Pihatonttu
Respected Leader
Siltä se näyttää.
Niillä on siellä hyvin kirjava organisaatio. Mitään tasalaatua ei ole.
Yhdysvalloissa osavaltiolla, kaupungeilla ja kunnilla aivan pienimpiä lukuun ottamatta on oma poliisilaitos. Poliisitoiminnan säännöt ovat paikallisia, kuten myös niitä soveltavat poliisipäälliköt ja usein myös rikostutkijat.
Tuossa on ansiokas selvitys organisaatiomallista:
Jos täältä käsin käyttäisi kolme sekuntia sen pohtimiseen, mitä oikeasti tarvitsisivat, niin ehkä...
1. Kansalliset minimistandardit poliisikoulutukselle. Mukaanlukien esim. vähintään kahden vuoden aineopintoja vastaavat laki- ja muuten tietopitoinen paketti sekä voimankäytön, tilannetietoisuuden sekä hötkyilemättömyyden oppimiseen noin vuoden opintoja vastaava määrä.
2. Ylennysmahdollisuus vain kunnolla koulutetuille.
3. Jo töissä oleville täydennysopetusta jota voi suorittaa tenttimällä ja näyttökokeilla.
4. Yhteiset raamit organisaatiorakenteille. (Ei siis samoja rakenteita kaikille, mutta jotkin mukautuvat yhteiset raamit.)
5. Sellainen käytäntö, että jos asiakkaille tapahtuu jotain ja "kamerat sattuvat olemaan poissa päältä" niin tapaus tulkitaan asiakkaan kertomusta ja lääketieteellistä näyttöä painottaen.
6. Sellainen käytäntö, että kolmas laukaus samaan kohteeseen tulkitaan lähes automaattisesti liialliseksi voimankäytöksi ja ammattitaidottomuudeksi. (Miksi ne kaksi on ammuttu jos niillä ei ole osuttu? Keitä muita summittaisella räiskimisellä vaarannetaan?) Tästä poikkeuksena se, että tilanne tai oma turvallisuus ehdottomasti vaatii useampia laukauksia.
7. Liipasin- ja pahoinpitelyherkkien poliisien siirtäminen pois nuoremman kaartin työssäkoulutustehtävistä.
8. Parempi henkilökohtainen suojavarustus ja tukiaseistus. (Luotiliivi, suojakypärä ja optiikalla varustettu konepislari joka autoon.)
9. Ehkä etuovien sisään joku kevlar- tai muu kuitupohjainen osittainen luotisuoja tuomaan vähän isompaa turvallisuudentunnetta.
10. Aivot ja sydän.