Presidentinvaalit 2024

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja skärdis
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Myös Haaviston ja Andersonin mainokset ovat aiheuttaneet primitiivireaktioita. Sinällään ihan loogista sillä nämä kaksi ja Jussi herättävät ehdokkaista eniten tunteita vastapuolella. Hyväksyttävää tuollainen ei tietenkään ole.
Joo silmät auki ja ilmoitukset poliisille jos kenen hyvänsä vaalitauluja tärvellään. Suorastaan vihaan Haavistoa ja Andersonia, mutta rakastan demokratiaa niin paljon, että ilmiantaisin poliisille omat lapsenikin jos tietäisin heidän turmelleen vaalitauluja. Anderson on kyllä aika söpö...🤭
 
En ymmärtänyt. Onko jollakin ehdokkaalla joku helminauha sotilaosaamisesta päivitettynä nykypäivään ?
Hupsista. Vastasit eri viestiin kuin röyhkeästi oletin. Yritetään siis uudestaan.

Eli ei. Varusmiespalvelus ei aateloi ylipäälliköksi. Maanpuolustuskurssista voi olla hyötyä kokonaisuuden ymmärtämisessä. Mut sotilaat hoitaa sotimisen eikä ylipäällikkö.
 
Eräs sotatoimissakin palkittu korpraali sai kyllä hyvin tehokkaasti hoidettua ylipäällikön hommat. Ymmärsi kokonaisuudet ja johtamisen. Ainakin omasta mielestään. Ei jäänyt katsomaan sotaa loppuun asti.
Suomessa tornikerho on saanut varsin vapaasti valmistautua parhaaksi näkemällään tavalla ja poliitikot ovat älynneet pysyä poissa liikaa sähläämästä kuvioita, koulutukseen ja palvelustaustaan katsomatta. Varsinkaan presidenteillä ei ole ollut kovin paljon tekemistä tornikerhon toiminnan kanssa, muuten kuin lähinnä maskottina, jolle heitetään paraatit ja välistä kyyditetään ilahduttamaan nurmiporia livenä. Ehkä näin rauhan aikana pressan kohdalla ei ole niin justiinsa, minkälainen tausta siellä on takana, kunhan ei ole ryssän desantti tai jihadistien sympatisoija.
 
Zelensky on ollut hyvä sota-ajan presidentti. Sillä tuskin mitään sotilastaustaa. Sillä kuitenkin ollut muita ominaisuuksia, millä auttanut armeijaansa. Kyllä presidentin rooli Suomessakin, sota-aikana varsinkin, olisi tuollainen mitä Zelensky on tehnyt.

Kuka tuollaiseen nykyisistä ehdokkaista pystyy on mahdotonta tietää etukäteen. Sen näkisi vasta tosipaikassa. Yhtä hyvin se voisi olla Sari, Jutta tai Li ketä olisi kovin tosipaikassa presidenttinä.
 
Viimeksi muokattu:
Presidentin sot.arvolla tuskin on merkitystä, mutta sotakokemus varmasti vaikuttaa.
Jos Hitler 1WW juoksuhautojen kaasukokemusten sijaan olisi ollut karttarunkkauksissa isossa teltassa, mitä olisikaan tapahtunut.🤔
 
Tänään kuulin YLE:n kanavalta, A.Stubb kehui tuntevansa S.Lavrovin . Uskookohan itse että parin kolmen, jopa neljän viiden minuutin juttelun jälkeen tuntee oikeasti jonkun ihmisen. Ei tunne, minulla kokemusta eri ihmisistä jo kymmeniä vuosia. Aina vaan uusia piirteitä heistä pukkaa, vaikka olen tuntevinaan heidät.
Alexi puhuu täyttä bullshittiä, hän on wannabee Juppi, luulee tietävänsä kaikesta kaiken, mutta on kuitenkin tyhjän päällä juttuineen.
Juuri noin. Vituttaa jo ajatuskin, jos/ kun pressaksi päästyään kehuskelee itseään, kuinka paljon hyviä läheisiä kavereita koko maailman johtajat ovat. Tyhjänpäiväinen pintaliitäjä.
 
Voihan noista olla monta mieltä. Minä en noita -80 tai -90 luvun RUK:a paljon arvosta. Jos joku kadis olisi käyty niin ehkä eri asia.

Nuo varusmiespalvelukset nyt on lastentarhaa kuitenkin.

Ammattisotilaat noita sotatoimia 2020-luvulla johtaa. Mä en oikein ymmärtä mitä lisäarvoa siihen 40v sitten käyty ylipäällikön RUK tai AUK tuo.

Pekka ja Jussi molemmat sivareita. Joo, luotan silti enemmän Jussin harkintaan.
Suhtautuminen varusmiespalvelukseen kertoo ihmisestä paljon, se tässä on se pointti. Muutenhan poliitikkojen sotilasarvoilla ei ole juuri merkitystä, sa-sijoituksia ei taida olla monellakaan ja kertausharjoituksetkin ovat jotain diskopallotilaisuuksia. Jussi oli nuorena vihreitä äänestävä hönö, jota armeija ei kiinnostanut, mutta on tehnyt myöhemmin parannuksen. Pekka oli armeijavastainen nuorena ja myöhemminkin. Alex kävi lyhyimmän palveluksen alta pois, että pääsi lähtemään johonkin kultapossukouluun.
 
Ei-ääniä ei anneta, tässä kuitenkin sen puolen gallup:
Siitäkin huolimatta hyödyllinen ja kertoo suoraan, ettei Halla-aholla ole käytännön mahdollisuuksia päästä presidentiksi kuin ihmeen kautta. Onnellisesti saa huomata Liin olevan pitkälti samassa kerhossa. Positiivisena huomiona Stubb aiheuttaa paljon vähemmän kitkaa kuin Haavisto, sillä nämä tulevat olemaan todennäköisin 2. kierroksen ehdokkaat ja jihadsympatisoijaa en todellakaan halua pressaksi.
 
Suhtautuminen varusmiespalvelukseen kertoo ihmisestä paljon, se tässä on se pointti. Muutenhan poliitikkojen sotilasarvoilla ei ole juuri merkitystä, sa-sijoituksia ei taida olla monellakaan ja kertausharjoituksetkin ovat jotain diskopallotilaisuuksia. Jussi oli nuorena vihreitä äänestävä hönö, jota armeija ei kiinnostanut, mutta on tehnyt myöhemmin parannuksen. Pekka oli armeijavastainen nuorena ja myöhemminkin. Alex kävi lyhyimmän palveluksen alta pois, että pääsi lähtemään johonkin kultapossukouluun.
En kyllä itse tätä pointtia oikein ymmärrä. En näe niin, että miehistökoulutukseen tietoisestikin tyytyminen olisi itsessään huono asia tai että sitä pitäisi väheksyä. Enkä ole sitä mieltä, että jokaisella elämänalueella pitäisi aina pyrkiä mahdollisimman korkealle. Useimmat jättävät siviilielämässäkin kaiken potentiaalinsa käyttämättä, vaikka voisivat olla vielä enemmän isänmaalle hyödyksi, jos ponnistelisivat maksimiin asti joka paikassa. Ja vain hyvin harva, ihan murto-osa, lopulta ponnistelee rauhan aikana maanpuolustuksen eteen kaiken voitavansa. Joskus vaan pitää tehdä valintoja ja vetää rajoja.

Siviilielämässä menestymisen varaan joutuvat siviilit elämänsä rakentamaan, eikä se mitenkään omituista tai väärää ole, jos sellaistakin nuorena yrittää miettiä ja priorisoida. Stubb itse on sitä ratkaisuaan pitänyt virheenä sitten myöhemmin.
 
