Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Poliisit

Viestiketju osiossa 'Kuvat & Videot' , aloittaja Teräsmies, 07.12.2015.

 1. Patu

  Patu Luutnantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.10.2015
  Viestejä:
  383
  Tykkäykset:
  588
  Pisteet:
  36
  Jumalauta että pistää vihaksi. Siinä kun olisi yksi lapsi ollut nurmikolla leikkimässä talon takana... :mad:
   
  Umkhonto tykkäsi tästä.
 2. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,602
  Tykkäykset:
  2,237
  Pisteet:
  316
  Minusta tuossa on jo mopopoliisin tilannetaju pettänyt todella pahasti. Tuollaisella toiminnalla aiheutetaan todella paljon vaaraa myös sivulliselle. Puhumattakaan siitä, että työpäivän jälkeen olisi kiva päästä ehjänä kotiin. Ei oikein ole panos-tuotussuhde kohdallaan jos saadaan karkuun lähteneelle loppujen lopuksi muutama tonni sakkoa ja ehdollista vankeutta. Enempi menee "pippelin pituuksien vertailuksi" ja pakoksi todistaa että "Meillehän ei vi**uilla." Yhtä lalla tuota pitäisi tutkia mahdollisena "virka-aseen väärinkäytöksenä".

  Tietenkään tarina ei kerro että onko taustalla ollut muuta oheistoimintaa, mutta muuten tuo vaikuttaa nykyajan versiolta siitä että menisi yksin pohjalaiselle painisalille kertomaan että painiminen on homojen hommaa tai liivimiesten kerhotalon pihalle kuittailemaan lihavista sedistä ja rumista mopoista.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
  TBman, skärdis ja Mengele_Joseph tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Ottoville

  Ottoville Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  2,093
  Tykkäykset:
  4,039
  Pisteet:
  636
  Maaliko voisi luulla että takaa ajon jatkamisetta on tehty päätös ”korkeammalla taholla” (kenttäjohtaja?).
  Sillä osallistuvan porukan määrä on jo melkoinen, sekä se jatkuu aika kauan.

  Johto arvioi riskit ja kertoo mitä tehdään.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 5. Jöröjukka

  Jöröjukka Korpraali

  Liittynyt:
  28.10.2015
  Viestejä:
  37
  Tykkäykset:
  28
  Pisteet:
  1
  Kyllä poliisi toimi tässäkin tapauksessa täsmälleen oikein. Aivan turha koettaa tehdä poliisista pahista. Jos sekopään tai minkälie adrenaliininarkkarin takaa-ajo on jonkun mielestä takaa-ajettavan provosointia, ja lähdettäisi poliisin toimia tällaisilla perusteilla sitomaan vähemmän provosoiviksi, voidaankin samantien muuttaa Ruotsiin. Suomen poliisi tekee täsmälleen sen mitä sen kuuluukin tehdä, valvoo lakia ja järjestystä. Se minkälaisia tuomioita suomessa minkäkinmoisesta sekoilusta saa, ei kuulu poliisille. Poliisi edesauttaa sekä kovien että lievien rangaistusten toimeenpanoa, vaikka sitten sitomalla yhteen takaa-ajoon kaikki lähialueen partiot. Uskottavuus ja ammattitaito on Suomen poliisin vahvuus. Ruotsin puolella on Suomen poliisisedät käyneet pelastamassa virka-apupyynnöstä kolleegansa tiukasta paikasta. Riittää kun pahantekijä näkee että Suomen poliisi tulee paikalle.
  Edit: (Tämä rajan yli tapahtunut virka-apu on vain jostain kuultua, en tiedä varmasti onko edes mahdollista. Hämärä muistikuva on että olisin jostain lukenut asiasta. Pidetään siis tornarina kunnes toisin todistetaan. En löytänyt sitten juttua mistään)
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2017
 6. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  408
  Tykkäykset:
  384
  Pisteet:
  36
  IS:
  HS: Moottoripyöräpoliisi kuvasi hurjan takaa-ajon Espoossa – amfetamiinia ottanut motoristi kaahasi kuin mielipuoli

  [​IMG][​IMG]
  TAKAA-AJO
  Huumepäissään ajanut motoristi kaahasi poliisia karkuun kymmeniä kilometrejä Espoossa ja Helsingissä.
  Viime kesäkuussa sattunut hurja takaa-ajo tallentui moottoripyöräpoliisin videokameraan. Helsingin Sanomat kertoi tapauksesta eilen. Tilanne alkoi Espoossa normaalin liikennevalvonnan yhteydessä, kun HS:n mukaan moottoripyöräilijä ajoi poliisin tutkaan selvää ylinopeutta. Poliisi lähti seuraamaan kaaharia ja hänen kyydissään ollutta matkustajaa. Tilanne päättyi yli kaksikymmentä minuuttia myöhemmin espoolaisen maatalon pihaan, jossa pakenija kaatui ja jäi lopulta kiinni.

