Eerikainen
Eversti
Olik se tosiaan maarakennus? Itse opiskelin talonrakennusta ja TVR-insinöörioppilaat olivat seinän takana rinnakkaisluokalla, joten ei tuo hiekkalaatikkotouhu päätynyt ihan selkäytimeen, joku maarakennuksen kurssi meilläkin oli ja sieltä jäi KUP-lyhenne mieleen. Kai se nuppiautokin olisi KA? Kauhistuttaa ajatellakin kuinka kauan noista opiskeluista on ja abt ainoa asia, mikä jäi mieleen on tuollainen anekdootti kuin KUP.Niille, ketkä eivät tunne maarakennuskoneiden lyhenteitä, kyseessä on kuormapyörääjä.
Aihepiiri on siis maarakennus, ei maanrakennus
Toisaalta tässä voi olla kyseessä, päinvastoin kuin enklannin kielessä (silent letter by Ismo), meluava kirjain? Kuten Kaarna paloaukealle tullessaan:"Ko-nek-kivääri-komp-pani-a!" Kai se tuokin todellisuudessa on konekiväärikomppania, mutta itse kun sitä suussaan maistelee niin kyllä siihen se tuplakonsonantti päätyy. Tosin tällä periaatteella se olisikin maarrakenus?
Äidinkielen kielioppiosasto ei ollut vahvuuksiani, mutta oliko tälle ilmiölle jokin virallinen nimikin? Ismo voisi tietysti tehdä nyt vitsin, jossa hirnuu suomalaiselle (saatanallinen paperiteollisuusmahti) tavalle säästää paperia jättämällä meluavat kirjaimet kirjoittamatta, mutta jokainen natiivi osaa sen puheeseensa lisätä ja naureskella ulkomaanelävälle hassusta korostuksesta.
Edit: Nym mää keksin jonkin ihmeominaisuuden, kun sanan keskelle lisätty "kaarisulku-n-kaarisulku" muuntuu peukkualas-hymiöksi. Oonks mää nyt joku koodausvirtuoosi? ATK-opiskelutkin rajoittuvat tuolla muinaisessa tekussa suoritettuihin "ATK peruskurssi" (Basic-ohjelmointi) ja ATK-jatkokurssi (Fortran-ohjelmointi). Mainittakoon, että molemmat kurssit tehtiin ilman tietokonetta kynällä ja paperilla. Tekun lopetuskeväällä koulu sai ensimmäisen PC-koneen, tosin siihen ei saanut koskea.
Viimeksi muokattu: