Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Lapinukko

Majuri
Eikös se kuitenkin ollut Kepu&Kok&PS joka on ottanut maahan mm. noita karvanaamaisia lapsia? En muista vihervasemmiston tehneen samanlaista tempausta. Sekin porukka tosin hälveni nopsaan kun tutustuivat suomalaisiin :D
Olisivat tehneet ja toimineet vielä hölmömmin. On sitä itse kukin tuumaillut mikä ajoi porvarihallituksen tilanteeseen jossa toimittiin kuin vasemmistohallitus. Pelättiinkö sitä että media kääntää tilanteen opposition eduksi, jos olisi toimittu jämäkämmin esimerkiksi sen suhteen miten vapaasti maahan saapuneet henkilöt taustoista riippumatta pääsevät liikkumaan? Olisiko valtiovalta voinut ohjeistaa että älkää nyt perkele viekö kaikkia päiväkohteihin tutustumaan - eikä ohjeistaa niin päin että viekää ne ukot alaikäisten tyttöjen keskelle? Oulussakin. Oliko järkevää vai oliko peräti sairasta.

Asia vaatis syvällisempää avaamista, ehkä siihen kyetään vuonna joskus 2050. Oliko kaiken takana Merkel, todennäköisesti valtava vaikutus Sipilään? Ruotsi ei voinut alkaa valvoa rajoja, Suomi ei voinut valvoa rajojaan. Ehkä. Ei haluttu mennä vähässäkään määrin samaan suuntaa kuin Puola ja Unkari vaan ryhdyttiin "yltiökunnianhimoiseksi"

Sitten se muuten on piru irti kun on seuraava samanlainen vaellus - olipa mitkä puolueet tahansa - ja mukana tulevat heinäsirkat ja kulkutaudit.
 

Lunni

Eversti
Jotenkin tuntuu, että hallituksemme voimavaroista huomattava osa suuntautuu lillukanvarsiprojektien intohimoiseen ja mahdollisimman medianäkyvään toteuttamiseen eikä oikeasti isoihin asioihin keskittyen.
Nää lilllukanvarret on nk. helppoja asioita. Kuka muka lapsia vastustaisi? Sitten kun pitäisi keksiä millä jatkuva velkaantuminen lopetetaan tai miten saataisiin jokunen kymmenentuhatta oikeata työpaikkaa, niin se onkin vähän vaikeampaa...
 

Protheon_93

Kenraali
Kyllä löytyisi säästöjä

2019
View attachment 37313
View attachment 37314
View attachment 37315
Tuosta jos leikattaisiin puolet, niin saisi hoitajamitoitusta ja vappusatasta että huh heijaa.
 

hansai

Supreme Leader
Ministeri Ohisalo IL:lle – tämä kaikki Kreikasta haettavista pakolaislapsista voidaan nyt kertoa

Tänään klo 20:53

Iltalehti haastatteli sisäministeri Maria Ohisaloa Kreikasta haettaviin lapsiin liittyen.
Iltalehti kysyi sisäministeri Maria Ohisalolta, mitä Kreikan pakolaisleireiltä vastaanotettavista perheettömistä alaikäisistä lapsista voidaan kertoa tässä vaiheessa.
Iltalehti kysyi sisäministeri Maria Ohisalolta, mitä Kreikan pakolaisleireiltä vastaanotettavista perheettömistä alaikäisistä lapsista voidaan kertoa tässä vaiheessa.

Iltalehti kysyi sisäministeri Maria Ohisalolta, mitä Kreikan pakolaisleireiltä vastaanotettavista perheettömistä alaikäisistä lapsista voidaan kertoa tässä vaiheessa. ANTTI HALONEN

Keskustelu al-Holin vankileirien lapsista ja naisista on laantunut. Ainakin hetkeksi. Nyt kohistaan siitä, että Suomi on valmistellut perheettömien alaikäisten vastaanottamista Kreikan pakolaisleireiltä. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoi tiistaina Ylelle, että sisäministeriö on valmistellut asiaa.

Ylitäysillä leireillä olevia lapsia pitäisi Ohisalon mukaan auttaa mahdollisimman paljon ja hyvinvointivaltiona Suomella on siihen mahdollisuuden lisäksi velvollisuus. Hän on toivonut hallituksen tekevän päätöksen mahdollisimman pian. Määrää ei ole linjattu, mutta Ohisalon mukaan olisi perusteetonta, jos se olisi nolla.

