Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Pistoolikotelot ja kantotapa

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja pstsika, 24.12.2011.

 1. winsu

  winsu Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  708
  Tykkäykset:
  503
  Pisteet:
  76
  No tässä tulee myös vastaan operaatiokohtaiset määräykset ja kansalliset käskyt. esim. turvallisuuden takia pistooli pitää olla mukana leirissäkin, mutta se ei saa olla ns. namu pesässä.
   
 2. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,623
  Tykkäykset:
  4,379
  Pisteet:
  1,286
  Luonnollisesti olet oikeassa määräysten suhteen.
  Miten suomi pojat on ohjeistettu A-maassa?
   
 3. Mainos 4. JSP

  JSP Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  228
  Tykkäykset:
  72
  Pisteet:
  16
  [attachment=759]
  IFAKin sijoituspaikka on luonollisesti sellainen että siihen pääsee käsiksi heti yhdellä kädellä ilman ongelmia. Ifakeissa on pelkästään välineitä joilla pelastatetaan se oma henki kun verenvuoto on runsasta joten sen prioriteetti sijoittelussa on korkea.
  IFAKIN sisällöt saattoivat hieman vaihdella combat nursejen omien mieltymysten mukaan mutta kaikilla oli siellä kiristysside (tai kaksi), celoxia ja ensiside jotka pitää olla heti saatavilla.
  Iso osa henkilöistä joiden kanssa työskentelin kantoivat mieluusti sitä liivin oikealla etupuolella ja muutama vasemassa reidessä.
  Nyt kun miettii asiaa esim siltä kannalta että se hankaloittaa pistoolin sijoittamista tai muiden taskujen käyttöä niin tässä muutaman näkökohta.
  Kuten tuossa aiemmin kirjoitit niin Sumalaiset ovat menettäneet kaatuneina 2 IED iskuissa sekä joitakin haavoittuneita.
  Suomalaisia on haavoittunut myös RPG:stä, heittimen ammuksista, sekä omista luodeista. Eli tilanteita on ollut suht paljon missä on jouduttu käyttämään IFAKKIA.
  MIehet ovat olleet lukuisissa tulitaisteluissa vuosien aikana eikä kertaakaan ole tullut selllaista tilannetta että sivuaseita olisi tarvinut käyttää. Todennäköisyys että yksittäinen sotilas joutuu käyttämään pistoolia on aika minimaalinen verrattuna siihen että tarvitsee IFAKKIA.
  Liiteenä on kuva jossa on yksi tapa sijoitella varusteet.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • kuva1.JPG
   kuva1.JPG
   Tiedostokoko:
   498.7 KB
   Katsottu:
   68
 5. JSP

  JSP Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  228
  Tykkäykset:
  72
  Pisteet:
  16
  Jos asetta pidettiin housun kauluksen alla niin ne ei olleet ikinä vireessä. Lipas oli kiinni mutta ei vireessä.
   
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,628
  Tykkäykset:
  23,191
  Pisteet:
  1,286
  Tiedän toki sen.
   
 7. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Jos oletetaan että pitää itseään paikkailla niin suojaamattomat kohteet ovat lähinnä raajoja, joita varten M/10:een tai M/05:een (liiviin, ei sirpaleliiviin josta puuttuu ylhäältä lenkkejä) voi laittaa esim. kuminauhoilla kiinni muutaman kiristyssiteen ylärintaan (tai joka tapauksessa lipastaskujen päälle jne.) molle-lenkkeihin ja niihin pääsee nopeasti käsiksi yhdelläkin kädellä ja paljon nopeammin kuin IFAKista. Itseään on aika huono lähteä muihin paikkoihin paikkailemaan tai muilla välineillä varsinkin kesken tulitaistelun. Kiristyssiteiden ei tarvitse aina olla IFAKissa. Jos ajatellaan hommaa TCCC:n kannalta niin se että pystyy vastaamaan tuleen ja tarvittaessa itselleen tekemään kiristyssiteen on paljon tärkeämpi asia kuin se että onko muut ensihoitovälineet jääkärillä ml. ensiside ja laastari nopeasti saatavilla. Tietysti sitten jos itselleen pitää alkaa tekemään mahaan vaikkapa celoxilla tulppaa niin sitä ennen pitäisi riisua liivi ja pystyykö sitä tekemään itse haavoittuneena tai kukaan muu jos olet tulialueella. Jos kiristyssiteen sijaan tarvitsee esim. ensisidettä niin en näkisi että sillä asialla on niin kiire etteikö se ehtisi hieman odottaa hankalammasta paikasta kaivamista suojassa.