  Katso yllä olevalta videolta koko pitkä takaa-ajo.

  Videolta selviää, että yli kolmenkymmenen kilometrin pakomatkan aikana motoristi kävi myös Helsingin puolella ja rikkoi lähes kaikkia kuviteltavissa olevia liikennesääntöjä. Hän muun muassa ajoi ylinopeutta, vastaantulevien kaistalla, suojatiellä, jalkakäytävällä, liikenteenjakajien yli, kevyen liikenteen väylällä ja asuintalojen pihoilla. Lisäksi hän ohitti autoja, polkupyöriä ja moottoripyöriä vaarallisesti oikealta ja vasemmalta, sekä ylitti keltaisia viivoja ja ajoi monta risteystä punaisia päin.

  [​IMG]
  Takaa-ajo alkoi Länsiväylältä. (KUVA: Poliisi)
  [​IMG]
  Helsingin Lauttasaaressa motoristi kaahasi muun muassa nurmikoilla. (KUVA: Poliisi)

  Pakomatka päättyi poliisin tekemän tiesulun jälkeen maatalon pihaan, jossa moottoripyöräilijä kaatui ja yritti pakoa vielä jalan – siinä kuitenkaan onnistumatta.

  [​IMG]
  Kuski ajoi suojateillä ja jalkakäytävillä. (KUVA: Poliisi)
  [​IMG]
  Takaa-ajo päättyi kaatumiseen Espoossa. (KUVA: Poliisi)

  HS kertoo, että Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tapauksessa tuomion 17. tammikuuta. Tuomion mukaan mies oli takaa-ajon aikana muun muassa amfetamiinin ja metamfetamiinin vaikutuksen alainen. Hän oli myös ehdonalaisessa vapaudessa.

  [​IMG]

  Mies sai kaahailusta ja muista viime vuoden rikoksistaan yhteensä vuoden ja 11 kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Tuomio sisältää liikennerikosten lisäksi muun muassa miehen entisen puolison ja alle kouluikäisten lasten pahoinpitelyt sekä ampuma-aserikoksen. Mies määrättiin myös korvaamaan takaa-ajon aikana sattuneita omaisuusvahinkoja. Tuomio ei ole lainvoimainen, koska mies on ilmoittanut valittavansa siitä hovioikeuteen.
  Lauri Lähteenmäki
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005074977.html
   
  skärdis, Fremen, TBman ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. 23SNTJ

  23SNTJ Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  106
  Tykkäykset:
  149
  Pisteet:
  16
  Vieläkö olis ollu kunnon pyörä alla tuolla karkurilla, eikä mitään "homosohvaa". Idiootti mikä idiootti tuo rosvo, mutta kyllä tuossa konsta sai tehdä ihan kunnolla töitä, ettei tippunut kyydistä.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 8. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  534
  Tykkäykset:
  747
  Pisteet:
  76
  Taustalla tappo ja reiteen ampuminen. Onkohan se vika nyt kriminaalipolitiikassa kuitenkin?
   
 9. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,004
  Tykkäykset:
  8,021
  Pisteet:
  1,286
  Täytyy sanoa että olipa poikkeuksellisen hieno video muuten! Ja joka metri tuttua asvalttia, paitsi kun Espoon keskuksen kohdalta vedettiin rantaradan etelälaitaa itäänpäin Tuomarilaan ja siitä näppärä jyrkkä oikea takaisin Sunan ja Kiran suuntaan, se ok-alue oli tuntematonta kunnes päästiin takaisin Sunan ja Kiran lähiöhelvetteihin niin olin jo paljon tutummilla huudeilla... kääntyminen takaisin etelään Finnoontielle voidaan kyllä tuomita heti suurena taktisena erehdyksenä...
  Hauskana yksityiskohtana voin todeta että kilpa saavutti alkuvaiheissaan Helsingin Lauttasaaressa käytännössä Spede Pasasen vanhan tenniskentällä varustetun ja aidatun kotipihan saaren pohjoisnurkassa!

