Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Reservi kunniaan - ja kunto kasvuun

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja Vonka, 16.08.2013.

 1. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,213
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  Viimeotteeksi kun MAAKKin kans oli tekemisiä tuossa, niin jumalauta että äijät suoriutui tehtävästään suoraan sanoen kiitettävästi.
   
 2. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,213
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  Viimeotteeksi kun MAAKKin kans oli tekemisiä tuossa, niin jumalauta että äijät suoriutui tehtävästään suoraan sanoen kiitettävästi. Äijät motivoituneita ja hyvin koulutettuja! Parannettavaa on jokaisella, riipumatta mistään.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,003
  Tykkäykset:
  1,278
  Pisteet:
  636
  Ehätänpä ensiksi :D Omat kokemukset "sivusta seuranneena" joskus 90-luvulta ja 2003-8 ... näistä sissi-, erillis- ja rajakomppanioista on erittäinkin positiivinen.
  Porukan ikäjakauma on ollut jotain 25-50v, hyväkuntoista ja erittäin monimuotoista taustaa omaavia. Joskin tuo paikallisuus ei ole enää 2000-luvulla niin vaikuttava tekijä.
  Joukoissa on mukana myös muualla, kuin varsinaisessa sissikoulutuksessa aiemmin olleita. Koulutusta ja etenkin jatkuvaa reenausta sissitkin tarvitsevat, vaikka hommat olisi olut aikoinaan hyvinkin hanskassa. Toistot tekee mestarin miinojen kanssa pelatessakin ;) Sissin touhut ovat mitä suurelta osin myös malttia kysyvä tekniikka laji, ei vain cooperin kujajuoksua 12min. "RajaRessukat" ja muutkin sissikoulutuksen saaneet harrastavat käsittääkseni keskivertoa enempi liikuntaa ja etenkin metsäilyä, joten selviytyminen luonnonoloissa luonnistuu myös nykysisseiltä. ETENKIN Rajamiehiltä, olivat sitten reserviä tai virassa olevia. Kyllä sissejä ja rajan ressuja löytyy myös MAAKK:sta :cool:
   
  Sarek1 ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 5. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  947
  Tykkäykset:
  1,846
  Pisteet:
  76
  Nykytilannetta kommentoiden: 1. sijoituksen jengillä auttaa tuo alle kolmikymppisen ikä aika pitkälle, vaikka urheilua ei aktiivisesti harrastaisikaan. Sitten taas esim. MAAKK:n, pääasiassa 25-40(50) ikähaarukassa näkyy ihmiselle hengenvaarallisen nykyelämän syömähampaan jälki vuosi vuodelta rajummin, ellei kunnosta erikseen pidä huolta.

  Mitä tulee jalkaväkiyksikköihin, niin yhtään helvetin nakkisuojaa jonkun soppakauhan takana ei ole: Jokainen ukko on JV-taistelija, huollon osistahan se Ratsuväki yleensä muodostetaan. Jossain HK:ssa sitten saattaa olla jo tarpeellisempaa painottaa äijien osaamista, mutta kylmä tosiasia on sekin, että se osaaminen jää nopeasti hyödyntämättä jos jätkällä ei ole fyysinen kunto sillä tasolla, että kestää unettomuutta, stressiä, fyysistä ja henkistä rasitusta.

  Kokeilin tuossa 2015 keväällä pakon sanelemassa tilanteessa tehdä kolme vuorokautta putkeen fyysisesti kevyehköä käsityötä, pelkät vessa- ja kahvi/ruokatauot työn äärellä pitäen. Kivääri olisi pysynyt kädessä sen rupeaman päätteeksi, mutta sen käyttäminen onnistuneesti ja tehokkaasti olis ollut vähän niin ja näin, mistään sen vaativammasta puhumattakaan...
   
  Sarek1, JR49 ja baikal tykkäsivät tästä.
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,293
  Pisteet:
  1,286
  Johdappa siinä vielä joukkoa samalla tavoin räytyneitä....ainoa pelastus on se, että vastapuolta koskee sama lainalaisuus eli väsyy ne vihollisetkin.

