Poliisi haluaa reservipoliisit käyttöön

Mutta nuokin ovat osa poliisin normaalia toimintaa. Edelleenkin penään mikä se poikkeuksellinen rauhanaikainen tilanne olisi että lelupoliisi rykmentti otettaisiin käyttöön? Kun siirrytään poikkustilaan tai sotatilaan niin laki muuttuu ja homma muuttuu joka tapauksessa.

Tuskin tässä "lelupoliiseja" on kukaan tekemässä.

Virossa on abipolitseinik, Irlannissa on Garda Siochana Reserve, Englannissa Special Constables jne. mutta Suomessa ei ole kykyä eikä tarvetta millekään vastaavalle organisaatiolle?

En tiedä onko kyseessä jotain uskoa valtion virkamiehen ylimysasemaan, yleistä henkistä etääntymistä yhteiskunnan varjopuolista vai mistä on kyse, mutta Suomessa tämä koko aihepiiri on monille vaikea.

Itseään kovin pragmaattisina ja henkisestä kovempina pitävät suomalaiset ovat tottuneet kävelemään Tukholmassa turisteina, ympärillään skyddsvaktit Glocki vyöllä tai reisikotelossa. Osalla taitaa jopa olla ajoneuvossaan vielä sininen majakka katolla. Siellä siihen ei kiinnitetä huomiota tai korkeintaan ollaan tyytyväisiä tuotetusta turvallisuudesta, mutta kotimaassa moinen näky aiheuttaisi monille välittömän kohtauksen.

Tarve lisäkäsille ja silmille voi tulla jo siitä, että se mellakka tai kaksi ja esim. terroristinen tilanne, ympäristökatastrofi tai suuronnettomuus voi olla päällä samaan aikaan, riippumatta siitä liittyvätkö ne toisiinsa.
 
Turvallisuus | Sisäministeriön esiselvitys: Poliisin reserville on selkeä tarve: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009261135.html?share=da4d5b78884fc791cf60fcce9b233e27
Mitä tuota luki niin edelleenkin laki muutoksella voitaisiin samoihin tehtäviin mahdollistaa vaikka maakuntajoukkojen käyttö. Organisaatio, varusteet ja tarpeen vaatiessa myös aseet olisivat valmiina. Tarvittava lisärahoitus olisi lähinnä operatiivisen vaiheen rahoitusta.

Mutta rahaa ja resurssiahan meillä on ja valtion julkista velkaakin tehdään vain 10 miljardia vuosi. Sikäli tuollainen ylimääräinen reservi varmaankin luodaan, organisoidaan ja varustetaan.
 
No nyt kun tilanne on perkelöitymässä itärajalla, niin pieni kyssäri... Missähän se poliitikkojen lupaama täydennyspoliisi (vast.) luuraa?? Voipi olla, että heillä olisi käyttöä!
(Tiedän kyllä, että sitä joukkoa saada ikinä perustettua)
 
No nyt kun tilanne on perkelöitymässä itärajalla, niin pieni kyssäri... Missähän se poliitikkojen lupaama täydennyspoliisi (vast.) luuraa?? Voipi olla, että heillä olisi käyttöä!
(Tiedän kyllä, että sitä joukkoa saada ikinä perustettua)
Kyllä varusveijjarit riittävät laukkujun kantamiseen vallan hyvin.
 
Minun mielestäni poliisin työ on muutenkin alipalkattua hommaa! Itse vielä pääsisin poliisikouluun, mutta en halua.
 
Back
Top