  Tehtävän mukaisesti joillakin saattaa taskujen prioriteettijärjestys olla eri. En kuitenkaan näe ellet muuten pysty vakuuttelemaan että tarvitsisin celoxia tai ensisidettä niin nopeasti auttaakseni itseäni että sen pitäisi syödä taisteluvälineiden sijoitusta jonka tarkoitus on nimenomaan välttää se ettei itseä joudu yleensäkään paikkailemaan. Jos taas ensiapuvälineiden sijoitus on taisteluvälineitä tärkeämpää niin voi vaan todeta että valittu taktiikka maalina ajeluna on väärä.

  Tämä on tietysti totta että IFAKin sisältöä joutuu käyttämään enemmän kuin pistoolia mutta siis pitää erotella se IFAKin sisältö mitä taistelija itse on itselleen ja mitä muut toisille ovat joutuneet käyttämään. Aikaisemmin kerroin jo mitkä välineet on mielestäni pidettävä IFAKin ulkopuolella ja joita pystyy käyttämään itse haavoittuneena. Sitten kun kaveri paikkailee niin se on aika sama onko se tasku vaikka sivuselässä kunhan tasku on merkattu selvästi IFAKin sisältäväksi. Näin sillä minä tulen aina käyttämään haavoittuneen omia välineitä paikkaamiseen ja en ole siis lääkintämies koskaan ollut enkä ole. Myös IFAKin sijoitus niin että on nopeasti laastaria, nenänieluputkea jne. "itselleen saatavilla" on järjestettävissä niin ettei se tule pistoolin vedon tielle niin että raivataan edestä vaikka yksi rynnäkkökivääritasku sivuselkään jolloin on vielä varaa viisi lipasta päästellä tyhjäksi ennen selkäpuolelle kurkottelua ja IFAK on enemmän kello 1-2 tai 10-11 suunnassa kuin klo 3 tai 9.
   
 8. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,288
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  [attachment=775]

  Ensimmäinen kysymys.
  Milloinkas ja keillä tälläinen kotelo on ollut käytössä?
  Leimoja ei ole muutakuin torni ja poistoleima.
  Olkahihnassa on paikka yksiriviselle pistoolin lippaalle. Varsinaiseen pistoolitaskuun tuntuu sopivan useampikin erilainen pistooli.

  Toinen kysymys.
  Miksi tälläistä tai tämäntyyppistä koteloa ei vaunumiehille jaeta nykyään, vaan pistooli on "istumatyötätekevälle" hankala vyökotelo tai muuten pistooli on vaunuhaalarin taskussa.
  Tuollainen päällysvaatteiden päällä pidettävä pistoolikotelo voisi eräille porukoille olla aika sopiva.


  Arvaus ekaan: tankkimiehet ja Lahti-pistooli. Ajankohta joskus 1960/70 luku.
   

  Liitetyt tiedostot:

 9. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,288
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Official Release – Army Awards Military Hardware & G-Code $49 Million for New Holster System

  Right after Christmas we shared the Army’s announcement that they had awarded contracts to Military Hardware LLC and ADS Inc for the new Improved Modular Tactical Holster (IMTH) for the M9 pistol. The Military Hardware entry is a G-Code holster system consisting of the XST holster along with Duty Drop Leg, H-MAR adapter for vests and MOLLE belt mount. Although this article isn’t about them, and for those too lazy to read the original article, ADS is providing the Blackhawk! Serpa holster.

  [​IMG]

  WILMINGTON, N.C., Feb. 6, 2014 /PRNewswire/ — Military Hardware llc announced today they received the U.S. Army’s primary IDIQ award to supply the new Improved Modular Tactical Holster (IMTH), a $49 million contract spanning 5-years. This watershed contract pitted two emerging small businesses against a multi-billion-dollar global aerospace and defense giant. The little guys won.

  To win the award Military Hardware partnered with Edgeworks Manufacturing to provide the G-Code XST (Extreme Service Tactical) holster with four separate mounting platforms, exceeding the Army’s bid requirement. Both Military Hardware and Edgeworks are privately held small businesses located in Southeastern North Carolina.

