Pikku-uutisia Suomesta

Ja pikkustalininen yritys saada Soinille potkut ulkoministerin hommista epäonnistui. Ei helkkari minkälaisia stalineita noi vasemmistopuolueet ovatkaan, koska jos ei ole samaa mieltä heidän kanssaan niin yritetään saada ministeri erotetuksi. Ainoastaan heidän kanssa samaa mieltä olevat saisivat olla minkäänlaisessa vallan kahvassa. En toisaalta ihmettele tilannetta, koska muutama vuosikymmen sitten nämä pikkustalinit olivat nuolemassa Neuvostoliiton kullia ja persettä niin paljon kuin vaan pystyivät, ja Neuvostoliitossa ei tosiaan päässyt kuin valtaa pitävien puolueen kanssa samaa mieltä olevat valtaan. Joten en ihmettele, että nämä pikkustalinit haluavat poistaa vallasta heidän kanssa eri mieltään olevat, jotta he saisivat vastustuksetta luoda heidän vassariutopian. En tule ikinä enää äänestämään yhtään Vihreää, Vassaria tai Demaria. Haistakoot nämä pikkustalinit- ja leninit helvetin ja paskan.
 
Ministeriö maksaa 50 000 euroa Kaarina Hazardin kännykkävideoista – ”Ei missään nimessä maksettu ylihintaa”

Videoilla on ollut joitakin satoja katsoja.(KUVA: Liikenne- ja viestintäministeriö / Youtube)
Julkaistu: 22.9. 7:15

Ministeriö tilasi Kaarina Hazardin tähdittämiä ”kotikutoisia” kännykkävideoita 5000 euron kappalehinnalla. Heinäkuun lopussa julkaistua videota oli katseltu reilut 500 kertaa.
Liikenne- ja viestintäministeriö maksaa 50 000 euroa kännykkäkameralla ja selfietikulla kuvatuista videoista, joissa esiintyvät kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard ja ohjaaja Mikko Roiha.

Ministeriö saa rahalla kymmenen 10–15 minuutin videota, jotka se julkaisee Youtubessa. Videoilla tekijät esittelevät suomalaisia liikenteen infrakohteita, kuten Saimaan kanavaa, Porin satamaa ja Nelostietä.

Ministeriöstä kerrotaan, että idea hankkeelle tuli Hazardilta ja Roihalta ja että ministeriö hyväksyi heidän hintatarjouksensa.

Kotikutoisilta vaikuttavilla ja välillä tajunnanvirralta kuulostavilla Hazardin ja Roihan videoilla hämmästellään infrakohteita ja kerrotaan niistä perustietoja.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)


MAINOS PÄÄTTYY
Heinäkuun lopussa julkaistu Kävely ja pyöräily -video oli saanut perjantaiaamuun mennessä 539 näyttökertaa. Videolla Hazard ja Roiha kulkevat kevyen liikenteen väylällä, jolla Hazard pohtii kävelyn merkitystä.
  • Alla olevalla, Liikenne- ja viestintäministeriön Youtube-kanavalla julkaistulla videolla ”Mikko ja Kaarina tutustuvat ihmisen mittaiseen infraan, eli kävelyyn ja pyöräilyyn, Jyväskylässä ja Joensuussa.” Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.


– Siinä on ruumiit läsnä. Ruumiissaamme jaamme tämän yhteisen paikan ja hetken. Se on todella konkreettista. Se on sitoutumista siihen, mitä juuri nyt tapahtuu, Hazard kertoo.

Myöhemmin videolla kuvataan, kun Hazard ja Roiha polkevat polkupyörällä Joensuun pyöräkadulla.

Viime viikolla julkaistulle Porin satama -videolle näyttökertoja oli tullut 142.

Videolla tekijät ihmettelevät satama-aluetta ja muun muassa siellä olevaa nosturia ja makasiinirakennusta.



Sataman näkymät herättävät innostusta.

– On hienoa, että satamassa on tämmöisiä kohteita kuin jättömaan näköinen kiviryökkiö, koska satama on toimintaa. Se on pelkkää tekemistä ja toimintaa varten. Ei ole tärkeää, miltä se näyttää, Hazard selostaa.

Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtajan SusannaNiinivaaran mukaan sopimus on tehty tuotantoyhtiön kanssa, joka hoitaa palkkion maksun Hazardille ja Roihalle.

Eikö ole aika kova hinta, jos yhdelle noin 10 minuutin kännykkävideolle tulee hintaa 5000 euroa?

– Työmäärään nähden ei. Kyseessä on kokonaishinta, joka sisältää ideoinnin, taustatapaamiset, käsikirjoituksen, paikan päälle menemisen, esiintymisen, kuvaamisen, editoinnin ja matka- ja majoituskustannukset.

