Tässähän oli noista veitsistä juttua..pieni neuvo tuohon terän teroitukseen,ostakaa kunnollinen hiomakivi eli kovasin,ei sellaista halpakaupan 4 euron karkeaa rouhintaliippaa vaan hieman hintavampi leveä kivi,leveä sen takia että on helpompi pitää hiontakulma oikeana,teroittakkaa puukko sellaisella kulmalla kun tekijä sen on teroittanut tai hieman loivemmalla,itse 30 vuotta ammatin vuoksi erilaisia teriä päivittäin teroitelleena on jonkinlainen taito tarttunut takaraivoon,lihaveitsessä jyrkkä palko,puukossa loivempi,kunnollinen teroituspuikko on ehdoton,ei taaskaan marketin halpa pyöröviila vaan esim F.Dick(lihanleikkaajan perusvaruste),jos on tahko niin oikein hyvä,ja paras on se vanhanajan isokivi!! Itse ostelen käyttöpuukoiksi kirpalta vanhoja Fiskarssin puukkoja,maksaa muutaman euron ja terät on hyvä laatuisia,aina jonkun papan jäämistön on perilliset kiikuttanaat myyntiin ja sieltähän näitä löytyy usein,terät on näissä vanhoissa puukoissa sellaiset että palko on hiottu tehtaalla loivaksi,hamaraan asti,tälläinen terä on loistava vuolupuukossa,parempi kuin nämä nykyiset terä mallit.Nyt vyössä on killunut SA-puukko joka on tehty 1938-1939,aivan upean kestävä terä ja erittäin hyvä vuolla.Hyllyssä on vielä 5 Fiskarssia 40-60 luvuilta.Vuosien saatossa kaupparatsut kävivät tarjoamassa mitä erilaisempia teroitusvälineitä koekäyttöön työpaikalla mutta aina ne lensi laatikkoon ja teroituksissa palattiin siihen vanhaan:tahko,hiomakivi,huopalaikka ja teroituspuikko eli stoola.