Sanoilla ja mielikuvilla on valtaa: case "homo-avioliitto"

tjmies

Kersantti
Nythän kävi näin että kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioiliittolaista ei johtanut lain muutoksiin aloitteessa esitetyillä tavoilla.

Mielenkiintoista tässä casessa ei mielestäni niinkään ole se että kansalaisaloite ei mennyt läpi vaan se, miten tässä casessa pyrittiin käyttämään valtaa sanojen ja mielikuvien avulla.

Kansalaisaloitehan ajoi nimenomaan tasa-arvoista avioiliittolakia. Miten kukaan nyt sellaista vastaan voisi olla kun kerran tasa-arvo on hyvä asia. Tällaista sanojen käyttöä ja arvolataamista en muista suomalaisesta politiikassa kovin usein käytetyn.

Ameriikan yhdysvalloissahan tällainen on arkipäivää: esimerkiksi taistelu abortti-oikeudesta käydään leirien "Pro Choice" ja "Pro Life" välillä. Eihän kukaan nyt halua vastustaa elämää tai vapautta valita. Jos leirit käyttäisivät itsestään nimiä "Pro Abortion" sekä "Anti abortion" niin asia olisi selvempi mutta minkälaisia mielikuvia nuo sanat herättävät?

Olisiko helpompi vastustaa "Pro abortion" liikettä kuin "Pro Choice" liikettä?

Samoin aikanansa vaati aika paljon pokkaa ilmoittaa vastustavansa lakialoitetta "Patriot Act" koska eikös se vastustaminen ole pakostakin epäisänmaallista?

Mahtaakohan tämä aloite olla vain alkusoittoa muutokselle suomalaisessa poliittisessa elämässä?
Rantautuuko rapakon takaa muitakin hyväksi ja toimiviksi havaittuja toimintamalleja?


Sitten toiseen aiheeseen, tai oikeammin ei...

Uskoisin että huomattava osa niistä jotka nyt vastustivat tuota kansalaisaloitetta olisivat olleet vastustamatta jos aloite olisi muotoiltu hiukan toisin.

Oletetaan että aloitteella olisi ainoastaan haluttu korjata ne ongelmakohdat jotka aloitteen otsikossa/johdannossa mainitaan elikkäs:
1) Suomen nykyinen lainsäädäntö asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.
sekä
2) Rekisteröidyssä parisuhteessa olevilla pareilla on samat velvollisuudet muttei samoja oikeuksia.

Nämä ongelmakohdathan olisi saanut ratkaistuksi yksinkertaistettuna myös niin että lakia olisi muutettu niin että olisi sanottu että niiltä osin kun laissa viitataan avioliittoon tai avioliitossa eläviin niin näitä lainkohtia sovelletaan myös rekisteröidyssä parisuhteessa oleviin henkilöihin.

Jälleen kerran sanat ja niihin ladatut arvosisällöt ovat merkittäviä. Omasta mielestäni juuri tuo että kahden samaa sukupuolta olevan liittoa haluttiin kutsua avioliitoksi oli tässä se ongelma.

Avioliitto kun nyt on alun - ainakin useimpien mielikuvissa, tarkasta historiankirjoituksesta en tiedä eikä sillä tämän kannalta itse asiassa ole edes väliä - perin kristillinen toimitus joka sitten vaan on hiukan niinkuin lipsahtanut maalliseenkin lakiin ja lainkäyttöön. Ei edes valtion ja kirkon erottaminen ole muuttanut tilannetta.

Uskallankin väittää että jos aloitteen takana olevat henkilöt olisivat pidättäytyneet siitä vaatimuksesta että kyseisistä liitoista tulee laissa käyttää termiä avioiliitto niin tämä aloite olisi mennyt läpi.

Jos jotain niin ainakin sen verran tästä kannattaa oppia että kun foorumin hirmut rupeavat tehtailemaan kansalaisaloitteita puolustusmäärärahojen nostamiseksi niin ne tulee nimetä niin positiivisesti arvo-ladatuilla sanoilla että kukaan itseään kunnioittava ja uudelleenvalintaa ajatteleva kansanedustaja ei uskalla niitä ainakaan julkisesti vastustaa!
 
Eli laitetaanko tulille Laki Itsenäisen Suomen Äänen ja Maanpuolustuksen Turvaamisesta eli Isänmaa-laki? Keskeisiä kansalaisaloitteen kohtia olisivat Nato-jäsenyys (=turvaa äänemme eli mahdollisuutemme päästä niihin pöytiin, joissa asioista päätetään) ja puolustusvoimien (=maanpuolustuksen) rahoituksen varmistaminen hyvälle tasolle!
 
Ihan hyvä veto ja huomio tjmies. Mielikuvilla ja otsikoilla homma nykyään hoituu, jos on hoituakseen. Tämä siis ainakin silloin, kun kosiskellaan ns. yleistä mielipidettä.

Mitä tulee pv:n rahoitukseen ja siihen, että mmaampuollustajat ryhtyvät masinoimaan aloitteita, se on okei, ei siinä mitään, mutta luotan enemmän Kremlin antamiin signaaleihin asiassa. Kun Putin muurilla ärähtää, niin kolikko alkaa irrota.
 
