Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Ymmärrän hyvin Salvinin kannan. Niin kauan kun "vastuunkanto" tapahtuu vapaaehtoisesti, jää Italian harteille leijonanosa taakasta.

Omana kantana on että se [Italian] kaavailtu miljoonan euron uhkasakko avustusjärjestöille laivataksina touhuamisille on ihan hyvä.. Aussien mallin pitäisi olla tavoite.
 
Mitäs luulette, tuleeko saikkuun jatkoa?

Unohdin, että äijästä(oletus) on oma ketjunsa.

 
Hallituskausi on tietysti vasta aluillaan, mutta... Oppositio on käyttäytynyt melko asiallisesti. Tyypillisesti oppositio hakee pisteitä kritisoimalla joka ikistä hallitukseen liittyvää asiaa, mutta tässä ei ole nyt sellaista juuri havaittu. Nykyisen hallituksen toimista varmasti löytyy ihan oikeita syitä kritisoinnille.

Minulla on sellainen aavistus, että pääoppositiopuolueet ovat kulissien takana hahmotelleet kuinka tässä edetään. Ei siinä mitään, yhteinen sävel löytyy eikä puolueet tolkuttoman kaukana toisistaan ole tietyissä kysymyksissä. Ennen vaaleja sitten haetaan eroja kuten asiaan kuuluu. Varsinkin Antti Häkkänen varmasti kykenisi rakentavaan yhteistyöhön Halla-ahon kanssa.

Toisaalta kokoomus on ollut hieman aneeminen, mutta ehkä oppositioon totuttelu vie hieman aikaa.

Keskustan laskua on hieno seurata.

Toivotan tietysti hallitukselle menestystä, ja että hallitus osaisi toimia Suomen kansan edun mukaisesti, mutta se on sama kuin toivoisi Suomen voittavan jalkapallon MM-kisat. Hiukan tietysti huvittaa, että hallitus on sellainen, että SDP ja Kesk on ne puolueet, joiden varaan hallituksen täysipäisyys on laskettava. :D Mutta tosiasia tietysti on, että suurimmat vihervasemmiston hullutukset voidaan torpata vain niin, että SDP ja Kesk pelästyy kannattajavuotoa persuihin ja kokoomukseen.

13-3-10861286.png
 
Kappas. Olen pääministeri Rinteen kanssa samoilla linjoilla. Tässähän meillä on samanlaiset arvopohjat. Pisteet Rinteelle tästä. Antti Rinne IL:lle: Kielenkäyttömme ei kaipaa tälläistä.

"SDP:n puheenjohtaja pääministeri Antti Rinne kommentoi Iltalehdessä SDP:n Helsingin valtuutetun Abdirhami Husseinin rasismipuheita. Abdirhami Hussein on kuohuttanut somessa nimittämällä kaikkia PS:ää äänestäviä ja kannattavia rasisteiksi.

– En missään olosuhteissa keneltäkään halua kuulla sellaista, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella tai ylipäätään, että perusteetta ja tietämättä leimataan mihinkään suuntaan. Minusta meidän poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa tällaista, Antti Rinne sanoo IL:lle.

– Päinvastoin se kaipaa sellaista toimintaa, jossa arvostaen puhutaan kriittisestikin.

Lomalla oleva Rinne sanoo, että on ”ylipäätään ollut tosi paljon huolissani tästä keskusteluilmapiiristä viimeiset vuodet. Siitä on hävinnyt tai häviämässä sellainen toisten kunnioittaminen ja arvostaminen”.

– Ei sen, että ollaan eri mieltä tai erilaisilla ideologioilla halutaan muuttaa yhteiskuntaa, pidä johtaa siihen, että ihmisiä aletaan leimaamaan tai omista mielipiteistä arvostelemaan. Poliittiseen keskusteluun ei kuulu toisen leimaaminen."
 
Koko juttu linkistä.

Keskustan kansanedustajat purkautuvat alamäen syistä – Juha Sipilä saa kyytiä: ”Taksilaki on uusi paskalaki”
Keskustaa vuodesta 2012 asti johtanut Juha Sipilä jättää paikkansa puheenjohtajana syyskuun alussa. Sipilä jatkaa eduskunnassa riviedustajana. Kuvassa Sipilä eduskunnan täysistunnossa 28. kesäkuuta.(KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA)
Julkaistu: 27.7. 20:02

Taksilaki, turvapaikkapolitiikka, koulutusleikkaukset ja maaseudun unohtaminen – keskustalaiset löytävät kannatusalholle monta syytä
 
Koko juttu linkistä.