Hallituskumppani keskusta ei ole ollut Ohisalon ilmoituksesta lainkaan innoissaan. Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk) mukaan asia tuli yllätyksenä. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Emma Karin mukaan asiasta on puhuttu hallituksen iltakouluissa kyllä.

Iltalehti haastatteli Maria Ohisaloa Kreikasta mahdollisesti haettavista lapsista. Tämän kaiken ministeri voi kertoa tässä vaiheessa.

Sisäministeri Maria Ohisalo, mitä perheettömät lapset tarkoittavat? Koskeeko se vain orpolapsia vai kenties lapsia, joilla on vanhempia tai muuta perhettä lähtömaissa?

Tässä kohtaa ei kannata spekuloida sitä, keitä lapset ovat
. Kyse on nyt siitä, että Kreikka on esittänyt Suomelle pyynnön jo viime syksynä Suomen ollessa EU:n puheenjohtajamaa. Hallitus on silloin tätä asiaa käsitellyt ja pyytänyt sisäministeriötä asiaa valmistelemaan. Sisäministeriön toimialaan kuuluu se, että käymme läpi tällaiset pyynnöt ja miten niihin voi vastata. Se työ on tehty ja nyt asia on keskusteltava yhdessä hallituksen kanssa. Tässä vaiheessa ei ole minun tehtävä ottaa kantaa siihen, että keitä lapset ovat. Tietysti siellä on yli 5000 alaikäistä ja osa yksinään tulleita, osa orpoja, osa sodassa vanhempansa menettäneitä. Tämä keskustelu käydään myöhemmin.

Voiko lasten iästä sanoa mitään? Onko esimerkiksi 17-vuotias lapsi?
Meillä on tietysti ihan kansainväliset sopimukset, jotka kertovat, kuka on lapsi. Suomi tekee itse päätökset siitä, keitä otetaan vastaan, jos otetaan vastaan. Keskustelu on vielä kesken.

(YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen 1. artiklan mukaisesti lapsella tarkoitetaan jokaista alle 18-vuotiasta henkilöä. Toim. huom.)

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Kreikan Lesboksen saaren Morain pakolaisleirillä on jopa 13 000 ihmistä. Se on tarkoitettu vain noin 3000 ihmiselle. Heistä noin tuhat alaikäistä on ilman huoltajaa.
Kreikan Lesboksen saaren Morain pakolaisleirillä on jopa 13 000 ihmistä. Se on tarkoitettu vain noin 3000 ihmiselle. Heistä noin tuhat alaikäistä on ilman huoltajaa.

Kreikan Lesboksen saaren Morain pakolaisleirillä on jopa 13 000 ihmistä. Se on tarkoitettu vain noin 3000 ihmiselle. Heistä noin tuhat alaikäistä on ilman huoltajaa. EPA/AOP

Onko määristä puhuttu mitään? Puhutaanko kymmenistä vai sadoista?
Ei ole linjattu määristä tässä kohtaa. Me olemme selvittäneet valmiutta, mikä sisäasiainhallinnolla on tässä kysymyksessä. Sinänsähän tuossa Juha Sipilän (kesk) hallituskaudella vajaat 2000 ihmistä on tällä tavalla sisäisin siirroin otettu Euroopan unionin sisältä tänne. Ja nämä ihmisethän tulevat siis turvapaikkaprosessiin siinä missä jos ihminen tulee tänne rajalle ja hakee turvapaikkaa. Sinänsä Suomi on tehnyt tätä aiemmin. Meillä on prosessit ja tiedämme, kuinka tämä homma hoidetaan.

Onko mahdollista, että näitä lapsia käytetään niin sanottuina ”ankkurilapsina” ja lähtömaasta tulee sukulaisia perässä?
Jos katsoo lukuja maahanmuuttoon liittyen, olemme tulleet sellaisiin tasoihin ensimmäisissä turvapaikkahakemuksissa, jotka ovat olleet jo ennen vuotta 2015 olleiden perusvuosien tasoa alempana. Eli meille on tullut nyt vähän yli pari tuhatta uutta turvapaikkahakemusta vuosina 2018 ja 2019. Määrät ovat laskeneet aika paljon. Toivoisin, että katsotaan kokonaiskuvaa.

