Pistooli jokamiehen aseeksi?

Jorde

Kersantti
Ei ole muuttunut laki tuolta osin mitenkään. Eli kun menee paikalleen ja pois ilman työkaluja niin ok. Jos tarvitaan työkaluja asennukseen, edelleen "aivan vi**n laiton" kuten ennenkin.
12 § (7.6.2019/724)
Ampuma-aseen ja aseen osan muuntaminen ja kaupallinen muuttaminen


Ampuma-aseen muuntamisella tarkoitetaan toimenpidettä, jonka seurauksena aseen tyyppi, toimintatapa tai kaliiperi muuttuvat, pitkästä ampuma-aseesta tulee lyhyt ampuma-ase tai lyhyestä ampuma-aseesta pitkä ampuma-ase taikka muusta aseesta kuin taskuaseesta tulee taskuase.

Aseen osan muuntamisella tarkoitetaan sellaista aseen osalle tehtyä toimenpidettä, jonka seurauksena ampuma-ase muuttuu 1 momentissa tarkoitetulla tavalla, jos kyseinen osa kiinnitetään aseeseen.

Ampuma-aseen tilapäisellä muuntamisella tarkoitetaan sellaista toimenpidettä, jonka seurauksena aseen tyyppi, toimintatapa tai kaliiperi muuttuvat tilapäisesti, kun siihen vaihdetaan piippu tai sulkulaite taikka molemmat. Tilapäisenä muuntamisena ei kuitenkaan pidetä mitään toimenpidettä, jossa ampuma-aseesta tulee erityisen vaarallinen ampuma-ase tai muusta kuin taskuaseesta tulee taskuase.

Sikäli kuin itse ja muutama kaveri/kauppias asian tulkitsee niin laittomaksi menee paitsi jos on olemassa 300mm vaihtopiippu ja kokonaispituus 600mm täyttyy. Muuten heilahtaa ervaksi....
 

Jorde

Kersantti
9 § (7.6.2019/724)
Erityisen vaarallinen ampuma-ase
6) lyhyt itselataava kertatuliase, joka on kahdella kädellä olkapäätä vasten tuettavaksi taikka muutoin kahden käden otteella ammuttavaksi suunniteltu ja valmistettu.
 

ctg

Greatest Leader
Erityisen vaarallinen ampuma-ase
6) lyhyt itselataava kertatuliase, joka on kahdella kädellä olkapäätä vasten tuettavaksi taikka muutoin kahden käden otteella ammuttavaksi suunniteltu ja valmistettu.
Eli tykkimauseri on erittäin vaarallinen ampuma-ase.
 

Jorde

Kersantti
Ei oo irtoperät ervaksi tekeviä..
Niin jos mennään pensalan herranvuonna 2010 ohjeella mutta tämä uusi laki voi olla "lievästi" tulkinnanvarainen ja empä henkeäni pidättelisi sen suhtee koska uutta ohjettaa julkaistaan kun ei ole ainoa asia joka tulkitaan päin persettä ja joihin jopa pohasta saa eri vastauksia riippuen siitä keltä kysyy....
 

AJJV

Kapteeni
Kyllä tiedän nykyisen lain ja se muuta ei ainakaan sillä koulutuksella ja tiedolla mulla on. Totta on että POHA voi linjata muutoinkin..
 

Jorde

Kersantti
Itselläkin olisi vähälle käytölle jäänyt glock 17:sta ja tarkoitus oli muuttaa ronin tai vastaavan setillä karbiiniksi mutta homma on nyt toistaiseksi jäissä ennen kuin linjat varmistuvat tai kerkiän hommamaan virallisen pcc:n

Jokainen saa itse tehdä päätöksensä oman omaisuutensa ja harrastuksen jatkumisen riskeeraamisesta kun jopa ison latauslaitteen käyttämisestä b-luokan aseessa taisi koko kalusto lähteä parempaan säilöön jos et omista a-luokan tai gf:n piirissä olevaa asetta.....
 

Kapiainen

Respected Leader
Siviili-voimankäyttötilanteessa tuskin ammutaan naamaan. Ainakaan tahallaan. Eiköhän se keskivartalo ole tähtäyspisteenä.
Ja sarjatuliko olisi parempi vaihtoehto voimankäyttötilanteessa?
Kertatulella osuu sarjatulta tehokkaammalla/ tilanteeseen sopivammalla vaikutuksella myös muualle kuin naamaan.
 

Jorde

Kersantti
Joku amatööri joskus kehitteli sellaisen kuin mozambique drillin mutta mistäpä näistä tietää....
 

g21.45acp

Kapteeni
Kyllä mä ammun ainakin päähän. Varsinkin jos oletettu terroristi kyseessä. Aina päähän. Ei ikinä mihinkään jalkaan tms, kuten turussa tumpeloitiin. Tämä kaikki- koska pommiliivi ja yhteiskunnallinen säästö :)
Missä skenaariossa ajattelit kohtaavasi terroristin? Ihan vaan uteliaisuuttani kysyn :)
 

Herman30

Greatest Leader
No sen jälkeen Lalli onkin ilman asetta ja lupaa ja murhasyyte sokerina pohjalla, jos jää kiinni. Jos nyt edes lupaa tai edes koko asetta on olemassakaan muuta kuin märässä unessa.
 

Huhta

Greatest Leader
Missä skenaariossa ajattelit kohtaavasi terroristin? Ihan vaan uteliaisuuttani kysyn :)
Samassa skenaariossa kuin kuka tahansa muukin? :)

Eli siinä skenaariossa, kun harmaa vaihe on julistettu alkaneeksi ja "kaikki mi jaksoi kalpaa kantaa" on kutsuttu riviin. Sotilaat juoksevat laittoman mamun perässä metroasemalla ja päätöksiä tehdään pärstäkertoimella sekunneissa.


Terveisin
Ei-Lalli
 

Jorde

Kersantti
Eli tuo erva-aseen määritelmän 6 kohtako on turha yhdistettynä muuntamispykälään?
Minusta tuo on nyt helvetin selvä kun tuota on pari päivää mielessä pyöritellyt....
 

Jorde

Kersantti
gf glockin lupaan ei kosketa kirvelläkään, toistaiseksi voimassa ilman minkään sortin todistamisia + saa käyttää sellaisia lippaita kun haluaa...

ja btw lipas erva ei riitä ja urheiluperusteella ei saa 6 luokan ervoja.....
 
Top