Somalia ja Itä- sekä Keski Afrikan konfliktit

Bwana

Kapteeni
Plikka tuli viime perjantaina takaisin. Oli kolmesta kohtaa yrittänyt rajasta yli mutta sulki on. Sanoi ettei kannata nyt lähteä riskeeraamaan kuulaa otsaansa. Se rajaseudun kahakka Etiopian edellistä hallintopuoluetta vastaan (ovat kanssa etnisesti samaa sakkia Asmaran kleptokratian kanssa) on semmoinen.

Varmoista lähteistä taas kuultiin, että Asmarassa maanalaiset vankilat ovat tupaten täynnä ja ihmiset kiittävät itseään illalla kun ovat selvinneet taas päivän "katoamatta". Jengi käy kysymässä sukulaisiaan poliisiasemilta mutta eihän siellä mitään kerrota koska nämä epäviralliset pidätykset tekee turvallisuuspalvelu. Maa on selvästi menossa taas "kiinni". Taloustilanne on entistäkin katastrofaalisempi, BKT oli viime vuonna noin 4 miljardia taalaa, tänä vuonna sen on arvioitu olevan 2,1 miljardia. Maahan tulee kuukaudessa korkeintaan 20 kontillista ulkomaisia elintarvikkeita. Ulospäin vientiin lähtee vuodessa korkeintaan 600 konttia. Nämä lähteestä, jolla on suora pääsy laivauskirjanpitoon. Saman lähteen mukaan satelliittikuvista voidaan päätellä Asmaran väkiluvun olevan tällä hetkellä 'bout 130 000. Virallisesti nämä puhuvat puolesta miljoonasta.

Djiboutin pressa vahvisti sen mikä tiedettiinkin: Ranska auttaa Etiopiaa rakentamaan laivastonsa uusiksi ja se laivasto tullaan sijoittamaan Massawaan. Näin Etiopia tulee tulevaisuudessa kontrolloimaan Eritrean ulkomaanliikennettä täydellisesti. Tällaiselle toimenpiteelle lienee muitakin nimiä. Näyttää siis siltä että Asmaran valtaklikki todella on myyynyt koko maan vain pysyäkseen itse vallassa/loitommalla hirttonuorasta. Tämän johdosta presidentti-jumalkeisari Afwerkin autosaattueeseen on lisätty ajoneuvoja eli äijä pelkää turvallisuutensa puolesta. Pisti linnaan pari viikkoa sitten turvallisuudestaan vastanneen kenraalin. Meiningistä noin muutenkni paistaa läpi sellainen kuoleman kultti/eräs bunkkeri Berliinissä -45. Koulutusjärjestelmä on käytännössä tuhottu/alakoulut sulkeutuvat vuoden sisään järjettömien uudistusten vuoksi ja siten nuorison vähäkin tulevaisuus on sirpaleina. Asmaraan tuodaan maaseudulta nuoria, jotka eivät ole lähteneet ja heille annetaan asuntoja/vaatteita/muita etuja ja kehutaan kuinka uskollisia he ovat olleet. Eräänlaista HJ:tä siinä kasvatetaan.

Hyvin menee. Kaduilla on edelleen tilanteeseen/tietoihin peilaten äärettömän rauhallista.
 

Bwana

Kapteeni
Lyhyesti: Ertsilä pläjäytti eilen viimeisenkin Etiopian vastaisen maaraja-asemansa kiinni Humera-Omjaher tiellä. Armeija on ilmeisesti nyt asemissa Sudanin rajalla. Koittavat siis varmistaa, etteivät Sudanin levottomuudet pääse tälle puolelle rajaa. Meidän vartijoista, joista kaksi on evp. kapiaisia, kaksi evp. kapiaista on "kadonnut"/saanut siirron... johonkin. Tilalla on pari nuorta kloppia joilla ei kenttäkokemusta ole.
 

Osasto 31

Kapteeni
Mitä Venäjä puuhailee Keski-Afrikassa:

 
Top