Palataan sitten asiaan kun ne salaperäiset Tor - verkon kuvat on ihan oikeasti jossain näkyvillä.
Niin, nehän ei välttämättä tule koskaan näkyville. Tietyissä käsissä ne ovat ase, jolla pidetään Marin kiristyksen uhrina, vaikka itse kieltää sen mahdollisuuden. Hänellä on velkaa julkisten tietojen mukaan lähes 800 000 euroa. Olisi taloudellinen itsemurha hänelle jos kohu kiihtyy tai tulee esille vielä raskauttavampaa materiaalia. PM postilta rivikansanedustajaksi ja mahdollisesti reipas leikkaus äänisaaliseen, jolloin joutuu puolueessakin sivuraiteelle.
Ei porukka täällä halua venettä keikuttaa, mutta huolissaan pitää olla siitä mitkä tahot liikkuvat PM ympärillä, kuka hänen toimintaansa voi vaikuttaa ja onko riskejä siihen, että tähän mennessä nähty käytös olisi vain jäävuoren huippu tarkoittaen, että PM:llä on päihdeongelmia yksikössä tai monikossa.
Kyllä ihmiset, jotka hakeutuvat kansakunnan kaapin päälle omasta tahdostaan ovat olleet ja tulevat aina olemaan demokraattisissa maissa kriittisen arvostelun alaisia. Se on tervettä, että äänestäjät ja ympäröivä yhteiskunta asettavat normit joiden mukaan on toimittava. Yhteiskunta rakenteineen muuttuu ja siten vaatimustaso poliitikoille muuttuu eli mitä hyväksytään tai ei hyväksytä. 1930-luvulla Pekka Haavisto ei olisi ollut menestynyt poliitikko, 1980-luvulla juotiin ministeripalavereissa viinaa ja autonkuljettajilla oli pulloja piilossa siltä varalta, että kuljetettava oli janoinen, tämä tapa oli hyvin yleinen muuallakin yhteiskunnassa eikä sitä pidetty ollenkaan ongelmallisena, siitä jopa tehtiin kansallista viihdettä vrt. Kauppaneuvos Johannes Paukku. Nyt kun ollaan 2020-luvulla niin yhteiskunta ympärillä ei enää hyväksy samaa ja se on normaalia, koskee se sitten Paukun yleisesti käyttämää halventavaa ilmaisua alaisenaan toimineesta mustaihoisesta henkilöstä, suhtautumisesta alkoholin käyttöön tai jopa korruptioon. Viihdekin muovaa yhteiskuntaa ja sitä tehdään osittain tarkoituksella.
Marinin kohdalla tässä nimeomaisessa tapauksessa hänellä on ollut jo vanhaa painolastia pohjalla, on juhlintaa koronasta huolimatta, on aamiaiskohua, jolla hän rapautti äänestäjien luottamusta.
En tiedä onko tuttu käsite, mutta monissa yrityksissä on käytössä kolmen hutin periaate, joka tarkoittaa että ensimmäinen huono käyttäytyminen annetaan anteeksi, mutta merkitään ylös. Toinen aiheuttaa puhuttelun ja vakavan kehotuksen muuttaa toimintatapojaan, voi alkaa jonkinlainen vapaaehtoisuuteen perustuva seuranta, kolmas on sitten työsuhteen purkaminen.
Three strikes and you are out
Työsuhteen päättämisen perusteet
Tuossa vain esimerkkejä, mutta samat periaatteet ja lainalaisuudet ovat hyödyksi yhteiskunnalle, että meille ei pesiytyisi korkeimmille portaille toistuvasti epäonnistuvia pyrkyreitä vaan he olisivat vastuussa omasta tekemisestään niin kuin on tavallinen duunaritöitä painava kansalainenkin. Korkea asema ei saisi tuoda erivapauksia mikäli tavoitteena on tasapainoinen ja hyvinvoiva yhteiskunta. Valitettavasti lähes poikkeuksetta korkeaan asemaan päässeet henkilöt alkavat luomaan itselleen ja ystävilleen noita erivapauksia, mutta sitä korjataan äänestämällä paremmin.