Pikku-uutisia Suomesta

Varusmiesjohtajat kertovat saaneensa maastoharjoitukseen lounaan, jonka energiamäärästä yli puolet koostuu suklaalevystä ja kahdesta urheilujuomasta.

:cry:

Jos sulla ei ennen inttiä ollut diabetestä, niin intin jälkeen on. Kyllähän tuollaisella sokeripommilla saadaan kalorilukema kohdalleen, mutta ei sotilaan suorituskykyä kun tunnin päästä aterioinnista verensokerit romahtavat nollan alle...

– Lounaspussin sisältö on suunniteltu niin, että sen energia- ja kalorimäärä vastaavat varuskuntaravintolassa tarjottuja ruokia ja siellä valmistettuja maastoaterioita, Hoffren sanoo.

Eli mitään huomiota ravinnon laatuun ei ilmeisesti ole viitsitty kiinnittää.
 
KRP epäilee: Ulkoministeriö maksoi noin 400 000 euroa kehitysapurahoja väärälle tilille
Rikollisten epäillään lähettäneen väärennettyjä sähköposteja YK:n nimissä.

Ulkoministeriö huijattiin maksamaan noin 400 000 euroa kehitysapurahoja väärälle tilille viime vuoden helmikuussa, epäilee keskusrikospoliisi.
Rikoskomisario Antti Perälä kertoo, että KRP tutkii asiaa epäiltynä törkeänä petoksena ja törkeänä rahanpesuna. Rahat oli tarkoitettu oikeusapujärjestelmän kehittämistä tukevaan hankkeeseen Kirgisiassa. Hankkeen nimi on Oikeuspalvelujen saatavuuden laajentaminen oikeudelliseksi voimaannuttamiseksi.
Poliisin mukaan huijaus toteutettiin lähettämällä YK:n kansakuntien kehitysohjelman UNDP:n työntekijöiden nimissä sähköposteja, joilla erehdytettiin ministeriö maksamaan kehitysapurahoja väärille tileille.
– Suomen valtion puolesta on ollut tällaisia rahoitussopimuksia UNDP:n kanssa. Suomen valtio on rahoittanut jo käynnissä ollutta hanketta ihan sopimuksen mukaan. Tässä on onnistuttu pääsemään väliin, esiinnytty tämän YK:n organisaation nimissä ja erehdytetty maksamaan rahoja väärälle tilille, Perälä sanoo.
Rikollisten epäillään hakkeroituneen Perälän mukaan UNDP:n palvelimelle ulkomailla. Tällä tavoin palvelimelta päästiin seuraamaan sähköpostiviestittelyä.
– Näin on päästy laittamaan oikean näköisiä viestejä oikeiden henkilöiden tiedoilla. Hankkeesta alettiin kysellä, miksi rahat eivät ole tulleet perille, ja ministeriö alkoi heti tämän jälkeen selvittää, miksi rahat eivät ole päätyneet kohteeseen.
– Sitten on saatu selville, että tili onkin kuulunut yksityishenkilölle.
Iso osa rahoista saatiin pysäytettyä
Osa rahoista on Perälän mukaan saatu takaisin, mutta osa ehdittiin siirtää eteenpäin.
– Osa eteenpäinkin siirtyneistä rahoista on saatu takaisin, mutta ei kaikkia. Keskusrikospoliisilla on tällä hetkellä kolme epäiltyä rahanpesurikoksessa.
Rahanpesuepäilyssä on kyse rahojen eteenpäin siirtämisestä.
– Varsinaista törkeän petoksen epäiltyä, että kuka tämän on järjestellyt, ei toistaiseksi ole tiedossa. Sitä, mistä käsin tämä on tehty ja mitkä tahot ovat olleet asialla, on selvitetty monilla maailmalle lähteneillä oikeusapupyynnöillä, Perälä sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-10612861

"Oikeuspalvelujen saatavuuden laajentaminen oikeudelliseksi voimaannuttamiseksi" ... varmasti hyödyllisessä käytössä veronmaksajien rahat taas Demla -hankkeissa. Onneksi eivät päätyneet perille. Toisaalta helppohan nuo rahat on siirtää uudestaankin, kun omat varat eivät ole olleet kyseessä virkahenkilöllä.
 
https://yle.fi/uutiset/3-10612861

"Oikeuspalvelujen saatavuuden laajentaminen oikeudelliseksi voimaannuttamiseksi" ... varmasti hyödyllisessä käytössä veronmaksajien rahat taas Demla -hankkeissa. Onneksi eivät päätyneet perille. Toisaalta helppohan nuo rahat on siirtää uudestaankin, kun omat varat eivät ole olleet kyseessä virkahenkilöllä.