(Maahanmuuttovirasto Migri kertoo, että ulkomaalaislain lähtökohta on, että oleskelulupa perhesiteen perusteella myönnetään vain Suomessa asuvan henkilön ydinperheen jäsenelle. Se tarkoittaa puoliso- ja avopuolisoasioiden lisäksi alaikäisiä lapsia ja heidän huoltajiaan. Olipa Suomessa asuva henkilö sitten huoltaja tai alaikäinen lapsi. Kuluneen 12 kuukauden aikana alaikäisen ulkomaisen lapsen huoltajille on haettuja ensimmäisiä oleskelulupia perheperustein on alle sata. Toim. Huom.)

Onko tietoa, mistä maista mahdollisesti nämä kyseiset lapset mahdollisesti olisivat?
Mediassa on ollut uutisia, mistä maista siellä on ihmisiä. Heitä on laidasta laitaan, mutta kyllähän Syyrian sota on ihmisiä Syyriasta ajanut liikkeelle. Afganistanissa on erittäin vaikeat olot monessa paikassa. Nämä ovat kaksi maata, jotka ovat mediassa nousseet esille. On toki myös muita maita. Tämäkin on osa sitä keskustelua, jota hallitus käy.

Monet mahdollisesti kokevat eurokriisin jälkeen, että Suomi on auttanut Kreikkaa ihan riittävästi. Miten kommentoitte?
Voin sanoa sen, että Suomi oli Euroopan unionin puheenjohtajamaa viimeiset puoli vuotta. Osana sitä yksi iso tavoitteemme oli edistää yhteistä eurooppalaista turvapaikkapolitiikkaa. Me kävimme hyviä tulevaisuusorientoituneita keskusteluja jäsenvaltioiden kesken ja yritimme löytää lisää luottamusta. Kysymykset pitää ratkaista isosti porukkana. Toisaalta on niin, että osa ihmisistä on saattanut olla leireillä pitkään. Vaikka politiikka ei ole täysin valmista ja kunnossa, täytyy miettiä, mikä on avun tarve ja miten siihen kaikki jäsenvaltiot voivat omalta osaltaan vaikuttaa. Euroopan unionissa ollaan yhdessä ja yhdessä yritetään löytää myös ratkaisut. Kreikka on esittänyt pyynnön myös muille jäsenvaltioille. Ranskahan on jo päättänyt toimia. Myös Saksassa osa osavaltioista on päättänyt vastaanottaa lapsia.

Sanoitte Ylen A-studiossa, että silläkin on painoarvo, että Suomi on EU:n ulkorajavaltio. Mitä tarkoitatte? Onko Venäjällä mahdollisesti joku merkitys?
Siinä missä moni muukin valtio on EU:n ulkorajavaltio ja Välimerellä niitä on monta, joissa on painetta. Kreikkahan ei suinkaan ole ainoa. Jos käännämme ikuisesti selkämme ulkorajavaltioille, tietysti voi ajatella, miten Suomeen suhtaudutaan ulkorajavaltiona. Yhteistyön nimissä kannattaa aina miettiä omaakin tilannetta.

 

Tetra

Respected Leader
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Sipilän hallitus oli liberaalimpi kuin Marinin hallitus.

Sipilän hallitus liberalisoi päihdepolitiikkaa, taksimarkkinoita ja kauppojen aukioloaikoja. Normeja purettiin ja kokonaisveroaste laski.

Tuleeko Sanna Marinin hallitus tekemään mitään liberaalia?
 

kimmo.j

Respected Leader
Lahjoittaja
Sipilän hallitus oli liberaalimpi kuin Marinin hallitus.

Sipilän hallitus liberalisoi päihdepolitiikkaa, taksimarkkinoita ja kauppojen aukioloaikoja. Normeja purettiin ja kokonaisveroaste laski.

Tuleeko Sanna Marinin hallitus tekemään mitään liberaalia?
Kuten joku aikaisemmin totesi, Vihreistä on tullut kieltopuolue, sosialistithan ovat olleet sitä aina.
Joten mitään ei kannata odottaa
 

Nhhk

Majuri
Kuten joku aikaisemmin totesi, Vihreistä on tullut kieltopuolue, sosialistithan ovat olleet sitä aina.
Joten mitään ei kannata odottaa
Vihreät on aina ollut kieltopuolue.
 

