Ruotsi Naton jäseneksi

Mikäs se aikanaan olikaan Suomen ja Ruotsin puolueettomuuspolitiikan ero? Suomella oli yhtä hyvät suhteet itään ja länteen, Ruotsilla taas yhtä huonot...

Max Jakobson on todennut, että Suomen ja Ruotsin kylmän sodan ulkopolitiikan erot olivat siinä, että ruotsalaiset saattoivat syöttää kansalaisilleen moralisoivan ulkopolitiikan kaviaaria. Suomalaiset joutuivat tyytymään reaalipolitiikan arkiseen kaurapuuroon.
 
Jäsenyyttä odotellessa Ruotsi maksaa Naton Ukrainarahastoon 5 meur (y)


Sweden to replenish NATO Fund to help Ukraine​

Sweden will transfer SEK 50 million (about $5 million) to the NATO Fund to help Ukraine.
The press service of the country’s government announced this.
“The money will be used to support projects that lack funding,” Sweden reported.

In particular, the funds will cover:

  • procurement of defense equipment;
  • procurement of fuel;
  • procurement of medicines;
  • procurement of demining equipment.

lähde ja yllä linkki Ruotsin tiedotteeseen asiasta.
 
Osittain epäilen, että Turkin ratifioidessa Ruotsin NATO-hakemuksen, että riittääkö Unkarilla ja Orbanilla rahkeet pienenä puolustuskyvyiltään myös pienenä maana kestää sitä diplomaattista paskamyrskyä, kun koko NATO alkaa polttamaan päreensä Unkarin suhteen. Ja tuohon, kun aletaan epäsuorasti kytkemään EU-asioita, niin en kyllä itse usko, että kauaakaan edes Orban kehtaa viivyttää.
 
Viimeksi muokattu:

"Turkki hyväksynee Ruotsin jäsenyyden sotilasliitto Natossa tänään tai huomenna"

En pidätä henkeä, mutta odotan innolla Orbanin ulostuloja kun tuo Turkin lappu on Washingtonissa.

Ainut mitä Orban voi pelata, on että se luulee Trumpin olevan hänen puolellaan. Luulen että ukolla on vahva luulo että Trumpista tulee seuraava presidentti.
 
Tässä videossa todetaan, että Ruotsi todennäköisesti joutuu satsaamaan logistiikkaan reilusti enemmän mitä se nyt tekee. Esim. lännestä itään kulkevia junaratoja tultaneen kunnostamaan, että liittolaisten joukkojen kuljettaminen Ruotsin sisällä tehostuu.

 


Suora lähetys: puolustusvoimien sotilaskomitean istunto​

Lainaan tänne tuolta Suomen ketjusta.

Ruotsalaistoimittajan kysyessä "Turhauttaako puolustussuunnitelmien teko, kun Ruotsi ei ole vielä päässyt Natoon?" , vastaus oli, että suunnitelmia tehdään 31 maalle, jossa Ruotsi ei ole mukana, mutta päästessään Naton jäseneksi, Ruotsin adaptoiminen suunnitelmiin on äärettömän nopeaa. ;)
 
Back
Top