Sekalaista mussuttelua

Kuin paluu 70-luvulle... Junamatka Sotsiin

Teksti on kuin parodiaa YYA-vuosien jorinoista, mutta kirjoittaja vaikuttaa olevan tosissaan. Tässä pieni näyte:

Tänne rakennettiin mm. Neuvostoliiton johtajille 1930-luvulla huvila, jossa Stalin kävi mielellään hoidattamassa yleiskuntoaan ja otti siellä myös valtiollisia vieraita vastaan. Vuoresta virtaava rikkivetypitoinen vesi sisältää monia mineraaleja. Vettä käytetään useiden sairauksien kuten astman, iho- ja nivelsairauksien, psoriasiksen ja sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon.

Gorbatšov yksityisti osan kylpylälaitoksista

Kylpylät päätettiin 1930-luvulla perusteellisesti kunnostaa ja Matsesta avattiin 1940 uudessa loistossaan. Kylpylöitä omistivat neuvostoaikana ennen kaikkea ammattiliitot ja yhteiskunnalliset järjestöt. Näiden kautta jäsenistöllä oli mahdollisuus käyttää kylpylöiden palveluita joko kokonaan ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Gorbatšovin perestroika muutti joitakin kylpylöitä osakeyhtiöiksi. Tosin edelleenkin mm. ammattiliittojen jäsenet saattoivat käyttää kylpylöiden palveluita edullisesti.
 
Mikä artikkeli kyseessä? Mennyt ohi...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005020204.html

Näin ruotsalaiset pilkkaavat suomalaista joulunviettoa – Expressen: Pitkäpiimäistä, outoja ruokia...
cd97886b475349d68b9ee0ded48bec4d.jpg

Ruotsalaislehti Expressenin mielestä suomalaiset joulutavat ovat ”kummallisia”, kun taas ruotsalainen joulu rakentuu ”hauskuudesta, hyvästä ruuasta ja makeisista, iloisesta musiikista ja tanssista kuusen ympärillä”. (KUVA: Antti Johansson, Markku Ulander / Lehtikuva, Jukka Lehtinen)
Julkaistu: 24.12. 7:15

Sanoma-mainokset
Omapaita – tehty sinulle
Yksilölliset paidat mittojen mukaan kaiken kokoisille miehille.

www.omapaita.fi
Esteettistä kirurgiaa
Lihavuusleikkauksia ja esteettistä kirurgiaa yksityisessä sairaalassa.

www.plastiikkakirurgiafinest.fi
Rekrytointia kokemuksella
Osaavia vuokratyöntekijöitä yritysten tarpeisiin. Katso lisää ->

www.rmrekry.fi
Huoleton sähkösopimus
Tee Fortum Vakaa –sähkösopimus ja säästät 50 €. Toimi heti!

fortum.fi/vakaatarjous

adfserve

Naapurihuumori
Ruotsalaiset haluavat olla jouluna makeanhimoisia ja lystikkäitä.
Perinteiset suomalaiset joulutavat herättävät Ruotsissa naureskelua ja sääliä.

Sanomalehti Expressen on koonnut lukijoidensa jouluhuvitukseksi listan suomalaisista jouluperinteistä, joita lehti pitää ”kummallisina” verrattuna ruotsalaiseen jouluun, joka on ”itsestäänselvästi” rakennettu ”hauskuudesta, hyvästä ruuasta ja makeisista, iloisesta musiikista ja tanssista kuusen ympärillä”.

Joulurauhanjulistus

Lehden mukaan joulurauhan julistus kello 12 Suomen vanhimmassa kaupungissa Turussa televisioidaan suorana, vaikka se ei ole ”kovin hauska”.

Lehti todistelee joulurauhanjulistuksen tylsyyttä seuraavalla paljon puhuvalla esimerkillä: ”...sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät”.

Masentava joulumusiikki

Todisteeksi suomalaisten ”alavireisestä” joulumusiikista lehti siteeraa Topeliuksen runoon sävellettyä laulua Varpunen jouluaamuna ja siitä kohtaa ”En mä ole, lapseni, varpu tästä maasta, olen pieni veljesi, tulin taivahasta. Siemenen pienoisen, jonka annoit köyhällen, pieni sai sun veljesi enkeleitten maasta”.