YliKoo

Respected Leader
Lahjoittaja
Ministeri Ohisalo IL:lle – tämä kaikki Kreikasta haettavista pakolaislapsista voidaan nyt kertoa

Tänään klo 20:53

Iltalehti haastatteli sisäministeri Maria Ohisaloa Kreikasta haettaviin lapsiin liittyen.
Iltalehti kysyi sisäministeri Maria Ohisalolta, mitä Kreikan pakolaisleireiltä vastaanotettavista perheettömistä alaikäisistä lapsista voidaan kertoa tässä vaiheessa.
Iltalehti kysyi sisäministeri Maria Ohisalolta, mitä Kreikan pakolaisleireiltä vastaanotettavista perheettömistä alaikäisistä lapsista voidaan kertoa tässä vaiheessa.

Iltalehti kysyi sisäministeri Maria Ohisalolta, mitä Kreikan pakolaisleireiltä vastaanotettavista perheettömistä alaikäisistä lapsista voidaan kertoa tässä vaiheessa. ANTTI HALONEN

Keskustelu al-Holin vankileirien lapsista ja naisista on laantunut. Ainakin hetkeksi. Nyt kohistaan siitä, että Suomi on valmistellut perheettömien alaikäisten vastaanottamista Kreikan pakolaisleireiltä. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoi tiistaina Ylelle, että sisäministeriö on valmistellut asiaa.

Ylitäysillä leireillä olevia lapsia pitäisi Ohisalon mukaan auttaa mahdollisimman paljon ja hyvinvointivaltiona Suomella on siihen mahdollisuuden lisäksi velvollisuus. Hän on toivonut hallituksen tekevän päätöksen mahdollisimman pian. Määrää ei ole linjattu, mutta Ohisalon mukaan olisi perusteetonta, jos se olisi nolla.

Hallituskumppani keskusta ei ole ollut Ohisalon ilmoituksesta lainkaan innoissaan. Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk) mukaan asia tuli yllätyksenä. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Emma Karin mukaan asiasta on puhuttu hallituksen iltakouluissa kyllä.

Iltalehti haastatteli Maria Ohisaloa Kreikasta mahdollisesti haettavista lapsista. Tämän kaiken ministeri voi kertoa tässä vaiheessa.

Sisäministeri Maria Ohisalo, mitä perheettömät lapset tarkoittavat? Koskeeko se vain orpolapsia vai kenties lapsia, joilla on vanhempia tai muuta perhettä lähtömaissa?

Tässä kohtaa ei kannata spekuloida sitä, keitä lapset ovat
. Kyse on nyt siitä, että Kreikka on esittänyt Suomelle pyynnön jo viime syksynä Suomen ollessa EU:n puheenjohtajamaa. Hallitus on silloin tätä asiaa käsitellyt ja pyytänyt sisäministeriötä asiaa valmistelemaan. Sisäministeriön toimialaan kuuluu se, että käymme läpi tällaiset pyynnöt ja miten niihin voi vastata. Se työ on tehty ja nyt asia on keskusteltava yhdessä hallituksen kanssa. Tässä vaiheessa ei ole minun tehtävä ottaa kantaa siihen, että keitä lapset ovat. Tietysti siellä on yli 5000 alaikäistä ja osa yksinään tulleita, osa orpoja, osa sodassa vanhempansa menettäneitä. Tämä keskustelu käydään myöhemmin.

Voiko lasten iästä sanoa mitään? Onko esimerkiksi 17-vuotias lapsi?
Meillä on tietysti ihan kansainväliset sopimukset, jotka kertovat, kuka on lapsi. Suomi tekee itse päätökset siitä, keitä otetaan vastaan, jos otetaan vastaan. Keskustelu on vielä kesken.

(YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen 1. artiklan mukaisesti lapsella tarkoitetaan jokaista alle 18-vuotiasta henkilöä. Toim. huom.)

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Kreikan Lesboksen saaren Morain pakolaisleirillä on jopa 13 000 ihmistä. Se on tarkoitettu vain noin 3000 ihmiselle. Heistä noin tuhat alaikäistä on ilman huoltajaa.
Kreikan Lesboksen saaren Morain pakolaisleirillä on jopa 13 000 ihmistä. Se on tarkoitettu vain noin 3000 ihmiselle. Heistä noin tuhat alaikäistä on ilman huoltajaa.