  Hyvin rauhallinen kaasunkäyttö ja siistit ajolinjat poliisilla, siitä sotilaspoliisilta kudos vaikkei muuten kauhean hyvin tulla toimeen. Enemmän aseenkäyttöä olisin toivonut kaikilta osapuolilta tietenkin kunnon rofe-ja-pole -kuviossa reservin sotilaana :).
   
 10. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,232
  Tykkäykset:
  587
  Pisteet:
  636
  Tietääkseni virka-apu rajan yli Tornio-Haaparanta alueella on ainakin ollut suunnitelmissa. Muistaakseni se jopa sisältäisi tilanteita, jooissa suomalainen partio voisi toimia Ruotsin puolella, mikäli omaa ruotsalaista partiota ei ole käytettävissä. Ja päinvastoin... Tapahtuisi siis ilman byrokratiaa, ilmeisesti apua tarvitsevan maan HäKe:n tai poliisin yleisjohtajan tms. valtuutuksella. Se on varmaa, että tuolla pohjoisessa suomalaiset ja ruotsalaiset harjoittelevat yhteistoimintaa sekapartioilla, ts. partiossa yksi suomalainen ja yksi ruotsalainen poliisi.
  Sitä en tiedä, onko tämä missä laajuudessa toteutunut, mutta suunnitelmia ainakin on ollut... Mitä maiden lainsäädäntö tuohon sanoo, sitä en tiedä...
   
 11. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,926
  Tykkäykset:
  3,249
  Pisteet:
  1,286
  Tsadilaiset poliisit kurittavat opiskelijoita jotka aikoivat järjestää mellakan/protestin (lataaja nimennyt videon väärin).
   
 12. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,483
  Tykkäykset:
  5,399
  Pisteet:
  1,286
  on se projektina olemassa. Koulutusta on ollut sekä kielen että säännöstön osalta. ainoa isompi ero joka minulle tulee mieleen on että sähkölamautin on sallittu Suomessa, mutta ei Ruotsissa. Yhteispartiointi on ollut puheena.

  Tässä pari SVT:n juttua asiasta.

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/snart-kan-finsk-och-norsk-polis-agera-tillsammans
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/okat-polissamarbete-over-gransen

  Ja tässä suomalainen juttu jossa viitataan toiseen noista ruotsalaisista jutuista
  http://www.pohjolansanomat.fi/lappi...-jo-syksylla-lakiesitykset-valmiita-15874229/

  Norjaakin kaavaillaan mukaan
  http://yle.fi/uutiset/3-9399183

  Muistaakseni nykyään, ilman näitä uusia lakeja, on olemassa sellainen sääntö EU:ssa että poliisi saa jatkaa takaa-ajoa toisen EU-maan rajan yli. Sääntö ei koske normaalia partiointia tai keikan ottamista naapurimaasta.
   
 13. Ottoville

  Ottoville Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  2,093
  Tykkäykset:
  4,039
  Pisteet:
  636

  Tyytyväinen?

  Syyttäjä kiinnostui moottoripyöräpoliisin takaa-ajovideosta pitkin Espoon ja Helsingin teitä ja takapihoja – poliisin toimet selvitetään
  :facepalm::facepalm::facepalm:

  http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005090698.html
   
 14. Mainos 15. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,633
  Tykkäykset:
  4,385
  Pisteet:
  1,286
  Pari tällaista juttua lisää ja poliisit ymmärtävät, ettei heidän pidä puuttua rikollisten toimintaan, vaan keskittyä jakelemaan niitä ylinopeus sakkoja niille jotka pysähtyvät kuuliasesti.
   
  Teräsmies ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 16. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,602
  Tykkäykset:
  2,237
  Pisteet:
  316
  No siihen ainakin, ettei mitään pahempaa sattunut esim. collateral damagen muodossa. Tuskin tästä nyt mitään uusia "aarnioita" saadaan kuitenkaan aikaan vaikka "vetomies" laitettaisiinkin vähäksi aikaa skootteripoliisiksi.
   
