Poliisitoiminta

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja YJT
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ne kansallispukuiset liittyy aika usein tuohon katalysaattori- ja muuhun arvokkaamman romun välitysbisnekseen. En tiedä miksi..(jos sanoisin että se on geneettinen erityispiirre heillä niin syyllistyisin rasistiseen yleistykseen ja sterotypian levittämiseen joten en sano niin) Tämä työn edistymistä valvova kaveri oli varmaan ostaja/tukkuporras tässä ketjussa?
Omien havaintojeni pohjalta on vaikea uskoa että mannet olisivat sahaamassa katteja auton alla. Havaintojeni mukaan välttelevät ruumiillista työtä kaikissa muodoissaan ja varmasti jo suojavaatetuksensa vuoksi. Minun empiiriaani vastaan olisi täysin mahdoton ajatus kuvitella manneja varastamassa vaikka auton akkuja akkuliikkeen takapihalta. Ovat ne sen verran rehellisiä ruumiillista ponnistelua vältteleviä. Oma arvaukseni on että kattisahurit on kotimaisia narkkeja, virolaisia, liettualaisia ja latvialaisia.

En tiedä miten Suomessa rommarit suhtautuisi jos olisi kauppaamassa kymmenta vastaleikattua kattia, mutta epäilen että ainakin joka toinen rommari pyytäisi henkkarit nähtäväkseen ihan jo sen vuoksi jos maksaa rahaa kassasta. Verottajaa varten tarvinnee jotain kättä pidempää jos kassasta annetaan rahaa. Meidän perällä rommari ilmoittaa ostavansa akkuja, mutta ei maksa niistä mitään. Paitsi jos akkuja olisi trukkilavallinen, tällöin ehkä voisi jotain maksaa, kuten asia minulle ilmaistiin.
 
Viimeksi muokattu:
Prkleen Poliisi, eikö niillä ole parempaa tekemistä, jahtaisivat vaikka kunnon rosmoja. :ROFLMAO::LOL:
Kerrankin pääsi Vantaan Cruisinkiin, niin eikö siellä istu koko illan mp-poliisi, Sprinter ja Skoda Farkku...
EDIT ja vihreä siviili mp-poliisi.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä poliisin toimintaan tulee, niin katselin juuri youtubesta pätkän, jossa suomalainen moottoripyöräpoiiisi ajoi takaa helvetin enkeliä reilusti yli 200 km/h nopeudella, ja ohitti videolla useita autojonoja, Olisi mielenkiintoista tietää, minkälaiset ohjeet poliiseille on tällaisissa tilanteissa annettu. Takaa-ajo näytti vaaralliselta, ja huonommalla onnella joku sivullinen olisi hyvinkin voinut jäädä alle. Rosmot on saatava kiinni, mutta ei sentään ihan millä hinnalla tahansa,.
 
Eiköhän meistä jokainen keksi yhden tai useampia perusteita, minkä vuoksi omaa palkkaa pitäisi korottaa, tai ei saisi ainakaan alentaa esim (työehto)sopimusshoppailutilanteessa. Kaupan työntekijällä varkauteen sortumisriskiä ei ole, vaikka siellä ollaan alle kympin tuntipalkoilla ja harjoittelijat jopa ilmaiseksi. Tavarat kirjaimellisesti käden ulottuvilla. Harjoittelijoita on ilman palkkaa, tai taskurahalla monessa muussakin ammatissa, lieneekö myös poliisissa? Joillakin harvoilla ammattiryhmillä työntekijäliitot ajavat jäsentensä asiaa, suurimmalla osalla eivät.

Soisin mieluusti että työstä maksettaisiin asiallinen palkka, mutta varsinaiseen työntekemiseen liittymättömät palkanosat pois. Tehtäväkohtainen palkka xxx(x) euroa, jossa on huomioitu kaikki mitä huomioida kuuluu. Ei muita lisiä, paitsi kaikille työntekijöille lakisääteiset esim sunnuntaikorvaus. Saattaisi helpottaa poliisin keskinäistä riitelyä, kun ei tarvitsi kilpailla esimiesten suosiosta ja ryhtyä arvottamaan työtehtäviä rahassa. Poliisissa ja esim yliopistoista voisi poistaa palkkausjärjestelmistä sen tavoitehakuisuuden, jonka mukaan kaikkien pitäisi opiskella ja suorittaa korkeampia tutkintoja. Saatika että kiipimisestä palkittaisiin. Yhteiskunnan kannalta onko hyödyllisempää että loppuun ajettu komisario lähtee vanhoilla päivillään opiskelemaan maisteriksi valtion tukemana, vs että joku nuori henkilö lukee itsensä maisteriksi opintolainan ja muun omaehtoisen rahoituksen turvin? Nuorella edessä pitkä työelämä, vanha lukee taloudellisista syistä ja koska on helpompaa opiskella kuin istua virassa voimatta tehdä mitään.

