Pistimiä, veitsiä, lähinahistelua ja kaikkea muuta brutaalia

Jos haluatte kokemusta lähi-rähinästä niin tehkää jv-hommia,siinä huomaa mistä lajista on hyötyä ja mistä ei,täpötäydessä ottolassa ei paljoa kiertopotkuja heitellä :),lisähaasteena on kohdehenkilön kaverit jotka usein tarjoavat sivulta nyrkkiä,hyvää harjoitusta ja oppii kaikenlaista. t:entinen Kahva-apina :)

Älä nyt pidä meitä jännityksessä, kerro vaan ihan sovinnolla mikä (sulla) on toiminut?
Yleensä tässä kohtaa lähtee keskustelu aika hyvin käyntiin... :solthum:
 
Jännitys laukeaa,salaisuus aukeaa :) Eli saatiin raudoitus/maahanvienti koulutusta eräältä Defendo kouluttajalta,systeemi kulki muistaakseni Defendo Blue nimellä,meitä oli siellä järkkäreitä,poliiseja,vanginvartijoita ja rajamiehiä,homma oli yksinkertainen ja sitä sitten tahkottiin,ihmisen pää on kuin joystick,siitä pystyy nätisti ohjaamaan ihmistä,maahanvientiä treenattiin välillä siten että viejä sulki silmänsä ja kaveri tälläsi yhtäkkiä päin alvettia,tällä ajettiin takaa sitä että joskus tulee päähän yllättävästä sektorista ja että pystyy toimimaan tällin jälkeen(iso osa ihmisistä lamaantuu kun tulee tauluun) normaalisti ja viemään homman loppuun,ja tekniikkahan toimi loistavasti,joka kerta kun asiakkaan kanssa painiksi meni,kohde pyörähtää melkein paikallaan lattiaan,naama alaspäin,tästä jatkuu ranteen haltuunotolla,polvi lapojen väliin,raudat ranteeseen,kohtelias pyyntö toisen käden tarjoamisesta pienllä vääntöliikkeellä tehostaen,ja sitten kohde istumaan seinän viereen ja tilaamaan miekkataksia.Eli kuuppa vaan haltuun,näin lyhkösesti.Oli iso yllätys että miten helposti tuo tekniikka jäi selkäytimeen ja miten hyvin se toimi.En nyt kirjoita miten se kuuppa otetaan hallintaan,katsokaa jos jeetuubista löytyy tai käykää hakemassa oppia Defendosta.
 
Jeps, jeps :)

Selvennykset selvenee. Taitaa tänä päivänä olla Defendo Suomessa aika standardi voimankäyttöpuolella. Siinä mielessä aika hyvä tilanne, ettei taustalla luuraa mitään ulkomaan iso-senseitä sohlaamassa ja järjestelmästä on hioutunut kulmat tasasiksi vuosien varrella.
 
Ainakin kaikki turha on pois,karatea ja taekwondoa harrastaneena kokemusta on kevätjuhlaliikkeistäkin kertynyt :) Mikä oli ennen hyvä ei välttämättä nyt ole se hyvä,ajat ja tavat muuttuvat,ja lajit,mutta silloin tuo Defendo oli hyvä,nykyisistä voimankäyttö jutuista en tiedä koska lopetin hommat joku vuosi sitten.Mutta itse jv homma kasvatti aika lailla :) Kaikenlaiseen sitä törmää niissä hommissa,suosittelen :)
 
