Suomessa on tapana kierrättää oikeuden kautta lähes kaikki poliisin aseenkäyttö. Siviilien aseenkäyttö käytetään 100% oikeuden kautta, vaikka kyseessä olisi selvä hätävarjelu.
Nyt on sitten joku taulapää saanut vammoja takaa-ajossa ja sekin kierrätetään oikeudessa, vaikka syyttäjä olisikin voinut tehdä päätöksen olla syyttämättä.
Tunnen itse useamman ihmisen, joka on ollut syytettynä oikeudessa. Lopputulos ei tuomiota ja perusteena se, että kyse on ollut hätävarjelusta.
Usko tai älä. Minäkin olen ollut syytettynä oikeudessa ja tuomiota ei ole tullut.
Silti tilanne, jossa syyttäjä nostaisi "suotta, perusteetta" syytteen poliisia kohtaan on kyllä aika tyylipuhtaita foliopipojuttuja. Eriasia on tuleeko sitten tuomio. Syytekynnys on eriasia, kuin tuomiokynnys.
https://www.mikkoniskasaari.fi/node/249
"
Poliisirikokset haudataan yhä
Mikään ei ole muuttunut. Syyttäjät hautaavat yhä poliisirikokset, usein syyllistyen virka-aseman väärinkäyttöön, mitkä rikokset poliisit hautaavat. Tämä keskinäinen syytesuoja ei perustu lakiin vaan rikokseen, ja se toimii valtakunnansyyttäjänviraston ohjauksessa ja suojeluksessa.
Poliisista tehdään vuosittain noin 900 rikosilmoitusta. Niistä noin 800 tutkinnan valtionsyyttäjät estävät heti, ja loppujen esitutkinta keskeytetään jo varhaisessa vaiheessa. Syyteharkintaan etenee vain kourallinen, syytteeseen ei sitäkään. Viime vuosina valtakunnansyyttäjänvirasto on kansalaisten tekemien rikosilmoitusten pohjalta päästänyt oikeuteen lähinnä vain rekisteritietojen urkintoja, ja niitäkin valikoiden. Kaikki muu haudataan.
Selvä sääntö on, että mitä törkeämpi poliisin rikos on, mitä syvemmin se loukkaa oikeusvaltiota, sitä aggressiivisemmin valtakunnansyyttäjänvirasto estää sen tutkinnan. Mopopojan ampumista etälamauttimella voidaan puida käräjillä, todisteiden ja esitutkintapöytäkirjojen väärentämistä VKSV ei sinne päästä.
Osa poliisista tehdyistä rikosilmoituksista on totta kai oikeasti aiheettomia, kuten on kaikista rikosilmoituksista. Aiheettomia ei kuitenkaan ole liki 100 prosenttia, kuten valtakunnansyyttäjänvirasto meille uskottelee. VKSV:n väite on kaiken uskottavuuden tuolla puolen.
Myös poliisien ja muiden viranomaisten tekemistä ilmoituksista osa on aiheettomia. Silti niistä päätyy esitutkintaan liki 100 prosenttia.
Vastoin yleistä uskomusta, poliisista ei tehdä rikosilmoituksia herkästi. Kansalaiset, jopa poliisiin luottavat kansalaiset pelkäävät poliisin kostavan, ja he ovat siinä oikeassa. Mikään viranomainen tai muu instanssi ei ole yhtä kostonhaluinen ja pitkävihainen, kuin poliisiaparaatti. Paitsi syyttäjälaitos.
Lähes kaikkien poliisi- ja syyttäjärikosten hautaamista ei selitä rikosilmoitusten aiheettomuus eikä tekojen vähäisyys, vaan poliisi- ja syyttäjälaitosten syvä korruptio. Se korruptio, jota Transparency Internationalin hassunhauskat gallupintekijät eivät koskaan havaitse, kun he käyvät kysymässä poliisilta ja syyttäjiltä, onko Suomessa korruptiota."