Edelleenkin olen sitä mieltä että Kepun olisi pitänyt olla oppositiossa, nyt hallituksessa olollaan he vievät oman kannatuksensa ennennäkemättömän alhaiselle tasolle. Ja toisekseen en voi mitenkään uskoa nykyhallituksen pysyvän koko kautta kasassa. Mutta sellaista se on kun (hallitus)kiima iskee päälle niin ei riitä veri aivoihin..
 
51942430-1118x629.jpg

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA
Feminismin vaalikatekismus syyttää valkoista miestä
MARKKU JOKIPII | 28.07.2019 | 10:16- päivitetty28.07.2019 | 10:29

Entinen oppositiopoliitikko ja nykyisin ministeri Maria Ohisalo kertoo olevansa ”toipuva” kiltti tyttö.

Ihmisten ja maailman pelastamisesta tässäkin on kysymys. Se on kannatettavaa, mutta entä kun kirjailijaopettajakolumnisti Aro Kotron ja Maria Ohisalon kirjaa lukiessa kokee uppoutuvansa ihmisen uskoon heräämisen legendoihin. Vapaasti suomennettuna niistä kiteytyy kokemusrata: ”Ennen olin sitä ja sitä, olin erilainen, sorsittu ja väärin ymmärretty, kunnes tiedostin ja itsetuntoni koheni.”
Sinua on petetty on kokoelma kymmenen punavihreän tasa-arvotoimijan kirjoituksia.

Suhtautuminen miesten ylivaltaan on tiukka, vaikka kirjoittajat eivät olekaan asioista samaa mieltä. Mutta feministinen puhdasoppisuus iskee tässäkin kokoelmassa hyvääkin ajatusta pahasti poskelle. Viestinnän kouluttaja ja tietokirjailija Katleena Kortesuo tekee aika ilkeän paljastuksen teokseen pyydettyjen kirjoittajien suhtautumisesta ryhmään tuloon:
”Sen toki ymmärrän, että kukaan meistä ei halua mennä puhumaan MV-julkaisun lukijatapahtumaan tai Soldiers of Odinin jäseniltaan, jossa itse olisi täysin altavastaajan asemassa… Sen sijaan sitä en tajua, että kun tähän esseekokoelmaan kaavailtiin yhdeksi kirjoittajaksi erästä mielestäni varsin maltillista feminismikriittistä kolumnistia, jotkut feministit jättäytyivät pois teoksen kirjoittajakaartista. Ei ole viestinnällisesti hyvä merkki, että syrjii vastapuolen fiksujakin edustajia sellaisessa tilanteessa, jossa vastapuoli on ikään kuin yksin.”
Katleena Kortesuo katseleekin feministinä ilmiötä kuin ulkopuolinen, sillä hän näkee yhteiskunnallisen keskusteluasetelman eri keskustelukeinojen välisenä harkinnan kenttänä. Eli miten feministien kannattaisi viestiä.

”Outo poika” ja ”kiltti tyttö”
Ranskalainen kirjailijafilosofi Simone Beauvoir lausahti jo 1940-luvulla ytimekkäästi, että ”naiseksi ei synnytä, naiseksi tullaan”. Eli kasvatuksella, naisiin ja miehiin kohdistuvilla odotuksilla ja roolikäsityksillä on suurempi merkitys poikien ja tyttöjen erilaistumisessa kuin ”luonnostaan” lankeavilla säännönmukaisuuksilla.

Tästä tämä feministinen esseekokoelma lähtee liikkeelle: poikien ja tyttöjen, naisten ja miesten tulee olla – paitsi samanarvoisia – myös mahdollisimman vähän luokiteltavissa erilaisiksi. Kirjassa saa tuomion miesten ja naisten aivojen ja ominaisuuksien erilaisuuteen tähtäävät tutkimukset. Sukupuoli ei näet ole olennainen tekijä, päinvastoin: sukupuolia tai niiden lajikkeita on lukematon määrä.

Kirjan koonneet, nyk. ministeri Maria Ohisalo ja julkkiskommentaattori Arno Kotro muovaavat omaa henkikohtaista taustaansa ja muovautumista nykyiseen aatteelliseettiseen olomuotoonsa kokemansa kautta.
Ohisalo esittelee itsensä lapsuuden ”kilttinä tyttönä”, joka harrasti mielellään poikamaisia (anteeksi tämä sukupuolittava toteamus) harrastuksia, mutta tuli kokeneeksi tytöttelyä.

