Pikku-uutisia Suomesta

Toisaalta Jussi on oikeassa. Onko PV:n oltava kokemuksia tuottava tasa-arvoisuutta edistävä koneisto vai mahdollisimman kustannustehokas tappokoneisto...

Mahdollisimman tehokas tappokoneisto joka mahdollisimman tehokkaasti edistää kokonaismaanpuolustuksen etua. Kokemukseni mukaan, muutama miljoona euroa vuodessa, on varsin pieni hinta naisten mukaan saamisesta varusmiespalvelukseen ja sotilasvirkoihin. Jos rahat oikeasti olisi näin loppu ja tehokkaampia säästökohteita ei enää löydy, pitäisi lakia PV:n tehtävistä muuttaa ja mm. koko maan puolustamisesta virallisestikin luopua.
 
Tom von Rettig paljastaa: Turun tupakkatehtailijat luopuneet tupakasta ja siirtyneet Helsinkiin.

Enää ei saa toistua kysymys, että vieläkö olette tupakkateollisuudessa ja vieläkö pääkonttori on Turussa”, von Rettig sanoo.

Tupakasta yhtiö luopui vuonna 1995. Pääkonttori siirtyi Helsinkiin yli 30 vuotta sitten.

Lue koko Tomas von Rettigin haastattelu Arvopaperista (vain tilaajille).

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vauraat-von-rettigit-ovat-viihtyneet-kulisseissa--mutta-nyt-siihen-tulee-muutos---yhta-kysymysta-tomas-von-rettig-ei-halua-enaa-kuulla/c9FkTbwd
 
Melko korutonta on journalistin teksti kun Lahdessa käynyt tutkimassa huimausaineisiin liittyviä touhuja kaupungin oltua jätevesianalyysissä euroopan viidenneksi amfetamiinipitoisin isompi kaupunki.

Linkki: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805212200953792_u0.shtml

"Synkkä totuus Suomen ”amfetamiinipääkaupungista” - huumeita olisi saanut ostettua ensimmäiseltä vastaantulijalta: ”Jengi rakastaa päihteitä"
 
Tietenkin nuo mamut noita teinejä nussii jos kerran siitä ei saa juridisia sanktiota eikä myöskään tytön suku käy kostamassa. Monessa maassa
Euroopassakin tuollainen hyväksikäyttö kostettaisiin suvun taholta.

Siihen liittyy myös tuossa iässä näköjään täysin puuttuva itsesuojeluvaisto. Edelleen näkee Helsingissä esim. rautatieasemalla tai Kampin ostoskeskuksessa, kuinka selvästi alaikäiset suomalaiset tytöt hengailevat vapaasta tahdostaan n. 30-vuotiaalta näyttävien mamumiesten porukoissa. Juuri näin sellaisen porukan: 2 tyttöä ja 4 kundia. Ja kaikilla oli niin mukavaa, kun siinä yhdessä hassuteltiin ja vitsailtiin ja naurettiin. Mietin vain mielessäni, että ei tule tuo hyvin päättymään, mutta kun tulella on pakko leikkiä ja tämä on vapaa maa, niin minkäs teet. Turha mennä siihen mitään itse selittämään, kun mitään rikosta ei ole tapahtunut ja kaikilla muutenkin mukavaa. Mietin vain, etteikö siellä kotona isä ja äiti varoita, mihin tämä johtaa, vai onko kyseessä enemmänkin kapina vanhempia vastaan? Itselläni ei lapsia ole, mutta jos teini-ikäisiä tyttäriä olisi, niin tasan tarkkaan selvittäisin, missä iltaansa viettävät ja kenen kanssa. Vaikka sit jollain salapoliisin avustuksella, jos vähänkin epäilyttäis, että valehdellaan siitä, missä on oltu ja kenen kanssa
 
Juha Kärkkäisen tavaratalo on synnyttämässä Rovaniemellä poliittisen kiistan – ”En hyväksy tällaista ihmisvihamielisyyttä”
Kiistelty tavarataloketjun omistaja haluaa rakentaa Rovaniemelle tavaratalon. Kaupunginvaltuusto äänestää asemakaavan muutoksesta lähikuukausina.

J. Kärkkäinen oy -tavarataloketjun omistaja Juha Kärkkäinen (vas.) ja Sdp:n valtuutettu ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.(KUVA: AKI PAAVOLA, AKSELI VALMUNEN / HS)
Teemu Muhonen HS
Julkaistu: 21.5. 10:51
HALPAHALLIPATRUUNA Juha Kärkkäisentavaratalohankkeesta on tulossa poliittinen kiistakapula Rovaniemellä.

Kaupunginhallitus päätti viime viikolla edistää lausuntokierrokselle asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaisi Kärkkäiselle ”vähittäiskaupan suuryksikön” rakentamisen Teollisuuskylään.

J. Kärkkäinen oy on yksi Suomen suurimmista tavarataloketjuista, mutta sen omistaja on ollut usein julkisuudessa muista syistä.

Vuonna 2013 hänet tuomittiin 90 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kärkkäisen tuolloin omistamassa ja päätoimittamassa Magneettimedia-lehdessä oli julkaistu useita juutalaisvastaisia kirjoituksia.

Viime lokakuussa HS kertoi Kärkkäisen läheisistä yhteyksistä uusnatseihin, minkä jälkeen useat yritykset lopettivat yhteistyön Kärkkäisen kanssa.

Myöskään kaikki Rovaniemen kaupunginvaltuutetut eivät uudesta tavaratalosta innostu.

”En hyväksy tällaista ihmisvihamielisyyttä, jota Magneettimedian kirjoitukset edustavat. Jos se on minusta kiinni, rakennustöitä ei aloiteta”, sanoo Sdp:n valtuutettu ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

ASEMAKAAVAN muutosta puoltaneen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala(kesk) ei halua kertoa omaa kantaansa asiaan.

”Emme tietenkään hyväksy Kärkkäisen julkisuudessa esillä ollutta käyttäytymistä. Kaupunginhallituksessa meidän pitää silti miettiä, että kohtelemme kaikkia yrityksiä tasapuolisesti.”

Ansalan mukaan kaupunginhallituksen päätös oli luonteeltaan tekninen, ja varsinainen poliittinen keskustelu on vasta edessä. Valtuusto päättää asemakaavan muutoksesta aikaisintaan kesäkuussa.

Suurimman valtuustoryhmän eli keskustan puheenjohtaja Susanna Junttila kertoo ryhmänsä kannattavan kaavamuutosta.

Junttilan mukaan kaavamuutoksen hyväksymistä puoltaa se, että Kärkkäisen yritys omistaa jo tontin.

”On mahtavaa, että kotimainen perheyritys investoi Rovaniemelle ja tuo työpaikkoja. Emme hyväksy rasismia, mutta käsittääkseni itse yritys ei ole tehnyt mitään laitonta”, Junttila sanoo.

Tavarataloyhtiö tosin tuomittiin vuonna 2013 Kärkkäisen ohella sakkoihin. Yhtiö vastasi juutalaisvastaisia kirjoituksia levittäneen Magneettimedian julkaisemista.

”Mielestäni Rovaniemelle ei sellaista kauppamiestä tarvita.”​
SDP:N lisäksi Kärkkäisen vastustajia löytyy ainakin vasemmistoliitosta ja vihreistä.

”Mielestäni Rovaniemelle ei sellaista kauppamiestä tarvita”, sanoo valtuutettu Vesa Puuronen (vas).

”Uskon ja toivon, että muutkin ryhmässämme äänestävät kaavamuutosta vastaan.”

Rovaniemen vihreiden valtuustoryhmä tiedotti maanantaina vastustavansa Kärkkäisen liikerakennusta tämän uusnatsikytkösten vuoksi.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanna Luomapuolestaan kertoo, että kokoomuksen ryhmä kannattaa asian viemistä lausuntokierrokselle muttei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä omasta kannastaan.

Tämä on monimutkainen asia. Toisaalta kaikkia tulee juridisesti kohdella yhdenvertaisesti, mutta toisaalta laki ei suojele rikollisia”, pohtii Luoma, joka on ammatiltaan varatuomari.

Hän sanoo kokoomuksen ryhmän pohtineen muun muassa sitä, voivatko ”yrityksen johtajan käsittämättömät näkemykset” vaikuttaa jollain tavoin tavaratalon toimintaan.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005688955.html
 
Melko ristiriitaisen fiiliksen jättää tämä uutinen. Tulee väistämättä mieleen että joku yhteiskunnallinen mekanismi voisi auttaa henkisesti sairasta yrittäjää samalla tavoin kuin työntekijällä on oikeus hoitoon ja tukeen (ja tätähän voi sitten kaikki mussuttaa että sekään ei riitä ja sitä rataa mutta noin ajatuksena) sairastuessaan. Hänhän yrittäjänä kuitenkin maksaa veroja työstään ja olisi varmasti yhteiskunnan etu että meidän yrittäjätkin kestäisi työkykyisessä kunnossa ja jos ei edellytyksiä jatkaa niin alasajo tapahtuisi muuten kuin kaaoksen kautta.

Mitään valmista ajatusta tai mallia en osaa sanoa mutta tuossa on parantamisen varaa.

Lähde: https://www.siikkis.fi/?app=NeoDirect&com=6/532/376535/cc36c6ead6


"”En minä niin hölmö ole, että tahallani sen tein” – umpikujan päässä odotti 80 naudan kuolema.
Juha Honkala
21.5.2018


Aurinko porottaa ja elohopea kurottelee hellelukemia. Päivä Tuomiojalla sijaitsevalla laitumella on kuin mikä hyvänsä kesäpäivä ja näkymä hivelee silmiä. Kymmenet ylämaankarjarotuun kuuluvat naudat viettävät laatuaikaa laumassa. Isommat syövät häkistä heinää ja pari vasikka hyppelee onnensa huumassa. Reilu kaksi viikkoa aiemmin näkymä samassa paikassa oli hieman toisenlainen, kun 80 samanlaista nautaa löytyi paksun lumihangen alta kuolleena.
Mitä tapahtui ja mikä naudat tappoi? Jälkimmäiseen kysymykseen varman vastauksen antaa lähitulevaisuudessa Evira, mutta lehmien omistaja Vesa Koskela voi vastata ensimmäiseen.
– Hain apua vuosi liian myöhään, Koskala ynnää.
Taustalla oli tukku erilaisia vastoinkäymisiä. Koskelan talous oli tiukalla, parisuhde kariutui ja miehen mielenterveys horjui. Ulkokuori pysyi mutta sisällä myllersi. Luottamustehtävät Siikajoen valtuustossa vielä hoituivat, mutta omat asiat menivät pikkuhiljaa suomeksi sanottuna perseelleen. Karjankasvattajalla on monenmoisia velvotteita, joista osa unohtui tai jäi muuten vain hoitamatta.
– Viranomaisia kiinnostaa paperit enemmän kuin se miten pellolla menee. Menin viimein syksyllä lääkäriin ja minulla diagnosoitiin vaikea masennus. Samaan aikaan tuli läänineläinlääkäriltä siirtokielto ja tulot loppuivat kuin seinään. Parhaillaan neljästä heinäpaalien siirtoon sopivasta työkoneesta kaikki oli rikki. Ei ollut rahaa, eikä koneita mutta vedin maasturilla heinäpaalit eläimille. Tuossa kohtaa olin ihan loppu, Koskela kertoo.
Siirtokiellossa oleva tilallinen ei voi myydä karjaansa mihinkään. Koskela kertoo, että seitsemän kuukauden jälkeen hänelle kerrottiin ely-keskuksesta, että myynti on mahdollista poikkeusluvalla ja mies sai karjaa teurastamolle. Hänen osaltaan kamelin selkä oli tuossa kohtaa jo katkennut. Huhtikuun alussa eläinlääkäri löysi tilalta kymmenen kuollutta nautaa, minkä jälkeen hän sai määräyksen korjata kuolleet pois ja poistaa naudat rekisteristä.
– En tehnyt rekisteriasialle mitään ja seuraavaksi tuli eläinlääkäri ja poliisit, ja koko tilanne alkoi purkautua. Kuolleiden nautojen määrä yllätti minutkin. Kyllähän se surettaa, mutta samalla niskasta putosi valtava paino, kun kaikki paljastui. Nyt täällä on kaikki hyvin, Koskela nyökkää karjansa suuntaan.

80 kuollutta nautaa ei ole pikkujuttu ja sen Koskelakin on saanut huomata. Nyt vaaditaan nopeita toimenpiteitä, sillä miestä epäillään törkestä eläinsuojelurikoksesta. Koskelan omien sanojen mukaan häntä on kehotettu löytämään eläimille uusi omistaja kahden viikon kuluessa. Ellei näin tapahdu, tulee pakkokeinot käyttöön, eikä myynti-ilmoituksia enää lähetellä.
– Minun suunnitelma on sellainen, että kymmenkunta menee teuraaksi ja 40–50 menee myyntiin. Sitten lopetan nämä hommat, otan hetken happea ja aloitan uuden elämän.
Mutta tunteeko mies katumusta siitä, mitä on talven ja kevään aikana tapahtunut, ja ymmärtääkö hän heitä, joilla nautojen kohtalo pistää vihaksi?
– Ymmärrän heitäkin, mutta näin on vain tapahtunut. Kerran ammuttua nuolta ei saa ampumattomaksi. En minä niin hölmö ole, että tahallani sen tein. Siinä tulee moraaliset, inhimilliset ja taloudellisetkin asiat vastaan. Tunnen jokaisen eläimeni nimeltä ja taloudellinen menetys on niin suuri, etten halua sitä edes miettiä.
Eläinsuojelurikosta tutkiva poliisi ei vielä haastatteluhetkellä ollut Koskelaa kuullut, mutta jonkinmoinen tuomio on tulossa. Ellei ihmeitä tapahdu, seurauksena on vähintään eläintenpitokielto ja mahdollisesti muutakin.
– Tuomio tulee kun tulee.
Juuri nyt Koskela ei vaikuta päällepäin masentuneelta. Vaikutelma on hieman jopa uhmakas, mutta Koskela myöntää, että vaikeitakin hetkiä on.
– Yksin en halua nukkua. Öisin asiat nousevat vielä pintaan.
Koskelan mukaan viljelijät on ajettu Suomessa torppareiksi. Tulevaisuuden suunnittelu on vaikeaa, kun säädökset ja vaatimukset muuttuvat jatkuvasti. Jos hän olisi pysynyt paineen alla terveenä, olisi hän mielestään selvinnyt, mutta kuten hän itse asian ilmaisee ”tiltata ei kestä”.
– Tästäkin jutusta tulee varma someryöpytys, mutta antaa tulla vaan. On minua ennenkin ryöpytetty. Jokainen huutelija voi tulla kokeilemaan miten helppoa tämä on. Voin vaihtaa paikkaa milloin vain.
Lue myös MTK:n ja läänineläinlääkärin kommentit.
https://www.siikkis.fi/uutiset/kene...en-ei-ole-harvinaista-6.532.376536.9c2cf2f164
"
 
Suomen sotilasmuseoiden tilasta olen huolissani. .

Nyt olisi hyviä uutisia museorintamalla. Näyttäisi siltä, että ainakin Suomen ilmailumuseo siirrettäisiin nykyaikaisempiin tiloihin.

Suomen Ilmailumuseo muuttaa mahdollisesti entiseen Finnair Cargon rahtiterminaaliin


Suomen Ilmailumuseon SIM2020 -uudistushanke on ottamassa merkittävän askeleen. Lentoposti.fi:n tietojen mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella sijaitseva Finnair Cargon entinen rahtiterminaali on noussut yhdeksi vaihtoehdoksi ilmailumuseon uutena sijoituspaikkana. Hankkeen toteutuessa sijainti lentokentän asematason ja kiitoteiden äärellä mahdollistaisi aivan uudenlaisen museotoiminnan kehittämisen.
Nykyisin Aviapoliksessa Karhumäentien varressa sijaitsevan Suomen Ilmailumuseon maanvuokrasopimus on päättymässä kesällä 2022.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/su...sti_entiseen_finnair_cargon_rahtiterminaaliin
 
Nyt olisi hyviä uutisia museorintamalla. Näyttäisi siltä, että ainakin Suomen ilmailumuseo siirrettäisiin nykyaikaisempiin tiloihin.

Suomen Ilmailumuseo muuttaa mahdollisesti entiseen Finnair Cargon rahtiterminaaliin

Suomen Ilmailumuseon SIM2020 -uudistushanke on ottamassa merkittävän askeleen. Lentoposti.fi:n tietojen mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella sijaitseva Finnair Cargon entinen rahtiterminaali on noussut yhdeksi vaihtoehdoksi ilmailumuseon uutena sijoituspaikkana. Hankkeen toteutuessa sijainti lentokentän asematason ja kiitoteiden äärellä mahdollistaisi aivan uudenlaisen museotoiminnan kehittämisen.
Nykyisin Aviapoliksessa Karhumäentien varressa sijaitsevan Suomen Ilmailumuseon maanvuokrasopimus on päättymässä kesällä 2022.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/su...sti_entiseen_finnair_cargon_rahtiterminaaliin

No niin, eli Vantaan kaupunki haluaa museon huitsin helvettiin arvokkaalta tontilta rahankuvat silmissä. Toivon mukaan edes toinen pääilmailumuseo pääsisi asiallisiin tiloihin.
 
Helsingin sote-lautakunta tylynä – hylkäsi Heikki Hurstille esitetyn 50 000 euron tuen





LEHTIKUVA

42278334.jpg
Heikki Hurstin vähävaraisten ja yksinäisten joulujuhla järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa jouluaattona 2017.
Helsingin sote-lautakunta ei katsonut aiheelliseksi myöntää Heikki Hurstin ruoka-apua tarjoavalle yhdistykselle lisärahoitusta.

Kaupunginvaltuutettu Pia Kopra (ps.) oli aiemmin tänä vuonna esittänyt aloitteessaan 50 000 euron tukea Hurstin yhdistykselle. Asiaa käsiteltiin tänään Helsingin sote-lautakunnassa. Perussuomalaisten valtuutettu Mari Rantanen yritti puhua lisärahoituksen puolesta, mutta jäi vaille muiden tukea. Kukaan muu ei tullut esityksen tueksi.
Pia Kopra purkaa harmiaan asian johdosta:
– Valtuustoaloitteeni Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi myöntämällä yhdistykselle 50 000 euroa ei menestynyt sosiaali- ja terveyslautakunnassa tänään. Helsingin kaupunki laski muutama vuosi sitten toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämänsä vuosiavustuksen 150 000 eurosta 100 000 euroon. Lautakunta ei puoltanut rahan myöntämistä.
Kopran mukaan hylkäävän päätöksen perustelut olivat ontuvia – Hurstin yhdistys ei ole tehnyt oikaisuvaatimusta vuotta 2018 koskevasta avustuspäätöksestä.
– Juttelin maanantaina Hurstin kanssa. Hänelle oli ilmoitettu sosiaalivirastosta, ettei aikaisempaan päätökseen voi hakea oikaisua. Hursti rehellisenä miehenä uskoi, että hänelle annettiin rehellistä tietoa, eikä hakenut oikaisua. Toinen perustelu oli yksityisten lahjoitusten merkittävä kasvu.
– Kaupunki ei voi vetäytyä vastuustaan omista köyhistä ja nälkäisistä kaupunkilaisistaan vetoamalla yksityisiin lahjoituksiin, Kopra moittii.
– Mari Rantanen teki lautakunnassa ns. palautusehdotuksen, jossa esitettiin 50 000 eur myönnettäväksi. Kukaan ei sitä kannattanut, ei siis kukaan. Tämä erä hävittiin, mutta aloite tulee vielä kaupunginhallitukseen ja valtuustoon. Siellä sitten nähdään kuka oikeasti välittää omista heikoimmassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Rahaa kun tuntuu riittävän laittomasti maassa oleville isolla kädellä, mutta ei kaupungissa laillisesti oleville köyhille edes se 50 000.
– Ennen vaaleja Hurstin luona käydään ja ylistetään avun tärkeyttä, sitten kun ollaan tultu valituksi, tärkeys haihtuu ilmaan. Tätä ihmetteli Hurstikin eilen, Kopra paheksui.
https://www.suomenuutiset.fi/helsin...-heikki-hurstille-esitetyn-50-000-euron-tuen/
 
Hesari jatkaa asevelvollisuuden vastaista kampanjaansa tänään tarkoitushakuisella otsikoinnilla:
yhä useamman intti päättyy mielen järkkymiseen
oikeasti uutisessa kerrotaan, että PV on parantanut mt-ongelmaisten seulontaa pois jo kutsuntavaiheessa ja itse asiassa varusmiespalveluksen keskeyttäneiden määrä on laskussa. Tästä otsikosta saa kuitenkin kuvan, että moni tulee intissä hulluksi. Muokataan mielialoja asevelvollisuutta vastaan.
 
Hesari jatkaa asevelvollisuuden vastaista kampanjaansa tänään tarkoitushakuisella otsikoinnilla:
yhä useamman intti päättyy mielen järkkymiseen
oikeasti uutisessa kerrotaan, että PV on parantanut mt-ongelmaisten seulontaa pois jo kutsuntavaiheessa ja itse asiassa varusmiespalveluksen keskeyttäneiden määrä on laskussa. Tästä otsikosta saa kuitenkin kuvan, että moni tulee intissä hulluksi. Muokataan mielialoja asevelvollisuutta vastaan.

En löydä moista uutista, että voisin vihakirjoittaa palautetta? Edes kopioimalla otsikon googleen.
 
Aina kun lainaa lehteä pitäisi olla linkki lähteeseen tai sitten maininta että onko paperilehdestä jos ei linkkiä voi laittaa. Jos paperilehdestä voisi laittaa tieto minkä päivän lehti.
 
YLE:ssä myös juttua tästä aiheesta:

Yhä useampi nuori ei kelpaa armeijaan mielenterveysongelman vuoksi: puolustusvoimien seula tiukentunut

https://yle.fi/uutiset/3-10218507

Tilasto ei kuitenkaan ole todiste nuorten miesten mielenterveyden nopeasta heikkenemisestä, sanoo puolustusvoimien psykiatrian ylilääkäri Pekka Räisänen. Puolustusvoimat on koko ajan kouluttanut ennakkoterveystarkastuksia tekeviä lääkäreitä löytämään nuoret, joilla on mielenterveysongelmia. Se alkaa nyt näkyä.
 
Voisiko auttaa ongelmissa jos firman nimen vaihtaa kun tuo Tieto ei kuvaa firman osaamista.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005691289.html

Tiedon rakentama järjestelmä sekoitti Helsingin hammashoidon ajanvarauksen täysin – nyt se on niin sekaisin, että iltapäivisin puhelimet täytyy sulkea kokonaan
Helsingissä jo kolme kuukautta jatkunutta ongelmaa pyritään selvittämään kesäkuun puolivälissä tehtävällä isolla päivityksellä.
 
En löydä moista uutista, että voisin vihakirjoittaa palautetta? Edes kopioimalla otsikon googleen.

En minäkään löydä enää. Olis pitänyt ottaa kuvakaappaus. Se oli siinä aamulla netissä julkaistavassa koosteessa, joka kertoo otsikkotasolla edellisen yön uutiset. Jos artikkelin klikkasi siitä auki, niin tuli varsinainen artikkeli eri otsikolla. Harmi, etten ottanut talteen
 
Back
Top