Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Lapsiasiavaltuutettu MTV:lle al-Holin mahdollisista palautuksista: "Näillä lapsilla on oikeus suojeluun ja sen ei pitäisi olla millään lailla kyseenalaistettava asia"
..


Mainitsitte, että nämä ovat viranomaispäätöksiä. Tarvitaanko näihin palautuksiin mielestänne poliittinen päätös?
– Lastensuojelulain nojalla tehtävät päätökset ovat yksilöllisiä ratkaisuja ja niihin ei politiikka kuulu. Jos lähdemme ratkomaan lastensuojeluasioita täällä Suomessakaan poliittinen kärki edellä, se johtaa katastrofiin. Kyllä tämän tyyppinen viranomaistoiminta täytyy tehdä täysin irrallaan politiikasta, Pekkarinen arvioi.
– En osaa ottaa kantaa siihen, vaaditaanko äitejä koskeviin päätöksiin poliittista päätöstä. Toki poliittinen päätös voisi tuoda siihen linjakkuutta.

Mainitsitte, että tämä asia on politisoitunut. Mistä se kertoo?
– Aihe on äärimmäisen vaikea ja sekä poliittisesti että diplomaattisesti hyvin monimutkainen. Tähän liittyy paljon sellaisia seikkoja, jotka ovat varmasti poliitikoille vaikeita.
– Mutta kun palataan ydinkysymykseen eli lasten auttamiseen hädänalaisessa tilanteessa ja Suomen velvollisuuteen auttaa suomalaislapsia lapsen oikeuksien sopimuksen nojalla, silloin mielestäni puhutaan siitä, mistä pitäisi puhua eli näiden lasten oikeudesta henkiinjäämiseen ja kehittymiseen.

Pekkarisen mukaan asian käsittelyä pitäisi välttää julkisuudessa.
– Jos lastensuojelukärki otetaan käyttöön, silloin kyse on salassa pidettävistä, yksittäisiä lapsia ja perheitä koskevista päätöksistä, joiden julkinen käsittely ei ole suotavaa eikä mahdollista.


 
Muilutushan suomalaista kansanperinnettä, ehdotan, että perinteet kunniaan, onko kellään D korttia?

Meinaatko että tuomio paljonkin laskee, jos kuljetetaan muilutettavia linja-autolla, eikä kuorma-auton kontissa...

Vapaudenriistoa, laitonta uhkausta ja raskauttavana aisianhaarana vielä auton kuljettaminen ilman ajo-oikeutta.. :D
 
Tommonen outous käynyt helsinkivantaalla. Saapui 6:55 Dohasta ja nousi 9:20. Qatar airways.

Qatar maana oli aktiivinen toimijana muunmuassa Atte Kalevan palautuksessa.

 
Jos tämä ym. tapaus on niin käsittämättömän vaikea, että siitä pitää itkeä lehtien palstoilla ja kertoa, miten -ulkoministeriössä on pelon ilmapiiri- niin millä tavoin luulet itkun aihetta löytyvän tästä paljon vakavammassa tilanteessa.....koskien muitakin kuin ulkoministeriötä? Millainen Hirviö Pekka Hoo mahtaa olla, että virkamiehet oikein ovat pelon ilmapiirissä duunimestoillaan.....on varmasti pelottava otus. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.
Ei Suomessa tarvitse pelätä niskalaukausta, eikä enää Novosibirskiin lähettämistäkään. Ministeriöiden virkamiehet ja diplomaatit pelkäävät B-rappuun (huono sanavalinta) B-kaistalle joutumista, urakehityksessä nääs. Sitä ne pelkää niin, että housut tutisee. Kyllä pitää uskaltaa sanoa, ja tässä tapauksessa uskalsikin, "Pekka, olet täällä vain ohikiitävän hetken, minä sen sijaan jään." Usein vaan saa huomata, että ne nimitykset, arvonimet ja prenikat menevät toisaalle.

Aiheesta sen verran, että ne jihad-Janet suap laittaa Kuubaan menevään kuljetuskoneeseen ja viedä sinne itäpäädyssä olevaan laivastotukikohtaan.
Perustakoon sinne "Naistentalon", jos nyt vähän kulmia oikastaan ja miksi emme oikoisi. Lapsia tuskin on vielä peruuttamattomasti aivopesty, mutta Suomeen tuotuna suku jatkaa työtä. Laulun sanoin: "Vaarilla on moskeija, se iso moskeija on."
 
Tässä on muuten flightradarin tyyppinen sovellus josta ei kuulemma piiloteta lentoja valtioiden pyynnöstä.

 
Hesari kirjoittaa ja voi hyvinkin osua oikeaan:



Jos suomalaiset haettaisiin leiriltä ilman, että hallitus saa ennakolta tiedon, ulkoministeri Haavisto olisi valehdellut myös hallituskumppaneille. .

Se tarkoittaisi sitä, että pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus olisi välittömästi pahassa kriisissä. Paine etenkin keskustassa on todella kova.

On toki mahdollista, että hallitus käsittelee leirillä olevien suomalaisten tuomista, mutta mitään virallista poliittista päätöstä ei tehdä. Hallitus voi siis päättää, ettei se tee varsinaista päätöstä asiasta.

Päätökseen ei todennäköisesti ole mitään oikeudellista velvoitetta. Kyse on poliittisesta avoimuudesta.

Kerrataan: suomalaisia voidaan todennäköisesti tuoda leiriltä ilman hallituksen virallista poliittista päätöstä. Julkilausuttu poliittinen päätös kuitenkin selkeyttäisi tilannetta huomattavasti.

Jos suomalaisia tuodaan leiriltä ilman selvää linjausta, näyttää siltä, että hallitus menee poliittisesti hyvin arkaluonteista päätöstä piiloon virkamiesten selän taakse.
 
ISIS-pekka vissiin vastailee kysymyksiin iltapäivällä, minulla olisi vain yksi kysymys. Miksi olet vielä ministerinä vaikka puhut täyttä paskaa niin paljon kuin suusta vaan ulos mahtuu ulostumaan.

Eikös jaskan jauhanta olekkaan edellytys ministeriyteen?
 
Keskustan kentällä kasvaa paine saada selkoa Haaviston Isis-linjauksista – "Jos Pekka Haavisto on valehdellut eduskunnalle, hänen olisi vedettävä johtopäätöksensä"
Politiikka
14:37
Jukka Koivula

Keskustan piirijohtajat haluaisivat pelastaa Isis-lapset, mutta empivät lasten vanhempien hakemista Suomeen. Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Mikko Savola suhtautuvat kielteisesti ihmisten hakemiseen al-Holin leiriltä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on joutunut myrskyn silmään puheistaan ja toiminnastaan al-Holin leirin suhteen. Syyriassa al-Holin leirillä pidetään naisia ja lapsia, jotka ovat asuneet terrorijärjestö Isisin alueella.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on joutunut myrskyn silmään puheistaan ja toiminnastaan al-Holin leirin suhteen. Syyriassa al-Holin leirillä pidetään naisia ja lapsia, jotka ovat asuneet terrorijärjestö Isisin alueella.

MT:n haastattelemat viisi keskustapiirien puheenjohtajaa suhtautuvat vakavuudella ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) linjausten ja puheiden epäselvyyksiin koskien Suomen kansalaisten palauttamista kotimaahansa Syyriasta al-Holin leiriltä.

"Jos Pekka Haavisto on valehdellut eduskunnalle, hänen olisi vedettävä johtopäätöksensä", Keski-Suomen keskustan puheenjohtaja Pertti Lehtomäki toteaa.

"Jos käy ilmi, että Haavisto on valehdellut eduskunnalle, on vihreiden mietittävä asiaa todella tarkasti sisäisesti", keskustan Helsingin piirin nokkamies Antti Siika-aho sanoo.

Pohjois-Karjalan keskustaa luotsaavan Jertta Harisen mielestä kysymyksessä on hallituksen sisäinen asia.

"Lähtökohtaisesti nykyinen hallitus pohtii tilannetta ja arvioi, miten tässä pitää edetä", Harinen pohtii.

"Jos Haavisto on valehdellut, asiaan täytyy suhtautua hyvin kriittisesti", Pohjois-Pohjanmaan keskustan puheenjohtaja Jussi Ylitalo sanoo.

Keskustan Peräpohjolan piirin peräsimessä oleva Tanja Joona suhtautuu myös asiaan kriittisesti.
"Tämä on jälleen kerran sellainen asia, joka on myös vihreiden itse mietittävä."

Keskustapiirin puheenjohtajat suhtautuvat empivästi siihen, että Isis-lapsia ja näiden vanhempia alettaisiin hakea takaisin Suomeen Syyriasta al-Holin leiriltä.

"Sydämessäni ymmärrän inhimillisen hädän ja ajattelen, että lapsi on aina lapsi, eikä sellainen voi olla vastuussa vanhempiensa teoista. Tilanteessa, jossa lapsen hätä on niin ankara, että tämä uhkaa kuolla tai muuten lapsen turvallisuus ylitsepääsemättömästi vaarantuu, isänmaan täytyy pitää omistaan huolta", keskustan Antti Siika-aho kommentoi.

Siika-aho on kuitenkin huolissaan mahdollisesta turvallisuusuhkasta, jonka lasten vanhempien kotimaahan palauttaminen voisi aiheuttaa
"Sydämen ulkopuolella todellisessa maailmassa pitää ottaa huomioon myös lait ja kokonaistilanne al-Holin leirillä. Siellä on terroristeja ja terroristien vaimoja. He saattavat aiheuttaa turvallisuusuhkan. En ole siksi muodostanut lopullista kantaani aikuisten Suomeen hakemisesta."

Siika-aho toivoo, että al-Holin leirin tilanne voitaisiin ratkaista kansainvälisellä sopimuksella.

"Kansainvälinenkin ratkaisu voisi olla paikallaan. Se saattaisi olla Suomellekin paras tapa lähestyä asiaa.”

Pohjois-Pohjanmaan Jussi Ylitalo on niin ikään kahden vaiheilla.
"En ole muodostanut lopullista kantaani tähän asiaan. Erityisesti poliisin ja suojelupoliisin näkemyksiä täytyy kuulla herkällä korvalla", Ylitalo toteaa.

Peräpohjolan Tanja Joona ei vielä ole muodostanut mielipidettään asiassa.
"Haluan perehtyä kysymyksen juridisiin fakotihin, ennen kuin lukitsen lopullisen kantani."

Pohjois-Karjalan Jertta Harinen haluaisi tuoda Isis-lapset kotiin.
"Lapsen oikeudet velvoittavat huomioimaan lapsen etujen mukaisesti mahdollisuuden elää joko molempien tai toisen vanhemman kanssa. Tällaisessa tilanteessa tämä mahdollisuus on aina arvioitava tapauskohtaisesti."

Keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Pertti Lehtomäki puhuu Isis-lasten puolesta.
"Lapset Suomeen ehdottomasti. He ovat aivan syyttömiä kaikkiin kauheuksiin siellä. Vanhempien suhteen pitää ensin tutkia taustoja."

Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Mikko Savola suhtautuvat kielteisesti ihmisten hakemiseen al-Holin leiriltä Suomeen.

Ei ole mitään aktiivista operaatiota, jolla olisi poliittinen siunaus. Jos al-Holin leiriltä tulisi charter-kone mukanaan naiset ja lapset, niin kokisin itseni kansanedustajana äärettömän petetyksi enkä voisi luottaa enää hallitukseen sen jälkeen, Kärnä kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

Savola kommentoi aihepiiriä Twitter-tilillään seuraavasti:
"Al-Holin Isis-leiriläisiä ei pidä hakea aktiivisesti Suomeen. Tästä ei ole myöskään hallituksen päätöstä tehty. Kun / jos lisätietoja asiasta on viime viikon tiistain jälkeen tullut, ulkoasiainvaliokunnan on niistä oltava myös tietoinen."

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan että asiaa on käsitelty hallituksen iltakoulussa ja Haaviston toiminnalla on hallituksen hiljainen hyväksyntä.

 
Sanna Marin Ylelle: Ulkoministerin toimilla on hiljainen hyväksyntä

ANTTI KIRKKALA | 11.12.2019 | 14:20- päivitetty 11.12.2019 | 14:22

Pääministeri kiistää tietävänsä al-Holin leiriläisiin liittyvän viranomaisoperaation yksityiskohdista.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnalla al-Holin kysymyksessä on ”hallituksen hiljainen hyväksyntä”. Asiaa on käsitelty hallituksen iltakoulussa.

Hän kiistää Ylelle tietävänsä tarkemmin kotiutukseen tähtäävistä suunnitelmista.
– Minulla ei ole tietoa mistään viranomaisoperaatiosta, päivämääristä eikä henkilöistä, Sanna Marin sanoo.

Pääministeri kertoo hallituksen selvittävän al-Holin suomalaisten lasten ja naisten tilannetta perusteellisesti. Vastuu on hänen mukaansa ulkoministerillä.

Pekka Haavisto pitää keskiviikkona aihetta käsittelevän tiedotustilaisuuden kello 16.

Oppositiopuolueet ovat vaatineet hallitukselta vastauksia al-Holin leiriläisten kotiuttamiseen tähtäävistä suunnitelmista yhteisessä välikysymyksessään.

 
Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat täydessä valmiudessa ottamaan vastaan al-Holin leiriltä saapuvia lapsia
...
”Jos lapsi on tullut sellaisesta paikasta, hän on varmaan kokenut erilaisia traumoja. Ensisijaisesti pitää arvioida, voiko lapsi olla äidin kanssa, mutta jos äiti esimerkiksi vangitaan, pitää kartoittaa ensin se, onko läheisverkostossa mahdollisuuksia ja jos ei, niin miettiä, mikä sijoituspaikka sitten on.”
...
 
Katri Kulmuni: Tiedossani ei ole, että hallitus olisi käsittelemässä al-Holin suomalaisten kotiuttamista
Kuvituskuva


Jaa
Julkaistu: 15:00

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni: al-Holin suomalaisia lapsia on autettava, mutta terroristeja ei pidä tukea.


Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin (kesk) tietojen mukaan hallitus ei olisi käsittelemässä al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten kotiuttamista.


– Minun tiedossani ei ole, että hallitus olisi tätä poliittisesti käsitellyt tai että se on poliittisesti tätä käsittelemässä valtioneuvoston istunnoissa, Kulmuni sanoi tänään keskiviikkona eduskunnassa.


Poliittisen päätöksen puuttuminen aiheuttaa kysymyksen siitä, kenen vastuulla palautukset loppujen lopuksi ovat.


– Hallitusta johtaa pääministeri, teidän täytyy kysyä tätä asiaa häneltä, hän vastaa.

 
Back
Top