  Industry insiders credit Scott Evans, Founder and CEO of Edgeworks, as the original innovator of modular holster design. Military Hardware’s Founder and CEO, F. Scott Harry, said, “A decade ago when I saw the G-Code holster, I knew it was revolutionary. I wanted to be a part of the team that brought it to market.” They humbly credit the many Law Enforcement and Military personnel who have personally bought, used, inspired, and improved the products they offer.

  Military Hardware specializes in marketing innovative small manufacturer’s products to the Department of Defense. They constantly collaborate with manufacturing partners and customers on product development. Retired Master Sergeant (USMC) Richard Cover, VP of Sales & Product Development for Military Hardware, is on a military base somewhere almost every day of the week and regularly brings ideas in from the field. Cover said, “We are all hands-on people. We work as a team and every person, from the factory floor to the front office, cares about what we do and who we do it for: the men and women of the U.S. Military.” It’s clearly this great dedication to the people wearing the gear that makes their products excel.

  Mr. Harry also credits the North Carolina Military Business Center, a business development entity in the North Carolina Community College System. “I’ve worked with the NCMBC since it’s inception. Scott Dorney (Executive Director, NCMBC) has surrounded himself with knowledgeable people. Teresa Bouchonnet, in particular, has been indispensable to me.”

  The IMTH can be purchased online at www.MilitaryHardware.US, by NSN through the Army’s procurement networks, and it will soon be available on GSAAdvantage.Gov. Contact Military Hardware for details.

  http://soldiersystems.net/2014/02/0...are-llc-g-code-49-million-new-holster-system/
   
 10. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,288
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]

  Kyllä suomalainen aina neuvon keksii. Tuohesta tehty pistoolin kotelo
  Lappeenrannasta itään pitkin rintamalinjaa 1941.08.01
  SA-kuva


  Samanlaista "innovatiivisuutta" kuin mustekalojen käyttö...
   
  Fremen ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 11. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Tuohi on aliarvostettu materiaali :). Oikeastikin tuo on voinut olla jopa parempi kuin jotkut nahkakotelot, tuohipunoshan on jokseenkin vedenpitävä mutta hengittävä, eräänlainen aikansa Gore-Tex siis. Itsekin olen joskus käyttänyt metsästysreissuilla tuohikonttia, koomisesta vaikutelmastaan huolimatta sekin on oikein käyttökelpoinen, esimerkiksi saaliiksi saatu lintu säilyy siellä ilmavasti mutta sateelta suojassa.Ainoa huono puoli on sen taskuttomuus sekä kontin kantajan osakseen saamat oudoksuvat katseet :D..
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 12. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Nahka- ja kangaskotelossa helposti kosteus lillii. Tuohikotelossa se pääsee suhteellisen nopeasti poistumaan. Itselläni on yksi jatkosodan aikainen tähtipistoolin kotelo tallella, vain solki puuttuu. Ja tuohikontti on oikein hyvä keksintö sekin.

  Nykyaikaisempiin pössyköihin omistan tosin Safarilandia ym.
   
 13. mursu

  mursu Alikersantti

  Liittynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  91
  Tykkäykset:
  7
  Pisteet:
  6
  Tuli hankittua tuo g-coden kotelo ja en kyllä pidä lainkaan tuosta lukitusmekanismista. Kerran sain sen jo jumiin siten, että lukitus ei auennut, kun oli päässyt hiekkaa tuonne väliin normaalissa maastotouhussa. Lisäksi tuo jousimekanismi ei vaikuta lainkaan toimintavarmalta/pitkäikäiseltä. Ei jatkoon.
   
 14. Mainos 15. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,288
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Minulla on XST toiminut ihan hyvin eikä ole ollut minkäänlaisia ongelmia, vaikka vähän olisi kieriskellytkin radalla. Hienojakoinen hiekka voi jumittaa minkä tahansa turvakotelon eikä tuo mainitsemasi juttu ole vain G-Coden kotelossa ongelma. Jos se olisi yleisesti ottaen aivan paska kotelo, niin ei sitä olisi otettu sotavarusteeksi ja jakoon Yhdysvaltojen armeijassa. Ennen tuota se on alistettu melkoiseen rääkkiin eikä niin vain tehty 49 miljoonan USD tilausta sokkona. Taino onhan Yhdysvaltojen asevoimilla ollut SERPA-kotelotkin käytössä...