Tämä on jo vanhentunut, mutta kommentoin silti lyhyesti. Allekirjoitan yllä olevan 95%. Itse pidän poliisi-, syyttäjä- ja tuomioistuinlaitoksia erityistapauksina virkakunnassa, koska niiden takana on koko rule of law-käsite. La Cosa Nostran historia opettaa aika karusti millaisiin ongelmiin päästään, jos kurinpitokoneisto vuotaa. Esimerkki lähempänä on (Neuvosto) Venäjän vaikutus tänä päivänä Suomessa. Jo sen, että poliittisesta poliisista puhutaan yleisesti, pitäisi soittaa hälytyskelloja aika kovaa.

Tähän sopii sitten se perinteinen "Itseppähän äänestitte..".

Ja kyllä, olen kuullut, että suurin varassegmentti kaupanalalla ovat työntekijät. :censored:
 
Poliisissa ja esim yliopistoista voisi poistaa palkkausjärjestelmistä sen tavoitehakuisuuden, jonka mukaan kaikkien pitäisi opiskella ja suorittaa korkeampia tutkintoja. Saatika että kiipimisestä palkittaisiin. Yhteiskunnan kannalta onko hyödyllisempää että loppuun ajettu komisario lähtee vanhoilla päivillään opiskelemaan maisteriksi valtion tukemana, vs että joku nuori henkilö lukee itsensä maisteriksi opintolainan ja muun omaehtoisen rahoituksen turvin? Nuorella edessä pitkä työelämä, vanha lukee taloudellisista syistä ja koska on helpompaa opiskella kuin istua virassa voimatta tehdä mitään.
Sote-puolelta tunnen erään, joka luki maisteriksi viisikymppisenä. Tällä tavoin hän pääsi esimiesasemaan, johon ei muuten olisi päässyt, koska pätevyysvaatimukset. Kyse oli siitä, että hänet käytännössä haluttiin siihen asemaan. Koulutuoreesta maisterista ilman kokemusta ei olisi ollut siinä apua. Toki ongelma on enemmänkin se, että ylipäänsä on näitä muodollisia vaatimuksia, jotka vaativat 80%:sti jonnijoutavan opiskelua, kun kokonaisuudesta vain 20% liittyy asiaan. Paljon työvuosia menee hukkaan siinä, kun porukka opettelee 100%, vaikka 20% riittäisi.
 

Pelastuslaitos käytti harvinaista keinoa Iissä räjähdysvaaran aiheuttaneessa tulipalossa:​

Poliisi kävi ampumassa kaasupulloista paineet pois​




Sunnuntaina iltapäivällä Nelostien liikenteen katkaisseen ja räjähdysvaaran aiheuttaneen palon sammutustöissä käytettiin poikkeuksellista keinoa, kun pelastuslaitos pyysi poliisia tekemään ampumalla vaarattomiksi palavassa piharakennuksessa olleet kaasupullot.


Iissä sammutustöitä ei voitu palohenkilöstön turvallisuuden vuoksi tehdä ennen pullojen vaarattomaksi tekemistä.


Poliisi kävi virka-apuna ampumassa reiät kahteen asetyleeniä sisältävään hitsauskaasupulloon jotka olivat räjähdysvaarassa, kertoo palomestari Kimmo Virkkala.


– Se on yksi hallittu ja vakiintunut vaarattomaksi tekemisen keino, jolla kaasupullo saadaan paineettomaksi. Ampuminen ei räjäytä pulloa, Virkkala kertoo.


Tätä toimintatapaa myös harjoitellaan säännöllisesti.


Virkkalan mukaan kuumentuneen asetyleenipullon räjähdysvaara on melko suuri. Kun pullo pääsee kuumenemaan, se saattaa räjähtää yllättäen pitkänkin ajan kuluttua. Palossa ollutta paineellista pulloa pitää ohjeiden mukaan jäähdyttää vähintään vuorokausi ja varoetäisyys on 200 metriä, Virkkala kertoo.


Testeissä ja harjoituksissa pelastuslaitos on räjäyttänyt hitsauskaasupulloja ja Virkkalan mukaan vaara on hyvin todellinen.