Kreikan Lesboksen saaren Morain pakolaisleirillä on jopa 13 000 ihmistä. Se on tarkoitettu vain noin 3000 ihmiselle. Heistä noin tuhat alaikäistä on ilman huoltajaa. EPA/AOP

Onko määristä puhuttu mitään? Puhutaanko kymmenistä vai sadoista?
Ei ole linjattu määristä tässä kohtaa. Me olemme selvittäneet valmiutta, mikä sisäasiainhallinnolla on tässä kysymyksessä. Sinänsähän tuossa Juha Sipilän (kesk) hallituskaudella vajaat 2000 ihmistä on tällä tavalla sisäisin siirroin otettu Euroopan unionin sisältä tänne. Ja nämä ihmisethän tulevat siis turvapaikkaprosessiin siinä missä jos ihminen tulee tänne rajalle ja hakee turvapaikkaa. Sinänsä Suomi on tehnyt tätä aiemmin. Meillä on prosessit ja tiedämme, kuinka tämä homma hoidetaan.

Onko mahdollista, että näitä lapsia käytetään niin sanottuina ”ankkurilapsina” ja lähtömaasta tulee sukulaisia perässä?
Jos katsoo lukuja maahanmuuttoon liittyen, olemme tulleet sellaisiin tasoihin ensimmäisissä turvapaikkahakemuksissa, jotka ovat olleet jo ennen vuotta 2015 olleiden perusvuosien tasoa alempana. Eli meille on tullut nyt vähän yli pari tuhatta uutta turvapaikkahakemusta vuosina 2018 ja 2019. Määrät ovat laskeneet aika paljon. Toivoisin, että katsotaan kokonaiskuvaa.

(Maahanmuuttovirasto Migri kertoo, että ulkomaalaislain lähtökohta on, että oleskelulupa perhesiteen perusteella myönnetään vain Suomessa asuvan henkilön ydinperheen jäsenelle. Se tarkoittaa puoliso- ja avopuolisoasioiden lisäksi alaikäisiä lapsia ja heidän huoltajiaan. Olipa Suomessa asuva henkilö sitten huoltaja tai alaikäinen lapsi. Kuluneen 12 kuukauden aikana alaikäisen ulkomaisen lapsen huoltajille on haettuja ensimmäisiä oleskelulupia perheperustein on alle sata. Toim. Huom.)

Onko tietoa, mistä maista mahdollisesti nämä kyseiset lapset mahdollisesti olisivat?
Mediassa on ollut uutisia, mistä maista siellä on ihmisiä. Heitä on laidasta laitaan, mutta kyllähän Syyrian sota on ihmisiä Syyriasta ajanut liikkeelle. Afganistanissa on erittäin vaikeat olot monessa paikassa. Nämä ovat kaksi maata, jotka ovat mediassa nousseet esille. On toki myös muita maita. Tämäkin on osa sitä keskustelua, jota hallitus käy.

Monet mahdollisesti kokevat eurokriisin jälkeen, että Suomi on auttanut Kreikkaa ihan riittävästi. Miten kommentoitte?
Voin sanoa sen, että Suomi oli Euroopan unionin puheenjohtajamaa viimeiset puoli vuotta. Osana sitä yksi iso tavoitteemme oli edistää yhteistä eurooppalaista turvapaikkapolitiikkaa. Me kävimme hyviä tulevaisuusorientoituneita keskusteluja jäsenvaltioiden kesken ja yritimme löytää lisää luottamusta. Kysymykset pitää ratkaista isosti porukkana. Toisaalta on niin, että osa ihmisistä on saattanut olla leireillä pitkään. Vaikka politiikka ei ole täysin valmista ja kunnossa, täytyy miettiä, mikä on avun tarve ja miten siihen kaikki jäsenvaltiot voivat omalta osaltaan vaikuttaa. Euroopan unionissa ollaan yhdessä ja yhdessä yritetään löytää myös ratkaisut. Kreikka on esittänyt pyynnön myös muille jäsenvaltioille. Ranskahan on jo päättänyt toimia. Myös Saksassa osa osavaltioista on päättänyt vastaanottaa lapsia.

Sanoitte Ylen A-studiossa, että silläkin on painoarvo, että Suomi on EU:n ulkorajavaltio. Mitä tarkoitatte? Onko Venäjällä mahdollisesti joku merkitys?
Siinä missä moni muukin valtio on EU:n ulkorajavaltio ja Välimerellä niitä on monta, joissa on painetta. Kreikkahan ei suinkaan ole ainoa. Jos käännämme ikuisesti selkämme ulkorajavaltioille, tietysti voi ajatella, miten Suomeen suhtaudutaan ulkorajavaltiona. Yhteistyön nimissä kannattaa aina miettiä omaakin tilannetta.