  Suomalaisten mukana kulkevat lämmitettävät teltat eivät ole mikään vitsi. Sotakokemusten ryydittämä ymmärrys on jaksettu laahata vuosikymmenestä toiseen, eikä suinkaan turhaan. Lämmitettävä teltta on se kenttäsotilaan keidas, jossa palautetaan ainakin osa toimintakyvystä varsin nopeasti ja halvalla. Ja nuoren sotilaan palautuminen on jotain käsittämätöntä vs. juoruilevaan kotikommandoon. :cool:
   
  Sarek1, Römppäinen, Myrskyhiiri ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,293
  Pisteet:
  1,286
  Yhteiskunta, työelämä, ihmiset, kulttuuri.....kaikki muuttuu ja vain muuttuminen on varmaa. Ihmiset, jotka käytännössä elivät ulkona, kulkivat pentuna koulumatkansa jalan tai hiihtäen susien seassa:rolleyes:, tekivät kaasupullon kokoisena jo työtä, nimenomaan fyysistä, eivät massuttaneet namuja ja vanukkaita muutoin kuin Jouluna, harrastivat joutoaikoinaan liikuntaa eri muodoissaan, ampuivat arkena ja sunnuntaina, osasivat liikkua luonnossa, eivät olleet tottuneet heittäytymään selälleen itkemään, jos varpaaseen tuli pipi tai kurkussa körni räkää. Ahtaanpuoleisista asunnoista siirryttiin jo toukokuussa nukkumaan aittaan ja kesäaikaan peseytyminen tapahtui joenrannassa. Vaatteissa ei ollut koskaan sijaa hurraahuudoille vaan veljien ja setien vanhat piti välttää niin kauan, kunnes niiden resorit tippuivat matkalle. Jos halusit mopon tai haulikon, niin eikun mieti ja selvitä, mistä otat rahat niihin. Ainoa vastaus oli: hanki ansioita. Niimpä jo 14-vuotiaat miehenalut kansoittivat mm. taimenistutusmestoja, lomituksia, sijaisapuja, kyläkauppiaan varastoja, vesakonraivauksia, ym. kovin epäseksikkäitä duuneja, joista muutamat olivat varmasti -paskaduuneja- merkityksessä, josta nykyään ei edes uskalleta ottaa pohdintaan.

  Tätä sentimentaalista löpinää voisi jatkaa sivumitalla. En väheksy nuoria lainkaan, en tippaakaan, eikä siihen ole syytä. Mutta haluan vain todeta sen, että se "entinen yhteiskunta" koulasi osasta nuorisoa melkoisen kenttäkelpoista peruskamaa ihan luonnostaan.
   
  Sarek1, jak, Myrskyhiiri ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,626
  Tykkäykset:
  4,596
  Pisteet:
  636
  Jos yhteiskunta kasvattaa vässyköitä, niin ehkä homma kannattaa hoitaa isältä pojalle systeemillä :D

  Aaltosen mukaan kertausharjoituksiin osallistuminen on kunnia-asia ja sen merkitys kasvaa, kun on oman pojan kanssa samassa rintamassa kertaamassa.

  - Isän oppi on mennyt pojalle niin kuin piti, hän sanoo.  Isä ei pistäisi pahakseen, jos kaksikko etenisi yhdessä taistelijaparina.

  - Se sopisi erittäin hyvin, koska luotan taistelijapariin. Kyllähän tämä on hienoa ja soisin muillekin isä-poika-taistelijoille vastaavan kokemuksen, hän toteaa.

  Isänmaallisuus merkitsee kaksikolle paljon. Aaltosen mukaan isänmaallisuus on kaiken perusta.

  - Isänmaa edellä tässä on eletty ja menty sekä mennään eteenpäin. Se on niin iso ja arvokas asia. Luojan kiitos aika moni suomalainen vielä sen ymmärtää, Aaltonen sanoo.

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706282200234212_u0.shtml
   
  Tupajumi, Fremen ja Vonka tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu