Sissisotaa Suomessa 2010- luvulla

pstsika

Haukka
Sissisotaan viitataan eri keskusteluissa ajoittain. Tämä ketju on pyhitetty sille teemalle. Ei siis sille sissitoiminnalle, joka on osa Puolustusvoimien sodankäyntimenetelmiä ja johon koulutetaan varusmiehiä.

Euroopan maissa sisäpoliittinen tilanne on kiristynyt ja Putinin vaalivoiton myötä Venäjällä tapahtuu kansannousu, jonka seurauksena äärinationalistit kaappaavat vallan ja työntävät Naton pelossa omia rajojaan lähteen.
Suomalaisten liikekannallepano epäonnistui täydellisesti Venäjän suorittaessa kaappauksenomaisen strategisen iskun ja laajamittaisen hyökkäyksen. Puolustusvoimat ei ehtinyt aloittamaan järjestelmällistä vastarintaa, mutta Karjalan Prikaatissa sotilaspoliisin vääpeli ampui pistoolilla portille ilmestyneitä maahanlaskujoukkoja.

”Vekaranjärven kahakan” jälkeen punakone eteni järjestelmällisesti ja suurempaa vastarintaa kohtaamatta länsirannikolle ja Tornionjoelle ylittämättä kuitenkaan Suomen ja Ruotsin rajaa.

Suomi on siis miehitetty kokonaisuudessaan, mutta miehittäjät ovat toistaiseksi käyttäytyneet melko sivistyneesti. Ammattiupseerit, valtionjohto ja korkeimmat virkamiehet on kerätty turvasäilöön tuntemattomaan paikkaan, mutta kodeissa on sähköt ja vesi toiminnassa ja ruokaa saa kaupasta. Netti toimii ajoittain, mutta muun muassa maanpuolustus.net on kadonnut, kuten moni muukin sivusto.
Tavallisen ihmisen elämässä ei ole kovin järisyttäviä muutoksia kuitenkaan tapahtunut ja perusarki menee kuten aina ennenkin.

Telkkarista näkyy tunnettu suomalaispoliitikko, joka vakuuttaa kaiken olevan kunnossa ja venäläisjoukkojen saapuneen yhteisymmärryksessä ja veljinä - ei miehittäjinä.
Sama poliitikko kertoo, että presidentin ja hallituksen vastuuntunnottoman pakenemisen johdosta hän on ottanut ohjakset käsiinsä ja kieltää kaikki provokaatiot ja sotilaalliset toimet maassa olevia venäläisjoukkoja kohtaan.

Ampuma-aseista riisutun suomalaispoliisin lisäksi kaduilla partioi venäläisjoukkoja ja rajavartiolaitoksen toiminta on ajettu alas, siten, että rajavartijoilta on kerätty työvälineet ja kaikki muukin valtion omaisuus pois, sekä toistaiseksi lomautettu.

Työpaikalla/koulussa/paikallisessa kuulet huhuja siitä, että yksityisiä aseita alettaisiin keräämään pois ja että, lähimmälle rautatieasemalle olisi ilmestynyt kymmeniä karjavaunuja.
Samoin korviisi kuuluu jotain huhuja siitä, että naapuripitäjässä on venäläisjoukkojen toimesta suoritettu jotain satunnaisia pahoinpitelyitä, naisiin kohdistuneita ahdistelutapauksia ja varkauksia sekä ryöstöjä. Nämä ovat kuitenkin vain huhuja.
Kotiin palatessasi näet vahvasti päihtyneen venäläissotilaan ampuvan suomalaispoliisia kasvoihin tämän kieltäydyttyä Haix-jalkineidensa luovutuksesta.

Miten Sinä jatkat näillä pohjatiedoilla elämääsi?
 
pstsika kirjoitti:
... joukkojen toimesta suoritettu jotain satunnaisia pahoinpitelyitä, naisiin kohdistuneita ahdistelutapauksia ja varkauksia sekä ryöstöjä. Nämä ovat kuitenkin vain huhuja.

Miksi tämä kuullostaa tutulta :)
 
Hymyilen leveästi.

Suomen kansa on vuosikaudet äänestänyt vaaleissa sellaisen politiikan puolesta, jonka looginen seuraus tämä nykytilanne on. Kansa saa nyt, mitä kansa on vuosikaudet halunnut. Demokratiassahan kansan tahto toteutuu ja nyt se siis toteutuu. Mikäli Suomen kansa ei olisi hyväksynyt maanpuolustuksen alasajoa, vuosikymmeniä jatkunutta kitsastelua puolustusvoimien rahoituksen kanssa ja ennen kaikkea, hampaatonta poliittista johtoa joka ei uskaltanut reagoida tilanteeseen heti, mitään tämmöistä ei olisi kuuna päivänä tapahtunut. Kansa sai mitä kansa halusi ja mitä kansa ansaitsi.

Positiivisena seikkana on mainittava, että Suomen valtionvelka on tiettävästi nollattu, Kreikalle ei makseta enää euroakaan ja Jykä Hätäinen, Aleksi Butt-Stubb ja Sakke Niinnoonnistö ovat parhaillaan "uudelleenkoulutettavina" jossain Siperiassa. Somalien maahantuonti on myöskin tyrehdytetty ja viherpiipertäjät ammuttu sänkyihinsä kuolemanpartioiden toimesta. Niin ja viina ja bensa on muuten varmasti pirusti halvempaa kuin mitä ne olivat kun Suomi oli EU:n osavaltio.

Hitto, ei siinä hymyily riitä. Taidanpa mennä ottamaan pullollisen votkaa venäläissotilaiden kanssa.
 
Tuodaan (hauskoista kuvista) esille ensin tilanteen tuomat positiiviset puolet.

814511.jpg
 
Jos Venäjän "vastasissitoiminta" on samanlaista kuim Tsetseniassa, ehkä on parempi alistua miehitykseen ja odottaa parempia aikoja. Mutta, jos miehittäjä toimii Hearts & minds -periaatteella Jenkkien tyyliin, niin täysi rähinä päälle.
 
Kyllähän se aika pitkälle menee kuten Hessukessu ja Miheikki asian esittävät.
Valtasi suomen sitten islam tai Venäjä, niin normi heteromiehen olosuhteet paranevat.
Eriasteisille sivareille, "suvaitsevaistolle", vihreille ja monikulttuuristajille kävisi kehnosti.

Miksi me niitä itseasiassa edes haluaisimme puolustaa ?
Islamin tulon jälkeen, ei suomimiehen tarvitse kasvattaa kuin parta ja laittaa käsi nyrkkiin ja ruveta luomakunnan kruunuksi.
Kalsnikovi tulee kouraan viran puolesta ja sillä saa kurmuuttaa vihersivarihomohyysäripellejä ihan vapaasti.

Eikä ryssäkään todella pestaa "miliisiä" vasemmistonuorista tai muista sivareista.
Armeijankäynyt suomenkielinen heteromies katsotaan luotettavimmaksi ja ase käteen ja entistä nomenklatuuraa vainoamaan laajoilla valtuuksilla.....
 
miheikki kirjoitti:
Tuodaan (hauskoista kuvista) esille ensin tilanteen tuomat positiiviset puolet.

Voihan olla, että tilanne kehittyy tuolla tavoin suotuisaksi VHM:lle, mutta muistinvirkistykseksi seuraavat ei niin hauskat kuvat.

Puna-armeijan kolttosia vajaa 70 vuotta sitten.
katyn-massacre-russian-soldiers-ww2.jpg


mass-rape-germany-ww2-german-women.jpg


Venäjän federaation asevoimien kolttosia kymmenisen vuotta sitten.

Mass_grave_in_Chechnya.jpg


damdeti.jpg


Edit. Viimeisessä kuvassa oli tapettuja lapsia, mutta eipä näy enää.
 
Kuten sanottu:

Jos Venäjän "vastasissitoiminta" on samanlaista kuim Tsetseniassa, ehkä on parempi alistua miehitykseen ja odottaa parempia aikoja
 
Kansamme on niin pieni, että se on suurvallan helppo hävittää.

http://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4merensuomalaiset_kansat
 
Mutta, jos miehitysvallan väkivalta yltyy sietämättömäksi, niin mitä millään on enää väliä.

Jos haluaa kiihottaa itsensä 100%:N maanpuolustusraivoon, niin lukekoon tämän blogin.

Seitajärven kylän partisaani iskussa 7.7.1944 murhattiin 11 naista ja lasta

Kuvat on järkyttäviä.

http://partisaanit.blogs.fi/
 
pstsika kirjoitti:
Voihan olla, että tilanne kehittyy tuolla tavoin suotuisaksi VHM:lle, mutta muistinvirkistykseksi seuraavat ei niin hauskat kuvat. Puna-armeijan kolttosia vajaa 70 vuotta sitten. Venäjän federaation asevoimien kolttosia kymmenisen vuotta sitten. Viimeisessä kuvassa oli tapettuja lapsia, mutta eipä näy enää.
*kuva suomalaisesta keskitysleiristä jatkosodan ajalta*

*kuva vanhuksesta omassa ulosteisessa vaipassaan, sänkyyn sidottuna vanhainkodissa tänä päivänä*

*kuva vankilaan poliitikkojen pilakuvien piirtämisestä tuomitusta suomalaisesta pari vuotta sitten*

*kuva velkaorjuudessa elävästä suomalaisesta lapsesta (lapsi ei vielä syntynyt)*

Pitäisikö minun tuntea jotain suurta surua tai pelkoa siitä, että jokunen tämän maan johtotehtävissä toimivista maanpettureista (EU-jäsenyyden ajaminen, maanpuolustuksen alasajo, kansallisomaisuuden lahjoittaminen Kreikkaan jne.) saisi kuulan kalloonsa? Tai siitä, että joku heitä tukeva/suojeleva viranomainen tai sotilas saa kuulan kalloonsa? Vai pitääkö vuodattaa kyyneliä Suomen islamisaatiota ajavien saadessa kuulan kalloonsa? Se olisi kyllä kovin vaikeaa. Ehkä voisin yrittää, jos tarve tulisi. Tai no, en taida silloinkaan edes yrittää. Korkkaan kuoharipullon korkeintaan.
 
Muistelen jonkun suomalaisen olleen Fullbright-stipendillä opiskelemassa Yhdysvalloissa, kun Kennedy oli ammuttu. Yhdysvaltalainen luennoitsija oli vain todennut, että kyllä Yhdysvalloissa johtajia riittää ja jatkanut opetusta uutisen tultua.

Suomessa Paavo Lipponen pelkäsi nousseensa Euroopan unionin kovaan ytimeen, suurvaltajohtajien joukkoon, joka tarvitsee panssaroidun auton ja henkivartioston vielä aktiiviuransa jälkeen.

Brysselissä Olli Rehn vaati Timo Soinilta anteeksipyyntöä peläten Bobrikov-vertauksen johtavan Rehnin osalta turvallisuusvajeeseen Suomessa.

Suomessa kaikki keskinkertaisuudet uskovat olevansa vihattujan länsimaisia suurvaltajohtajia, jotka tarvitsevat henkivartiostoa niin virassa kuin sen jälkeenkin.

On tietenkin huvittavaa nähdä, miten naurettavia pelkureita nämä meikäläiset ovat. Ihan kuin SAK tai EK ei voisi löytää uusia miehiä ja naisia tilalle, vaikka koko valtioneuvosto tekisi itsemurhan lentokoneellaan puolalaiseen tapaan, kuten Smolenskissa.
 
Pelkureita. Olet väärässä, jos väität kaikkien päättäjien olevan pelkureita, sitä eivät kaikki ole.

Muistelepa vaikka missä A.Stubb vieraili ulkoministerinä ollessaan...ei sinne joka poika olisi mennyt keskelle kuulasadetta kuumaan ehdoin tahdoin. Tai Pekka Haavisto Irakissa setvimässä ihmiskilpiasiaa. Satutko tietämään kuinka Niinistö poikineen toimi miehekkäästi tsunamin aikaan ihan siellä paikan päällä? Niinistö ei ole halunnut selvästikään käyttää niitä asioita pontimenaan missään, tiedän, että nykyinen ylipäällikkö ei ole todellakaan itsekäs sontahousu.

Tunnen melkoisen monta evp:tä ja virassa olijaa, yhteistä heille ei ole suinkaan paskahousuisuus. Paremminkin juuri päinvastoin.

Siihen en ota kantaa tarviiko Lipponen panssarimersua vai ei, hyvinhän tuo jaksaa kävellä veppastakin.
 
Venäjää suht. sujuvasti puhuvana ja Venäjällä myös 90-luvulla asuneena, minä hakisin välittömästi uuden hallinnon virkamiespaikkaa. Helsingin Oblastin sisäisen turvallisuuden komitean toimeenpanevana virkamiehinä voisin sitten oikealla kädellä koota vanhan hallinnon jäseniä turvasäilöön ja vasemmalla "konsulttipalkkioita" alueen yrityksiltä.
 
Kuinka ollakkaan. Setämies on asemassa jossa häntä ei ehditty mobilisoida. Tästä johtuen miehitysjoukot kehottivat häntä palaamaan takaisin arkiaskareisiinsa.

Tämä oli miehitysjoukkojen kannalta iso virhe. Tiettyjen olosuhteiden vuoksi mahdollisuus käyttöönottaa kulkuvälineistöä ja varustusta tekee sankaristamme äärimmäisen vaarallisen miehitysjoukkojen kannalta. Lisäksi riittävä määrä oikeita yhteystietoja puhelimessa ja netissä auttaa oikeanhenkisen ja -kokoisen vastarintaosaston kokoamisessa sekä tehokkaassa varustamisessa.

Vaikka maanpuolustus.net katoilee jatkuvasti verkosta löytyy yhä uusia mirroreja joiden serverit löytynevät ulkomailta (muistaakseni tomtom suunnitteli jo bahaman varmuusvarastoa?). Sivuista tulee nopeasti kansainvälisen yhteisön tuomitsema, terroristijohtaja setämiehen äänitorvi. Sivuille ilmestyy materiaalia videoiden, kuvien ja tekstien muodossa siitä kuinka pieni mutta pippurinen vastarintaosasto käy aseellista taisteluaan miehittäjiä vastaan.

Lisäksi vastarintasolu alkaa painattaa support t-paitoja (brodeerauksin ja arvomerkein luonnollisesti) ja tarroja joita alkaa ilmestymään katukuvaan jakeluorganisaation avulla. Miehittäjä määrittää laittomiksi kaikki setämiehen soluun liittyvän materiaalin koska arvomerkein varustettu support paita voidaan luokitella äärrrimmäisen vaaralliseksi sotavarusteeksi.

Kaupunkisissejä tämä ei kuitenkaan pysäytä, vaan yhä uusia taistelijoita liittyy joukkoon vaikka tappiot miehittääjää vastaan alkavat käydä sietämättömiksi. Uusia taistelijoita koulutetaan niin varastohalleissa kuin tyhjillään olevissa toimistorakennuksissakin. Miehitysjoukot suorittavat säännöllisiä terrorisminvastaisia iskuja kaupunkialueilla ja syntyneissä tulitaisteluissa siviiliuhrien määrät kasvavat. Yhä enemmän alkaa valtalehdissä ilmetä mielipiteitä siitä että taistelu ilman päämäärää aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä jolloin yleinen mielipide kääntyy solua vastaan.

Terroristijohtaja setämies saadaan kiinni ja hän kokee loppunsa itämeren yläpuolella helikopterissa, vierasmaalaisten erikoisjoukkojen käsissä. Vastarinta jatkaa päätöntä taisteluaan kunnes jäljellä on enää muutamia resuisia ja huonosti varustautuneita poikasia joita kukaan ei enää kouluta.
 
Itse olen noin periaatteessa sissisotaa vastaan, eli sille tiellä pitää lähteä vasta äärimmäisessä hädässä. Jos kuitenkin lähdetään, niin silloin pitää luopua kaikista pidäkkeistä. Tärkeintä on ulottaa sota välittömästi omien rajojen ulkopuolelle. Pitää iskeä siellä missä se on kaikkein helpointa ja tulee eniten tulosta. Miehittäjään vaikuttavia terroritekoja pitää suorittaa kaikkialla maailmassa. Pitää iskeä sotilaskohteisiin, siviilikohteisiin ja taloudellisiin kohteisiin.

Esimerkiksi tankkerit ja kaasuputket olisivat Venäjän tapauksessa oivallinen maali. Aivan sama kuka tankkerin omistaa, mutta venäläistä öljyä kuljettaessaan niiden katsottaisiin rikkovan Venäjälle asetettua saartoa ja silloin niitä vastaan iskettäisiin.

Jostain syystä nykyiset terroristi/sissijärjestöt eivät ole käsittäneet taloudellisten kohteiden merkitystä.
 
JOKO kirjoitti:
Jostain syystä nykyiset terroristi/sissijärjestöt eivät ole käsittäneet taloudellisten kohteiden merkitystä.

Mahtaakohan sulta unohtua, että useimmissa maissa noita taloudellisia kohteita suojataan aivan eri tavalla kuin Suomessa? Suomalaisten turvatoimenpiteiden leväperäisyys on usein ihmetyttänyt ulkomaalaisia. Olen mm. itse ollut paikalla kun ulkomaiset ostajat kysyivät erään ostamaansa teollisuuslaitoksen turvajärjestelyistä (laitoksen hinta yli 20 miljoonaa euroa). Pyörittelivät päitään kun kuulivat, että kohteessa käy vartija pari kertaa yössä ja tilasivat siltä istumalta ympärivuorokautisen vartioinnin.

Vain Suomessa on mahdollista, että öljynjalostamon vartionnista on vastuussa yksi pampulla "aseistettu" vartija. Ei tarvitse mennä kuin Pietariin niin jo jätevedenpuhdistamoa vartioimassa on useampi mies koirineen ja aseineen. Eräällä venäläisellä öljy-yhtiöllä oli 90-luvulla palkkalistoillaan 20 000 turvamiestä joilla oli varusteinaan mm. 600 panssaroitua miehistönkuljetusajoneuvoa.
 
Mosuri kirjoitti:
JOKO kirjoitti:
Jostain syystä nykyiset terroristi/sissijärjestöt eivät ole käsittäneet taloudellisten kohteiden merkitystä.

Mahtaakohan sulta unohtua, että useimmissa maissa noita taloudellisia kohteita suojataan aivan eri tavalla kuin Suomessa? Suomalaisten turvatoimenpiteiden leväperäisyys on usein ihmetyttänyt ulkomaalaisia. Olen mm. itse ollut paikalla kun ulkomaiset ostajat kysyivät erään ostamaansa teollisuuslaitoksen turvajärjestelyistä (laitoksen hinta yli 20 miljoonaa euroa). Pyörittelivät päitään kun kuulivat, että kohteessa käy vartija pari kertaa yössä ja tilasivat siltä istumalta ympärivuorokautisen vartioinnin.

Vain Suomessa on mahdollista, että öljynjalostamon vartionnista on vastuussa yksi pampulla "aseistettu" vartija. Ei tarvitse mennä kuin Pietariin niin jo jätevedenpuhdistamoa vartioimassa on useampi mies koirineen ja aseineen. Eräällä venäläisellä öljy-yhtiöllä oli 90-luvulla palkkalistoillaan 20 000 turvamiestä joilla oli varusteinaan mm. 600 panssaroitua miehistönkuljetusajoneuvoa.

Miten luulet, että laitos menisi kaupaksi, jos siihen tarjottaisiin käyttökustannuksiksi esimerkiksi israelilainen turvallisuus? Suomessa on ilmeisesti terrorivajetta.
 
JOKO kirjoitti:
Jostain syystä nykyiset terroristi/sissijärjestöt eivät ole käsittäneet taloudellisten kohteiden merkitystä.

Sissleily arvokohteisiin ei ole kannattavaa. On paljon kannattavampaa kehittää uhkakuvaa räjäyttämällä vaikka linja-autopysäkki roskakorista tai linja-auto kuin ruveta puuhaamaan suurella rahalla ja päänvaivalla iskua johonkin ydinvoimalaan, jonka tappioista kuitenkin selvitään säännöstelemällä.
 
baikal kirjoitti:
Pelkureita. Olet väärässä, jos väität kaikkien päättäjien olevan pelkureita, sitä eivät kaikki ole.

Ei ole epäillijän asia todistaa, että päättäjät ovat pelkureita, kuten henkivartiokaartia haluava Paavo Lipponen tai Timo Soinin "vihapuheiden kaltaisesta" järkyttynyt komissaari Olli Rehn. Hehän ovat heikkohermoisempia kun Astrid Thors.

Sen sijaan pitää mitalein tai reservin ylennyksin todistaa, että päättäjät ovat sankareita.

Todistustaakka on todistajan taakka epäilijän puolella, ei epäilijää vastaan uskottelijan puolella.

baikal kirjoitti:
Muistelepa vaikka missä A.Stubb vieraili ulkoministerinä ollessaan...ei sinne joka poika olisi mennyt keskelle kuulasadetta kuumaan ehdoin tahdoin.

Kaartinjääkäri Stubb vieraili Brysselissä, jossa oli rauhallista ja turvatoimet miltei suomalaisen ministerin tasoiset eli olemattomat.

baikal kirjoitti:
Tai Pekka Haavisto Irakissa setvimässä ihmiskilpiasiaa.

Ja mitkä olivat tulokset? Olisiko maailmassa vähemmän hiilidioksia ilmassa, jos Haavisto olisi jäänyt kotiin ja käyttänyt Skypeä.

Rauhanturvaajakulkupuheiden mukaan HaavistoKIN tekee raporttejaan hotellihuoneestan käymättä varsinaisesti inhottavissa paikoissa edes photo opportunityksi.

1996 Haavisto ei ympäristöministerinä uskaltanut mennä Kajaanin ystävyyskaupunki Segezhaan, koska Venäjän federaatio ei kyennyt takaamaan hänen "turvallisuuttaan". Kuitenkin kaupungissa toimi jopa Lieksan evankelis-luterilainen seurakunta sateliittimäisesti samaan aikaan.

Minusta tuon Haaviston pätevyyden ja urheuden ja toisaalta Stubbin urheuden saisi todistaa muullakin kuin sotilasansiomitalilla tai korpraaliylennyksellä.

Kyllä Suomessa on aivan oikeastikin rohkeita siviilipalvelusmiehiä tai totaalikieltäytyjiä ja aivan oikeasti sotilasjohtajiksi kykeneviä kaartinjääkäreitä.

Minusta nin Haaviston kuin Stubbinkin pitää antaa itse todistaa miehekkyytensä ja urhoollisuutensa niin sodan kuin rauhankin aikana eikä alkaa alamaisesti hovirunoilemaan tai ylistämään.

baikal kirjoitti:
Satutko tietämään kuinka Niinistö poikineen toimi miehekkäästi tsunamin aikaan ihan siellä paikan päällä?

Niinistö kiipesi nopeasti tolppaan ja jaksoi pysyä siellä riittävän kauan. Silloin kun Niinistö kävi kansakoulua, kiipeäminen kuului oppivelvollisuuteen. Kouluissa piti kiivetä katon korkeuteen köysillä, koskettaa toisella kädellä kattoa ja laskeutua.

Olisi ollut taitamatonta toimia mitenkään muutoin kuin seisoa tolpassa ja rukoilla Jumalaa, että se kestäisi.

baikal kirjoitti:
Niinistö ei ole halunnut selvästikään käyttää niitä asioita pontimenaan missään, tiedän, että nykyinen ylipäällikkö ei ole todellakaan itsekäs sontahousu.

Nykyinen Tasavallan presidentti on vähemmän keskinkertainen kuin edellinen. Hänellä on lisäksi myös itsehillintää ja tyylitajua olla esiintymättä sankarina naurettavuuteen saakka. Hän on kokoomuslainen työväenpresidentti, mutta se, miten kansallinen kokoomuslainen hän enää saa perustuslain mukaan olla, jää todistettavaksi.

Niinistön arvostelukyvyn puolesta puhuvat seuraavat teot:

- Riitta Uosukaisen presidentinvaalikampanjan sabotoiminen
- irtautuminen julkisuusriskistä nimeltä Tanja Karpela miltei ajoissa
- jotkut omat mielipiteet, joita ei ole lainkaan häiritsevässä määrin

baikal kirjoitti:
Tunnen melkoisen monta evp:tä ja virassa olijaa, yhteistä heille ei ole suinkaan paskahousuisuus. Paremminkin juuri päinvastoin.

No ei. Aina löytyy pyllynpyyhkijöitä joukkotiedostusvälineissä. Eivät viranhaltijat ole keskimäärin kelvottomia, vaan keskimäärin keskinkertaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että niin kuin kaikkialla muuallakin voi joidenkin toiminnassa olla arvelemista.

baikal kirjoitti:
Siihen en ota kantaa tarviiko Lipponen panssarimersua vai ei, hyvinhän tuo jaksaa kävellä veppastakin.

En usko, että kukaan, joka on koko aikuisikänsä oppinut ajamaan valtion mustilla virka-autoilla samaan aikaan kun Sauli on kaltaistensa kanssa joutunut ajamaan itse Fiat Puntoa, vanhoilla päivillään mielellään suorittaa ajokorttia tai vihattuna valtiomiehenä ottaa turvallisuusriskiä työntämällä lastenrattaita vapaana kadulla.

Se, että suojelupoliisi ei annat mahtipääministerille Thatchertin kaltaista vartiostoa aktiiviuran jälkeen on jokinlainen kamreerivaltion loukkaus valtaneuvoksen itsetuntoa vastaan. Kaikki me vanhenemme.

http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Ps.103.html

"16. Kun tuuli käy hänen ylitsensä, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä enää tunne. "

Lipponen lakastuu nopeammin kuin Tanner.

http://www.presentationmagazine.com/general-macarthur-speech-7523.htm

“Old soldiers never die they just fade away”
 
Back
Top