajana kiinteistökiistassa toiminut Börje Juhani Heikkilä vaati kunnalta selvitystä rakennusluvan myöntämisestä.

Eskon piha


Omistusoikeutensa varmistaneella yhtiöllä ei ole rakennussuunitelmia tontille, vaan se saa kasvaa horsmaa.Jari Hakkarainen / Yle

Heikkilä aloitti myös systemaattisen kunnan asioista valittamisen Punkalaitumelle rekisteröimänsä Rottaryhmä Ky:n nimissä. Kunnalta on vaadittu esimerkiksi 25 000 euroa sovintorahaa rakennuslupa-asiassa tai valitusten teko jatkuu.

Punkalaitumen asioista on valitettu aina korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka.

Päätöksenteon hidastaminen on turhauttanut paikallisia poliitikkoja. Kansanedustaja Martti Mölsä(sin.) teki vuonna 2017 tilanteesta myös kirjallisen kyselyn eduskunnassa aiheettoman valitusoikeuden poistamisesta lailla. Tämä ei johtanut muutoksiin.

Heikkilä vastaa kiinteistön lainhuutoa koskeviin kysymyksiin sähköpostitse.

Miksi olette hakeneet lainhuutoa 15.5.1995 tehtyyn kiinteistökauppaan vasta 26.6.2015?

– Vastataan vastakysymyksellä, että entäpä jos emme olisi olleet ajoissa asialla niin olisi kaupan myyjän kaksoisluovutus/petos jäänyt silleensä.

– Ilomäki-tila saa puolestamme kasvaa horsmaa ja siirretään sinne vielä kurtturuusu ja lupiini ja jokunen jättiputkikin, niin saa Punkalaitumen kunnan jeesustelijat niittää, mitä ovat kylväneetkin, Heikkilä vastaa kysymykseen tontin käyttösuunnitelmista.

Esko Huhta on aloittanut rakennuksiensa siirron valmistelut. Yle seuraa, miten häätö toteutuu.

 

Herman30

Greatest Leader
Miten on mahdollista että ihminen on ollut kansanedustaja vuodesta 2011 ja silti ottaa pikavippejä eikä saa velkojaan maksettua? Mihin ne kansanedustajan palkkiot menee? Nenästä sisään?

Kansanedustaja jätti 8 000 euron pikavipit maksamatta - Suna Kymäläisellä ulosotossa yli 21 000 euroa
Kymäläinen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011.
 

SJ

Supreme Leader
Miten on mahdollista että ihminen on ollut kansanedustaja vuodesta 2011 ja silti ottaa pikavippejä eikä saa velkojaan maksettua? Mihin ne kansanedustajan palkkiot menee? Nenästä sisään?

Olisikohan kyseessä voimakkaan sosialistisen aatteen omaava henkilö?
 

arix

Ylipäällikkö
Miten on mahdollista että ihminen on ollut kansanedustaja vuodesta 2011 ja silti ottaa pikavippejä eikä saa velkojaan maksettua? Mihin ne kansanedustajan palkkiot menee? Nenästä sisään?

Olisikos syynä olematon elämänhallinta?
 

Hilan lukko

Eversti
Mätäkuun juttu ?

Nyt tuli raju päätös Tullilta: Makusiidereiden ja -lonkeroiden veroon +41% Suomessa – Kauppa ja juomavalmistajat täysin ällistyneitäUusi Suomi
Luotu:
19.6.2019 13:03
  • Kuva: Colourbox
    Kuva

KOTIMAA
|
KAUPPA
Panimoliitto ja Päivittäistavarakauppa ry ihmettelevät Talouselämän käsiinsä saamaa Tullin ohjeistusta, joka jättää makusiidereiden ja -lonkeroiden verotuskohtalon käytännössä aistinvaraisen tulkinnan varaan.
Maustettujen siidereiden ja käymispohjaisten lonkeroiden verotus nousee Suomessa jopa hurjat 41 prosenttia Tullin tulkintapäätöksen myötä, Talouselämä kertoo.
Korkean veronousun taustalla on EU:n kesäkuussa antama asetus, joka siirtää maustettujen siidereiden ja käymispohjaisten lonkeroiden tullinimikkeen luokasta 2206 luokkaan 2208

LUE MYÖS: Kaikkien makusiidereiden veroon +41% Suomessa? Kauppa ihmeissään Tullin tulkinnasta: ”Lakimiehemme ovat sitä lukeneet”
Asetus koskee erityisesti Suomessa suosittuja mustikka-, mansikka- ja karpalosiidereitä sekä vastaavia lonkeroita.
Tullinimikkeen muutos astuu Suomessa voimaan pikaisesti, jo ensi viikon keskiviikkona, eli 26. päivä kesäkuuta.
Tullin tulkinta EU-asetuksesta on Päivittäistavarakauppa ry PTY:n sekä Panimoliiton mukaan täysin pöyristyttävä.
”Tämä on aivan käsittämätön tulkinta, ja edelleenkin tulkinta on maustettujen siiderien osalta epäselvä”, Panimoliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.
LUE MYÖS: Keskon pääjohtaja ihmeissään Pirkka- ja Rainbow-kirjauksesta: ”Elämme kuitenkin markkinataloudessa”
”Tullin ohjeistus jättää täysin muutamien henkilöiden subjektiivisen maun varaan lopullisen päätöksen, koska asetuksessa on täysin aistinvarainen tulkinta kyseessä.”
Lue koko juttu Talouselämästä!
LUE MYÖS: Tullin shokkipäätös, vero +41%: ”Uhkaa tuhota suomalaissiiderien ja -lonkeroiden olemassaolon”

Muut asiasanat:
Kotimaa, Alkoholijuomat, Kaupan ala, Siideri, Lonkero, Panimoliitto, Päivittäistavarakauppa ry
 

PSS

Ylipäällikkö
En ole ollenkaan varma että tämä olisi huono uutinen. Päinvastoin, hyvä vain jos lopettavat noiden maustettujen sokeriliemien valmistuksen ja keskittyvät oikeaan siideriin eli käynyttä omenamehua, ei mitään lisättyä sokeria.
Tai ei tarvitse mitään lopettaa. Tulee vaan selkeä ero oikean ja "melkein oikean" välille.
 
Top