– Sirpaleita löytyi viimeksi 160 metrin päästä. Palomiehiä ei voi panna sammuttamaan kovin lähelle sellaista.


Vaara-alueen laajuuden vuoksi palokohde eristettiin ja lähellä kulkevan Nelostien liikenne katkaistiin ja ohjattiin kiertotielle.
 
Tässä meidän kylällä on nyt lyhyellä ajalla ollut muutama tapaus liittyen kanttihousuihin ja minun on vain entistä vaikeampaa uskoa siihen, että kaksi prosenttia pilaa kaikkien maineen.
Tarkoitin rommarilla romuliikettä, en kulmahousuja. Asiasta samaa mieltä, 99 % pilaa sen 1 % maineen. Paljonkohan lienee rositojen ja allaneiden keskimääräinen ansiotulovero vuodessa?
 
Trollipoliisi Taponen on saanut negatiivista palautetta. Voi kyynel nyt sentään. Tämä Suomen poliisin selkäranka on aloittanut rikosprosessin palautteen antajia vastaan.

 
Trollipoliisi Taponen on saanut negatiivista palautetta. Voi kyynel nyt sentään. Tämä Suomen poliisin selkäranka on aloittanut rikosprosessin palautteen antajia vastaan.

Olisi pitänyt kutsua häntä pyllyttäreksi ainostaan...
 
Ei kai sulla ole tuon lukuoikeus että sais kokonaan lukea?
Vaimolla on :rolleyes:

Ylikomisario Jari Taponen on erilainen poliisi, jonka työtä osa kollegoista vierastaa – Twitterissä Taponen ilmoitti olevansa Pyllytär​

Poliisi katkeroittaa helposti vähemmistöjä ja alakulttuureja. Ylikomisario Jari Taponen haluaa muuttaa poliisin toimintatapoja ja ehkäistä rikoksia ennalta.

TILAAJILLE
Ennalta ehkäisevää ja ennalta estävää työtä johtava Jari Taponen aloitti poliisiuransa Itä-Helsingissä.

Ennalta ehkäisevää ja ennalta estävää työtä johtava Jari Taponen aloitti poliisiuransa Itä-Helsingissä. KUVA: SAMI KERO / HS
Mikko Gustafsson HS

1.11.2019 2:00 | Päivitetty 1.11.2019 6:36
SILLÄ hetkellä ylikomisario Jari Taponen tajusi, että hän oli tehnyt virheen.

Eräs anarkisti kertoi Taposelle, että hän oli jo harkinnut irrottautumista anarkistisesta toiminnasta. Toisin oli käynyt. Syynä oli poliisin toiminta vuoden 2014 vappumarssilla.

Poliisi epäili tuolloin, että anarkistit käyttäisivät lippuja mielenosoituksessa astaloina. Kymmenen ihmistä päätyi vappumarssilta putkaan, vaikka mitään ei ollut tapahtunut ennen kuin poliisi alkoi vaatia lippuja mielenosoittajilta.

Operaatiota johti Taponen.

JARI TAPOSESTA ei koskaan pitänyt tulla poliisia.

Kahden imatralaisen tehdastyöläisen lapsi sai vapaan kasvatuksen. Isällä oli pojan tulevaisuuden varalle vain yksi toive: Jari voisi tehdä mitä tahansa paitsi ryhtyä poliisiksi.

”Jotain poliisivastaisuutta isällä varmaan on ollut”, Taponen tuumii.

Hän opiskeli matkailumerkonomiksi mutta lähetti ”päähänpistosta” ruokatunnilla paperit poliisikouluun ja pääsi sisään. Varsinainen ura alkoi partioinnilla Itä-Helsingissä 1990-luvun puolivälissä.

Ajan kuluessa Taponen alkoi tarkastella poliisityön vaikuttavuutta yhä kriittisemmin.

”Työn tuoma jännitys alkoi kadota, ja aloin pikkuisen leipiintyä. Samalla alkoi nähdä tarkemmin, mitä vaikutusta näillä asioilla on”, Taponen sanoo kahvilassa Itäkeskuksen Tallinnanaukion kupeessa.

VUODESTA 2012 saakka Taposen tehtävänä on ollut johtaa ennalta ehkäisevää ja ennalta estävää toimintaa Helsingin poliisissa. Hänen työnsä on siis kaikkea muuta kuin anarkistien radikalisointia.

Taponen kertoo epäonnisen vappumarssin tapahtumista, koska niihin sisältyy hänen mielestään suurempi opetus poliisin työstä.

