Tvälups kirjoitti:baikal kirjoitti:Juu, viedään kontti 200 metrin päähän turvaan....eikä tarvita kuin joukkueellinen vemppamiehiä kantamaan ammuksia tykille, kun aletaan soittamaan. Noh, tokko tätäkään systeemiä kovassa paikassa tarvii alkaa testaamaan, eiköhän perspektiivinä ollene alle 10 vuotta. Tahmotaan jotain täytettä julkisuuteen, eiköhän 122:n elinkaari alkane olla tiukasti ehtoopuolella? Ja sitä mukaa kätevästi hautautuu erilaiset tietokonein suunnitellut immelmannitkin.
Tykistöryhmän ruletti on varmasti jotain hirmuista. Näinköhän se salassa pysyy tänä päivänä?
KTR:n ruletti on jotain aivan uskomatonta, mutta pientä nyhertämistä verrattuna jokapäiväiseen rulettiin jota maassamme tapahtuu. Tällä tarkoitan ruokakauppojen tavaraketjuja ja logistiikkaa kuljetuksineen. Toivottavasti "kovassa tilanteessa" huolto- ja kuljetuspäälliköt saavat aisaparikseen reservin logistiikkaväkeä.
Aivan, sadat tuhannet nimikkeet virtailevat eri posteihin ja käsittämättömän tarkasti ja hyvin, ilman isoja virheitä. Tässä mielessä aina hieman kummeksun joskus julkituotua pelkoa "monista eri kalibereista käsiaseissa". SE ei voi olla mikään kipupaikka vuonna 2013. Paitsi jos osaamisessa onkin, hmmm, aukkoja.....
Yksi asia. Jos ajatellaan vaikka tykistöryhmää tai vaikkapa rykmenttiä, eikös olisikin aika mainio harjoitusaihe testata rauhan aikana oikeilla kilkkeillä ja varatuilla vehkeillä ja miehillä, miten homma pelaa vai pelaako se mitenkään? Oletan, että ko. juttuja voidaan mallintaa ilman vaikeuksia tietokonein, mutta entäs se elävän elämän kitka? Ja entäs sodan kitka? Toki nämäkin ovat mallinnettavissa, mutta hyvin monta kertaa vasta käytäntöön otettu teoria on SE juttu. Yritän esimerkitä jotain: on rakennettu puunkorjuuketju, uusi ja hieno, kallis ja ähäkkä, kaikki on teoriassa hirmu hyvin ja silti, kas, vasta käytäntö näyttää jo ensimmäisinä päivinä, mitä vääjäämättä joudutaan korjaamaan ja tekemään toisin. Joskus korjausliikkeet ovat suuriakin ja aikaa viepiä.
Arvostan tutkimusta ja innovointia, kehittelyä yms. ei siinä mitään, mutta vasta käytäntö paljastaa "ketjun" tosiolevuuden.