PV:ssa tapahtuneita onnettomuuksia ja läheltä piti-tilanteita

Ranger tonttiin Niinisalossa. Ei henkilövahinkoja.


Puolustusvoimien miehittämätön ilma-alus putosi Niinisalossa - kuvat turmapaikalta

C83EB025-484A-4A52-AF48-5E8217E850E0.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Huoh...
https://yle.fi/uutiset/3-10737334?f...HNWmfFymYarqBcrI1S2bEHOxacVmPY8-h1FEsyINPSc_o
Suomalainen rauhanturvaaja loukkaantui vahingonlaukauksesta Irakissa – hänen tilansa on vakaa
Rauhanturvaajan pistooli laukesi asetta käsiteltäessä ja luoti osui omaan reiteen.
Suomalainen rauhanturvaaja on loukkaantunut Irakissa perjantai-iltana tapahtuneessa vahingonlaukauksessa. Rauhanturvaajan pistooli laukesi asetta käsiteltäessä ja luoti osui hänen omaan reiteen, Maavoimat kertoo(siirryt toiseen palveluun).
Maavoimien mukaan onnettomuus tapahtui tukikohdan sisällä suomalaisten majoituksessa. Rauhanturvaaja sai paikan päällä välittömästi ensiapua ja hänet evakuoidaan jatkohoitoa varten Bagdadiin. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.
Maavoimien valmiuspäällikkö eversti Pasi Hirvonen kertoo Ylelle, että loukkaantunut rauhanturvaaja on ollut tapahtuman jälkeen tajuissaan ja hänen tilansa on vakaa.
– Hän odottaa pääsyä Bagdadiin ja se tapahtuu, kun tapahtuu. Tukikohdassa, jossa hän on palvellut, on erinomainen lääkintähuoltokyky. Joten hän on hyvän hoidon siellä jo saanut, Hirvonen sanoo.
Valmiuspäällikkö Hirvosen mukaan tapahtumasta on käynnistetty tutkinta, jossa selvitetään perusteellisesti onnettomuuden syyt. Rauhanturvaajan läheiset ovat saaneet tiedon loukkaantumisesta.
Irakissa on Puolustusvoimien sivujen mukaan 80 suomalaista rauhanturvaajaa Yhdysvaltain johtamassa koalitiossa, joka antaa sotilaallista tukea Isisiä vastaan.
 
Ohjusvene meinas vetästä hurrien NH90:n merenpohjaan:

Suomalainen Rauma-luokan ohjusvene joutui vaaratilanteeseen Ruotsissa meneillään olevassa sukellusveneentorjuntaharjoituksessa torstaina 4.4.2019.

Ohjusvene oli suorittamassa harjoitusohjelman mukaista vedenalaista etsintätehtävää harjoitusalueella, kun se osui samaa tehtävää suorittamassa olleen ruotsalaisen NH90 -helikopterin laskemaan vedenalaisen kuuntelulaitteen (dipping sonar) vaijeriin. Vaaratilanteessa aluksen kylki kosketti vaijeria kevyesti. Harjoitus jatkui normaalisti heti tapauksen jälkeen.

Tapauksesta on ilmoitettu Onnettomuustutkimuskeskukselle. Tapahtuman selvittämistä jatketaan.

https://merivoimat.fi/artikkeli/-/a...anteessa-sukellusveneentorjuntaharjoituksessa
 
Panssarivaunun kranaatti räjähti tykin panospesässä Hämeenlinnassa – ei henkilövahinkoja
Panssariprikaatin harjoituksessa Hämeenlinnassa on räjähtänyt sirpalekranaatti panssarivaunun tykin panospesässä. Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja, tiedotti Maavoimat illalla.

Turma tapahtui noin kello 17.30 varusmiesten koulutuskauden ampumaharjoituksessa Hätilän ampuma-alueella. Rynnäkköpanssarivaunun automaattitykin panospesässä räjähti 30 millimetrin sirpalekranaatti.
BMP-2-panssarivaunun ase vaurioitui räjähdyksessä. Maavoimat arvioi, että räjähdyksen syy on voinut olla joko aseen tai ampumatarvikkeen toimintahäiriö.
Ampumaharjoitukset kalustolla keskeytettiin toistaiseksi. Tapauksen tarkempi selvitys aloitetaan huomenna.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...sa-hameenlinnassa-ei-henkilovahinkoja/7368758
 
Nuohan saivat uusia piippuja juuri.

Toivotaan, että ne vanhat ammutaan loppuun harjoituksissa. Kuten toivottavasti tässä tapauksessa.

Mutta itse veikkaan, että tuon tapauksen aiheutti a-tarvike. Mutta tietenkin jos vaunuun oltiin asennettu uusi piippu, niin aika huolestuttava tapaus.
 
Automaattikanuuna termiä käytti Pekka Toveri Twitterissä, piti tarkistaa ja PSVK on nimi :D
 
Hauskinta on että ole itset huomauttanut täällä muita samasta asiasta aikaisemmin, nytkin korjasin itseäni mutta silti se jatkuu kun joku sen virheen menee tekenmään.

Vittuilu on taidelaji...vaikka kyse ei edes ole vittuilusta. :D
 
Hauskinta on että ole itset huomauttanut täällä muita samasta asiasta aikaisemmin, nytkin korjasin itseäni mutta silti se jatkuu kun joku sen virheen menee tekenmään.

Tarinan mukaan "sotilasmestaaja" oli sanonut että tykkimies te, ottakaas tuosta tuo "piippu" hallin ympäri ja tulkaa sitten sanomaan onko se piippu vai putki :D
 
Muistelen joskus nähneeni Bemari ykkösen halkileikkauksen. Ja siinä kaiketi a-tarvike oli jonkin sortin ammuskaapeissa. Niin miten on Bemarin kakkosessa?

Ja jos Bemari kakkosessa on ammuskaappi. Niin suojaisko se muita ammuksia räjähtämästä, jos vaunun sisällä sattuisi räjähdys
 
Muistelen joskus nähneeni Bemari ykkösen halkileikkauksen. Ja siinä kaiketi a-tarvike oli jonkin sortin ammuskaapeissa. Niin miten on Bemarin kakkosessa?

Ja jos Bemari kakkosessa on ammuskaappi. Niin suojaisko se muita ammuksia räjähtämästä, jos vaunun sisällä sattuisi räjähdys

Eikös se ykkösbemarin ammus ole yksittäiskappaleina. Kakkosversiossa taas on vyössä kuten konekiväärissä.
 
Back
Top