Tässähän oli noista veitsistä juttua..pieni neuvo tuohon terän teroitukseen,ostakaa kunnollinen hiomakivi eli kovasin,ei sellaista halpakaupan 4 euron karkeaa rouhintaliippaa vaan hieman hintavampi leveä kivi,leveä sen takia että on helpompi pitää hiontakulma oikeana,teroittakkaa puukko sellaisella kulmalla kun tekijä sen on teroittanut tai hieman loivemmalla,itse 30 vuotta ammatin vuoksi erilaisia teriä päivittäin teroitelleena on jonkinlainen taito tarttunut takaraivoon,lihaveitsessä jyrkkä palko,puukossa loivempi,kunnollinen teroituspuikko on ehdoton,ei taaskaan marketin halpa pyöröviila vaan esim F.Dick(lihanleikkaajan perusvaruste),jos on tahko niin oikein hyvä,ja paras on se vanhanajan isokivi!! Itse ostelen käyttöpuukoiksi kirpalta vanhoja Fiskarssin puukkoja,maksaa muutaman euron ja terät on hyvä laatuisia,aina jonkun papan jäämistön on perilliset kiikuttanaat myyntiin ja sieltähän näitä löytyy usein,terät on näissä vanhoissa puukoissa sellaiset että palko on hiottu tehtaalla loivaksi,hamaraan asti,tälläinen terä on loistava vuolupuukossa,parempi kuin nämä nykyiset terä mallit.Nyt vyössä on killunut SA-puukko joka on tehty 1938-1939,aivan upean kestävä terä ja erittäin hyvä vuolla.Hyllyssä on vielä 5 Fiskarssia 40-60 luvuilta.Vuosien saatossa kaupparatsut kävivät tarjoamassa mitä erilaisempia teroitusvälineitä koekäyttöön työpaikalla mutta aina ne lensi laatikkoon ja teroituksissa palattiin siihen vanhaan:tahko,hiomakivi,huopalaikka ja teroituspuikko eli stoola.
 
@Justin Case , tässä toinen entinen kahva-apina komppaa edelläsanomaasi siitä mikä toimii tai ei. :)
 
Tuosta tahkosta tulikin mieleeni kummisetäni sanat. Katseltiin tiukasti jotain musiikkiohjelmaa ja taustalaulajatyttöjen keikkuvia lanteita. Silloin kummisetäni lausuihe sanomaan nuo opettavat sanansa: "Jos kuule tahko vippais samalla tavalla kun noijen tyttöjen persiit, niin siinä olis pirun vaikii terottaa kirvestä." Nämä viisaat sanat olen mieleeni painanut. :)

edit. Hiottu murreasua
 

Tämän jälkeen ei jää epäilystä miksi tämä on/oli niin tehokas.
 
Olen miettinyt vasempaan käteen täytettä lähipuolustustilanteessa. Nyt on harkinnassa 2000 lumenin valaisin. Häikäiseekö tuommoinen päivänvalossa?

Pimeässä riittää toki vähempikin.

How many lumens must be in flashlight?
One of the standards of flashlights, you can see, is the number of lumens. But how many lumens must be in flashlight?

  • 1-14 lumens. It will be enough to lighten a small dark room, or to read a map in the night and so on.
  • 15-59 lumens. It will be enough to illuminate the room, but you can’t see anything very far outdoors.
  • 60-149 lumens. Now you can see outdoors and even walk through a neighborhood in the night. With the flashlight with more than 100 lumens you can blind the attacker for a few minutes.
  • 150-299 lumens. It will be enough to light up a large dark room. At 150 lumens you may blind the attacker at night, but close to 300 lumens you will be able blind the attacker in the daytime.
  • 300-699 lumens. There is some serious. With such flashlights you’ll be able to lighten a football field. But remember, that such brightness flashlights need special batteries.
  • 700+ lumens. There is really serious. These flashlights are so brightness that can illuminate 2 or 3 football fields.


 
Viimeksi muokattu:
Olen miettinyt vasempaan käteen täytettä lähipuolustustilanteessa. Nyt on harkinnassa 2000 lumenin valaisin. Häikäiseekö tuommoinen päivänvalossa?

Pimeässä riittää toki vähempikin.Strobo on hyvä ominaisuus, vaikka se ei häikäise, niin sitä ei ole kiva katsoa. Paitsi joku ananastukka discoläpsyttelijä välitä mitään, kun ne on joka ilta jossain discossa :D :D
 
Strobo on hyvä ominaisuus, vaikka se ei häikäise, niin sitä ei ole kiva katsoa. Paitsi joku ananastukka discoläpsyttelijä välitä mitään, kun ne on joka ilta jossain discossa :D :D

Sinun mielestä siis kaikki vastustajat ovat immuuneja valoaseille. :)


E. Valoasetta on tutkittu aika kauan. https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a26253652/history-strobe-weapons/
 
Viimeksi muokattu:
Sinun mielestä siis kaikki vastustajat ovat immuuneja valoaseille. :)


E. Valoasetta on tutkittu aika kauan. https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a26253652/history-strobe-weapons/
Sinä taas olet rasisti kun sanot diskoläpsyttelijöitä meidän ainoaksi vastustajaksi....
Mutta 1000lumenia+ yleensä häikäsee aika hyvin ja antaa sen sekunnin pari lisää toiminta aikaa.
 
Back
Top