Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Savotta Jääkärireppu

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja Spadekessu, 23.05.2015.

 1. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,442
  Tykkäykset:
  4,030
  Pisteet:
  1,286
  Se raha, taas... :eek:
  Vakavasti olet varmastikkin oikeassa, mutta yleensä silloin on olemassa kuvia jostain protosta, tai muutaman sadan kappaleen erästä. Nyt ei ole mitään sellaista.
   
 2. DM

  DM Luutnantti

  Liittynyt:
  08.10.2015
  Viestejä:
  329
  Tykkäykset:
  506
  Pisteet:
  36
  [​IMG]

  Mutta tätä voi jatkaa säikeessä Taisteluliivit yms.
   
 3. Mainos 4. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Hmm... nyt kun kuvia katsoo niin olet oikeassa! Takaa päin katsottuna oikeimmanpuoleista kujaa ei voi käyttää ollenkaan... Tulee tosiaan haittaamaan jos haluaa kiinnittää jotain kuuden kujan levyistä molle kamaa taakse. Voitko kertoa miten tämä on käytännössä ratkaistu? Onko oikeanpuolimmaisin kujasto ommeltu vetoketjunsuojaläpän päälle, jolloin kuudes kuja tulee käytettäväksi vai onko käytettävät viisi kujaa keskitetty siten, että läpän nauhojen väliin jää kolme kujaa kahden sijasta?

  Ja jos pystyisit vielä muitakin yksityiskohtia avaamaan niin arvostaisin kyllä!

  Milloinka seuraava erä on sitten tulossa? Pitäisi saada reppu ennen maaliskuuta. Talvijotokselle olisi mukava saada käyttöön ;).
   
 5. Spadekessu

  Spadekessu Luutnantti

  Liittynyt:
  07.02.2015
  Viestejä:
  302
  Tykkäykset:
  609
  Pisteet:
  36
  "Vanhassa" mallissa selässä on puolikas-viisi-puolikas PALS-kujaa, uudessa versiossa nauhat kujiksi jakavat ompeleet on yksinkertaisesti siirretty kaikki pikkasen sivuun. Näin siinä selässä on sitten kuusi kokonaista toimivaa kujaväliä. Aiemmin nuo läpän sulkuhihnatkin menivät typerästi vinksalleen jos niitä pujotteli kujanauhojen ali, mutta nyt suoristettuina nekin menee säntillisen suoraan. Sulkuhihnojen väliin jää se kaksi kujaa tyhjää.


  Mitäköhän noita nyt kaikkia olikaan.
  -Olkahihnojen varmistusniitit poistuvat, ihan turha juttu ja ylimääräinen työvaihe. Niitit poksuvat poikkeuksetta ennen ompeleita joten niiden arvo on ihan olematon.
  -Olkahihnojen metalliset sinkkivalu-läppäsoljet on vaihdettu muovisolkiin, eivät kuluta nauhoja kuin metallihampaat ja ovat muutenkin inhimillisemmät käyttää.
  -Ekassa erässä myös pohjassa olevat irtohihnakiinnikkeet olivat tyhmästi pari senttiä sivussa, nyt nekin suoristetaan. Sama koskee niitä kirveslenkkejä.

  Lantiovyöstä olen ulvonut kuutamolle, että vaihtaisivat nyt jumalauta sen pienen näpräyssoljen isompaan, mutta sitä nyt ei vissiin ole tulossa koska syyt. Ei siinä pienessä soljessa kestävyyden/mukavuuden kannalta ongelmaa ole ja ihan hyvin se toimii, mutta hanskat kädessä sitä on ihan pyllystä yrittää operoida vaatteiden taitosten alta, se on semmosta äheltämistä. Nuo alasivujen pussitaskutkin saisi mun puolesta olla semmoset kunnon pussit tuommoisten lituskojen sijaan, nyt niitä vissiin suurennettiin pikkasen, mutta ei niihin vieläkään esim. litran vesipulloa saa turvallisesti sujautettua. Se nyt on vähän semmonen kuka tarttee ja kuka ei, mutta jos ne taskut tehdään niin samalla vaivalla niistä voisi tehdä vähän isommat jolloin niistä olisi vielä enemmän hyötyä.


  Itseasiassa tällä viikolla pitäisi valmistua!
   