Homopäivän päätteeksi omistan tämän videon kaikille lesboille.

 
Onhan se hieno ja erikoinen päivä, kun peräti politiikka tuo hymyn huulille, vaikkei käsiteltävä asia itseeni mitenkään vaikuta.
10805621_768601443208677_4071248237390664386_n.jpg
 
Mahtaakohan tämä aloite olla vain alkusoittoa muutokselle suomalaisessa poliittisessa elämässä?

Alkusoittoa? Onhan täälläkin osattu sanoja vääntelemällä ajaa omaa asiaa sekä vahingoittaa toisen iät ja ajat. Sekä politiikot että etenkin lehdistö.

Jos ei 60-70 luvulla jonkun naamamiellyttänyt niin aika äkkiä nostettiin pöydälle mahdollinen 'neuvostovastaisuus'. Nyttemmin on keksitty vielä ympäripyöreämpi termi 'vihapuhe'. Jälkimmäinen on kertakaikkiaan nerokas. Vailla mitään eksaktia määritelmää ja sellainen johon tietenkään kukaan ei halua itseään rinnastettavan. Tällaiseen vieläpä ihan vakavalla naamalla tahdottaisiin väkertää laillisia sanktioita. Epämääräisiä ajatusrikollinen-oikeudenkäyntejä odotellessa ... oho eiku Halla-ahohan saikin jo tuomion.
 
Aika vetävän näköisiä noin lepakoiksi. Tai... ehkä eivät ole. :)

Edesmenneellä Valtakunnanjohtajalla oli keinot "eheyttää" lesboja.

"Sanoisin näin, että lesbot pitäisi ottaa kiinni, pistettäisiin käsiraudoilla kädet ja nilkat yhteen ja sitten kun ne pakkonussittaisiin niin kyllä vauvoja tulisi. Ei ne enää sen jälkeen olisikaan lesboja."

- Pekka Siitoin.
 
Ollaanpa valppaana, erityisesti nyt viikonloppuna.

 
Toivottavasti median homorummutus alkaa nyt eduskuntaäänestyksen jälkeen hiipua. Selväksi tuli, että asia on toimittajille tärkeä, varsinkin Ylen ohjelmien seuraaminen käy jo aika rasittavaksi.
 
Toivottavasti median homorummutus alkaa nyt eduskuntaäänestyksen jälkeen hiipua. Selväksi tuli, että asia on toimittajille tärkeä, varsinkin Ylen ohjelmien seuraaminen käy jo aika rasittavaksi.
Miksi ylipäätään katsot ylen ohjelmia?

Torilla:
10835487_10202976838887488_3487226605552422580_o.jpg
 
Tässä alkaa miettiä, vieläkö Suomi on puolustamisen arvoinen..
Niin? Minkä takia puolustaisit Suomea? Jos politiikkaa mietitään, niin jos vähemmistöjen oikeudet, tasa-arvo yms. asiat eivät ole lähellä sydäntäsi, niin silloin valinta esimerkiksi vertailussa itänaapuriin on selvä, ja on aina ollutkin, eikä se ole Suomi.
 
Toimittajien tapa käyttää "tasa-arvoinen avioliitto"-käsitettä tuo mieleen heidän 1970-luvun kollegansa, jotka käyttivät vasemmistolaisuudesta sanaa "edistyksellisyys". Kukapa nyt haluaisi vastustaa edistystä tai suosia epätasa-arvoa..
 
Wanhan Liiton kannattajilla homma jäi siinä mielessä lapsen kenkiin että heidän olisi pitänyt lanseerata myös joku raflaava positiivinen mutta vahvasti omaan arvomaailmaansa nojaava termi.

"Mitä, etkö sinä kannata Luonnollista Avioliittoa!"
 
niin silloin valinta esimerkiksi vertailussa itänaapuriin on selvä, ja on aina ollutkin, eikä se ole Suomi.

Aina? Suomi ei todellakaan ole aina ollut yhtä sekaisin kuin nyt. Muutin Suomesta ulkomaille vuonna 2000 ja takaisin Suomeen vuonna 2013 ja tämä ei todellakaan ole sama maa, josta lähdin. Muutos henkisessä ilmapiirissä on todellinen ja suuri. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka tässä maassa nykyään normaalista on tehty pahe ja perverssistä hyve. Ja lapset maksavat hinnan tästä uudesta trendikkyydestä. Jo YK:n ihmisoikeusjulistus sanoo, että lapsilla pitää olla oikeus biologisiin vanhempiinsa, siis isään ja äitiin. Se luetaan ihmisoikeudeksi. Nyt sitten homojen ihmisoikeuksien nimissä viedään lasten ihmisoikeudet. Häpeä, Tetra. Ja sietäisitte hävetä kaikki muutkin, jotka trendikkyyden nimissä kannatatte tätä pahuutta, joka tänään on eduskunnassakin äänestetty tämän maan turmioksi.
 
Back
Top