Niinivaaran mukaan videoista välittyy, että niiden eteen on tehty enemmän työtä kuin vain se, että on menty paikalle ja kuvattu.

– Kyllähän niissä näkee, että on käytetty aikaa. Ja lopulta laajasta materiaalista editoidaan valmis versio.

Miten se näkyy videoissa?

– Jo esimerkiksi siitä, että yhdessä noin kymmenen minuutin videossa on ottoja useammista paikoista, esimerkiksi eri kaupungeista.

Eli siis mielestänne ei ole maksettu yhtään ylihintaa?

– Ei missään nimessä.

Onko videoiden kotikutoisuus tyylikeino?

– Joo, on. On yhdessä sovittu, että kuvataan kännykkäkameralla. Lähestymistapa on tubettajatyyppinen.


Kaarina Hazard ja ohjaaja Mikko Roiha vierailevat videosarjassa mm. Porin satamassa.(KUVA: Liikenne- ja viestintäministeriö / Youtube)
Videoita on julkaistu nyt neljä liikenne- ja viestintäministeriön Youtube-tilillä. Koko Rakkaudesta infraan -sarjan määrä olla valmis ensi toukokuussa.

Videosarjan toinen tekijä Kaarina Hazard kertoo, että videosarja tehdään ”kansalaistyönä”.


Kaarina Hazardin mukaan videoiden tyylilajissa pyrittiin kansalaiskokemukseen.(KUVA: Liikenne- ja viestintäministeriö / Youtube)
– Meidän palkkiomme on vaatimaton kuvassa esiintymisen taksa. Ideoinnin, suunnittelun ja tiedonhankinnan teemme rakkaudesta infraan, Hazard kertoi.

Hazardin mukaan esteettisessä tyylilajissa pyrittiin kansalaiskokemukseen.

– Se on onnistunut hyvin. Siinä jallitettiin kansalaiskatsetta.


Videoita on tilattu 10 kappaletta.(KUVA: Liikenne- ja viestintäministeriö / Youtube)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837360.html
 
Kaarina Hazard tekee enemmänkin journalismiksi naamioitua politiikkaa kuin journalismia.

Jos jokin poliittinen taho maksaa taiteellisesti ja teknisesti ala-arvoisista, kuvanlaadultaan epäyhtenäisistä ja viestinnälliseltä sisällöltään täysin tyhjänpäiväisestä roskasta järjetöntä ylihintaa, niin silloin maksetaan jostain ihan muusta kuin itse videoista.

Jos olisi kyse asiallisesta julkisesta hankinnasta, niin sehän pitäisi kilpailuttaa. Jos ei kilpailuteta, niin rikotaan julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä. "Kymmenen erillistä viiden tonnin hankintaa" -tekosyy ei päde jos on kyse yhdestä yksittäisestä sarjasta ja yhdestä yksittäisestä "tarvehankinnasta".

Haisee ja pahasti.

Toivottavasti päätyy poliisitutkintaan.

Toivottavasti päätöksen tehnyt poliittinen tai virkabroileri saa potkut ja muutaman vuoden verran negatiivista julkisuutta.

Suomessa olisi asiallisia ja ammattitaitoisiakin tekijöitä vastaaville hourailukävelyvideoille. Ne löytyisivät kilpailuttamalla.
 
Eikös tuolla sanottu, että niistä leivotaan myöhemmin yksi kokonaisuus. Viimeistään se kertoo, että kyseessä on yksi hankinta.

Vaikka ei leivottaisi, niin jos tarvehankinta ja tuotantosuunnittelu on tehty edes pääosin yhtenä kokonaisuutena, niin kyseessä on yksi hankinta, ei kymmenen erillistä.

Ideat eivät nauti tekijänoikeuden suojaa. Niinpä sen turvaamisella ei voida oikeuttaa sitä, että toimitaan salaa ja kilpailuttamatta.

Laajemmat konseptit nauttivat tekijänoikeudellista suojaa. Käytännössä raja kulkee kai siinä, että silloin kun ideoita on useita, ne muodostavat sekä rinnakkaisia että hierarkisia temaattisia ja/tai toteutuksellisia rakenteita, niin kyse on tekijänoikeuden suojaamasta asiasta. Useimmiten tällöin on vähintään osittain mukana vastaus kysymykseen "kuinka".

Kilpailuttaminen voidaan siis tehdä alkuperäisen idean esittäjän oikeuksia loukkaamatta esimerkiksi ilmoittamalla julkisesti näin:

1. Saimme tarjouksen kymmenen hourailukävelyn videoselfiesarjasta hintaan 50 000€
2. Mussutusvideoiden juoni koostuu ympäristön ja infrastruktuurin temaattisesta käsittelystä täysin vailla tietoa, ymmärrystä tai vakavaa asennoitumista työn tekniseen tai taiteelliseen laatuun.
3. Koska kyse on yli 30 000€ julkisesta hankinnasta, niin hankinta on kilpailutettava.
4. Pyydämme kilpailevia ehdotuksia 10 - 12 teknisesti, taiteellisesti ja temaattisesti julkaisukynnyksen ylittävän videokllipin sarjasta. Teemana asuttu ja elinkeinoelämään tai logistiikkaan liittyvä ympäristö nykyisessä tilassaan. Perussävynä esittelevä. Propagandistisen tai politisoituneen otteen sisältävät ehdotukset suljetaan pois kilpailusta.
5. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä lyhyt pdf-muotoinen synopsis ehdotuksesta. Kilpailuehdotukseen voi liittää omakustanteisen pilottijakson, mutta sitä ei edellytetä.
6. Voittanut työ lunastetaan jakso kerrallaan. Lunastettavan jakson taiteellinen, tekninen ja sisällöllinen taso tarkastetaan ennen kuin siitä maksetaan.
7. Toivomme tuoreita ideoita joita voi käyttää sekä laajan yhteiskunnallisen viestinnän osana että matkailunedistämistarkoituksiin.
8. Erikseen toivomme, että kameran eteen ei laitettaisi sekäkäyttäjän näköisiä levottomasti hourailevia uskottavuutensa matkan varrella polttaneita avohoitopotilaita joihin normaali ihminen ei voi samaistua eikä luottaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän näitä uutisia nyt putkahtaa jokaiselle päivälle. Tyhjäpäät polttaa helvetisti veronmaksajien rahaa takseihin, asumistukiin tyhjistä kellarikomeroista, puhumiseen, päiväkotitasoiseen youtubetuubaan.. Jne. Jatkuuko tää niin kauan että ihmisroskat, rikkaruohot, lampaat (ja miksikä muuksi meitä suomalaisia on nyt nimitelty näiden tahojen toimesta) ja muut napsahtaa ja kansa on barrikaadeilla polttopullojen kanssa?

Vai onko kyseessä ihan puhdas sattuma
 
Vai onko kyseessä ihan puhdas sattuma

Hmm...

Vaikka maassa on valtavasti ammattitaitoisia journalisteja - joista moni työttömänä - niin Kaarina Hazard saa vuodesta toiseen politikoinnilleen huippunäkyvyyttä ja törkypalkkaa...

Mietitääs...

Joo...

Ei tota voi selittää mikään muu kuin puhdas sattuma.

Toinen huikea sattuma käy ilmi tästä YLE Areenalta löytyvästä sarjasta.

https://areena.yle.fi/1-3436377?utm...m_medium=social&utm_campaign=areena-web-share

Tässä maassa on todella vaikea saada käsikirjoittamisen parista sellaisia töitä, joilla tulisi leipää. Tv-esiintymiset ovat näyttelijöille myös kiven alla. Niiden merkitys urakehitykselle ja toimeentulolle on valtava.

Näistä asioista huolimatta lähes kaikki haastatellut ovat omien lausuntojensa muaan saaneet alalta töitä normaaleiden hakumenettelyjen ohi. Ja noin suurinpiirtein kaikilla on tukeva Vasemmistoliitto- ja/tai äärivasemmistomenneisyys ja -nykyisyys.

Tämänkin täytyy olla sattuma. Ihmiset vain sattuvat kävelemään lähikauppaan ja sitten heitä heitetään ihan sattumalta alan halutuimmilla ja kilpailluimmilla työpaikoilla/työsuhteilla ilman että he joutuvat edes hakemaan niitä.

Se, että mediarahoitusta kaadetaan vuosikymmenestä toiseen yhteiskuntavastaiselle uusmarxilaiselle äärivasemmistolle on ilman muuta sattuma. Se, että viihteellistä poliittista vaikutusvaltaa kaadetaan vuosikymmenestä toiseen yhteiskuntavastaiselle uusmarxilaiselle äärivasemmistolle on tottakai sattuma.

Se, että KGB-lähteet ovat kuvanneet jo vuosia sitten juuri yhteiskuntavastaisen uusmarxilaisen äärivasemmiston toiminnan kanssa sataprosenttisesti yhdenmukaisen toiminnan pitkäaikaisen subversion eli aktiivisen ja vihamielisen ulkomailta johdetun tiedustelutoiminnan tärkeimmäksi valmisteluvaiheeksi, on tietysti myös sattuma.
 
Tämä vihervasemmistolainen anarkisti porukka omistaa tämän maan. Heidän ei tarvitse edes teeskennellä mitään. Lehdistö ja televisio on heidän. Poliisikin twiittailee heidän asiaa. Tuomaritkin varmasti Halosen nimittämiä. Voimme ainoastaan valittaa täällä. Tietysti nimimerkin suojissa.
 