Siitäkin huolimatta hyödyllinen ja kertoo suoraan, ettei Halla-aholla ole käytännön mahdollisuuksia päästä presidentiksi kuin ihmeen kautta. Onnellisesti saa huomata Liin olevan pitkälti samassa kerhossa. Positiivisena huomiona Stubb aiheuttaa paljon vähemmän kitkaa kuin Haavisto, sillä nämä tulevat olemaan todennäköisin 2. kierroksen ehdokkaat ja jihadsympatisoijaa en todellakaan halua pressaksi.
Hyvät vaalit nämä ovat täältä persuvinkkelistä katsoen olleet, vaikka voitto ei näytä hirveän todennäköiseltä, jos tällainen mieto ilmaus sallitaan. Asetelma on pakottanut vähän jokaisen kysymään itseltään, että miten ja miksi se hirveä Halla-aho on niin no-no, kun se esiintyy asiallisesti; puhuukin ihan järkeviä eikä suinkaan vain yhdestä aiheesta; ja saa kiitosta monista yllättävistä suunnista. Haaviston ja Stubbin kampanjoissa on jouduttu jo vakavasti miettimään, miten on mahdollista puhutella Halla-ahon kannattajia, jotta saadaan heidät oman ehdokkaan taakse kakkoskierroksella ja osa niistä menetelmistä jää povariin tulevaisuutta varten. Siellä ne normalisoivat persuja poliittisena liikkeenä, jonka kanssa muut tekevät normaalia yhteistyötä. Vihreiden kohdalla tämä ei tietysti hetkeen muutu lihaksi, mutta siemeniä jäänee itämään. Nämä eivät ole viimeiset vaalit. Eurovaalitkin ovat tulossa heti keväällä.
 
Stubb on erittäin todennäköisesti seuraava presidentti. Oma suosikkini ehdokkaista saattaisi olla niinkin yllättävä kuin Olli Rehn. Perusteluina pitkä ura, paljon kokemusta, ei herätä valtavia tunteita myöskään vastaan eli pystyisi ehkä yhdistämään kansaa ja olemaan vähän jokaiselle kohtuullisen mieluisa. Tietääkseni ei ole ollut äärettömän väärässä mistään asioista.

Nähdäkseni presidentillä on kolme tärkeää tehtävää:
1) Olla isoissa asioissa kaukaa viisas pysyen päivänpolitiikan yläpuolella
2) Edustaa ja ajaa Suomen asiaa kansainvälisesti
3) Yhdistää kansaa.

Salelle annan näistä hyvän arvosanan, jopa erinomaisen.

Ehdokkaiden suurimmat ongelmat mielestäni ovat:
-Li on vasemmistolainen ja suht laitaa, ei pysty yhdistämään kansaa ja ideologi enemmän kuin realisti.
-Jutta ei välttämättä olisi ihan huono, mutta ei ole mitään suurta valtiomiestaitoa ikinä kyennyt osoittamaan. Vähän vietävissä oman analyysini mukaan, en haluaisi neuvottelemaan puolestani tiukassa paikassa.
-Halla-aho on älykäs ja valtiomiestasolla isoissa linjoissa realisti ja on mieluummin oikeassa kuin porukalla väärässä, mikä on hieno piirre. En ehkä haluaisi presidentiksi, koska jakaisi kansaa.
-Rehn on harmaa ja kepulainen. Toisaalta nämä eivät ole välttämättä niin pahoja vikoja.
-Stubb on populisti ja tyhmä. On mieluummin porukalla väärässä kuin yksin oikeassa. On hölmöillyt monikulttuurisuuden, venäjän ja muiden tärkeiden asioiden kanssa. Ei ole suomalainen vaan eurooppalainen.
-Haavisto on makuuni vähän turhan viherliberaali, mutta todennäköisesti pystyisi hoitamaan homman aika kunnialla.
-Aaltola on itserakas ja vähän hömelön oloinen
-Essayahin ongelma on lähinnä uskonnon sotkeminen politiikkaan, muuten voisi olla hyväkin presidenttiehdokas ja pystyisi mahdollisesti Rehnin tavoin olemaan nuorille ja vanhoille, oikeille ja vasemmille sopivasti riittävän ongelmaton
 
