kunnas kirjoitti:Einomies1 kirjoitti:kunnas kirjoitti:RistoJ kirjoitti:Einomies1 kirjoitti:JSOW pommin kantama vaihtelee 28 ja 74 km:n väilllä riippuen laukaisukorkeudesta. High altitude ja Jow altitude- laukaisukorkeuksista en ole löytänyt tarkkaa tietoa, mutta JSOW:a voidaan erittäin todennäköisesti käyttää kohdetorjunnan ulkopuolelta.
JSOW:n maksimikantama on n. 130 km (eli n. 70 merimailia) valmistajan mukaan: http://www.raytheon.com/capabilities/products/jsow/
It-ohjuksen lentoaika tuolle etäisyydelle on luokkaa pari minuuttia, joten ehdottamasi taktiikka JSOW:a käyttäen on täysin mahdollinen. JDAM:a taas voidaan käyttää siellä, missä ei ole pitkän kantaman it-ohjuksia (esim. maahanlaskujen tai maihinnousujen torjuntaan).
S-400:n pitkän matkan ohjus lentää 130 km:n päähän 43 sekunnissa ja S-300PM ohjus hieman päälle minuutissa. 130 km:n kantama on saavutettu maksimi korkeudesta ja maksimi nopeudesta. Laukaisukorkeuteen pääseminen ja nousun jälkeen maksimi nopeuden saavuttaminen kestää muutaman minuutin. Vaikka hävittäjä pääsisi tutka katveen alle niin silti ohjus voi löytää hävittäjän aktiivisen tutkan avulla. JDAM pommia on vaikea käyttää maahanlaskujen torjuntaan koska se hakeutuu ennalta määrättyihin koordinaatteihin ja maahanlaskut ja ja maihinnousut ovat hyvin liikkuvia.
Tuon lentoajan päälle tulee tietysti vielä maalin havaitsemisaika ja moodit seuraamisesta lukittumiseen sekä datasiirtoajat joten vaikka tieto liikkuu nopeasti niin myös sekunnit. Jos ammutaan ilman riskiä omille, sotatilanteessa pitäisi odottaa vielä mahd. IFF-koodin kyselyn tulosta. Venakot eivät ole tosin turhan kranttuja omille aiheutetuille tappioille joita Georgiassakin tuli, joten IFF lienee tuntemton sanahirviö itänaapurissa. Kyllä tuohon jokatapauksessa vielä se ainakin 10-15 sekuntia tulee lisää jos järjestelmä toimii "man-in-the-loop" tyyliin eli laukaisu tehdään manuaalisesti. Jos taas automaattitoiminto on päällä viivettä tulee ehkä vähemmän.
S-400 on nopea ja tehokas järjestelmä sitä en kiellä. JSOW olisi muutoinkin ehkä hieman heppoinen ase käytettäväksi itse tuota it:ä vastaan mutta siihen on olemassa parempikin ase: JASSM.
S-400 ohjuksen tutkaa en tunne mutta ohjusten tutkat eivät yleensä kanna kuin murto-osan maksimikantamasta. Rajoitteena on elektroniikan vaatima teho ja paino. On tietenkin mahdollista että S-400 ohjus löytää maalin vaikka valvonta/tulenjohtotutka menettää kontaktin kesken torjunnan. Pitää tässäkin muistaa että hävittäjällä on myös omasuojalaitteisto joka hieman vaikeuttaa maaliin lukittumista tai saattaa aiheuttaa lukituksen irtoamisen.
R-37 ohjuksen oman tutkan kantama on RCS 3m2 kokoiseen maaliin 25 nmi eli 46,3 km. Hornet lentää maksimissaan 400 m/s matalalla, joten hornet voi lentää 115 sekunttia (eli hieman alle kaksi minuuttia) pakoon jona aikana ohjus vielä voi tavoittaa sen vaikka tutkayhteys olisi katkennut. Tämä siis jos S-400 ohjuksessa on yhtä tehokas tutka kuin R-37:ssa on.
Ja mikäs on ohjuksen hakupään keilan leveys? Tuskin venäläisetkään rakentavat sellaista ohjusta, joka hakeutuu mihin tahansa (myös omaan) nähtyyn kohteeseen tuolla 25nm säteellä. Eli Hornet pääsee pakoon myös olemalla tarpeeksi sivussa