”Yhteiskunnassa heikossa asemassa olevat kokevat poliisin kontrollin usein niin, että poliisi ajaa valtaväestön kontrollia. Eli sitä kautta poliisi ei ole kaikkien poliisi vaan valtaväestön.”

Taposen mukaan vähemmistöt ja alakulttuurit kokevat usein poliisin läsnäolon uhkaavana. Tällaiseen kokemukseen saattaa johtaa vaikkapa keskustelu, jossa muslimeja tai turvapaikanhakijoita käsitellään ensisijaisesti mahdollisina terroristeina.

ENNALTA estävän toiminnan tavoitteena on parantaa kaupunkilaisten turvallisuutta sekä ehkäistä rikoksia ja vastakkainasettelua. Yksi tavoitteista on väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisy.

Monet poliisit ovat sitä mieltä, että Taposen pitäisi käyttää aikansa mieluummin johonkin ihan muuhun.
Taposen ja hänen alaistensa arkea on kohdata ihmisiä, jotka eivät ole kovin innoissaan poliiseista.

”Tarkoituksena on mennä yhteisöihin tai yksilöiden luo ja luoda se turvallisuuden tunne. Että hei, me olemme teitä varten. Teidän ei tarvitse ratkaista ongelmia yksin, vaan yhteiskunta ja poliisi ovat teitä varten.”

Poliisien keskuudessa Jari Taponen herättää ristiriitaisia tunteita, ja häntä on myös kritisoitu voimakkaasti. Monet poliisit ovat sitä mieltä, että Taposen pitäisi käyttää aikansa mieluummin johonkin ihan muuhun.

Taposen yksikön toimintatyyli poikkeaa perinteisestä rikostutkinnasta ja rikosten torjunnasta. Yleensä poliisi pyrkii suoraviivaisesti joko selvittämään rikokset tai reagoimaan nopeasti hälytystilanteissa.

OSASYY Taposen epäsuosioon ovat hänen mielipiteensä. Hänen mielestään poliisin nykyiset onnistumisen mittarit, kuten rikosten selvittämisprosentti, voivat johtaa myös epätoivottuihin tuloksiin – sellaisiin kuin hänen itsensä johtama operaatio vappumarssilla vuonna 2014.

”Yleensä rikoksia tehneet ihmiset ymmärtävät, mitä ovat tehneet, ja ovat valmiit hyväksymään sen. Jos poliisi käyttäytyy epäoikeudenmukaisesti, jää kaunaa. Sitä pitäisi välttää. Lyhyitä voittoja ei kannata hakea, koska siinä poliisi lopulta häviää.”

Taposen mukaan mittarit voivat kannustaa ratkomaan juttuja hinnalla millä hyvänsä. Seurauksena voi olla toimintatyyli, joka lisää katkeruutta yhteiskuntaa kohtaan.

Yksi syy poliisien tuskastumiseen on ollut Taposen Twitter-profiili. Taponen twiittaa päivittäin näkemyksiä, joista osa on ollut poliisien mielipiteiksi epätyypillisiä. Usein Taponen purkaa rikoksiin liittyviä myyttejä tutkimus- ja tilastotiedon avulla.

Esimerkistä käy viesti, jonka Taponen kirjoitti hieman ennen Turun terrori-iskun esitutkinnan valmistumista tammikuussa 2018. Hän kertoi, että Helsingissä poliisin tietoon tuli vuonna 2017 yhteensä 57 ekstremististä eli aatemaailmaan liittyvää rikosta. Näistä 56 epäilyä liittyi äärioikeistoon ja yksi äärivasemmistoon. Uskonnollista motiivia ei ollut yhdessäkään.


ALKUVUODESTA 2018 Jari Taponen oli ajautunut tilanteeseen, jossa Twitterin antiliberaaleimmat keskustelijat iskivät toistuvasti kiinni hänen viestiketjuihinsa. Twiiteistä tuli palautetta niin paljon, että myös poliisihallinto oli alkanut käydä kirjoituksia läpi suurennuslasin kanssa.

Palautetulvan tavoitteena saattoi hyvinkin olla Taposen vaientaminen.
”Hallinnon sisällä oli sellaista, että kun Taponen otti johonkin kantaa, niin tuli tulkintoja. Ruvettiin lukemaan niitä hänen jakamisiaan kovin tarkkaan”, kertoo Helsingin laitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio. Hän ehdotti Taposelle Twitter-jäähyä.

Taponen oli joutunut eräiden Twitterissä kirjoittavien mielipidevaikuttajien hampaisiin. Palautetulvan tavoitteena saattoi hyvinkin olla Taposen vaientaminen.