Veikkaan, että joku on voimaantunut noillakin rahoilla, ei ne ihan hukkaan ole menneet.
 
Noin 170 000 euroa ulkoministeriöltä huijatuista rahoista jäänee kadoksiin – poliisilla kolme epäiltyä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005976672.html

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Antti Perälä arvioi, että vaikka suuri osa kavalletuista rahoista onnistuttiin pysäyttämään, hieman alle puolet jää pysyvästi kadoksiin.

– Muistaakseni noin 230 000 euroa saatiin blokattua ja jäädytettyä.
...
===============================================
Nämä KYT-rahat ovat kyllä sellainen musta aukko joiltain osin, ettei toista... :mad:
 
https://pt-media.org/2019/01/25/ras...M-XsSqyptFGG5-J6juHmcBMA8CpvldoE1MxQIVdAhHbhw
Rasisminvastustelija yritti ajaa autolla väkijoukkoon Helsingissä
25/01/2019Etusivu / Rikokset / Suomi / Uncategorized37 kommenttiaartikkeliin Rasisminvastustelija yritti ajaa autolla väkijoukkoon Helsingissä

12




Kuvakaappaus-2019-01-25-17-15-35.png
Kuvakaappaus-2019-01-25-17-19-48.png
Kuvakaappaus-2019-01-25-17-24-03.png

Tänään Helsingissä pidetyssä mielenosoituksessa mielenosoittajiin suivaantunut rasisminvastustelija yritti ajaa autolla väkijoukon päälle.
Tapahtumat alkoivat kun vihreällä Renault-farmariautolla saapunut henkilö ajoi mielensosoituksen viereen ja alkoi huudella solvauksia. Kun solvauksiin ei vastattu kaasutti rasisminvastustelija siihen malliin kohti väkijoukkoa, että tarkoituksena oli ajaa, tai ainakin antaa ymmärtää ajavan väkijoukkoon. Mitään vakavaa ei kuitenkaan sattunut.
Tapahtumat saivat uuden suunnan kun paikalla sattui olemaan siviilipoliisiauto. Poliisit huomasivat mitä kuljettaja aikoi ja pysäytti rasisminvastustelijan. Tapahtumaa selviteltiin hetken paikan päällä ja lopulta poliisit veivät rasisminvastustelijan putkaan. Poliisi otti haltuunsa myös rasisminvastustelijan auton, joka vietiin poliisilaitokselle tarkempaa tutkimusta varten.
Toistaiseksi ei ole tietoa mistä rikoksesta rasisminvastustelijaa epäillään.
Tunnetko henkilön, joka oli liikkeellä vihreällä farmari Renault Meganella? Hän oli suomalainen. Laita meiliä: [email protected]
 
Hävittäjämafian salamurha. Tai todennäköisemmin merivoimien ja ilmavoimien joint-operaatio.
 
Vakuutusyhtiöille ja Venäjän tiedustelulle hän aikanaan on enemmän piruillut, mikä on ihan oikein. Mitä tulee Suomen puolustusvoimiin, olen käytännössä lähes aina ollut eri mieltä Ainolan kanssa. Mutta se ei poista arvoa hänen muulta elämäntyöltään (y)
 
Yle: Uudessa lastensairaalassa on kosteusvahinkoja
SUVI HAUTANEN | 30.01.2019 | 07:38
Lastensairaalan projektipäällikön mukaan rakentamisessa on tapahtunut ’joitakin pieniä virheitä’.
Uuden lastensairaalan kuudennessa kerroksessa on parhaillaan menossa kuivatus, kertoo Yle.

Lisäksi Ylen sairaalan työntekijöiltä saamien tietojen mukaan kosteusvahinkoja on ollut myös sairaalan kolmannessa ja kahdeksannessa kerroksessa.

Niiden laajuudesta ei ole tarkkaa tietoa, sillä Yle ei saanut lupaa käydä tai kuvata tiloissa.