  XST:n thumb break on minulle luonteva avata, paljon luontevampi kuin Safarilandin SLS. Vetonopeuteen se ei oikeastaan edes vaikuta, koska runsas harjoitus, mutta kuitenkin level 2 riistonesto on myös harjoitustilanteissa riittänyt, vaikka harjoituksissa on yritetty aseenriistoa siten, että ilman riistonesto-ominaisuutta pistooli olisi kyllä lähtenyt... RTI-kiinnikkeet ovat myös pitäneet, vaikka itse koteloakin on testimielessä revitty.

  Edit. Nopeasti laskettuna ja hinta suoraan valmistajalta otettuna ilman määrä-alennusta tuolla 49 miljoonalla dollarilla saa kutakuinkin 240 960 seuraavanlaista "asekotelo&tarvikkeet" sarjaa:
  XST RTI Holster
  RTI Duty mount
  RTI H-MAR MOLLE Adapter
  RTI Battle Belt Adapter
  RTI Drop Leg
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2014
 16. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,891
  Tykkäykset:
  18,514
  Pisteet:
  1,286
  *osa lainauksesta poistettu*

  USA:n asevoimissa on vuosien varrella ostettu niin paskaa tavaraa välillä, että se ei välttämättä ole mikään takuu, että se on "sotavaruste" :D Joskus tuntuu, että asioita siellä ostetaan lehmänkaupoilla eri kongressin edustajien välillä. Siellä nuo taloudelliset ja poliittiset seikat kun ovat perinteisesti olleet hyvinkin tärkeitä, sotilaallinen toimivuus välillä heikoilla.
   
 17. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,288
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Joo, eihän se, että jokin viranomaistaho tai armeija käyttää jotakin tarkoita sitä, että käytettävä tuote olisi paras, vaikka juuri laaja käyttäjäkunta toisaalta osoittaakin, että tuote ei voi olla myöskään aivan surkea.

  Toisaalta G-Code on saavuttanut aikamoisen käyttäjäkunnan sekä valtiollisista, että yksityisistä käyttäjistä suhteellisen lyhyessä ajassa ja sitä pidetään yleisesti hyvänä ja toimivana kotelona. Aivan samalla tapaa Safarilandin kotelot ovat hyvässä maineessa, kun taas Blackhawkin SERPA-koteloa pidetään niin vaarallisena käyttäjälle, että sen käyttö on kiellettyä monessa koulutustapahtumassa.

  Suurin erohan SF:n ja G-Coden turvakoteloissa on lukituksen avaaminen. XST ja SOC aukeavat peukalolla käytettävästä jousikuormitteisesta salvasta, jolloin panta menee etuasentoon, SF:n SLS avataan työntämällä peukalolla panta eteenpäin ja SF:n ALS samalla tavoin kuin SLS, mutta lisäksi pitää painaa jousikuormitettua nappia.

  G-Coden RTI kiinnitystapa taas mahdollistaa sekä BH SERPA, että SF koteloiden käytön pelkkä hangeri asentamalla ja se tapahtuu muutamalla ruuvin aukaisulla ja kiinnittämisellä. Vaikka XST/SOC kotelo ei olisi sen parempi kuin SF:n vastaavat, niin alustaratkaisut ovat toistaiseksi paras tällä hetkellä saatavista.

   
 18. Pseeri

  Pseeri Kersantti

  Liittynyt:
  22.04.2014
  Viestejä:
  149
  Tykkäykset:
  175
  Pisteet:
  16
  Saako safariland 579 gls pro-fit koteloon lisäosina esim cytac-tyylistä reisitelakkaa?

  Onki kellään kokemusta ko. Kotelosta? Vaikuttaa aika hyvältä tuo lukitusmekanismi.
   
 19. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,901
  Tykkäykset:
  5,583
  Pisteet:
  636
  Käsittääkseni aika suosittu kotelo kotimaassa Poliisi yms ketkä kantaa asetta piilossa. Itsellä tuon kotelon IWB versio ja toi lukitus on hyvä. Tosin pikkumuutos vetotapaan piti tehdä, peukalo ei voi kiertyä kahvalle ymmärrettävistä syistä. Mutta lukitus aukeaa itsestään, sitä ei tarvii miettiä.
   

Jaa tämä sivu