Aapio sanoo, että nyt rima Twitter-jäähyjen ehdotteluun on varmasti aiempaa korkeammalla ja Taposen toimintaa on ymmärretty poliisissa aiempaa paremmin.

MYÖS Taponen itse pitää vuoden 2014 vappumarssia, Twitter-jäähyään ja joidenkin poliisien penseää suhtautumista asioina, joista poliisissa on otettu opiksi. Tilannetta on helpottanut se, että yksikön työ on tuottanut konkreettisia tuloksia.

Taposen mukaan esimerkiksi kunniaväkivaltaa on alkanut paljastua Helsingissä osin hänen yksikkönsä työn tuloksena.

”Suuri ongelma Suomeen tulleiden kanssa on ollut se, että olemme antaneet heidän olla omissa oloissaan. Heitä ei ole otettu mielellään mukaan tähän yhteiskuntaan.”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos määrittelee kunniaväkivallan niin, että taustalla on voimakas häpeän tunne ja pelko kunnian menetyksestä. Tämän seurauksena jotkut yrittävät rajoittaa esimerkiksi naisten tai homoseksuaalien itsemääräämisoikeutta väkivallalla tai sen uhalla.

”Meille tulee joka viikko useita yhteydenottoja naisilta ja tytöiltä siitä, että he ovat kunniakontrollin kohteina. Päätään on nostanut tällainen ilmiö, joka on kuitenkin koko ajan ollut olemassa”, Taponen sanoo.

LOPPUVUODESTA 2018 laitoksen vt. päällikkö Tomi Vuori kutsui Taposen takaisin Twitteriin. Harkinnan jälkeen Taponen suostui.

Samoihin aikoihin, kun hän alkoi taas käyttää virkatiliään, twiittailun lopettamisesta ilmoitti räävitön ja anonyymi feministinen Twitter-tili @pyllytar.

Twitterissä levisi vitsi, jossa eri keskustelijat ”tunnustivat” olleensa Pyllytär.

Myös Taponen twiittasi olevansa Pyllytär. Viestillä hän muistutti samalla paluustaan virkatilille.

Taposen twiitin perään tuli nopeasti keskusteluketju, jossa keskustelijat päivittelivät Taposen ajankäyttöä virassaan, syyttivät häntä politikoinnista poliisin virkatililtä ja diagnosoivat Taposelle psykoosin.

Twitter-tili on kuitenkin pysynyt aktiivisena.

TAPOSEN Twitter-tili on yksi kanava, jonka välityksellä hän keskustelee eri yhteisöjen kanssa. Twiitit pystyy tulkitsemaan myös viestinä siitä, että poliisissa voi olla monenlaisia ihmisiä.

”Totta puhuen en hirveästi mieti, miten käyttäydyn. Käyttäydyn aika omana itsenäni.”
Taponen kertoo kirjoittavansa itseään kiinnostavia asioita, joiden hän ajattelee kiinnostavan myös muita ihmisiä ja joita poliisi ei yleensä tuo esiin.

”Totta puhuen en hirveästi mieti, miten käyttäydyn. Käyttäydyn aika omana itsenäni.”

Kuka?

Poliisi ja väitöskirjatutkija​

■ Ylikomisario Jari Taponen aloitti poliisina 1990-luvun puolivälissä.
■ Hän johtaa ennalta ehkäisevää ja ennalta estävää työtä Helsingin poliisissa.
■ Taponen tekee myös väitöskirjaa aiheesta Helsingin yliopistoon.
 
Trollipoliisi Taponen on saanut negatiivista palautetta. Voi kyynel nyt sentään. Tämä Suomen poliisin selkäranka on aloittanut rikosprosessin palautteen antajia vastaan.


Tappouhkaukset ovat väärin JOS ne ovat totta eivätkä paisuttelua. Poliisi tutkinee ja hutkinee.

Olisi hyvä jos asianomaiset turvallisuusviranomaiset tutkisivat Taposen ja hänen suojanaan olevien touhut todella isolla suurennuslasilla.

Tuo tyyppi tuottaa tähän maahan niin mielipuolisen määrän juuri sellaisia asioita, joita Venäjä pyrkii hybridivaikuttamisellaan tuottamaan, että kyse ei kertakaikkiaan voi olla tyhmyydestä, typeryydestä tai sattumasta.

Taposesta tulee aina mieleen Kim Philby ja muut Campbridgen vitoset.

Keitä ovat ne, jotka ovat nostaneet Taposen tontilleen, suojanneet, estäneet sivuun siirtämisen yms.?

 
Back
Top