  Stagideus ja Lepukki tykkäsivät tästä.
 6. Spadekessu

  Spadekessu Luutnantti

  Liittynyt:
  07.02.2015
  Viestejä:
  302
  Tykkäykset:
  609
  Pisteet:
  36
  Tuommoista mallien päivitystä tapahtuu itseasiassa todella paljon, mutta siitä ei vaan yleensä tiedoteta etukäteen tai edes jälkikäteen. Tässäkin tapauksessa päivitykset ovat semmoisia joita eivät useimmat varmaan esim. kaupan hyllyllä huomaisikaan vaikka vierekkäin vertailisi.
  Vähän semmonen "tieto lisää tuskaa" juttu itseasiassa. Eipä tuommoiset jutut itseänikään harmittaisi niin kovasti, ellen tietäisi tämmöisiä taustoja ja sen, että asia olisi voitu tehdä toisin heti alusta. Mutta, ei se tosiaan ensimmäinenkään versio mikään huono ollut, vaan tosi hyvä!

  Jääkärisarjan rinkka sen sijaan on asia erikseen, se vasta viiltääkin sieluun... No onneksi voi aina tehdä kokonaan oman niin sitten voi kaikista virheistä syyttää ihan itseään!
   
  Stagideus, Lepukki ja setämies tykkäsivät tästä.
 7. Camppis

  Camppis Alokas

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Onko tietoa joko tätä uutta erää on saatavilla jostain?
   
 8. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  On. Varustelekaan saapui juuri perjantaina. Tiedustelin asiasta erikseen asiakaspalvelusta jo aiemmin ja nyt ilmestynyt myyntiin. Ei voi pitäisi voida tulla ensimmäisen erän tuotetta, sillä tuote oli loppunut kaupasta jo hyvän aikaa sitten. En tiedä sitten Inttistoresta. Vaeltajakaupassa vielä vanhan erän kappaleita myynnissä.

  Lisäystä: Näyttää ainakin Inttistoressa olevan vielä tilapäisesti loppu, eli ilmeisesti ovat saaneet toimitettua vasta yhden erän ja sen Varustelekaan
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2016
  Camppis tykkäsi tästä.
 9. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,915
  Tykkäykset:
  2,308
  Pisteet:
  636
  Siirretty tästä ketjusta talvivarusteita koskevaan ketjuun vajaat 10 viestiä jotka koskivat naamiointia talviväreissä.
   
 10. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Reppu saapui postissa pari päivää sitten!

  Näin alkutuntumalla voin sanoa, että vastaa odotuksia. 30litran vetoisuus tuntuu yllättävänkin suurelta. Ulkopuolelle saa helposti tavaraa kiinni, joten uskon, että tällä pystyy helposti yön tai kahden pituisia retkiä tekemään. Sen verran täytyy vielä sanoa, että lyhyempään, 165 cm ihmisen selkään, reppu ei välttämättä istu kovin hyvin. Johtuu siitä, että reppu selkäosa itsesään on varsin pitkä ja olkaviilekkeet lähtevät tuolloin aivan niskan juurelta. Kun olkaviilekkeet lähtevät varsin läheltä toisiaan, tuo se liikaa painoa niskan seutuville ja puristaa niskaa. Minulle tämä ei tuota ongelmaa (pituutta 192cm), mutta lyhyemmälle ihmiselle voi hyvinkin tuoda. Tämänkään vaikutuksia ei kuitenkaan vielä testattu pitemmällä reissulla.

  Reppu pääsee koetukselle maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna, voisin sitten päivitellä tuntemuksia repun suhteen.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 11. werther

  werther Alokas

  Liittynyt:
  16.02.2016
  Viestejä:
  5
  Tykkäykset:
  6
  Pisteet:
  0
  Paljonkos tuon repun sisäleveys mahtaa olla? Noin 27cm sanotaan Lekan sivuilla, mutta pitäisi saada tarkempaa tietoa, koska kiinnostaisi saada BW:n makuualusta repun sisälle selkää vasten ja kyseinen läpyskä on taiteltuna juurikin 27,5cm leveä. Pienestä se on kiinni.
   
 12. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Nopeasti mitattuna sisäleveys on vain 25cm :/ eli tuskin mahtuisi kovinkaan hyvin. Toki keskemmälle reppua menisi.

