Laita sitte ohjeet ja kokemukset kun pääset sinne saakka
Noniin, virheitten (lukuisten) kautta voittoon.
Setuppina 150 litrainen jääkaappi jossa katossa 50mm reikä josta putki ulos (tää kaappi on puuliiterissä)
Kyljessä 25mm reikä mistä tulee savu sisään letkua pitkin (kannattaa varoa kylmäaineputkia poratessa, toinen jääkaappi menossa
)
Savunkehittimenä Mustangin
https://www.savenmaa.fi/mustang-sav...BYKjGMyCAVOhZFRksouAaAtz_EALw_wcB#description
Josta joustava metalliputki laskee alaspäin 10 litran kannelleseen ämpäriin.
Ämpäristä lähtee 1,5m pitkä letku jääkaapin kylkeen porattuun reikään.
Tämän ämpärivirityksen tarkoitus on kerätä isommat kondenssivedet, jotta kylmään jääkaappiin ei kerry kosteutta - > kitkerät kalat/muut tuotteet.
Jääkaapin katossa vielä muutama aaltopahvin pala keräämässä kosteutta.
Suolauksen tein loheen sillain että reilusti (3 dl per file) graavisuolaa(löytyy esim puuilo) ja 10-12h jääkaapissa,sen jälkeen huuhtelu ja huom. Hyvä KUIVAUS.
12h savua, 12h ilman, 12h savua 12 ilman ja sit fileet vakuumiin ja pakkaseen.
Viikko-kk pakkasessa jotta maku tasaantuu ja on kyllä
Jääkaapin lämmöt oon pitänyt 2-7 astetta.
Toi savunkehitin tunkee aika reilusti savua, niin sen takia taukoa tuossa savustuksessa,muuten tulee aika stydi savunmaku.
Tunti sitten pistin kuhafileitä kasan savustuun, ne tein tuolla ohjeella
Edit.
Puruista sen verran, että sekoitin 1 osa karkeeta leppälastua ja 3 osaa hienoa kylmäsavupurua, tuntuu palavan parhaiten omassa setupissa, ilmapumppu 50% teholla