En kyllä itse tätä pointtia oikein ymmärrä. En näe niin, että miehistökoulutukseen tietoisestikin tyytyminen olisi itsessään huono asia tai että sitä pitäisi väheksyä. Enkä ole sitä mieltä, että jokaisella elämänalueella pitäisi aina pyrkiä mahdollisimman korkealle.
Ei minustakaan tarvitse pyrkiä korkealle, mutta Stubb vaikuttaa olevan tyyppi, joka yleensä on pyrkinyt korkealle, mistä voisi päätellä, etteivät maanpuolustusasiat vaan tarpeeksi kiinnostaneet. Ja liittymättä näihin ehdokkaisiin, niin kyllä, ihmisestä kertoo paljon, jos hän vaikka ilmoittaa, ettei halua vaarantaa itseään tai edes nähdä vaivaa jonkin isänmaan tms. puolesta, tai hyppiä typerien esimiesten pillin mukaan.
 
Ei-ääniä ei anneta, tässä kuitenkin sen puolen gallup:
Kolmen kärjestä Halla-Aho on varmaan ainoa jota vastaan joku lähtee äänestämään. Hänellä voisi ajatella olevan edes teoreettinen mahdollisuus päästä kakkoskierrokselle mutta muilla ei ole sitäkään. Tuon perusteella Rehnin voisi ajatella olevan yllätysasemissa jos selviää ensimmäisestä karsinnasta. Sekin mahdollisuus on (valitettavasti) teoreettinen.
 
Ei minustakaan tarvitse pyrkiä korkealle, mutta Stubb vaikuttaa olevan tyyppi, joka yleensä on pyrkinyt korkealle, mistä voisi päätellä, etteivät maanpuolustusasiat vaan tarpeeksi kiinnostaneet. Ja liittymättä näihin ehdokkaisiin, niin kyllä, ihmisestä kertoo paljon, jos hän vaikka ilmoittaa, ettei halua vaarantaa itseään tai edes nähdä vaivaa jonkin isänmaan tms. puolesta, tai hyppiä typerien esimiesten pillin mukaan.
Stubidosta en tiedä, mutta iän myötä maanpuolustushenki voi kasvaa todella paljon, kun ymmärrys ja tajunta laajenee.
 
Ei minustakaan tarvitse pyrkiä korkealle, mutta Stubb vaikuttaa olevan tyyppi, joka yleensä on pyrkinyt korkealle, mistä voisi päätellä, etteivät maanpuolustusasiat vaan tarpeeksi kiinnostaneet. Ja liittymättä näihin ehdokkaisiin, niin kyllä, ihmisestä kertoo paljon, jos hän vaikka ilmoittaa, ettei halua vaarantaa itseään tai edes nähdä vaivaa jonkin isänmaan tms. puolesta, tai hyppiä typerien esimiesten pillin mukaan.
Stubb palveli kunnialla varusmiehenä. Pitemmän palvelusajan hintana olisi ollut vituiksi mennyt opiskelupaikka meren takana. EI nyt kokonaan, mutta tyyliin melkein vuosi vajaalla käynnillä. Stubbin kohdalla se oli vielä normaalia tärkeämpi, koska hänen kehnoilla yo-papereillaan hänellä ei ollut mitään asiaa kotimaisiin korkeakouluihin.

En ymmärrä tätä ajattelua, että 8 kk palvelussa olisi mitään vikaa.
 
Kolmen kärjestä Halla-Aho on varmaan ainoa jota vastaan joku lähtee äänestämään. Hänellä voisi ajatella olevan edes teoreettinen mahdollisuus päästä kakkoskierrokselle mutta muilla ei ole sitäkään. Tuon perusteella Rehnin voisi ajatella olevan yllätysasemissa jos selviää ensimmäisestä karsinnasta. Sekin mahdollisuus on (valitettavasti) teoreettinen.
Haavistoa vastaan vaivautuu äänestämään moni sellainen, joka ei muuten koskisi Stubbiin. Kuulun tähän jengiin itse. En tahdo kumpaakaan kärkikaksikosta pressaksi, mutta ryömin vaikka jalka poikki äänestämään, jotta saan äänestää Haavistoa vastaan.
 
Back
Top