Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Osaatteko sanoa onko mistään mahdollista löytää tietyn sotilaan yksikköä, jos tiedossa on vain nimi ja syntymäaika? Onko ainoa vaihtoehto kysellä henkilöiltä jotka ovat kyseisen sotilaan tunteneet?
Jos henkilö ei ole menehtynyt sodassa, jää nähtävästi ainoaksi keinoksi kantakortin tilaaminen. Sen voi tilata nimen ja syntymäajan perusteella. Jos henkilö on elossa, pitää olla ko. henkilön valtakirja.
Tuurilla voi toki löytyä Rintamamiehet-matrikkeleista.
@TomTom tai @setämies voisi varmaan vaihtaa ketjun nimen sellaiseksi, joka viittaisi esim. ns. isoisätutkimukseen, koska ketjuhan juuri käsittelee tuota aihetta, vaikka mainittu alik. Rekola ei tässä tapauksessa olekaan aloittajan lähisukua. Tässä on kuitenkin sen verran paljon jo nyt vinkkiä, että se helpottaisi tulevaisuudessa muitakin samalla asialla olevia ja uudella nimellä se olisi selkeämmin havaittavissa.
Ketjun nimi siis voisi olla vaikkapa Sotahistoriallinen sukututkimus tai Isoisän sotataipaleen tutkinta.
Onkohan ne Äyräpään sankarivainajat (jotka olivat löydettävissä) haudattu kaikki samaan montuun ja onkohan niitä hautoja siellä montakin, vai siirrettiinkö heidät johonkin hieman sivummalle sieltä?
Luulisi metallinpaljastimen piippaavan koko ajan jos siellä semmosen kanssa kulkisi.
Olen siellä kulkenut ja kyllähän se jatkuvasti piippasi. Haudan löytämiseksi täytyisi tosiaan olla edes suurpiirteinen paikkatieto.Onkohan ne Äyräpään sankarivainajat (jotka olivat löydettävissä) haudattu kaikki samaan montuun ja onkohan niitä hautoja siellä montakin, vai siirrettiinkö heidät johonkin hieman sivummalle sieltä?
Luulisi metallinpaljastimen piippaavan koko ajan jos siellä semmosen kanssa kulkisi.
Metallinetsintä on varsin suosittu harrastus rajan takana. Erityisesti venäläisiä kiinnostavat sotaromut sekä mahdolliset suomalaisten lähtiessään tekemät kätköt. Jälkimmäisten perässä olen itsekin tuolla joskus liikkunut ja törmännyt myös venäläisiin etsijäkollegoihin, joilta minun onnekseni puuttui kaikki karjalaisevakoilta saatu paikkatieto.Aikaa tapahtumista on kulunut niin paljon, että eipä yksi metallinpaljastin & lapiomies esim Äyräpäässä saa mitään konkreettista aikaan, ellei tietäisi metrin parin tarkkuudella mihin vainaja on jäänyt. Päällä kasvaa täysi tukkimetsä aluskasvillisuuksineen.
Venäläiset penkovat itsekin entisiä suomalaisseutuja jostain syystä. Kun käytiin tutun evakon kotiraunioita eräässä sikäläisessä korvessa penkomassa keväällä, niin niityllä tallusteli jamppa metallinpaljastimen kanssa. Kai etsi mitä tahansa rahanarvoista ?
Niin, raakaa se touhu on ollut. Ei sitä tämän päivän ihminen voi edes kuvitella.
Sitä vaan tuumailen, että eikö kukaan siellä päin ole innostumut tuohon metallinpaljastin-touhuun, vai lieneekö se laitonta. Ja tunuuko turhauttavalle jos piippaa koko ajan. Mutta luulisi edes joskus löytyvän muutakin kuin vyön solki, vaikka huimaa ois jo sekin.
Tietämättömänä ihmettelen kuinka syvältä tuo matallinpaljastin löytää? Saiaikohan sitä miliisit niskaansa jos menisi noille pahimmille taistelupaikoille penkomaan, kun ei ole paikallinen?
Tunnetuimmat taistelupaikat on niin koluttuja Kannaksella. Suomalaisia päivämatkailijoita on tehnyt bussiretkiä puoli vuosisataa ainakin viikoittain. Ihantalassakin voi olla ruuhkaa niin ettei kaikki eläkeläiset mahdu muistomerkkille. Ja naapuri on levittänyt roskaa ja törkyä aivan joka paikkaan. Varmasti maasto kätkee vieläkin asioita sisäänsä, mutta ympäristö ei mitenkään inspiroi "uraauurtavan" historiantutkimuksen/etsinnän tekemiseen.
millasilla "valmisretkillä" olette siellä käyneet? Ilmoitetaanko niistä jossain etukäteen jotta halukkaat voivat lähteä mukaan? Vai ootteko koonneet oman porukan?
Yksin en uskaltaisi lähteä, jo siksi kun kielitaito ei riitä.
Ajatuksissa on ollut jos vaikka ensi kesänä kävisi ns. 20-vuotishääpäivän kunniaksi. Isännän mielipidettä asiasta en tiedä, minä kun se näistä asioista kiinnostunut.