Edellinen on sitä paitsi suomalainen käännös.

Alkuperäisessä Topeliuksen ruotsinkielellä kirjoittamassa runossa sama säe on –jos mahdollista – vieläkin synkempi. Siinä todetaan ilman kiertoilmauksia ”Olen pikkuveljesi, joka kuoli keväällä”.

Juuri tämä versio tarjoillaan lehden lukijoille.

Esimerkkinä ruotsalaisesta mukavasta jouluperinteestä lehti mainitsee laulun, joka Suomessa tunnetaan nimellä Hei tonttu-ukot hyppikää. Se on ruotsiksi Hej tomtegubbar.

Hyppimisen sijasta laulajat yllyttävät toisiaan ”slå i glasen och låt oss lustiga vara!” eli vapaasti kääntäen rikotaan lasit ja ollaan lystikkäitä.

Saunominen sukulaisten kanssa

Lehti ihmettelee, että saunoa pitää ”jopa” jouluaattona ja ”vieläpä” etäisten sukulaisten kanssa – ja kieriskellä heidän kanssaan alasti lumessa.

Ruotsalaisen näkemyksen mukaan ”etäisten sukulaisten” kanssa seurusteleminen jouluna on aivan riittävän rasittavaa ilman saunaa ja lumihankeakin.

Haudoilla käynti

Lehti rinnastaa ruotsalaisen jo vuonna 1960 alkaneen perinteen katsoa aattona Walt Disneyn elokuva Kalle Anka och hans vänner önskar god jul suomalaiseen tapaan käydä hautausmailla sytyttämässä kynttilöitä läheisten haudoilla.

Kalle Anka on Aku Ankan ruotsinkielinen nimi.

Jouluruoka

Lehti kehuu ruotsalaisia lihapullia, prinssinakkeja ja munanpuolikkaita ja rinnastaa niihin ”aivan erilaiset” suomalaiset perinneruuat ”gratiinin ja laatikot, kuten kaalilaatikko, porkkanalaatikko, maksalaatikko ja perunalaatikko”.

Listasta puuttuvat naurislaatikko ja lanttulaatikko.

Lehden mukaan laatikoita jää Suomessa syötäväksi pitkälle joulun jälkeenkin.

Joulutortut

Samassa erittäin tarkoitushakuisessa tarkoituksessa lehti rinnastaa ruotsalaiset vaahtokarkit ja siirappimakeiset suomalaiseen ”klassikkoon” joulutorttuun, joka on ”tähdenmuotoinen ja sisältää vain kahta ainetta, voitaikinaa ja luumumarmeladia”.

Saatesanoissaan Expressen ilmoittaa artikkelin olevan laadittu ”pilke silmäkulmassa”.
Tuomas Manninen
 
Baikal laukoo täysosumia.

Suomen tulevaisuus on, valitettavasti, sidottu Euroopan tulevaisuuteen. Jos Euroopassa islamisaatio pysäytetään, niin sitten se pysähtyy Suomessakin. Jos taas sen annetaan jatkua Euroopassa, niin tulevina vuosina saamme ensin sanoa hyvästit joululle, juhannukselle, tasa-arvolle, yhteiskuntarauhalle ja muulle läntiselle, kristityn periaatteen muovaamalle traditiolle. Sitten kun muslimien kriittinen massa saavutetaan, alkavat kristittyihin ja muihin siinä vaiiheessa vähemmistöihin kuuluviin kohdistuvat pogromit sun muut mukavat.

Ainoa todellinen tapa saada homma haltuun on vähentää muslimien määrää Euroopassa. Mitään status quota ei ole mahdollista saavuttaa, vaan muslimit joko lisääntyvät hallitsemattomasti, niin kuin nyt, tai sitten heidän määräänsä on saatava pienemmäksi. Mites asiaa voitaisiin lähteä hoitamaan on oikeastaan aika yksinkertaista. Rajat kiinni muslimeilta, kaikki radikalismiin viittaavakin kriminalisoiduksi ja välitön karkoitus, kaikki muslimien erioikeudet stoppiin ja sosiaaliavustukset minimiin. Onko mitään järkeä, että jollain somalilla on neljä- viisi vaimoa ja kolmekymmentä mukulaa, jotka kaikki elätetään, asutetaan, vaatetetaan ja koulutetaan(hah!) veronmaksajien rahoilla? Näin jos toimittaisiin, alkaisi todennäköisesti pikkuhiljaa virta kääntymään takaisin päin. Konstit siis on olemassa, mutta poliittista tahtoa ei ole. Vielä. Mutta Euroopassakin puhaltaa aika vahvat muutoksen tuulet, ensi vuosi on monella tapaa ratkaiseva. Itse en usko, että pelkällä demokratialla tästä selvitään, vaan asevoima tulee loppujen lopuksi asian ratkaisemaan. Eliitti ajaa islamisaatiota katkeraan loppuun asti, omista hämäristä lähtökohdistaan, mutta kansalla saattaa vielä olla jokunen sana sanottavana tässäkin asiassa.

Joka tapauksessa, hävitään tai voitetaan, ratkaisua ei tule rauhanomaisesti. Siitä pitävät muslimit huolen. Vai uskooko joku, että tämä ei enää voisi pahemmaksi mennä?


”Sama kaiku on askelten”

220px-Plakat_der_ewige_Jude,_1937.jpg


 
Offtopic. Osoita aikaisemmasta tekstistäni paska niin välitän tiedon eteenpäin Jari Leskiselle ja Antti Juutilaiselle, joiden kirjasta tieto peräisin.
Jatketaan täällä.
Siis, se mitä jätät kertomatta asiayhteydestä, se on sitä ihteään :). Toki noin tapahtui, mutta miksi niin tapahtui, onkin sitten ao. aiheessa ihan toinen juttu.
Me olemme täällä kovin hanakoita, vähän jopa agressiivisia (ainakin minä), huomaamaan tuollaisia puuttuvia tekijöitä, tietyissä asiayhteyksissä ja tietyissä ketjuissa. Kun puhutaan M-R -sopimuksesta, niin pahiksia on aina kaksi.
Kyseessä voi olla taholtasi rehellinen väärinymmärrys, laiskuus taustoittaa tai sitten trollaus :). Mutta ei se mitään, jatketaan tästä. Kannustan sinua keskustelemaan edelleen.;)
 
Jatketaan täällä.

Siis, se mitä jätät kertomatta asiayhteydestä, se on sitä ihteään . Toki noin tapahtui, mutta miksi niin tapahtui, onkin sitten ao. aiheessa ihan toinen juttu.

Me olemme täällä kovin hanakoita, vähän jopa agressiivisia (ainakin minä), huomaamaan tuollaisia puuttuvia tekijöitä, tietyissä asiayhteyksissä ja tietyissä ketjuissa. Kun puhutaan M-R -sopimuksesta, niin pahiksia on aina kaksi.

Kyseessä voi olla taholtasi rehellinen väärinymmärrys, laiskuus taustoittaa tai sitten trollaus . Mutta ei se mitään, jatketaan tästä. Kannustan sinua keskustelemaan edelleen.

Juu, ei aggressiivisuudessa mitään kunhan ei turhaan leimata. Nyt on keskustelussa parempi sävy.

Totta kai Saksan toimintaan vaikutti MR-sopimus, mutta ei Saksalla ollut mitään erityistä syytä muutoinkaan olla Suomea auttamassa ennen kuin Petsamon nikkelistä kiinnostuttiin ja ajan kypsyessä aseveljeys syntyi.

En usko, että tästä tapauksesta juurikaan ollaan eri mielisiä.
 
Joo sori kun vastasin vähän kiireellä. Otetaan siis rauhallisemmin:

Tykkimieshän mä olen. Enkä siis nuorena ollut mukana it-ostoksilla. Eikä siihen aikaan Suomi-poika neukkuaseita päässyt evaluoimaan. Oli ostettava mitä tarjolla oli ja joskus keskeiset ominaisuudet selvisivät vasta kun käyttäjät palasi takaisin Nliton
koulutuksesta. Vanhoista it-aseistahan on forumilla ollut tarinaa aikaisemmin. Pitää joskus kirjoittaa lisääkin.

Oli siis kysymys samanlaisesta perinneaseammunnasta kun mitä näkyi ylimmässä videossa. Ammutaan siis maamaaliin pinta-ammuntana ilman tutkaa.



Päättäjämme tiesi mitä teki eikä silloin koskenut tikullakaan. It -käytössä ongelma Shilkalla sama kuin Sergeillä: tehokas kantama runsaan 2 sek lentoaika eli noin 2 km on aivan liian vähän. Patruuna on heikkotehoinen paitsi lähtönopeudelta niin myös vai-
kutuksen osalta. 60-luvun tutkatekniikasta ei kannata sanoa mitään. On puolalaiset kyllä modernisoinu, mutta en tarkemmin tunne kun en koskaan ole livenä nähny.

Jos tuossa vertailee tuota heikkotehoista 23*152 patruunaa huippu nykyaikaiseen 20*102 patruunaan.
7.png



23*152 ”luoti” painaa ~190g ja lähtö nopeus on ~970m/s
20*102 ”luoti” painaa ~110g ja lähtönopeus on ~1000 m/s
( tiedot vaihtelevat ammustyypin ja valmistajan mukaan).

Eli heikkotehoisen siitä tekee ilmeisesti patruunan alkuperäinen valmistus maa ( CCCP).

23X152f1.jpg
 
Ero on siinä, että ruotsalaiset harrastavat edelleen ns. veljellistä piikittelyä kun taas Suomessa nämä tunnutaan otettavan haudanvakavasti ja veljellisestä piikittelystä tulee verinen loukkaus.
 
Veljellistä piikittelyä... Henkilökohtaisesti en pidä ruotsalaisia kovin suuressa arvossa (näin lievästi sanottuna), joten toki se vaikuttaa siihen miten koen asioita.

En siis tietenkään vihaa ruotsia ja ruotsalaisia, päin vastoin! Siellä ollessani tunnen oloni yleensä hyvinkin mukavaksi ja ruotsalaiset useimmiten ystävällisiksi.
Se, mikä menee ihon alle on tuo oksennuksen suuhuni tuova itsekyykytys, jota se kansakunta harrastaa. Jos jossain Itä-Helsingin lähiössä sataisi kiviä hälytystehtävissä olevien viranomaisten päälle, ei reaktio suinkaan olisi luovuttaminen, vaan väkivaltakoneisto laittaisi lisää voimaa asialle Torta på Torta, kunnes hommaan tulee roti. OLI KYSEESSÄ SITTEN KUKA TAHANSA, sukupuolesta, ihonväristä tai uskonnosta riippumatta.
Korostan tämän sanoessani kumminkin sitä, että mielestäni näissä asioissa toimii lausahdus "kasakka ottaa sen, mikä ei ole lujasti kiinni", eli mielestäni jokaiseen henkilöön pitää suhtautua aikuisena, eikä kohdella mitään väestöryhmää kuin syyntakeettomia lapsia. Tämä nähdäkseni edesauttaa huomattavankin erilaisista oloista tulevia saamaan jutun jujusta kiinni. Pragmaattinen lähestymistapa. *Edit: Kuten Suomessa!*

Miettikääpä kumminkin, tehtäisiinkö Expressenin toimituksessa edes ase ohimolla samanlaista juttua yhdestäkään alppien alapuolella sijaitsevasta maasta. Tätä en missään nimessä sano mitenkään öhö öhö hyysäys mamut -ölinän nimissä, vaan minua ärsyttää ruotsalaisten tekopyhyys, eli että joitakin pitää kohdella silkkihansikkain ja syleillä vaikka tulisi nyrkistä, mutta itäläisen metsäkansan kulttuurille voi ihan surutta vinoilla. Ja käännetään tämä toisinpäin: Tekisivätkö suomalaiset Iltapaskat vastaavanlaista juttua naapurista? I didn't think so.
 
Viimeksi muokattu:
Ero on siinä, että ruotsalaiset harrastavat edelleen ns. veljellistä piikittelyä kun taas Suomessa nämä tunnutaan otettavan haudanvakavasti ja veljellisestä piikittelystä tulee verinen loukkaus.


Voin kertoa, ettei ruotsalaisten piikittely ole aina ns. veljellistä. Joskus se on ihan raakaa vittuilua ja täysin perättömiä väitteitä Suomesta, jotka ovat voineet olla mahdollista joskus 60-70-luvulla.
Ruotsissakin on katkeria ihmisiä jostain syystä ja sitä lieventääkseen, jonnekkin on puskettava vitutus.
Onneksi tuollaisia yksilöitä sattuu kohdalle harvemmin, mutta joskus kyllä.
 
Lyhyen näytteen perusteella pieneltä ruudulta katsottuna näyttää siltä, että kyseessä ei ole PV:n harjoitus, koska varomääräyksen edellyttämät ampujien suojavarusteet ja varohenkilö puuttuvat, jonka niin ikään pitäisi seurata ampujia välittömässä läheisyydessä siten, että on tosiasiallisesti kykenevä hoitamaan omaa tehtäväänsä ammunnan toimihenkilönä. Lisäksi jos en väärin näe, niin ainakin osa varusteista on omia eikä sotavarusteeksi hyväksyttyjä, mikä myös puoltaa edellämainittua päätelmää. Pätkä voi olla esimerkiksi joltain taktinen kivääri -kurssilta, joiden sisältöön tuollaisiakin harjoitteita kuuluu. Olen kuullut niiden olevan muutenkin hyviä.

Aseista sen sijaan on vaikeampi sanoa, että ovatko RK95 vai m92. Jos olisivat m92, niin niitä on saatu poikkeuksellisen monta kerralla samaan paikkaan, koska tyypillisesti tuossa skenessä liikkuva kalusto on malliltaan erilaista. Huolellisista kuvausjärjestelyistä päätellen kohtaus voi olla myös varta vasten videon kuvausta varten lavastettu.

Täasäpä sitä onkin hyvää hommaa loppuillaksi pohtia, että mitähän ihmettä videolla tapahtuu ja alkaa sitten vielä pläräämään varomääräyksiä läpi.

Anteeksi oli minun virheeni.



Totta on että kurssit ovat täydellisiä ja kaikki on kunnossa.

Joten antaa olla.


Ps. Nimimerkki ”kapiainen” kertoi jo parivuotta sitten. Kuinka koulutus ja turvallisuus asiat ovat PV:n ammunoissa kaikin puolin kunnossa.
No nyt vain on parikertaa Syndaalenissa sattunut vahinko (pimeä ammunnassa ja kranaatin heitossa).
Molemmissa on löytynyt puutteita harjoituksen toteutuksessa ja ohjeissa.

Onko siis totta että MPK:n puolella kaikki on kunnossa.
 
Kun nyt kerkesin, tehdä niin laitetaan tänne.
”Kun tuonne ” Reserviläisseurat on ikäkriisissä ” ei mahdu/sovi”




JOHA_antti_kurkinen_9531.jpg
Uusi moninpeli, jonka 3d grafiikka ja 5,1 stereo ääni ovat omaa luokkaansa.


Pelaamaan pääset ottamalla yhteyttä lähipään reserviläisyhdistykseen.
 
Minkähän takia ruåttalaiset osaavat tehdä poliisisarjoja ja suomalaiset harvemmin...(Sorjonen mukavana poikkeuksena).
 
Joskus vuoden 2011 tienoilla lanseerattiin termi ''Vihapuhe.'' Jostain se putkahti. Yhtäkkiä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta.
Jäljet johtavat sylttytehtaalle. Wiki toteaa, että termiä ei esiinny Suomen lainsäädännössä. (Eikä tunnettu sen enempää suomen kielessäkään.)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihapuhe
Vihapuhe on Euroopan neuvoston ministerikomitean ehdotuksen mukaan sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu suvaitsemattomuuteen.[1] Termiä sellaisenaan ei esiinny Suomen lainsäädännössä.

Facebook, Google, Microsoft ja Twitter omaksuivat 31.5.2016 Euroopan unionin ohjeen tarkistaa "useimmat aiheelliset pyynnöt laittoman vihapuheen poistamisesta" 24 tunnin kuluessa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihapuhe
qn5o0.jpg
 
Back
Top