Paskapuhetta
 

tulikomento

Greatest Leader
Vassareiden puoluelehti julistaa mitenkä kepu on rasite hallituksessa. Verotusteemat hiertävät välejä.

 

Nhhk

Majuri
Vassareiden puoluelehti julistaa mitenkä kepu on rasite hallituksessa. Verotusteemat hiertävät välejä.

Eikö ne jo pian joku kaada hallituksen kun nuon joka puolella hiertää.....
Ei kun ei sitä Voikkaan kaataa kun valta häviäis saman tien ja oppositio kutsuisi.
 

StepanRudanskij

Kenraali
Lahjoittaja
Sipilän hallitus oli liberaalimpi kuin Marinin hallitus.

Sipilän hallitus liberalisoi päihdepolitiikkaa, taksimarkkinoita ja kauppojen aukioloaikoja. Normeja purettiin ja kokonaisveroaste laski.

Tuleeko Sanna Marinin hallitus tekemään mitään liberaalia?
Jotkut laskee pilvenpolton vapauttamisen liberaaliksi toimeksi. Jos jotain tuolla suunnalla saavat puuhasteltua, niin sitten.
 

hansai

Supreme Leader
Onneksi voidaan nukkua yömme rauhassa kun Maria hoitaa...

Näin Suomi on varautunut, jos itärajan yli tulisi suuri määrä laittomia maahanmuuttajia: "Ihmiset voivat nukkua yönsä rauhassa"

Tänään klo 17:33

Rajavartiolaitos paljastaa jatkuvasti organisoituja yrityksiä saapua laittomasti maahan. Paine on kova myös Venäjän rajalla.

 

hansai

Supreme Leader
Jyrki Lehtolan kolumni: Tavallisen vihreän tarina
Kuvituskuva


Julkaistu: 8:08

Luonnosta olen kuullut pelkkää hyvää Villeltä, joka ajoi sen ohi viime viikolla, kirjoittaa Jyrki Lehtola


Minä olen ihan tavallinen vihreä.


Kuulun vihreiden johtoryhmään, olen sähkönsiirtomaksuista vastaava eettinen johtaja viestintätoimistossa, asun luonnon siimeksessä Helsingin keskustassa, ymmärrän olla lataamatta Instaan kuvia Dubain-matkoiltani.


Ullakolla pölyttyvää pyörää kutsun rakkaimmaksi esineekseni, ekopasifistina lobbaan vain parhaita sähköllä toimivia hävittäjiä (kannattaa ostaa!) ja luonnosta olen kuullut pelkkää hyvää Villeltä, joka ajoi sen ohi viime viikolla.


ELÄMÄNI on hyvin mutkikasta.

Viime tiistaina istuin iltaa vihreiden ystävieni kanssa ravintolassa. Hieroimme neniämme vastakkain ja katselimme kuvia, joissa hieroimme neniämme vastakkain.


Kaikkien yhtäläisiä oikeuksia korostava nauru maittoi, mutta sitten aloin vapista pelosta, itkeä ja olin muutenkin ihana.Ymmärsin, että en ymmärrä, mikseivät muut ymmärrä sitä, mitä itse ymmärrän.
Ymmärsin, että oma ymmärrykseni on joskus rajallinen. Ymmärsin, että en ymmärrä, mikseivät muut ymmärrä sitä, mitä itse ymmärrän. Sen ymmärsin, että juuri muiden ymmärryksen vajavaisuudesta syntyvät yhteiskuntamme ongelmat.


Romahdukseni jälkeen halasimme ja otimme kuvia, joissa halasimme. Osa meistä vetäytyi vessaan pitkäksi ajaksi puimaan suomalaisen yhteiskunnan tilaa. Itse aloin kirjoittaa hallitukselle mietintöä, miten tehdä Suomesta tasa-arvoisempi.


KAIKKI IHMISET ovat samanarvoisia ja kaikilla meillä on samat oikeudet. Suomessa on kuitenkin edelleen hengissä niitä, jotka luulevat liikaa omasta arvostaan ja oikeuksistaan.

