Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Minä voin suositella mureketaikinaan nesteeksi paseerattua tomaattia. Antaa kivan kirpeyden massaan joka varsinkin sopii jos tekee murekkeesta mausteisempaa versiota.
 
Taas palasin japanilaiseen ruokaan. Nyt paistan matsutake sientä, se on kuulemma terveellnen ja torju vaikka mitä)) siis parantava sieni (älkää vain ottaa liian vakavasti), huomenna kirjoitan mille maistui.
Stockmanilla on japanilainen kk. Sieltä ostin juzuoliiviöljy, kallis tuote, mutta salatti maituu sen kanssa tosi taivalliselta. Suosittelen.

Nyt mulla on suosikki - haudan vihannekset japanilaisittain. Niihin tuli oikein himo.
 
Viimeksi muokattu:
Toivottavasti tarkoitat että haudutat vihanneksia? Miten se tehdään japanilaisittan?
Kulostaa hienolta ranskaksi: Le mijotage du legumes a la japonaise.
Jo, haudutaan, hyvä että korjasit. Resepti on ihan oma, mutta alunperin lainattu "kala japanilaisittain". Pilkon sipuli, sellerivarsi, raastan isolla raastimella porkkana, pari valkosipulikyntä, patsoita tai kiinankaalia. Määrät vapaaehtoiset. Öljysta tykkän Utrekamin seesam öljystä, koska sitä oli, säilyy kauan ja kestä korkeita lämpötiloja ja paistan vihannekset 3:lla, välillä sekoittaen. Joskus teen kahdella pannulla, kaali ja patsoi paistan erikseen, omalla pannulla. Sitten yhdistän. V.eivät saa ruskistua, mutta kaalit ihan pikkasen. Ostin myös Santa Marian Terijakimaustetta, lisäsin nyt sitäkin.
lopuksi lorautan seoksen Tsuyu liemipohjatiivistetta (Tokiokanista). totesin että se on paras.
Vihannekset syön joskus gyozan kanssa, joskus pehmeän tofun, tai kalan. Joskus laitan sekaan tattarinuudelit.

Pakastegyozat ovat nyytyt vähän kun pelmenit, mutta kallimmat. Sinä voisit tykätä niistä. Itse en vielä laittanut ne itse. Gyoza taikina myydään myös valmiina.
 
Viimeksi muokattu:
Itsetehdyt gyozat ovat hyviä, mutta pakastekin menettelee

Tokiokan myy valmis dippikastike gyozalle.
 
Unohdin paprikat, ne ovat tärkeät japanilaisissa vihanneksissa. Ja daikonia (jap.retikka) en vielä valmistanut.
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Eipä enää tee mieli leipää,viljan hinku meni ohi,nyt on mussuteltu juureksiva,sun muita kasviksiva,juustova,erlaista lihhoo,hetelmivä ja pähkinöitä,yllättävän nopeasti tottui muutokseen,vaikka syö kuvun täyteen niin ei ole enää ähky olo,voi painaa suoraan vaikka painimaan,Turkkilainen partajugurtti hunajan kanssa on herkku,samoin silloin tällöin taatelit,raakana pääosin popsin nuo kasvikunnan tuotteet,paraikaa tuhoan hevosen paistia sekä mustaleimaa :p
 
Maidanin "Michelin" on taas pystyssä.
Palsta huusi että ops, faili on too large, mutta mitä ihmettä? Aikaisemmin se onnistui..:rolleyes:

Yritän laittaa kuvan myöhemmin. Teen ankka rankalaisittain, uunissa, haudutan anakan paloina vakoviinissa suosikki reseptin mukaan. Ankka, valkari, sipuli, kokonaisia valkosipuleita, omenia, kivettömiä luumuja, kanelitanko, voi, oliiviöljy, suola, pippuri, provanssin mausteet.

Tuoksu on taivallinen jo heti alkuun, miksihän se muuttuu kun otan se uunista pois :)

Toisesta osasta ankkaa teen keiton Ja osan sitä keitosta pakastan, kuten aina, koska teen suuremman satsin. Ankka menossa uuniin:
1579916815235.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Pastapuhetta.

Pasta voi jatkossa olla vihannes
Päätöksen taustalla USA:ssa on pyrkimys vähentää kouluruoan hävikkiä. Yhdysvaltain maatalousministeriön tällä viikolla julkaisemissa uusissa kouluohjeissa väitetään, että ”vihannesjauhoista valmistettu pasta voi hyvinkin olla vihannes, vaikka pasta ei olisi tarjoiltu toisen tunnistettavan vihanneksen kanssa.” The Independentin mukaan päätöksen taustalla on pyrkimys vähentää kouluruoan hävikkiä.