Tämä vihervasemmistolainen anarkisti porukka omistaa tämän maan. Heidän ei tarvitse edes teeskennellä mitään. Lehdistö ja televisio on heidän. Poliisikin twiittailee heidän asiaa. Tuomaritkin varmasti Halosen nimittämiä. Voimme ainoastaan valittaa täällä. Tietysti nimimerkin suojissa.
Eivät itse asiassa omista itsestään juuri mitään. Suomessa on maailman korkein jokkis-henkinen yksityismaanomistuksen taso, yli 700 000 suomalaista omistaa metsää. Siihen nähden Stubbin "Suomi kuuluu kaikille" asettuu entistä typerämpään valoon.
Oman palan Suomenmaata voi kuka tahansa ostaa rahalla, halvin hehtaari jossain koillismaalla suonsilmäkkeiden ympäröimänä ei montaa taskullista maksane... Finland says Welcome!
 
Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”
Hädän kasvaminen on havaittu sekä tukea aiemmin myöntäneissä kunnissa että vapaaehtoisjärjestöissä.

TOIMEENTULOTUEN perusosan siirto Kelaan viime vuoden alussa on johtanut siihen, että ihmisiä putoaa tyhjän päälle.
Se on havaittu sekä kunnissa, jotka myönsivät tuen aiemmin, että vapaaehtoisjärjestöissä.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005838831.html
 
Näistä Kelan hommista:

Tytär haki ja pääsi urheilulukioon. Matkaa kotoa noin 100 km. Tuuria oli asunnonkin suhteen, sai soluasunnon, vuokra pikkusen vajaa 300 kuussa.

Kelalta hakemaan asumistukea. Hylsy paukahti, ei voida myöntää, kun 16-vuotias ei voi hakea opintotukea. Opintotuki on asumistuen myöntämisen edellytys. Kiva ylläri. Puoli vuotta ilman asumis- ja opintotukea.

Jos vanhemmat olisivat täysin persaukisia, tyttö pitäisi ottaa pois urheilulukiosta ja käymään kotoa käsin tavallista. Vaan eiköhän tästä selvitä.

Reilu meininki.
 
Tytär haki ja pääsi urheilulukioon. Matkaa kotoa noin 100 km

Mulla meni poika kanssa urheilulukioon. Ja samat sävelet. En tiedä yksityiskohtia, on vaimo hoidellut asiaa.

Odotahan ensimmäistä vakuutustapahtumaa urheilijavakuutuksesta....meillä oli juuri. Et ylläty....iloisesti nimittäin siinäkään. Irtisanoin vapaaehtoisen heti saman tien ja on nyt liittonsa vakuutuksen piirissä vain ja ainoastaan. Vihtu minä rupea maksamaan noita ylimääräisiä, joiden korvauskäytännöt eivät lähentele mielivaltaa vaan ovat sitä.

Mulla on nyt ollut tiukassa kouluputkessa kolme koko ajan ja ilmanko olen persaukinen jatkuvasti. Opintososiaaliset edut ovat ne mitä ovat. Onneksi jokainen tienaa jotain ainakin lomillaan. Kilpaurheilua harrastava ei lomia kyllä näekään eipä sillä. On niillä aika raamitettua elämää ympäri vuoden, taisi olla kaksi viikkoa lomaa tänä vuonna. No, iteppähän haluaa. Ymmärrän kyllä, itse olin samanlainen hohelo nuorena.:cool:
 
#3,592
Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”
Hädän kasvaminen on havaittu sekä tukea aiemmin myöntäneissä kunnissa että vapaaehtoisjärjestöissä.

Johtuipa tällainen kehitys IHAN MISTÄ TAHANSA, se on häpeällistä Suomelle. Tottakai syyllistäjän sormi osoittaa noiden lasten vanhempia. Katsotaan, miten tämäkin kehityslinja sovitetaan suureen yhteiseen tarinaan.
 
Ei se kehitys ainakaan parane sillä että vuodesta -15 ne jyräs meitin ja vei meitin rahat jotka oli tarkotettu omien suiden ruokkimiseen.
 
:unsure: harvinaista, että oikein pyromaanien joukkokokous..

Neljä otettu kiinni Kiihtelysvaaran kirkon palosta
  • STT
Kiihtelysvaaran kirkko paloi viikonloppuna. LEHTIKUVA / MINNA RAITAVUO

Poliisi on ottanut kiinni neljä joensuulaista rikoksesta epäiltyinä liittyen Kiihtelysvaaran kirkon paloon. Poliisi kertoo tehneensä useita kotietsintöjä ja niitä jatketaan lähipäivinä.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/...-otettu-kiinni-kiihtelysvaaran-kirkon-palosta
 
Back
Top