Sairaala luovutettiin käyttöön viime toukokuussa kaksi kuukautta etuajassa.
– Olen tietoinen, että meillä on ollut muutama pieni vesivahinko. Niitä on kuivattu ja yhdessä kohteessa kuivatus on vielä käynnissä. Rakentamisessa on tapahtunut joitakin pieniä virheitä, joiden seurauksena nämä ovat tapahtuneet, kommentoi Lastensairaalan toiminnallisen suunnittelun projektipäällikkö, lastentautien dosentti Pekka Lahdenne Ylelle.
Lahdenne painottaa, että vahinkojen suuruusluokka ei ole estänyt sairaalan toiminnan järjestämistä suunnitelmien mukaan.

SRV Rakennuksen mukaan kuudennen kerroksen osalta kyseessä on pieni vahinko, joka on aliurakoitsijan yksittäinen rakennusvirhe.
– Siellä on syynä tällainen talotekniikan putkivuoto ja talotekniset työt on tuossa kohteessa tehty sivu-urakkana. Ne eivät ole kuuluneet meidän urakkasuoritukseen, sanoi Lastensairaalan projektipäällikkö Mirja Serenius SRV Rakennuksesta Ylelle.

Ylen lastensairaalan työntekijöiltä saamien tietojen mukaan uuden rakennuksen kanssa on ollut muitakin haasteita. Henkilökunta on kirjannut keskimäärin satoja tiloihin liittyviä huoltopyyntöjä kuukaudessa. Korjaus-, huolto- ja asennustoiveita on ollut muun muassa ovien kiinni menemisestä sälekaihtimien toimimattomuuteen, viemäreiden tukoksista kattopaneelin putoamiseen ja esimerkiksi lääkehuonetta ei ole saanut lukkoon.
Sairaalan johto painottaa, että muutos-, huolto- ja korjaustarpeet ovat olleet pieniä ja niihin on reagoitu välittömästi niiden tultua esille.

https://www.verkkouutiset.fi/yle-uudessa-lastensairaalassa-on-kosteusvahinkoja/
 
Paljon kuolleita toimittajia viime aikoina. Nyt meni Sari Seppälä Radio Novalta.
 
SRV Rakennuksen mukaan kuudennen kerroksen osalta kyseessä on pieni vahinko, joka on aliurakoitsijan yksittäinen rakennusvirhe.
– Siellä on syynä tällainen talotekniikan putkivuoto ja talotekniset työt on tuossa kohteessa tehty sivu-urakkana. Ne eivät ole kuuluneet meidän urakkasuoritukseen, sanoi Lastensairaalan projektipäällikkö Mirja Serenius SRV Rakennuksesta Ylelle.

/

Tyypillinen suomalainen rakennusyhtiön vastaus. Ei me oo mitää tehny
Kyllä muuten ootte, valinnut sen teidän aliurakoitsijan ja jättänyt omien aliurakoitsijoiden valvonnan retuperällä.
 
Ja aina lopullinen vastuu on tilaajalla.Julkisten, aka meidän maksamien, projektien tapauksessa valvontavastuu on meitä edustavien hallintoviranomaisten, eli kunnan/kaupungin, asettamien viranomaisten käsissä.Missä on heidän vastuunsa? Kuinka moni on saanut kenkää huonosti hoidetusta valvontatyöstä? Yksityisellä puolella mono olis heilunu aika kovaa...
 
Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan nyt vähävaraisten lasten ja nuorten koulutusta – ”Liian monen unelmat katkeavat rahanpuutteeseen”
Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla tuetaan tänä vuonna vähävaraisten lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Heli Saavalainen HS
Julkaistu: 2.2. 2:00 , Päivitetty: 2.2. 7:46

SUOMEN evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen Yhteisvastuukeräys kerää tänä vuonna rahaa lasten ja nuorten koulutukseen. Keräyksen tuotoilla avustetaan Suomessa vähävaraisia perheitä esimerkiksi maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.
....
YHTEISVASTUUKERÄYKSEN tuotosta 40 prosenttia käytetään Suomessa. Siitä puolet ohjataan Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville, esimerkiksi maksullisten opiskeluvälineiden hankintaan. Toinen puoli käytetään paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Lasten ja nuorten koulutusta tuetaan myös maailman katastrofialueilla. Keräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon ulkomaanavun välityksellä kehitysmaiden lasten ja nuorten koulutuksen edistämiseen.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005986620.html
 
Rauha Matille

https://yle.fi/uutiset/3-10628903

Mäkihypyn nelinkertainen olympiavoittaja Matti Nykänen on kuollut.

Mäkihyppysuuruus Matti Nykänen on kuollut.

Seiska-lehden Nykäsen lähipiiristä saaman vahvistuksen mukaan hän kuoli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias.
 
Back
Top