Nämä ihmiset ovat usein vanhoja, asuvat rumasti, luulevat polyamoriaa maustekasviksi ja pureskelevat muovirihkamalla täytetyissä kuolinpesissään prosessoitua lihaa alistettujen kansojen itkiessä vieressä.


He ovat toisineläjiä, vääränlaisia alkuasukkaita, joilla ei ole mitään tekemistä ilon, rytmin, tanssin ja muiden oikeiden alkuasukasasioiden kanssa.He ovat saaneet lämmittää talonsa, sytyttää lamppuja iltojen pimetessä, imeskellä turvetta, liikkua vapaasti valitsemillaan tavoilla ja pitää jatkuvia bileitä.
Toisineläjillä on ollut liian pitkään erioikeuksia. He ovat saaneet lämmittää talonsa, sytyttää lamppuja iltojen pimetessä, imeskellä turvetta, liikkua vapaasti valitsemillaan tavoilla ja pitää jatkuvia bileitä, koska yläkerrassa ei asu ahdasmielisiä naapureita, jotka todennäköisesti edustavat kokoomuksen oikeaa laitaa.


Tuollainen ei enää käy tasa-arvoisessa Suomessa. Hallitukselle kirjoittamassani mietinnössä pyritään kaikkien tasa-arvoon tekemällä asuminen ja työnteko maaseudulla moraalisesti tuomittavaksi valinnaksi.


Koska kenenkään elämää ei haluta vaikeuttaa, maalaisille tarjotaan mahdollisuus kouluttautua verkkopalvelusuunnittelijoiksi ja ryhtyä juhlia rakastaviksi citymaalaisiksi, jotka matkustaessaan palavereihin Helsinkiin voivat katsella junan ikkunasta meidän kaikkien keuhkoja, luontoa, jota ei ollut koskaan tarkoitettu ihmisen asuttavaksi.


En ymmärrä, mikseivät muut ymmärrä sitä, mitä itse ymmärrän.


Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

 

hansai

Supreme Leader
Työvoimapula...

Tähän työhön ei löydy varteenotettavia hakijoita, vaikka Suomessa on yli 160 000 työtöntä – ”Nuoria ei kiinnosta”
Koneistamo Vehviläinen Oy:n toimitusjohtaja Petri Vehviläinen sanoo, että alan vetovoima on hiipunut nuorten keskuudessa.

Koneistamo Vehviläinen Oy:n toimitusjohtaja Petri Vehviläinen sanoo, että alan vetovoima on hiipunut nuorten keskuudessa.
Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Jaa
Julkaistu: 9:20

Koulutus ei ratkaise hallituksen työllisyystavoitetta, koska se vaikuttaa hitaasti.


Loimaalainen Koneistamo Vehviläinen etsii riveihinsä koneistajaa, mutta varteenotettavia hakijoita ei ole ilmaantunut.


– Koneistajista on pulaa koko tällä seudulla, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Petri Vehviläinen STT:lle puhelimessa.


Työ- ja elinkeinotoimistojen ammattibarometri osoittaa havainnon oikeaksi. Pulaa koneistajista on lähes koko maassa.


– Nuoria ei metalliala kiinnosta. Alan vetovoima on vuosi vuodelta hiipunut, alaa perheyrityksessä jo pidemmän aikaa seurannut Vehviläinen tulkitsee.
...
Koneistamo Vehviläisen toimitusjohtaja toivoo, että päättäjät muistaisivat, että Suomessa teollisuus on suuri työllistäjä.


– Jos kouluilta leikataan määrärahoja, se ei ainakaan paranna tilannetta, Vehviläinen sanoo.


Vehviläisen mukaan myös pinttyneitä vanhoja mielikuvia metallihommien raskaudesta ja likaisuudesta ja pimeistä pajoista pitäisi päivittää.


Ehkä näillä keinoin saataisiin koneistaja houkuteltua töihin.


Vehviläisen mukaan metallityöntekijälle Varsinais-Suomessa on tavattu maksaa 1 800 eurosta ylöspäin, mutta kokeneemmille pitää maksaa huomattavasti enemmän.


Korjattu aiempaa uutista kello

14.11: Jutusta saattoi saada sen virheellisen käsityksen, että koneistamo Vehviläinen olisi hakenut työntekijää 1 800 euron palkalla. Hakemuksessa ei oltu rajattu, kuinka kokenutta haettiin.

 
Top