Arno Kotro puolestaan kuvailee itsensä ”oudoksi pojaksi”, ennen kuin hänestä kasvoi (kuitenkin!) itsetuntoinen heteromies. Lukijalle ei kovin selvin sanoin selviä, mitä tuo ”outous” hänessä itse asiassa oikein oli, ehkä ilmiö oli Ohisalon kaltainen, vastakkainen:
”Olin oikeastaan aika huono poika, tappeleminen ja fyysinen remeltäminen eivät olleet minun lajini, ja olen pienestä pitäen kavahtanut poika- ja miesporukoinen testosteronia tihkuvaa kilpailun ja kukkoilun ilmapiiriä. Muistan jopa kiinnostuneeni kiiltokuvista, joita tytöt vaihtoivat keskenään.”

No tässähän se näiden kahden kirjoittajan yhteneväisyys onkin. Toinen tyttö, toinen poika, mutta tarinat ovat käänteisistä asetelmistaan huolimatta yhteneväisiä. Sehän on kuin kuuntelisi herätyksen saaneita tunnustuksia uskoon tulleiden iltanuotiolla.

Hyvään puettua ääriajattelua
Kymmenen eri suunnilta sukupuolten tasa-arvoa lähestyvää kirjoittajaa tulevat joko vahingossa tai tahallaan esitelleeksi feminismiin liittyviä eriskummallisiakin käsityksiä.

Toteuttaessaan sukupuolten tasa-arvoon tähtäävää työtään tai pelastaessaan maailmaa ympäristökatastrofilta käytännön toiminta saattaa saada ns. keskivertotaviksen silmissä ihmeellisiä piirteitä.

On shoppailukielteisyyttä, jolla Ohisalo kehuu jotakin ystäväänsä: ei käytä julkisessa esiintymisesään kuin yhtä ja samaa jakkupukua. On itseään ja aatettaan (suuntautuneisuuttaan) korostava armeijan palveluksessa oleva, joka osallistuu merivoimien paraatiasussa Pride-kulkueeseen. On naismaskuliinisuudella itseään määrittelevä tohtori (vivahde vai meriitti?). Huomio kiinnittyy varsinkin nykyiseen ministeri Ohisaloon, ja hänen näkemyksiinsä siitä, mikä on kannatettavaa. Lainaus patriarkaatin (=miesvallan) kaatamiseen omistautuneesta sivustosta Pihtarihuorat:
”Googlekin sen tietää: naiset ovat pilanneet maailman. Tarkalleen ottaen sellaiset naiset, jotka eivät ymmärrä mikä heidän paikkansa maailmassa on. Antavat kaikille muille paitsi sulle, vaikka oot tosi kiva poika. Miks ihmeessä ei anna, vaikka oot niin kiva? Pihtaa. Huora.”

Ministeri Ohisalo kertoo: ”Näitä odotuksia kyseenalaistavaa ja kantaaottavaa kirjoittelua on ollut mitä voimaannuttavinta ja vapauttavinta seurata.”

Tästä Maria Ohisalo siis ammentaa henkistä sisältöä koko kansamme parhaaksi.

Maria Ohisalo & Arno Kotro (toim.): Sinua on petetty. Kirjoituksia sukupuolten tasa-arvosta. Like 2019.

 
vihreitä on alettava torjua,, voimallisemmin.

mitä enemmän saavat valtaa sitä suurempi uhka toteutetun politiikan seuraukset ovat Suomelle

ydinvoiman jotakuinkin järjetön vastustaminen
kannustivat laittomaan maahantuloon (miljardilasku)
metsien käytön häirintä, siis kaikki metsäpaloalttiiksi museoksi? jospa se savu jäähdyttää ilmastoa?
yhtenäiskulttuurin rikkominen (paskaksi vaan, suomalaisuus)
vastakkainasettelun luominen erityisesti perussuomalaisia käyttäen
provosointi ja populismi
valkoinen mies, niitä on liikaa

Suomen ei muuten kannata alkaa otella edes medioissa Italian ja Unkarin kanssa.
Koska valta vielä vaihtuu Espanjassa, Ranskassa ja Saksassakin. Sitten
nämä tietyt asiat muistetaan. Suomesta luodaan mielikuvia, vähintäänkin.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top