Pikku-uutisia Suomesta

Pihatonttu

Respected Leader
Tuntomerkkien kertomatta jättäminen on yleensä lähes 100% luotettava tuntomerkki.

Jos uhrista kerrotaan enemmän kuin epäillyistä tekijöistä, niin todennäköisyys on vielä suurempi kuin muulloin.

Poliisi pyytää vihjeitä, muttei anna autosta, epäillyistä, tarkasta paikasta tms. mitään tietoja joiden perusteella kukaan voisi auttaa rikoksen selvittämisessä?

Joukkoraiskaus.

Jos on tapahtunut niin kuin on uutisoitu ja uutisoitu niin kuin tässä, niin kulttuurin rikastamisellehan tuo haisee.

 

Raakku

Kapteeni


Helsingin Sanomien mukaan ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) epäillään virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.
8.7.2020 16.22 – Päivitetty 19.10

Pekka Haavisto osallistui tiistaina 8. heinäkuuta hallituksen neuvotteluihin matkustusrajoitusten poistamisesta Säätytalolla Helsingissä.COM.PIC / MAURI RATILAINEN
STTHelsinki

4
Keskustele


Rikoksista epäillyn ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan hän ei voi kommentoida asioita, jotka ovat kesken perustuslakivaliokunnassa. Haavisto sanoo, ettei hänellä ole siihen oikeutta ja että hän jatkaa töitään normaalisti.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä toimitti tänään Haavistoa koskevan esitutkinta-aineiston eduskunnan perustuslakivaliokunnalle. Rikosepäilyssä on kyse Haaviston toiminnasta, joka kohdistui ministeriön konsulipäällikköön al-Holin leirillä olevien suomalaisten asian käsittelyssä.

Haavisto on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, kerrotaan Valtakunnansyyttäjän toimiston tiedotteessa.

Asia käsitellään niin sanottuna ministerivastuuasiana, koska kysymys on ministerin virkatoimien yhteydessä tehdyksi epäillyistä rikoksista. Eduskunta päättää toimenpiteistä, joihin esitutkinnassa saatu selvitys mahdollisesti antaa aihetta.

Keskusrikospoliisi tutki eduskunnan perustuslakivaliokunnan pyynnöstä erityisesti sitä, miksi Haavisto halusi siirtää konsulipäällikkö Pasi Tuomisen toisiin tehtäviin. Perustuslakivaliokunta päätti pyynnöstä opposition kansanedustajien jätettyä Haaviston toimista muistutuksen.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi tuolloin keskeisen kysymyksen olevan, oliko Tuomisen siirrossa kysymys rangaistuksesta tai kostosta, jollainen ilmaus myös nousi käsittelyssä esille.


Mahdollinen syyte käsiteltäisiin valtakunnanoikeudessa

Helsingin Sanomien tietojen mukaan keskusrikospoliisi epäilee Haavistoa kahdesta rikoksesta. Ensimmäinen on virkarikos ja toinen yhteistoimintavelvoitteen rikkominen.

Virka-aseman väärinkäyttämisestä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta rangaistuksena on sakko.


Mahdollinen syyte ministeriä vastaan käsiteltäisiin valtakunnanoikeudessa. Syytekynnys valtakunnanoikeuteen on erittäin korkea. Valtakunnanoikeus on kokoontunut historian saatossa vain neljä kertaa,

Valtakunnansyyttäjän toimisto ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

Juttua päivitetty 8.7.2020 kello 19.10: Lisätty tieto siitä, ettei Pekka Haavisto halua kommentoida asiaa.Saapa nähdä. Uskon, että koko homma painellaan villaisella. Tai korkeintaan sakkotuomio on mahdollinen.
 
Viimeksi muokattu:

Pihatonttu

Respected Leader
Sekä äärivasemmistolaisesta "journalismista" että naisten seksuaalista itsemääräämisoikeutta sosialisoivasta elämäntavastaan tunnetuksi tullut Ari Lahdenmäki on kuollut.

Lahdenmäki esitellään toimittajana ja tietokirjalijana. Hänet on palkittu lumilapiolla ihmiskauppaa käsittelevästä artikkelista. (Tiedättehän, sellaista toimintaa, missä jotkut haluavat hyödyntää omaksi edukseen esim. nuorten naisten seksuaalisuutta vastoin näiden naisten tahtoa.)

Lahdenmäki tunnetaan Long Playn, Hesarin, kommunisti Kari Peitsamon ja gonzohuseeraaja Riku Rantalan ympyröistä.

Lahdenmäki on tuomittu raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Joidenkin huhujen mukaan vain hyvin pieni osa Lahdenmäen tekemistä asioista on tullut julkisuuteen. Samojen huhujen mukaan hänet työn ja vapaa-ajan kautta tunteneet ovat kyllä olleet perillä hänen taipumuksistaan. Mutta kun ne ovat edustaneet ns. parempaa (seksuaalista) väkivaltaa, niin niiden on annettu jatkua häiriintymättä.

Ehkä Johanna Vehkoo kirjoittaa johonkin muistopuheen, jossa unohtaa tuon puolen kokonaan? Pidätelläänkö hengitystä sitä odottaessa?

 

Kyrätulli

Kapteeni
Jos löytyy kotietsinnässä vielä väärä puoluekirja niin paukahtaa vielä terroristisen iskun valmistelu. Tällä saadaan median mielenkiinto taas suunnattua oikeaan suuntaan ja päivitettyä äärioikeiston uhkakerrointa Suomessa. Todennäköisesti kepunkin kortti riittää...
 

Mili

Majuri
Vasemmalle kallistustuva kaverini on pitkään paheksunut ulkoistuksia ja todistusaineistona niiden huonoudesta on olleet uutiset vanhusten hoitolaitosten rikkomukset katselmuksissa. Olen koittanut sanoa, että ehkä taustalla on jotain muutakin. Ehkä se että kun kaupunki tutkii kaupungin hoitopaikkoja, niin ehkä siellä annetaan suullisia huomautuksia kirjallisten raporttien sijaan. Olin kuulemma vainoharhainen.

Mutta tilanne olikin pahempi:


"Ylen MOT-toimitus selvitti, miten Suomen 20 suurinta kuntaa tarkastaa omia kunnallisia tehostetun vanhushoivan yksiköitä. Yli puolet kunnista ei vuoden 2015 jälkeen olleet tehneet ainoatakaan virallista tarkastuskäyntiä omiin hoivayksiköihinsä."
 
Top