 17. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,633
  Tykkäykset:
  4,385
  Pisteet:
  1,286
  Olen henk.koht sitä mieltä, että on hyvin luultavaa, että poliisi käytti harkintaa takaa-ajossa.
  Collateral damagen mahdollisuus on aina olemassa, mutta jos aina murehditaan niitä, on seurauksena olematon toimintakyky. Esimerkkinä nyt liikenteessä pysähtymismääräyksen noudattamatta jättäminen. Jos aina kun ajoneuvo jättää pysähtymiskäskyn noudattamatta, poliisi luopuu takaa-ajosta kun vauhti hiukan nousee, mmillaisen viesti se antaa? Vastaan itse, kaahaa pakoon, skoudet ei uskalla seurata, koska saavat sapiskaa esimiehiltään.

  Jostain kumman syystä näissä tilanteissa se oikea syyllinen ei saa meillä penalttia, vaan viranomainen joka pyrkii estämään laittoman toiminnan ja suojaamaan yleisöä. Jos takaa-ajossa olisi sattunut vahinko, syypää olisi ollut henkilö joka ei noudata pysähtymiskäskyä.
   
 18. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,048
  Tykkäykset:
  9,311
  Pisteet:
  1,286
  Tuosta tuli mieleen toinen ääripää, jos niin voi sanoa. Takaa-ajo brasilialaiseen tapaan:
   
 19. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,633
  Tykkäykset:
  4,385
  Pisteet:
  1,286
  Tietämättä tilanteen taustoista, tuokin tuntuisi hiukan ylimitoitetulta:eek:
   
 20. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,602
  Tykkäykset:
  2,237
  Pisteet:
  316
  Harkintaa on varmasti käytetty, mutta onko päätös ollut kyseisen poliisin vaiko ylempää tullut käsky. Siinä on vissi ero. Poliisilla on tällaisiin "lonely ridereihin" nähden aina etulyöntiasema koska toisia yksiköitä voi pyytää apuun jolloin kyseessä ei ole koskaan ole mikään yksi vastaan yksi kilvanajo, jossa parempi kuski voittaa. Itsellä on neljänesvuosisata takana moottoripyöräilyä, enkä ole onneksi koskaan noin naulapäistä toimintaa päässyt todistamaan "livenä". En tietenkään ole sitä mieltä että kaikkien pakenevien mopopoikien takaa-ajosta pitää ilman muuta luopua. Mutta kuten aiemmin kirjoitin, riskit pitää suhteuttaa saavutettavaan hyötyyn ja punnita niitä vaihtoehtoisiin kiinniottotapoihin.
   
 21. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Täysin hyväksyttävää, tähtäsi selvästi renkaisiin.

  Tuosta moottoripyöräpoliisin takaa-ajosta. Aina parempi mitä sitkeämmin otetaan kiinni. Muuten joka wannabe on lähdössä haneen ja se ei ole hyvä, rasittaa ihmishenkiä pidemmän päälle rankemmin.

  Poliisi vähän jännitti vaihtamisen kanssa, saattoi olla tietoliikennettä ym. hoidettavana samaan aikaan. Näyttää välillä että jäi välimatkaa mutta gopro-kameralla edellä ajava näyttää aina olevan paljon kauempana kuin todellisuudessa on.
   
  kimmo.j tykkäsi tästä.
 22. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,633
  Tykkäykset:
  4,385
  Pisteet:
  1,286
  Siellä ylempänä asuu se viisaus siitä mikä on mahdollista, tai turvallista? Uskon kuitenkin, että noin pitkän takaa-ajoa on johtanut joku kenttäjohtaja. Mitä tulee niihin lisä yksiköihin, niistä ei tainnut olla kauheasti apu, vaikka normaalisti poliisi pysäyttää kaahaajan yhteistyöllä. Mitä tulee siihen mopopoikaan, hän on juuri se "vähemmän" vaarallinen, kuin huume höyryissä ajava sarjakaahaaja, kuten tässä tapauksessa ilmeisesti oli. Siksi poliisin kannatti olla sisukas.

  Riski taas on kaksi piippuinen juttu, riski tietenkin otettiin, kuten aina hälytysajossa, takaa-ajosta puhumattakaan, mutta historia todistaa, että se kannatti ja poliisi teki oikean ratkaisun. Konna jäi kiinni ja sivulliset säästyivät.
   

Jaa tämä sivu