Sotahistoriallinen matkailu

Myös ko. museon paikkaa kannattaisi miettiä, onko esim. Tikkakoski oikea? Malmi olisi ehkä se oikea, mutta se on menetetty... Koneet tarvitsevat säilytykseen ja esillepanoon hallit eikä mitään latoa.

Muistan kuinka päälle 10 vuotta takaperin molemmat isot kotimaiset ilmailumuseot pitivät vireillä mahdollisuutta saada Kauhavan isot lentokonehallit eräänlaiseksi kokoelmakeskukseksi. Sinne olisi voitu keskittää nyt esim. Vesivehmaalla pikku hiljaa lahoavat koneet. Kunnostaa koneita näyttelykäyttöön ja ennen kaikkea saada koneet säädylliseen suojaan. Ei tullut projektista yhtikäs mitään.

Tämä on vuodelta 2014.

 
Toisen maailmansodan aikana Saksa miehitti Norjan. Tämän miehityksen alkuvaiheessa Saksan ja UK:n laivastot taistelivat Narvikin suunnalla ja kymmeniä aluksia upposi. Näitä on edelleen merenpohjassa ja sukelluksen harrastajille varmaan mielenkiintoinen kohde. Tässä lyhyt TV:stä tullut ohjelma missä sukeltavat tuolla pariin laivaan talviaikaan. Kesällä varmaan helpompaa kun vesi edes vähän lämpimämpää.

 
Mielenkiintoa herättävä militariakohde Tanskassa.


Järjestävät kalustoesittelyjä ja taistelunäytöksiä ym.

 
Tässä mieli halajaa jo reissuun. Tulevan kesän kohteeksi alkaa härmistyä Karlskrona ja länsinaapurin upea Laivastomuseo. Siellä on näytillä kylmän sodan historian harrastajalle upeita kohteita, kuten täydellisesti museoitu sukellusvene HMS Neptun, sekä ohjusvene HMS Västervik. Molemmat olivat mukana vuoden 1981 "Whiskey on the Rocks" -tapauksessa, jolloin neuvostolaivaston sukellusvene ajoi karille Ruotsin aluevesillä Karlskronan laivastotukikohdan edustalla.

 
Montako pienoismallia lähti matkaan ? ;)
Ei malleja, mutta merkkejä... SAS barettimerkki (2ms) Para hyppysiivet (2ms) Achtung Spitfire T-paita. Oli pikku lentolaukku... sinne ei olisi paljoa mahtunut.

Lisäys... meinasin ostaa Bomber-jacket:in... mutta en sitten raaskinut!:cry:
 
Viimeksi muokattu:
Eräs kaveri on tuonut sotajeepin vaihdelaatikon... :ROFLMAO:
 
Back
Top