Jolloin kaikki vähän nuhakuumetta vakavampaa hoidettaisiin keskussairaalassa, jonne on säkällä matkaa jokunen sata kilometriä. Saiskohan sinne edes sen KELA-taksin...
Ei tietenkään... Keskussairaala on jo käytännössä 4. tason hoitopaikka.. Mutta tietysti jos potilaalla on hengenvaaraa aiheuttava sairaus niin hänet pitää saada asianmukaiseen hoitoon...Tuossa esimerkki karkealla tasolla...Näistä on toki olemassa paljon parempiakin selvityksiä..
1-2. Terveyskeskukset ja niiden alaisuudessa vielä oman lähialueen terveydenhuoltopisteet, koulut, neuvolat, vanhainkodit, terveydenhoitajan viikottainen kiertävät hoitopaikat, työterveyshuollon toimipisteet jne. jne.
3. Aluesairaalat ja erilaiset muut terveydenhuollon erikoistuneet hoitopisteet, sisälten mahdollisesti myös hoito- javuodeosastoja jne.
4. Keskussairaalataso, joissa kyetään tekemään monialaisesti vaativaa potilastyötä, ympärivuorokautista päivystystä jne. myös hoitajatason koulutusta jne.
5. Yliopistolliset keskussairaalat, erityistä hoitotasoa vaativat hoidot, operoinnit jne. Alan tieteellinen tutkimus, lääkärikoulutus jne. jne.
Eikä näissä missään olisi aitoja ympärillä vaan kaikkien toiminta tukee toinen toisiaan ja ennenkaikkea tarjoaa kansalaisille kaikissa tapauksissa mahdollisimman hyvän terveydenhuollon palvelun..
Suomeen ei tarvita ylimääräistä poliittisesti ohjattavaa hallintorakennetta terveydenhoidon vuoksi..eikä muutenkaan. Riittää aivan hyvin että meillä on
1 Kunnallinen aluehallinto
- kuntien määrää tulisi myös vähentää.
- Suomen kokoiseen pieneen maahan riittäisi hyvin 25-30 kuntaa.
2. Valtionhallinto, ministeriöt ja muut valtion ylläpitämät organisaatiot sekä laitokset.
3. Valtakunnan hallitus, johtaa ministeriöitä ja eduskunta tekemässä lainsäädäntöä
Tuon enempää ei tarvita hallintorakenteita.. Varsinkin kun hallintoportaat jatkuu vielä ylemmäksi..
4. EU:n parlamentti sekä komissiot ym. kaikkia jäsenmaita palvelevat laitokset jne.
5. EU:n ministeri-/huippukokoukset joissa kaikki tärkeimmät jäsenmaita koskevat asiat päätetään..