Tänään Kittilä K-kaupasta tarttui "liiveihin" mm. tämä:
TUOTEKUVAUS 100-prosenttisesti suomalaisesta luomuporsaan kinkusta savusaunassa valmistettu, ylikypsä kokolihaleikkele. Voidaan nauttia leivänpäällisenä tai sellaisenaan. Sopii myös suolaisten leivonnaisten täytteeksi.
www.tamminen.fi
Ai että on suunmukainen tuote, suosittelen lämmöllä tätä kokeiltavaksi.
"100 grammaan tuotetta on käytetty 106 grammaa lihaa" - hyvä! Eli ei ole lisätty suolavettä, ainoastaan suolaa.
fi.wikipedia.org
Tätä pinnekjöttiä jouduin Norjassa syömään viime jouluna, onneksi nyt korona joten jää väliin. Maku oli eltaantunut ja koko konsepti vaikutti totaalisen epäonnistuneelta, lihaa noissa lampaan alakylkkäreissä on marginaalisen vähän muutenkin, ja sekin tässä oudon vaihtelevaa maultaan. Joko me ymmärretään suolaus eri tavalla kuin norskit, tai sitten halvin osa rasvaisesta lampaasta ei yksinkertaisesti oikein sovellu pitkään märkään suolakylpyyn, ja sitten kuivattavaksi, ja sitten uudelleen suolavedessä keitettäväksi - jäljelle jää vain eltaantunut rasvan ja lampaantalin maku, kaikki muu on aikaa jo kadonnut.
Oli pahan makuista, nielin kohteliaisuudesta, akvaviitti auttoi, tosin siinäkin on hiukan liian paljon monimutkaisuutta, liikaa mausteita jotta alkoholi ei edes maistu läpi, eikä sen laadusta täten ole mitään varmuutta.
Alan olla hyvissä joulufiiliksissä jo, kolmas joulu Norjassa edessä, maa mustana taas niinkuin viime vuonna! Lumikorkeus nyt kuulemma alle 400m, mutta kun pilvikatto on jossain 200m paikkeilla, niin ei tonne ole mitään järkeä lähteä liukastelemaan ja eksymään. Pahimmillaan tossa meriusva-pilvi -bullshitissä ei nää edes kengänkärkiään, se tosin liikkuu koko ajan ja aukkoja on aika paljon.
Neljään viikkoon ei tosin ole aurinkoa näkynyt, ja asun etelämpänä kuin Helsinki... täällä on ollut jatkuva harmaa pilvimassa päällä, Oslossa puhutaan että Bergenin keli on siirtynyt tänne