Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuo ei oikeastaan ole uutinen. Jos ei olisi vaadittu toimitusvarmuutta kaikissa olosuhteissa olisi uutinen ja neuvotteluvastuussa olleille työsuhteen purkuperuste.Suomi vaati Israelilta takuut että it-ohjusjärjestelmän toimitukset pyörivät myös kriisitilanteessa.
Asehankinnat | Suomi vaati Israelilta takuun ohjustoimituksista myös sodan aikana
Puolustusvoimille ostettu ”Daavidin linko” paikkaa Suomen taivaalla olevan ilmatorjunnan aukon.www.hs.fi
Tuosta linkin takaa:Suomi vaati Israelilta takuut että it-ohjusjärjestelmän toimitukset pyörivät myös kriisitilanteessa.
Asehankinnat | Suomi vaati Israelilta takuun ohjustoimituksista myös sodan aikana
Puolustusvoimille ostettu ”Daavidin linko” paikkaa Suomen taivaalla olevan ilmatorjunnan aukon.www.hs.fi
Eikai tuollaiset nyt samalla päivällä vanhene kun uusi malli puskee linjalta ulos? Toki aikaa myöden varaosien saaminen saattaa heikentyä ja tekniikka toki kehittyy mutta kyllähän noilla niin kauan toimimaan pystyy kun vehje lentää ja kuvaa siirtyy.Lisää silmiä taivaalle – Parrot-lennokkien koulutus varusmiehille alkaa loppuvuodesta
Ranskalaisen Parrotin Yhdysvalloissa valmistamista drooneista on myynnissä samalla nimellä versioita avoimilla markkinoilla.
Everstiluutnantti Riku Rantakarin mukaan Puolustusvoimille tulevat laitteet eivät ole kuitenkaan samoja kuin markettien hyllyillä.
Lisää silmiä taivaalle – Parrot-lennokkien koulutus varusmiehille alkaa loppuvuodesta - Reserviläinen
Ranskalaisen Parrotin Yhdysvalloissa valmistamista drooneista on myynnissä samalla nimellä versioita avoimilla markkinoilla. Everstiluutnantti Riku Rantakarin mukaan Puolustusvoimille tulevat laitteet eivät ole kuitenkaan samoja kuin markettien hyllyillä.reservilainen.fi
Puolustusvoimien lennokkivalikoima monipuolistuu lähiaikoina, kun Parrot ANAFI USA -lennokit tulevat käyttöön.
Noin puoli kiloa painavia drooneja koulutetaan parhaillaan henkilöstölle, ja varusmiehille koulutuksen on määrä alkaa loppuvuodesta.
Ranskalaisen Parrotin Yhdysvalloissa valmistamista drooneista on myynnissä samalla nimellä versioita avoimilla markkinoilla.
Everstiluutnantti Riku Rantakarin mukaan Puolustusvoimille tulevat laitteet eivät ole kuitenkaan samoja kuin markettien hyllyillä.
– Nämä ovat kovennettuja laitteita, joissa on salattu tiedonsiirto, joka estää lentolaitteen kaappaamisen.
Runkoratkaisu näissä on periaatteessa sama ja sitä kautta varaosien saatavuus on hyvä, Maavoimien esikunnassa osastoesiupseerina työskentelevä Rantakari toteaa.
Rantakarin mukaan drooneja tulee Maavoimissa, Ilma- ja Merivoimissa sekä Rajavartiolaitoksessa käyttöön useaan joukko-osastoon ja eri aselajeille.
– Voimme käyttää näitä tietojen hankkimiseen säästä tai vuorokauden ajasta riippumatta. Kohde tai maali voidaan paikantaa tykistön perusteiksi itse paljastumatta.
Laadukas lämpökamera taas mahdollistaa operoinnin pimeälläkin, eikä tämä ole samalla tavalla keliriippuvainen kuin siviiliverrokit.
Kohdennamme näitä laajalle joukolle. Jalkaväestä tulenjohtomies voi olla se vastaava, joka esimerkiksi käyttää näitä maalin paikannukseen.
Oma haasteensa lennokkien hankkimisessa on alan kiivasta vauhtia etenevä kehitys.
Rantakari ei halua sanoja tarkkoja lukuja, mutta mainitsee lennokkien aiemman tavoitetason olleen noin 1 000–2 000 laitetta.
– Järjestelmän elinkaari ei ole kovin pitkä, kun tekniikka kehittyy. Joitain vuosia tällä mennään nyt eteenpäin.
Rakennamme osaamista portaittain eteenpäin. Jos me nyt ostaisimme kerralla 2 000 lennokkia, ne olisivat jo vanhentuneita, kun olisimme saaneet ne kaikille koulutettua, Rantakari toteaa.
Koulutuslentolaitteiden hankinnan kokonaisarvo on 2,6 miljoonaa euroa.
Syklisyydessä Rantakari vertaa drooneja älypuhelimiin. Harvalla on taskussaan yli kolmea vuotta vanhempaa puhelinta.
– Osa kolahtaa puuhun tai muualle ja hajoaa. Akkujen elinkaari on toinen asia. Sellaisessa peruskelissä akunkesto on noin puoli tuntia uudella akulla, mutta akkukemiasta johtuen akkujen varauskapasiteetti laskee muutamassa vuodessa merkittävästi, eikä vanhempi akku mahdollista vastaavaa käyttöä.
Ukrainan sodasta somessa leviävien videoiden myöntä droonien käyttökelpoisuus taisteluissa on iskostunut myös monen suomalaisen mieliin.
Rantakari tunnistaa ilmiön, vaikka mikään varsinaisesti uusi asia ei kyseessä hänen mukaansa olekaan.
– Trendi on ollut olemassa jo vuosikymmeniä ja tuotekehitystä sotilaskäyttöön on seurattu pitkään.
Ukrainan myötä asiat ovat tulleet suuren yleisön tietoisuuteen. Siellä käytetään helposti saatavia välineitä ja sovelletaan tilanteen mukaan.
Vaikka sotilaallisten lennokkienkaan elinkaari ei ole pitkä, ovat ne Rantakarin mukaan kuitenkin aivan eri tasolla kuin siviililaitteet.
– Siviilidroonit sopivat tilapäisvälineiksi, jos muuta ei ole saatavilla. Kaupallisen koneen eliniän on laskettu olevan Ukrainassa 3–5 lentoa.
Sotilaallista ratkaisua ei voi rakentaa tuon kaltaisen kertakäyttöisyyden varaan.
Rantakari nostaa Ukrainaissa käytetyistä drooneista myös viestinnällisen näkökulman. Huippulaadukkaat videot hämmentävät somessa ja se on myös niiden yksi osatarkoitus.
– Pääsääntöisesti sotilaat käyttävät lennokkeja maalin etsimiseen ja paikantamiseen, mutta samalla syntyy materiaalia, jota voidaan hyödyntää informaatioympäristössä vaikuttamiseen.
Rantakarin mukaan drooneilla on paljon käyttötarkoituksia ja todennäköisesti tulevaisuudessa paletti monipuolistuu entisestään kehityksen edetessä.
– Halutaanko lennokkiin laittaa sensori, ase tai vaikka johtamisjärjestelmälinkki? Tekoälyä ja droonien parveilua ei ole vielä hyödynnetty käytännössä, vaikka demonstraatioita näistä on jo tehty.
Hankintaan sisältyy lisähankintavaraus, jonka lunastamalla on mahdollisuus hankkia enintään 70 ajoneuvoa lisää
Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo lisähankintavaraus mukaan lukien on lähes 208 miljoonaa euroa.
Maavoimille hankitaan 91 kpl panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja varusteineen. Hankintaan kuuluu ajoneuvojen lisäksi muun muassa varaosia ja työkaluja sekä käyttö- ja huoltokoulutusta.
Ajoneuvojen toimitukset alkavat vuoden 2023 aikana.
Ylellä lyhyt video aiheesta:Puolustusministeriön tiedotteesta oleellisin
1,3 meur / kpl sisältäen varaosaa ym. sekä tilaus "varusteineen" mitä se ikinä nyt pitääkään sisällään. Onko varusteet luokkaa lumiketjut ja lapio kylkeen vai jotain hieman tuntuvampaa? Toki noissa on varmasti optioita kameroiden ja elektroniikan suhteen, niin voipi olla näitäkin joukossa.
Taisipa ajajalla unohtua lukot päälle lopussaYlellä lyhyt video aiheesta:
Puolustusvoimat tilaa Patrialta 91 uutta 6x6-panssariajoneuvoa
Puolustusvoimat tilaa Patrialta 91 uutta 6x6-panssariajoneuvoayle.fi
Varustus suunnilleen sama kuin esisarjassa, jossa oli tuo kuvan mukainen varustus.
No ei. Ei tässä ole mitään väkinäistä 1:1 korvaustarvetta. Osaa annettavista kyvyistä ei korvata ja korvattava suorituskyky voi olla suurempi yksikköä kohden uudessa tavarassa kuin lähetetyssä.https://www.defmin.fi/ajankohtaista...ehistonkuljetusajoneuvoja.13688.news#3e764bfb eli voidaanko tästä päätellä, että 91kpl on mennyt ukrainaan