Pohjoisen operaatio

Jos ruotsi riittää, Neretnieks johtaa puhetta tässä jossa pohditaan hyökkäystä Ruotsiin. Ensin etelässä, mutta noin 28 min jälkeen pohjoisen, ts. Suomen kautta. Muut ovat aktiiviupseereja.

Pätkä on Almedalen politiikka viikolta Visbysta.

 
Oisko selitys kuitenkin että kum tuota aluetta kattoo niin savuja on vähän versus jos neliö käännettäis 180 astetta ympäri.

Toisekseen rajautuu nätisti toiseen lennoston harjoitusalueeseen taitaapi johtua jostain.

Sattumoisin se on nätisti kahden lennoston välinen alue, josta syystä treenaavat tuossa :) Oulun lentoasema on kanssa isompi kenttä ja sinänsä usein tukikohtana, vaikka siellä ei ilmavoimien varsinaista toimintaa olekaan.
 
Kivoja kuveja.

Pari huomiota:
Krh jv-prikaatissa ("mechanized infantry battalion mt-lb") näkyy nuo kaksi neljän krh :n joukkuetta, ja siis kahdeksan putkinen krh patteri.(oli aiemmin tuossa ihmetystä asiasta)

Ja PsvP. Vaunukomppaniat on karuja. En voi olla hämmästelemättä sitä, että (kuten tuossakin esitetään) pataljoonalla on yksi hinausvaunu. Siis ryssillä ! Eivät todellakaan aio käydä ns. edellistä sotaa (2MS), jos meinaavat että tuo on riittävä. Ehkäpä se kuvaa sitä samaa fatalismia, jota toinen mielenkiintoinen yksityiskohta eli lääkintäryhmä(3), ja tämän yksi pulla-uaz, hyvin tukee. Ajatus lienee, että panssarimiehiä on turha sieltä käydä keräilemässä jsp:lle, ne on kuitenkin rapeita ja paloina. Nuhapotilaille riittää tuo uralin ihme. Pataljoonalla ei ole oikein mitään sellaista panssarikalustoa, jolla voisi haavoittuneita evakuoida(esim. mt-lb).

Suomessa Prikaati 90 komppaniassa oli 0+1+3 kokoinen lääkintäryhmä
 
Back
Top