  Miksi ylipäätään haluat makuualustan repun sisäpuolelle? Se on keveä kapistus ja sopii varmasti hyvin sivulle tai alle kiinnitettäväksi.
   
 13. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,252
  Tykkäykset:
  7,958
  Pisteet:
  1,286
  Lainaus V-lekan sivulta.
  Joten ei ainakaan pehmusteen takia ole tarvetta makuualustalle sisäpuolelle.
   
  Lepukki tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. werther

  werther Alokas

  Liittynyt:
  16.02.2016
  Viestejä:
  5
  Tykkäykset:
  6
  Pisteet:
  0
  Tottumuksesta lienee lähinnä kyse joka taas on perua jostain sipulisäkkirepun ryhdittömyydestä. Pitää mennä joku päivä hypistelemään.
   
 16. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Ryhdittömyyttä ei tältä repulta todellakaan puutu. Sisällä selkää vasten on repun oma tukilevy joka tukee reppua hyvin. Lisäki ulkopuolella on yksinkertaiset, mutta fiksut pehmusteet, eli tämän kantolaitteen kanssa et todellakaan tarvi mitään ylimääräisiä tukia.
   
 17. Vähäpäinen

  Vähäpäinen Alokas

  Liittynyt:
  17.02.2016
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Repun oma muovinen tukilevy riittää hyvin tavalliseen käyttöön, selkävaivaisena olen vaativampi kantamusteni suhteen. Repun ollessa täyteen pakattuna painavammalla tavaralla ja kunnolla liikkuessa se kaipasi lisää jäykkyyttä.. Niittasin levyyn kaksi alumiini lattaa, joilla levyn saa muotoiltua selän mukaan. Tukilevyn pussi antaa levylle liikkumatilaa repun sisällä, olkaviilekkeet karkaavat irti tukilevystä, jolloin repun tukevuus kärsii. Tämä korjaantui tekemällä olkaviilekkeiden alkuun ja levyyn reiät, ja kiinnttimällä ne toisiinsa. Nyt repun saa todella jämäkäksi ja kiristettyä hyvin selässä pysyväksi, muutenkin reppu on palvellut hyvin..
   
 18. AJJV

  AJJV Luutnantti

  Liittynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  378
  Tykkäykset:
  292
  Pisteet:
  36
  Oikeastaan tän vois laitaa yv @Spadekessu tai lekaan mailia, mutta uskon että muitakin kiinnostaa.

  Mikä tilanne teidän uudella tst-repulla on? Joko kannattaa odotella vai unohdanko ja hankin jonkun muun vastaavan (minkä?) . Vanha reppu nimittäin sanoo sopimusta irti ja uuden nir suojatun tartteisin viimmeistään elokuussa.
   
 19. Spadekessu

  Spadekessu Luutnantti

  Liittynyt:
  07.02.2015
  Viestejä:
  302
  Tykkäykset:
  609
  Pisteet:
  36
  Tänä iltana ois lähtö Karstulaan, siellä on tädit kursinu kokoon tuotantomallin ekaa erää varten, täytyy vaan todeta, että kaikki on kunnossa ja sitten vaan kankaat leikkuuseen ja siitä se lähtee. Eli tilanne on ns. Hyvä!
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 20. automaattimies

  automaattimies Alokas

  Liittynyt:
  16.07.2016
  Viestejä:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Onko kukaan käynyt ostamassa reppua motonetistä? Verkkokaupassa ei ilmoiteta onko reppu päivitettyä vai vanhaa mallia. Hinta on kyllä edukas.
   
 21. crane

  crane Eversti

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  1,989
  Tykkäykset:
  1,298
  Pisteet:
  316
  Jos en älyttömästi väärin katsonu, niin uutta mallia. Hieman houkuttais, mut taidan odotella varustelekan varastoon m05 kuviolla tulevaa reppua.
   
 22. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,122
  Tykkäykset:
  4,380
  Pisteet:
  1,286
  Ei varsinaisesti liity tähän.
  @Spadekessu mikä viron päässä olevan ompelimon nimi on mikä valmistaa suomen maastopuvut?
  Tiedätkö mitään isompaa ompelimoa suomessa mikä pystyisi valmistamaan ns sotavehkeitä ja isompia eriä? :)
   

Jaa tämä sivu