Puolustusvoimien keskustelukulttuuri

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Lainaan tekstiäni Nato-keskustelusta: "Turvallisuuspoliittinen keskustelu kaipaisi Nalle Wahlroosin kaltaista henkilöä. Meritoitunutta, tunnettua, hyvin esiintyvää, karismaattista, salonkikelpoista älykköä. Henkilöä jota kuunnellaan vaikka ei kaikesta oltaisikaan samaa mieltä, henkilöä jolla on keskusteluyhteydet moneen suuntaan. Ennen kaikkea kokenutta ja ansioitunutta henkilöä, joka uskaltaa puhua rehellisesti, sillä hänen ei tarvitse pelätä tulevaisuutensa puolesta. Hänen ei tarvitse pelätä mitä siitä seuraa jos joku kokee hänen kertomansa totuuden kiusalliseksi.

Tälläinen Nato-Nalle kertoisi että suomalaiset, astukaa vapauteen. Ottakaa viimeinen askel osaksi länsimaita. Tämä (NATO-jäsenyys) on se hinta, joka meidän on maksettava länsimaalaisuudestamme."

Tämä sai minut miettimään, että ketkä ovat valovoimaisia turvallisuuspolitiikkaa käsitteleviä keskustelijoita? Onko tälläisiä? Sanottakoon että turpokeskustelua en seuraa kovin tarkkaan, joten varmasti olen missannut monia valovoimaisia keskustelijoita. Minulle kyllä tulee mieleen muutamia hyviä turpokeskustelijoita, Mashiri ja Charly, mutta he eivät nähdäkseni ole ihan tuolla tasolla mistä kirjoitin.
 
Top