Yhdysvaltain maatalousministeriö väittää, että tietyissä tapauksissa elintarvikkeiksi luokiteltavien tuotteiden luokituksen muuttaminen auttaa vähentämään lasten mahdollisuuksia heittää pois ruokaa, jota he eivät halua syödä. Säännösten mukaan koulun ravitsemusalan ammattilaisilla on enemmän joustavuutta tarjota aterioita, joita heidän oppilaansa haluaisivat, koska he tuntevat heidät parhaiten.

Ehdotettuja uusia ohjeita ei ole vielä vahvistettu.

https://www.verkkouutiset.fi/usassa-pasta-voi-olla-jatkossa-vihannes/

Makkara on edelleenkin miehen paras vihannes.
 
Mutta miten vihannesjauhoista tekee pastaa kun siinä ei muodostu gluteenia. Pitää olla sitten joku keinotekoinen sidosaine. Lisää kemiaa ruokaan siis.
 
Kerron vielä asian ankasta:
Ankka oli Lidlin,pakaste, isohko sellainen, myyty Jouluksi, rasva ankassa oli tosi paljon, sitä kannattaa säästä ja vaikka pakastaa jotta voi käyttää myöhemmin toisen ruoan laitossa. Itse pahimmat rasvapalat heitin menemään, mutta nyt harmittaa.
@Baltriber varmaan osasi paremmin sanoa mitä on paras jäljellä olevan paistosta jääneen ankanrasvan kansa? Ei kai se kärsi pakastamisesta?

Uuniankka oli paljon parempi kun keitto, harmittaa etten laittanut toisen vuoan.

Voi olla että ankan keitossa olisi parempi käyttää tattarisuurimoita, minulla niistä meni parasta ennen päivä, joten laitoin riisia, ja vieläpä tein kulinaristisen virhen - laitoin riisi suoraan kattilaan.
 
Siivilöi ja pakasta rasva, vaikka se taitaa säilyä aika hyvin jääkaapissakin. Ankanrasva on herkkua. Paista perunoita siinä tai laita uunijuureksiin.

meillä on meneillään ankkojen jalostus. Enimmäkseen ovat cayuga-rotuisia ja muutama pekingi. Näistä olisi tarkoitus saada risteytettyä sopivan nopeakasvuinen (eli keväällä syntyvät syksyllä sopivassa paisti-vaiheessa. Ankat talvella ovat inhottavia hoidettavia) ja cayugaa lihaisampi ja rasvaisempi versio..

meillä kyllä näissä paistikasvatuksissa tulee aina muuttujia. Haluttiin kanat pää-asiassa maatiaisiksi (hämeenkantaa siis), eikä mitään erikoisen värisiä munia tuuppaavia tupsupäitä. No yksi minkki tappoi hämäläiset ja muut maatiaiset. Nyt meillä on arauca-kanoja, ayam cemaneita, plymouth rock (?), joku jättiläinen tupsukasa ja muita kummajaisia
69701479-13ED-4F3C-8F28-86CCD7F9B5A0.jpeg
 
Siivilöi ja pakasta rasva, vaikka se taitaa säilyä aika hyvin jääkaapissakin. Ankanrasva on herkkua. Paista perunoita siinä tai laita uunijuureksiin.
Kiitos. Tämä iskostettu rasvan kammo tekee jo automaattisia toimintoja. Toisin ankan syönyt harvemmin. Ranskalaiset syö rasva, voita, rasvaisia juustoja, ankan rasva yms itsetehtyssä ruoassa eikä liho. Seurasin videot ranskalaista ruoanlaittosta ja tajusin miksi - syövät pieniä määriä herkkuja, mutta pitää olla tosi herkku, valmiit maksamaan pienestä mutta herkullisesta, kun isosta määrästä jotain joka ei ole mistään kotoisin. Ja syövät salaatteja, vihanneksia ja hedelmia. Eivät kaikki tietenkään, mutta perinteitä kunnioittavat kyllä. Sitten ranskalaiset tykkää helposta ruoanlaitosta, ja se passa minua:)

Juusto jota asken maistoin on Kotiportti vuohenjuusto, lukee hand made, tosi hyvä, mutta vahakuoren vierestä oli joku teollinen bensamainen sivumaku, maistuuko vaha sellaiselle, en tiedä. Minusta oli parempi makuinen kun ruotsalainen Mosberga vuohenjuusto. Tein salatin ranskalaisen tyylin.
Taidan kokeilla ranskalaisia resepteja nyt. Anka oli huippu! Laitan kohta ohje.

Miten suuri sun ankka on? Tuletko myymään? Onko pieni ankka myös rasvainen?
 
Back
Top